صفحه اصلی > اخبار سینمای ایران : پایان جشنواره مقاومت،حاشیه ها و نکته ها

پایان جشنواره مقاومت،حاشیه ها و نکته ها

rozhaye-zendegi-343

فیلم سینمایی «روزهای زندگی» جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم جشنواره دوازدهم فیلم مقاومت را از آن خود کرد. در این مراسم همچنین از سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس به صورت ویژه تقدیر شد. در مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت که جمعه‌شب 7 مهر در کرمان برگزار شد، در بخش بهترین کارگردانی به فیلم‌های «ملکه» به کارگردانی محمدعلی باشه‌آهنگر و «بوسیدن روی ماه» به کارگردانی همایون اسعدیان دیپلم افتخار تعلق گرفت و پرویز شیخ‌طادی جایزه بهترین کارگردانی را برای فیلم «روزهای زندگی» از آن خود کرد.

بنابراین گزارش، «روزهای زندگی» به عنوان بهترین فیلم این دوره از جشنواره فیلم مقاومت نیز انتخاب شد و به سعید سعدی تهیه‌کننده فیلم، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی اهدا شد.

بنابر این گزارش همایون اسعدیان در این مراسم حضور نداشت و منوچهر محمدی به جای وی هدیه بهترین کارگردانی فیلم «بوسیدن روی ماه» را به مادر دو شهید کرمانی اهدا کرد.

* جایزه ویژه جشنواره فیلم مقاومت به «قلاده‌های طلا» رسید

جایزه ویژه این جشنواره به فیلم «قلاده‌های طلا» رسید و ابوالقاسم طالبی روی سن آمد و هدیه خود را دریافت کرد.

بنابراین گزارش، محمدرضا شهیدی‌فر مجری مراسم در این باره توضیح داد فیلم «قلاده‌های طلا» ساخته ابوالقاسم طالبی در جشنواره فیلم فجر به دلیل اینکه محمد خزاعی تهیه‌کننده این فیلم، دبیر جشنواره فجر بود، نتوانست در بخش مسابقه شرکت کند. در این جشنواره نیز همین شرایط برای فیلم قلاده‌های طلا وجود داشت بنابراین شورای سیاست‌گذاری جشنواره تصمیم گرفت جایزه ویژه خود را به این فیلم اهدا کند

  *شمقدری: سینمای دفاع‌ مقدس می‌تواند سینمای ایران را به نقطه ‌آرمانی برساند

در این مراسم جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی طی سخنانی با اشاره به اهمیت سینمای دفاع مقدس در ارتقای سینمای ایران گفت: سینمای دفاع مقدس می‌تواند سینمای ایران را به نقطه آرمانی خود برساند.

وی ادامه داد: در برنامه‌ ریزی‌های ما حداقل 10 درصد تولید فیلم دفاع مقدس لحاظ شده و هم اکنون 7 اثر در این ژانر آماده نمایش است و 5 فیلم نیز در عرصه مقاومت بین الملل در آستانه تولید قرار دارد.

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: در این ژانر، چندین مشکل دارد که یکی از مهمترین مشکلات آن عرضه و نمایش فیلم‌های دفاع مقدس است.

متاسفانه در این مورد کم کاری‌هایی دیده می‌شود و من از همه دست اندرکاران می‌خواهم کمک کنند و از مردم درخواست می‌کنم با رفتن به سینما‌ها از سینمای دفاع مقدس دفاع کنند.

شمقدری افزود: فیلم‌هایی چون «شور شیرین» فیلم‌های خوبی در عرصه دفاع مقدس هستند اما متاسفانه استقبال چندانی از این فیلم‌ها در سینماهای مهم تهران نشده است.

وی با بیان اینکه استقبال و حضور مردم باعث دلگرمی دست‌اندرکاران سینمای دفاع مقدس است، گفت: از مردم خوب کرمان تشکر می‌کنم من شاهد بودم که از جشنواره فیلم مقاومت به گرمی استقبال کردند. سینمای دفاع مقدس نیاز دارد مورد استقبال قرار گیرد؛ مردم به سینماها بیایند و با استقبال و حضور خود در سالن‌های سینما از ژانر دفاع مقدس حمایت کنند.

  *نقدی: منشور سینمای دفاع مقدس تدوین شد

سردار محمدرضا نقدی شامگاه چهارشنبه در جمعخبرنگاران اظهار داشت: دست‌اندرکاران جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت این جشنواره بزرگ را با موفقیت به پایان رساندند.

وی با بیان اینکه جنگ ما پایان نیافته است و در تمام این سال‌ها استمرار و ادامه دارد، عنوان کرد: شاهد جلوه‌های خشن‌تر و سخت‌تری از جنگ در عرصه سیاسی و اقتصادی هستیم.

نقدی تصریح کرد: خطوط مقدم از مرزهای جمهوری اسلامی منتقل شده و به سایر سرزمین‌های مسلمانان در پاکستان، افغانستان و … رفته است و آنها پاره تن ما هستند.

وی افزود: ما نیازمند تقویت روحیه برای ایستادگی و مقاومت هستیم و پیکره اصلی سینمای مقاومت باید همین باشد، توازن در جنگ نابرابر با انگیزه، روحیه و ایمان ایجاد می‌شود.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: هنر مقاومت هنری است که باید انگیزه را تقویت کند و برای فردی که می‌خواهد در برابر زورگویان ایستادگی کند، امید بحش باشد.

نقدی گفت: ما حق نداریم، روحیه مظلومان را تخریب و امید آنها را به یاس تبدیل کنیم و آنها را از سرنوشت خطرناک بترسانیم.

وی افزود: فیلم‌های دفاع مقدس ما باید به گونه‌ای باشد که مخاطب احساس داشته باشد که باید در مقابل ظلم ایستادگی کند و مقاومت خود را ادامه دهد نه اینکه این فیلم‌ها مأیوس کننده باشد.

وی با اشاره به عدم حضور فیل «یه حبه قند» در اسکار تصریح کرد: اسکار گزینشی عمل می‌کند و حضور ما در این برنامه فقط به آنها مشروعیت می‌بخشد.

نقدی اذعان داشت: دست خونین حاکمان آن کشور را در دستکش طلایی در پشت اسکار و این جشنواره می‌بینم که می‌خواهند به هنرمندانی که خواسته‌های آنها را عملی می‌کنند، اعتبار ببخشند.

وی با اشاره به اهانت به ساحت نبی اکرم (ص) تصریح کرد: دشمنان به مقدس‌ترین مقدسات بشریت توهین کردند و بر آن اصرار می‌کنند و فرانسوی‌ها حتی اجازه تظاهرات به مردم را ندادند که با شعار و حرف خود این توهین را محکوم کنند.

نقدی گفت: جشنواره‌های ما روزبه‌روز قوی‌تر می‌شود و جایگاه خود را در بین فیلمسازان پیدا می‌کند و ما باید به جشنواره‌های خودمان اعتبار بدهیم.

وی بر به تصویر کشیدن زیبایی های دوران دفاع مقدس تأکید کرد و افزود: ما با نقد مخالف نیستیم و از نقد استقبال می‌کنیم.

نقدی از تدوین و تنظیم منشور سینمای دفاع مقدس خبر داد و گفت: این منشور هنوز ناپخته است اما می‌تواند در صورت تکمیل چراغ راه سینماگران باشد و میثاق‌نامه‌ای بین ما و سینماگران طی ماه‌های آینده در سال جاری تنظیم می‌شود.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: سینماگران نباید آثاری را تولید کند که دل خانواده شهدا و جانبازان را به درد آورد.

نقدی تصریح کرد: زمانی که انقلاب به پیروزی رسید، تهدیدات زیادی علیه نظام صورت گرفت و نیروهای بسیاری از قشرهای مختلف با فرمان امام خمینی (ره) احساس تکلیف کردند و لباس رزم پوشیدند و امروز نمی‌توان به آنها گفت که شما کنار بمانید و در صحنه های مختلف حضور پیدا نکنید.

 حاشيه‌هاي مراسم اختتاميه جشنواره مقاونت

دوازدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت با حاشيه‌هاي ريز و درشت خود در روز آخر به پايان رسيد. ميهمانان جشنواره هنگام ورود به باغ‌موزه دفاع مقدس با صداي شليك تير،‌ توپ و خمپاره روبه‌رو شدند كه جلوه خاص و جالبي را به فضاي مراسم اختتاميه داده بود.

صداي شليك توپ و خمپاره مربوط به مراسم شبيه‌‌سازي عمليات بيت‌المقدس كه منجر به آزادسازي خرمشهر شد بود، در باغ مجاور موزه دفاع مقدس براي كرماني‌ها به نمايش گذاشته شده بود.

مجري مراسم اختتاميه كه از شبكه‌هاي تلويزيوني پخش مي‌شد، محمدرضا شهيدي‌فر بود.

از آنجا كه اختتاميه جشنواره همزمان با ميلاد مبارك امام رضا (ع) برگزار مي‌شد، بسياري از برگزيدگان ولادت امام هشتم شيعيان را به همه مردم و حاضران در اختتاميه تبريك گفتند.

در ابتداي اين مراسم هم با پخش يك كليپ ميهمانان حاضر در اختتاميه صلوات خاص امام رضا(ع) را زمزمه كردند و اين كار فضاي جالبي را در ابتداي مراسم به وجود آورد. پس از اين اتفاق خزاعي مراسم را به شهيدان گمنام تقديم كرد كه با تشويق حاضران روبه‌رو شد.

محمدحسين حقيقي يكي از برگزيدگان بخش مستند جشنواره با بيان اينكه امشب،‌ شب عروسي دختر شهيد علي محمدي از شهداي هسته‌‌يي كشور است، گفت كه تنديس اين جشنواره ارزشمند را به عنوان هديه به آن زوج جوان اهدا مي‌كند. همچنين جايزه بهترين فيلم جشنواره به فيلم سينمايي «ملكه» رسيد كه محمدعلي باشه‌آهنگر (كارگردان) به جاي مرحوم عبدالقاسم حسيني (تهيه كننده)، تنديسش را به غلام زرقاني جانباز 70 درصد آباداني تقديم كرد.

عبدالستار كاكايي هم جايزه 30 ميليون ريالي خود از بخش جلوگاه نور را به يك روستايي مناطق زلزله زده اهدا كرد تا يك گاو شيرده بخرد.

همايون اسعديان هم كه در مراسم حاضر نبود، ديپلم افتخارش را توسط منوچهر محمدي به مادر دو شهيد كرماني به نام‌هاي حميدرضا و عليرضا مظهري صفات اهدا كرد.

يكي از حاشيه‌هاي جالب توجه و البته قابل تامل مراسم اختتاميه شب گذشته، سخنان اطيابي و گله او از اصحاب رسانه بود كه اين كار وي منجر به واكنش تعدادي از خبرنگاران حاضر در مراسم اختتاميه بود. اطيابي ضمن انتقاد شديدش از منتقدين‌، رسانه‌ها‌ و… در ايام برگزاري جشنواره مقاومت گفت: از منتقدين،‌ رسانه‌ها و … كه در اين جشنواره آنقدر به تحريم اسكار و همچنين آكادمي اسكار مي‌پردازند، انتقاد دارم، چون آن مراسم اصلا ارزش پرداختن ندارد. من درباره اسكار دست رضا ميركريمي را مي‌بوسم كه مي‌گويد خودم فداي رسول‌الله، فيلمم كه هيچ.

سخنان اطيابي در انتقاد به رسانه‌ها در حالي بيان مي‌شد كه او با لفظ «خجالت بكشيد»، انتقادات خود را به پايان رساند كه اين امر به تعبير بسياري از خبرنگاران حاضر در مراسم، خستگي چندروزه را بر تن آن‌ها گذاشت.

در مراسم اختتاميه شب گذشته، عليرضا سجادپور، ‌مهدي مسعودشاهي،‌ محمدعلي باشه‌آهنگر،‌ علي معلم‌، علي علايي‌، محمدرضا شريفي‌نيا،‌ سعيد سعدي‌، منوچهر محمدي‌، محسن علي‌اكبري، ميلاد كي‌مرام ‌، علي شاه‌حاتمي‌، محمدرضا شرف‌الدين‌، محمود گبرلو،‌ علي اوسيوند،‌ پرويز شيخ طادي،‌ جعفر گودرزي‌، مهدي احمدي‌، جمال شورجه‌، سعيد كشن‌فلاح‌‌، جهانگير الماسي،‌ جليل عرفان‌منش‌، رضا ايرامنش،‌ علي رويين‌تن‌، رضا رويگري‌، كوروش سليماني‌، شيرين يزدان‌بخش‌، رابعه مدني‌،‌ پژمان لشكري‌پور،‌ محمد داوودي‌، اكبر نبوي،‌ سردار نوري ‌(فرمانده سپاه كرمان) ،‌ زاهدي وفا (نماينده كرمان در مجلس) ، نجار (استاندار كرمان)، علي‌اصغر جعفري (رييس بسيج سازمان صدا و سيما)، مجيد رجبي معمار (مدير شبكه بازار)، غلامرضا موسوي،‌ مهدي فرجي (مدير شبكه اول سيما)، محمد بزرگ‌نيا ،‌ پوران درخشنده‌، انسيه شاه‌حسيني‌، فرزندان شهيد عماد مغنيه و … حضور داشتند.

در مراسم اختتاميه جشنواره فيلم مقاومت همچنين محمد اصفهاني همراه با گروهش قطعاتي را به صورت زنده براي ميهمانان اجرا كردند.

  * تقدیر از فرمانده سپاه قدس

همچنین در این مراسم از «رضا ایرانمنش» و سردار «قاسم سلیمانی» نیز تجلیل به عمل آمد.بنابراین گزارش در این بخش از مراسم قبل از تقدیر، کلیپ جالبی از فیلم‌ها و عکس‌های سردار سلیمانی در جبهه‌ها در کنار شهدای مطرح دفاع مقدس و همچنین مقام معظم رهبری نمایش داده شد.

سپس سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفان، جواد جباری مدیر مؤسسه روایت و محمد خزاعی دبیر جشنواره برای تقدیر از سردار سلیمانی روی سن آمدند. سردار سرلشکر قاسم سلیمانی در این مراسم حضور نداشت و محمد‌مهدی فداکار معاون اداری و مالی وزارت ارشاد به جای وی هدیه و تقدیرنامه جشنواره را دریافت کرد. از نکات قابل توجه این مراسم این بود که در هنگام پخش کلیپ مربوط به سردار قاسم سلیمانی، سینماگران کرمانی جشنواره از وی به عنوان «افتخار کرمان» یاد کردند

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها