صفحه اصلی > اخبار سینمای جهان : خرید کمپانی برادران وارنر دیسکاوری توسط عربستان سعودی

خرید کمپانی برادران وارنر دیسکاوری توسط عربستان سعودی

برادران وارنر دیسکاوری

پاتریک کالیجوری تهیه‌کننده آمریکایی و از عوامل باسابقه در تولید مجموعه‌هایی مانند «رقابت شگفت‌انگیز» اعلام کرده است که صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی در آستانه خرید کامل شرکت برادران وارنر دیسکاوری قرار دارد و تنها یک امضا تا نهایی شدن این قرارداد باقی مانده است. او گفته است بر اساس اطلاعات دقیقی که از منابع موثق خود در عربستان دریافت کرده، مذاکرات وارد مرحله نهایی شده و توافق رسمی به زودی اعلام می‌شود.

به گفته کالیجوری، در صورت انجام این معامله، یکی از بزرگترین انتقال‌های مالکیت فرهنگی و رسانه‌ای در تاریخ معاصر رقم خواهد خورد، چرا که شرکت برادران وارنر دیسکاوری مالک مجموعه‌ای عظیم از برندها و دارایی‌های سرگرمی‌سازی جهان است، از جمله استودیوهای دی‌سی و امتیاز فیلم‌ها و سریال‌هایی نظیر «سوپرمن»، «هری پاتر»، شبکه‌های تلویزیونی اچ‌بی‌او و سی‌ان‌ان و زیرمجموعه کمیک‌بوکی دی‌سی کامیکس.

وی تأکید کرده است که این خبر نخستین بار توسط او در اواسط ماه اکتبر گزارش شده، اما برخی رسانه‌های غربی بدون اشاره به منبع اصلی، گزارش او را به نام خود منتشر کرده‌اند. او گفته است که به منابع خود در پادشاهی عربستان «اعتماد کامل» دارد و حاضر است اعتبار حرفه‌ای خود را برای صحت خبر به خطر بیندازد.

کالیجوری همچنین به این موضوع اشاره کرده است که یکی از ابهامات باقی‌مانده درباره نقش شرکت آمریکایی کامکست در این قرارداد است و هنوز مشخص نیست آیا بخشی از دارایی‌های برادران وارنر دیسکاوری باید مستقل باقی بماند یا به طور کامل در مالکیت جدید ادغام خواهد شد.

او در بخش دیگری از اظهاراتش سکوت رسانه‌های آمریکایی درباره این مذاکره را «معنادار» خوانده و گفته است که نشریات هالیوودی تمرکز خود را روی فروش احتمالی شرکت پارامونت گذاشته‌اند، در حالی ‌که از دید او منابع مالی عظیم عربستان هر خریدار بالقوه دیگری را از رقابت کنار می‌زند.

بر اساس این گزارش، صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان طی سال‌های اخیر در حوزه‌های فرهنگی، فناوری و ورزشی سرمایه‌گذاری‌های کلانی انجام داده است. این کشور علاوه بر راه‌اندازی جشنواره بین‌المللی فیلم دریای سرخ در جده و خرید شرکت «الکترونیک آرتس» با قراردادی ۵۰ میلیارد دلاری، بودجه‌ای گسترده برای توسعه صنعت گردشگری و جذب پروژه‌های بین‌المللی به خاک عربستان اختصاص داده است.

در صورت نهایی ‌شدن این قرارداد، عربستان سعودی به نخستین کشور خاورمیانه تبدیل خواهد شد که مالک یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سرگرمی جهان است. کارشناسان اقتصادی این اقدام را گامی در راستای برنامه توسعه «چشم‌انداز ۲۰۳۰» عنوان کرده‌اند که با هدف تنوع‌بخشی به اقتصاد غیرنفتی و افزایش نفوذ فرهنگی پادشاهی در عرصه بین‌المللی دنبال می‌شود.

هنوز هیچ مقام رسمی از سوی برادران وارنر دیسکاوری یا عربستان سعودی به شکل علنی این خبر را تأیید یا تکذیب نکرده است، اما گزارش‌های غیررسمی حاکی از آن است که مذاکرات نهایی با نظارت حقوقی و مالی در حال انجام است و احتمال اعلام رسمی توافق در هفته‌های آینده وجود دارد.

آخرین مطالب
مطالب خواندنی
اشتراک در
اطلاع از
guest
8 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Iranian Psycho 3 (Final Version)

این کارا آخر و عاقبت خوبی نداره

رامین
رامین

چرا ؟

Iranian Psycho 3 (Final Version)
پاسخ به  رامین

آمریکایی‌هاش از این خریدها میکنن، گند میزنن به کمپانی. دیگه حساب کن عرب های مفت خور نفتی با ایدئولوژی های غیرقابل اعتمادشون چه برنامه ای در سر دارن!

رامین
رامین

ممکنه…ولی به این راحتی نیست آمریکا سازمان اطلاعاتی سی آی ای و نهاد های مستقل داره

فرزاد
فرزاد

با این دست فرمونی که ما داریم میریم جلو، کارای ما عاقبت خوبی نداره، نه اونا☹️

Iranian Psycho 3 (Final Version)
پاسخ به  فرزاد

تو اینکه پولشونو بهتر از ما خرج میکنن شکی نیست اما اینا دیگه مسخره است؛ عربستان اگه میخواد وارد رقابت فیلمسازی بشه بهتره چهارتا شرکت درست حسابی خودش بزنه و فیلمسازان خوش ذوق رو استخدام کنه، نه اینکه یه بخش بزرگی از هالیوود رو بخرن و بعد از فردا بگن فلان ایده ها دیگه حق تبدیل شدن به فیلم ندارن چون با فرهنگ عربی/اسلامی سازگار نیستن!

فرزاد
فرزاد

در کل قبول دارم👍
کلا سرمایه گذاری های عربستان، چه توی تکنولوژی، چه توی خودرو، چه توی ورزش، چه توی هنر و… بیشتر در راستای فراهم کردن زندگی مرفه برای مردمش با پول نفته! مثلا الان این همه پول بابت خرید بازیکن های خارجی واسه باشگاه های فوتبال خودش خرج میکنه، ولی فوتبال ملی‌اش افتضاحه! عربستان با این وسعت تکیه زدن به کشورهای غربی، اگه نتونه رابطه‌ی خودش رو با غرب در میان مدت یا بلندمدت خوب نگه داره یا اینکه دانش این تکنولوژی ها رو بومی سازی کنه، باید فاتحه‌ی تموم این سرمایه گذاری ها رو بخونه☹️

فری جون
فری جون
پاسخ به  فرزاد

فرزاد فوکویاما الهلال عربستان قبل از اینکه بازیکنای معروف رو بگیره معروف شده بود به زئیم یا سرور آسیا چون همون موقع هم قوی بود. و اینکه تیم ملیش دست کم یه برد عالی تو جام جهانی داره.
تیم ما پنجاه ساله حتی فینال هم نرفته