صفحه اصلی > اخبار سینمای ایران : اصغر فرهادی: برای ساخت فیلم جدیدم به ایران برنمی‌گردم؛ دلم برای زبان و فرهنگ خودم تنگ شده است

اصغر فرهادی: برای ساخت فیلم جدیدم به ایران برنمی‌گردم؛ دلم برای زبان و فرهنگ خودم تنگ شده است

اصغر فرهادی

«اصغر فرهادی» اعلام کرد که پس از ساخت فیلم «داستان‌های موازی» (Parallel Tales)، پروژه بعدی خود را به زبان فارسی و خارج از ایران و فرانسه خواهد ساخت. این کارگردان برنده اسکار در گفت‌وگویی تازه با نشریه «اسکرین» در جشنواره فیلم سارایوو، جزئیاتی از داستان این فیلم فاش نکرد، اما گفت امیدوار است نگارش فیلمنامه آن در سال آینده به پایان برسد.

فرهادی که چند ماه قبل به ایران بازگشته است، تأکید کرد که در شرایط فعلی قصد ندارد فیلم تازه‌ای را در کشورش بسازد. او همچنین احتمال فیلمبرداری این پروژه در آمریکا را رد کرد؛ کشوری که سه سال در آن زندگی کرده و روی فیلمنامه «داستان‌های موازی» تحقیق کرده بود.

این فیلمساز توضیح داد: «برای “داستان‌های موازی” سه سال در آمریکا زندگی کردم، تحقیق کردم و نوشتم. تهیه‌کننده‌ام آمریکایی بود. اما بعد از سه سال احساس کردم دیگر نمی‌توانم با آن محیط ارتباط برقرار کنم. به همین دلیل نظرم را تغییر دادم و به فرانسه نقل مکان کردم.»

«داستان‌های موازی» نخستین بار در جشنواره کن به نمایش درآمد و اکنون در جشنواره فیلم سارایوو اکران شده است. این فیلم در فرانسه و با حضور بازیگرانی چون «ایزابل هوپر» و «ونسان کسل» ساخته شده است.

فرهادی درباره احتمال ساخت یک فیلم انگلیسی‌زبان در بریتانیا نیز گفت هنوز چنین امکانی را کنار نگذاشته است. او با اشاره به تجربه فیلمسازی در فرانسه، اسپانیا و آلمان، گفت ترجیح می‌دهد فعالیت‌های آینده‌اش را در اروپا دنبال کند. با این حال، تأکید کرد که در حال حاضر پروژه مشخصی را انتخاب نکرده است.

او درباره احتمال ساخت فیلمی به زبان انگلیسی در بریتانیا گفت: «اگر تصمیم بگیرم فیلمی انگلیسی‌زبان بسازم، ترجیح می‌دهم آن را در بریتانیا تولید کنم. تجربه‌ام در آمریکا بد نبود، اما زمانی که برای تحقیق به آنجا رفتم، متوجه شدم داستان‌هایی که به آن‌ها علاقه دارم، تا حدی از فرهنگ آن کشور فاصله دارند.»

با وجود فعالیت بین‌المللی، فرهادی همچنان بر علاقه خود به ساخت فیلم در زبان مادری‌اش تأکید دارد. او درباره دشواری نمایش «داستان‌های موازی» در ایران گفت که مخاطبان ایرانی احتمالاً می‌توانند نسخه اینترنتی فیلم را با زیرنویس فارسی تماشا کنند، اما در سینماهای کشور فضای چندانی برای اکران چنین آثاری وجود ندارد.

فرهادی افزود: «وقتی فیلم‌هایم در ایران “خارجی” نامیده می‌شوند، حس بسیار متناقضی دارم. آرزوی من این است که با زبان و فرهنگ خودم کار کنم.»

این کارگردان در گفت‌وگویی جداگانه با «هالیوود ریپورتر» درباره وضعیت سینمای معاصر و آثار فیلمسازان نسل جوان نیز اظهار نظر کرد. به گفته او، سبک، ریتم و نوع نگاه این فیلمسازان به زندگی واقعی با نسل‌های پیشین تفاوت دارد، اما همین تغییرات می‌تواند نشانه‌ای از زنده بودن سینما باشد.

فرهادی گفت: «وقتی فیلم‌هایی از آمریکای جنوبی، ایران و کشورهای مشابه می‌بینم، امیدوار می‌شوم. به سینما بسیار امیدوارم. معتقد نیستم سینما در حال مردن است. سینما هنوز زنده است و به پیشرفت ادامه می‌دهد، اما به‌تدریج در حال تغییر است و زبان تازه‌ای پیدا می‌کند.»

او هنوز نام کشور محل تولید یا جزئیات داستان فیلم فارسی‌زبان بعدی‌اش را اعلام نکرده است.

آخرین مطالب
مطالب خواندنی
اشتراک در
اطلاع از
guest
5 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرزاد
فرزاد

توی این اوضاع افتضاح سیاسی و اقتصادی که بقال سر کوچه میخواد بره خارج، اونوقت اصغر فرهادی بیاد برگرده ایران؟!!!!
اصغر جان هر جا هستی بمان و بدان اسمت تا ابد بر تارُک سینمای ایران و جهان خواهد درخشید❤️❤️❤️

تمشک زرین
تمشک زرین

نمیدونم چرا این آدم نچسبه!

مبین
مبین

بشین بزار باد بیاد

فقط کرج
فقط کرج

اسکاراشو شانسش گفت فقط به دلایل سیاسی بهش دادند و فیلماش اورریتد

فرزاد
فرزاد
پاسخ به  فقط کرج

همون دو تا فیلمش که اسکار گرفتند، شرف داره به ۹۹ درصد سینمای ایران👉
دلایل سیاسی؟!!!!! مشخصه هیچ درکی از فیلم و فیلمنامه نداری.