به گزارش مووی مگ به نقل از بانی فیلم، رابرت داوني جونيور پس از گذراندن 10 سال کم ثمر و افتادن در دام اعتياد به داروهاي مخدر و برخي مشکلات خانوادگي، از 2008 با بازي در سري فيلم هاي کميک استريپي «مرد آهنين» که قسمت چهارم آن اينک در مراحل پيش توليد قرار، به دوران اوجش به لحاظ اقتصادي بازگشته و از منظر هنري هم شبيه به اوايل دهه 1990 يعني بدو کسب شهرتش در هاليوود شده است. آن زمان که با ايفاي عالي رل چارلي چاپلين اسطوره سينماي کمدي در فيلمي زندگي نامه اي از وي و با نام «چاپلين» کانديداي جايزه اسکار برترين بازيگر مرد نقش اول سال شد. روند احياي داوني جونيور، اين هنرپيشه 49 ساله آمريکايي با ايفاي رل شرلوک هولمز کارآگاه هوشمند بريتانيايي در نيمه دوم دهه 2000 کاملتر شد و او حالا فيلم «قاضي» را که يک رويارويي جالب را بين وي و رابرت دووال پير و کار کشته چه در صحنه زندگي و چه در عرصه قضاوت که شغل اوست به تصوير مي کشد، بر پرده سينماهاي جهان دارد. داوني جونيور در اين فيلم وکيل جواني است که مجبور مي شود به شهر زادگاهش بر گردد تا به پدر پيرش (دووال) که مثل خود او در کارهاي قضايي و حقوقي حاضر و يک قاضي است. در قبال اتهامات وارده به وي شامل اختلاس و سوء استفاده از قدرت، دفاع کند و اين رويدادي است که هم پسر و هم پدر را به بازبيني مواردي باز مي دارد که در روابط شان وجود دارد و کارها را به نقطه کنوني کشانده است. نقطه اي که در آن به يکديگر نيازمند و مديون هستند اما از بيان آن ابا دارند. اما داوني جونيور نکات جالب و رازهايي را هم پيرامون خود دارد و مي توان وي را از زواياي ديگري هم ديد. پنج مورد از موارد فوق از اين قرار است:
او واقعا«جونيور» نيست!
نام شناسنامه اي و حقيقي رابرت داوني جونيور همين سه کلمه نيست و در ابتدا فقط رابرت داوني بود و او مجبور شد به شرحي که در ذيل مي آيد، واژه جونيور را ـ البته مثل بسياري از موارد رايج در غرب ـ به نامش اضافه کند؛ مي خواستم مثل ساير هنرپيشه هاي سينما نامم را در اتحاديه بازيگران سينماي آمريکا ثبت کنم و عضو اين نهاد شوم اما ديدم نامي با همين دو کلمه و مربوط به پدرم ثبت و موجود است و قابل پذيرش نبود که دو نام کاملا يکسان را در فهرست خود جاي دهند. بديهي بود که آن زمان واژه جونيور را به اسمم اضافه کنم تا از نام پدرم تفکيک شود و من و او بيش از پيش از يکديگر قابل تشخيص و تميز داده شدن باشيم و او نيز طبعاً با کاري که من کردم، خود به خود تبديل به رابرت داوني سينيور شد. احساس اش چه بود؟ معلوم است که راضي نبود و غر مي زد!
ناکامي در يک برنامه پر بيننده تلويزيوني
رابرت داوني جونيور و آنتوني مايکل هال که در فيلم «علم عجيب» همبازي بودند، سالها پيش از آن (در سال 1985) براي شرکت در برنامه کمدي پر بيننده و ديرپاي تلويزيوني «نمايش زنده شنبه شب» که بيش از 45 سال است در آمريکا تهيه و پخش مي شود، تست دادند و هر دو هم پذيرفته شدند. با اين حال از بخت بدشان، آن سيزون (1985) برنامه از ضعيف ترين فصول اين مجموعه کمدي که بيش از 100 کمدين متوسط يا خوب آمريکايي از آن سر بر آورده اند، تلقي شد و کمتر کسي در مجموعه آن سال درخشيد و تهيه کنندگان نيز دستور يک خانه تکاني اساسي را صادر کردند و بر اساس آن عذر تعداد زيادي از حاضران در آن سيزون از سريال خواسته شد. داوني جونيور، مايکل هال و همچنين رندي کوييد و جووان کوزاک از آن قبيل بودند که هنوز نيامده، از اين برنامه رفتند اما بعداً در مديوم ها و آثار ديگر هنري موفق و بزرگ شدند.
وي از سريال موفق الي مک بيل هم اخراج شد
در سال 2003 بود که ديويد اي.کلي از داوني جونيور که هنوز مشکلاتي بزرگ در زمينه اعتياد به مشروبات و داروهاي مخدر داشت، خواست در سريال کمدي ـ درام موفق و معروف «الي مک بيل» شرکت کند تا از اين طريق به او کمک و از دنياي مشکلاتش دور سازد. به او رل مردي پيشنهاد شد که در مسير زندگي کاراکتر الي (با بازي کاليستا فلاک هارت) قرار مي گيرد، اما در همان زمان که تدارکات و مقدمات اين قضيه گذاشته مي شد، داوني جونيور به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت شد و ديويد اي کلي که از تهيه کنندگان و سناريست هاي مطرح تلويزيوني است و از دست او ناراحت شده بود، رل وي را به کلي حذف و يکي دو قسمت بعدي سريال را بدون او و از نو نوشت. اگر اين اتفاق نمي افتاد، کاراکتر داوني جونيور به الي علاقمند مي شد و آنها طبق قصه موردنظر کلي ازدواج مي کردند اما اين ماجرا به کلي منتفي شد و مسير زندگي الي مثل وضعيت هنري داوني جونيور) به سمت و سويي ديگر رفت.
داوني آواز هم مي خواند!
رابرت داوني جونيور دستي در کار موسيقي و ترانه خواني و موسيقي سرايي هم دارد. وي در سال 2004 يک آلبوم موسيقي با حمايت و سرمايه گذاري شرکت سوني روانه بازار کرد و آن را «آينده نگر» ناميد. او پيشتر هم در کارهاي موسيقيايي در فيلم و تلويزيون مشارکت کرده بود اما اين آلبوم اولين موردي بود که وي کاري مستقل را در اين زمينه روانه بازار ساخت. وقتي امروز هم از داوني جونيور بپرسيد اين آلبوم را چطور توصيف مي کند، مي گويد اين يک آلبوم متمرکز بر آواهاي پاپ ولي با رگ و ريشه هاي کلاسيک و برخي نشانه هاي موسيقي جز است.
او يک لطيفه گوي حرفه اي است
نزديکان داوني جونيور مي گويند او يد طولايي در گفتن جوک ها و لطيفه هاي روز دارد و هر جا که مي رود شروع به شوخي و مسخره بازي مي کند و کمتر کسي از تيرهاي کلام او در امان مانده است. به همين سبب وقتي اعلام شد وي براي ايفاي رل جدي و خشک و قهرمانانه ولو فانتزي ايرون من در يکي از داستان هاي معروف کميک استريپي انتخاب شده است، خيلي ها و به ويژه آنها که او را مي شناسند متعجب شدند و طبايع شوخ و مفرح وي را نافي جديت هاي اين رل دانستند. تعجب بزرگتر زماني بود که «ايرون من»ها (يک تا سه) عرضه شدند و همه ديدند که داوني جونيور کاملا در نقش نشسته و هماني است که بر طبق اين قصه بايد باشد. شايد هم اين مسئله قوه انطباق پذيري وي را نشان مي دهد و اين را که حتي همه مشکلات بزرگ حاشيه اي 20 سال اخير هم چيزي از قابليت هاي هنري داوني جونيور نکاسته است و اين اخراجي شوخ و آماده براي افتادن در دردسر، اگر شرايط ايجاب کند مي تواند يک قهرمان خشن و جدي کميک بوکي هم باشد.