شب گذشته هفتمین شب کانون کارگردانان در پردیس سینمایی ملت برگزار شد. در این مراسم که وزیر ارشاد و رییس سازمان در آن حاضر بودند، از سیروس الوند، کیومرث پور احمد، ابوالحسن داوودی و سامان مقدم به عنوان چهار کارگردانان از نسلهای مختلف تجلیل به عمل آمد و دیپلم «خوش آمد» هم به نرگس آبیار اهدا شد. ابوالحسن داوودی در این مراسم ابراز امیدواری کرد که با تماس یک تلفن فیلم «زادبوم» از پرده سینماهای کشور پایین کشیده نشود. همچنین کیومرث پوراحمد در این مراسم گفت اگر 20 سال هم نتواند فیلم بسازد، بازهم تا آخر پشت حسن روحانی و دولتش خواهد ایستاد.
به گزارش مووی مگ به نقل از ایسنا،هفتمین شب کانون کارگردانان با اجرای داریوش فرهنگ برگزار شد. در ابتدای این مراسم محمد بزرگنیا، رییس کانون کارگردانان با بیان اینکه سال گذشته جشن کانون کارگردانان به دلیل درگذشت عباس کیارستمی برگزار نشد، گفت: «ما سینماگران تا جایی که به یاد دارم در این سالها همیشه درباره موضوعات مختلف حرف و گفتوگو داشتیم مانند توقیف فیلمها، تحریمها، کپی رایت، تعریف جایگاه فرهنگی در سینما.»
بزرگ نیا همچنین با اشاره به حضور وزیر ارشاد در این مراسم ادامه داد: «از کارافتادگی اکثر دستاندرکاران سینما و شرایط سخت تولید، وضعیت معیشتی سختی را ایجاد کرده و ما همه مسئولیم. هم دولت و هم صنوف باید برای این مسئله طرح و برنامه موثر و نتیجهبخش داشته باشند. دور از شأن سینمای ایران است که اینها امروز احساس کنار گذاشتکی داشته باشند. امشب در هفتمین جشن قول دهیم که این موضوع را پیگیری کنیم و نگذاریم این شرایط ادامه داشته باشد.»
در این مراسم طبق روال مراسمهای کانون کارگردانان، جوایزی به برخی فیلمسازان داده شده که با حضور محمد بزرگنیا «دیپلم خوش آمد» به نرگس آبیار اهدا شد.
بزرگنیا پیش از اهدای این جایزه به کارگردان «شیار 143» گفت: «به نظرم نرگس آبیار با همین چند فیلم نشان داد که فیلمساز خوش فکر وخوش آتیه ای است.»
نرگس آبیار پس از دریافت این جایزه گفت: «آرزو می کنم وقتی سینماگران ما در جشنوارهها جایزه میگیرند مثل ورزشکاران از آنها استقبال شود و سرود ملی برایشان پخش شود. همچنین امیدوارم ماجرای تراژیکی که برای آقای کیارستمی افتاد دیگر تکرار نشود و دیگر شاهد توقیف فیلمها نباشیم.»
پس از اهدای جایزه آبیار توسط محمد بزرگ نیا، مسعود کیمیایی جایزه فیلمساز نسل اول را به سیروس الوند اهدا کرد.
کیمیایی در زمان اهدای جایزه به سیروس الوند گفت: «زمان ما اگر فیلمی به فستیوال میرفت و جایزه میگرفت ضد ارزش بود و ما تمام تلاش مان را میکردیم که فیلمهایمان به فستیوال نرود. این است که از قافله عقب افتادیم.»
کارگردان «اعتراض» همچنین درباره نحوه کارگردانی فیلمهای سینمایی توسط سیروس الوند گفت :«این فیلمساز به صورت مستقل و با تهیهکننده و استودیو کار میکرد و این یک ویژگی خوب است.»
سیروس الوند پس از دریافت این جایزه بیان کرد: «اگر مسعود «قیصر» را نمیساخت بعید میدانم میتوانستم فیلم بسازم. اگر او نبود سینمای ایران شاید چهره عوض نمیکرد. در زندگی من چهار شب خیلی مهم بوده است، یکی شب تولدم که خاطرم نیست. شب دوم زمانی بود که ازدواج کردم. شب سوم زمانی که در کنار کیمیایی، مهرجویی و حاتمیکیا جایزه گرفتم و برایم بسیار ارزشمند بود. شب چهارم هم امشب است.»
در بخش بعدی این مراسم که حضور رخشان بنیاعتماد برگزار شد از ابوالحسن داودی به عنوان کارگردان نسل دوم تقدیر به عمل آمد.
بنیاعتماد درباره شیوه کارگردانی ابوالحسن داوودی اظهار کرد: «او جزو کمتر فیلم سازانی است که میان اندیشه و مخاطب پیوند دارد و همه ما باید بابت سال ها تلاش صنفی آقای داودی مدیون ایشان باشیم.»
پس از صحبتهای بنی اعتماد کیک تولدی روی صحنه آورده شد تا در یک غافلگیری برای ابوالحسن داودی جشن تولدی گرفته شود.
در ادامه داودی هم با بیان این که «واقعا شگفت زده شدم»، گفت: «یک ماه است که سرکار هستم و امروز با عجله خود را رساندم و نمیدانستم دوستان لطفشان مضاعف است.»
«کارگردان نان و عشق و موتور هزار» در ادامه ابراز امیدواری کرد که فیلم «زادبوم» با یک تماس تلفنی از پرده سینماها پایین کشیده نشود: «این جلسه مرا یاد ۳۰ سال قبل انداخت که خواستیم کانونی را راه اندازی کنیم و الان احساس می کنم همین دیروز بود. من امشب صرفا برای همین رفاقتها آمدم و وقتی مازیار زنگ زد نگران شدم که نکند این آخرین کار من باشد ولی بعد به خاطر رفاقتها آمدم. من هم جزو کسانی هستم که آینده را کنار گذاشته ام ولی هنوز بعضی چیزها مرا اذیت میکند. گاهی با یک تمایل سیاسی کوچک و حقیر میبینیم اوضاع برمیگردد و تلاش دوستان ما تبدیل به هیچ میشود. فیلم من پس از ۱۰ سال توقیف قرار است اکران شود و امیدوارم با یک تلفن از پرده پایین کشیده نشود.»
سامان مقدم دیگر کارگردانی بود که در این مراسم از او تقدیر به عمل آمد. اسعدیان به شوخی درباره کارگردان فیلم «نهنگ عنبر 2» گفت: «بعضیها ذاتا دوست داشتنی هستند، بدقول هستند و این سامان مقدم از آن دسته آدمهاست. سامان مقدم وقتی فیلمسازی را شروع کرد یک نوع نگاه طنزآمیز اجتماعی را وارد کرد که از آن دور شد و امیدوارم شرایطی فراهم شود تا فیلمهایی را که دوست دارد بسازد.»
سامان مقدم که در کارنامه کاری خود فیلم توقیفی «صد سال به این سالها را» دارد، در رابطه با این فیلم یادآور شد: «روی سخنم با وزیر است که دستور دادند فیلمهای توقیفی رفع مشکل شود ولی فیلم من با نام «صد سال به این سالها» را یازده سال قبل ساختم که در لیست توقیفی سازمان نیست. بعد از نمایش اول فیلم آن قدر مورد اتهامها و حرفها از جمله ضد انقلاب و جاسوس موساد قرار گرفت در حالی که پروانه ساخت داشت.»
پس از پایان صحبتهای سامان مقدم، سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره ساخت فیلمهای سینمایی گفت: « به اعتقاد من سینمای ایران در آستانه یک جهش قرار دارد چون این سینما باید یک جهش جدید را تجربه کند یعنی با تغییراتی که در حوزههای مختلف صورت گرفته سینمای ایران هم باید به سمت تغییر حرکت کند. باور دارم که دهه چهارم انقلاب میتواند دهه جهش در سینمای ایران باشد.»
صالحی امیری در ادامه تاکید کرد: «ما و شما در یک صف و یک جریان قرار داریم. تاکید میکنم از آغازین روزهایی که به وزارت ارشاد آمدیم حداقل یک مصاحبه یا مقاله یا بیانی در حمایت از جریان سینما داشته و دارم. شما انتظار حمایت و امنیت دارید و این حق طبیعی شماست و ما هم باید دنبال کنیم. حمایت همهجانبه از سینما یک استراتژی است و شعار نیست.»
صالحی امیری در ادامه از جلساتی که با مدیران بانکها برای حمایت از فیلمهای سینمایی برگزار کرده، خبر داد: «هفته قبل با مدیران عامل بانکها جلسه داشتم تا از سینمای ایران حمایت و ظرفیت مالی بیشتری ایجاد شود. امنیت و کرامت ومنزلت شما را امنیت ومنزلت خود میدانیم و باور داریم برای حل مسایل اجتماعی نیازمند توسعه سینمای ایران هستیم.»
در بخش پایانی این مراسم، کیانوش عیاری برای تجلیل از کیومرث پور احمد به روی صحنه آمد و درباره ویژگیهای کاری این کارگردان گفت: «یک ویژگی مهم پوراحمد این است که اثری از شعار وجود ندارد و با وجود آن که حضور پررنگی در عرصه سیاست به معنای مثبت داشته ولی آن را وارد کارش نکرده است.»
کیومرث پوراحمد در ادامه خطاب به وزیر ارشاد اظهار کرد: «آقای وزیر تو را به خدا اگر میتوانید کاری کنید پولهای مردم از مملکت خارج نشود و تهیهکنندگان این پولهای کلان را به سوپراستارهای دوزاری ندهند. سینما دیگر فلج شد.»
او با اشاره به «سالهایی که در دولت پاکدستان فیلم نساخته بود»، گفت: «من اشتباهی کردم و یک فیلم جنگی ساختم که دیگر نمیسازم. وظیفه من این است که تا آخر پشت روحانی و دولتش بایستم حتی اگر ۲۰ سال فیلم نسازم.»