استفاده سازندگان فیلم ترسناک «جعبه پرنده» از تصاویر آرشیوی واقعی فاجعهای خونبار در کانادا، صدای اعتراض برخی مخاطبان این فیلم را درآورده است.
به گزارش مووی مگ به نقل از صبا، فیلم «جعبه پرنده» نتفلیکس که این روزها با اقبال روبهرو شده با جنجالی دیگر به موضوع تیترهای خبری جهان تبدیل شده است. در جدیدترین حاشیه این فیلم، سازندگان «جعبه پرنده» بابت استفاده از تصاویر واقعی حادثه انفجار ایستگاه قطاری در کانادا که به کشته شدن دهها نفر منجر شد، مورد نقد و سرزنش واقع شدهاند.
جولی مورین شهردار لاکمگنتیگ کانادا در مصاحبهای با انتقاد از به کارگیری این فیلمهای آرشیوی واقعی، آن را نوعی بیاحترامی به قربانیان این حادثه قلمداد کرده است. همچنین گروهی دیگر از کاناداییها اعتقاد دارند وجود این تصاویر میتواند باعث شعلهور شدن «اختلالات استرسی پس از آسیب روانی» یا همان PTSD در میان بازماندگان این تراژدی که آن را میبینند، شود.
«جعبه پرنده» فیلمی دلهرهآور و پسارستاخیزی با بازی سندرا بولاک و جان مالکوویچ است و داستانی آخرالزمانی را روایت میکند که در آن جهان مبتلابه موجوداتی اهریمنی شده است که انسانها با دیدن آنها دست به خودکشی میزنند و تنها راه نجات، بستن چشمها و فرار از این مخمصه است.
موضوعی که باعث انتقاد از سازندگان این فیلم شده مربوط به سکانسی است که در آن از تصاویر واقعی یک تراژدی خونبار در کانادا استفاده شده است. در آن حادثه که در سال ۲۰۱۳ در شهر لاکمگنتیگ در کبک کانادا به وقوع پیوست، یک قطار بدون راننده حاوی نفت خام به دلیل شیب زمین از محل توقف خود به راه افتاده و با خارج شدن از خط و برخورد با سایر واگنها به طرز مهیبی منفجر شد و ۴۷ نفر را به کام مرگ فرستاد.
نتفلیکس حق استفاده تجاری از این تصاویر را از شرکت VendorPond۵ خریداری کرده و آن را در خط روایی «جعبه پرنده»، به عنوان یک ویدیو خبری از فاجعه به وقوع پیوسته در داستان فیلم کار کرده است. پیش از این شرکت فروشنده این تصاویر با صدور بیانیهای اعلام کرده بود که این تصاویر در جایی خارج از موضوع خود استفاده شده و از این بابت صمیمانه عذر میخواهد.
با وجود تمام این انتقادات، روز پنجشنبه ۱۷ ژانویه (۲۷ دی) سخنگوی نتفلیکس در گفتگویی با آسوشیتدپرس اعلام کرد که این تصاویر از «جعبه پرنده» حذف نخواهد شد ولی خاطرنشان کرد که این کمپانی به دنبال راه جدیدی برای عدم تکرار این موضوع در پروژههای آتی خود است.
این اولین حاشیه «جعبه پرنده» نیست و نتفلیکس چندی پیش نیز با صدور بیانیهای از مخاطبان فیلم درخواست کرد که به تقلید از کاراکتر اصلی داستان، با چشمان بسته دست به کارهای خطرناک نزنند و آن را در اینترنت آپلود نکنند؛ چالشی که تبدیل به موجی وسیع شد و حتی یوتیوب را بر آن داشت که ویدیوهایی با این مضمون را از دسترس خارج کند.
برای خواندن نقد فیلم « جعبه پرنده » اینجا کلیک کنید.