نسخه سینمایی این قصه کلاسیک را «پاول لونگین» فیلمساز غیرمتعارف سینمای روسیه کارگردانی میکند. این فیلم محصول مشترک سینمای دو کشور روسیه و انگلستان است.
بنیاد سینمای روسیه که یک نهاد نیمه دولتی است، تهیهکننده «ملکه خال پیک» است که آن را با همکاری دو تهیه کننده مستقل انگلیسی تولید میکند.
قصه کوتاه «آلکساندر پوشکین» به کمک «لونگین» و «سیدلر» تبدیل به یک فیلم بلند سینمایی میشود و برخلاف محصولات دو ساعته روسی، زمان آن حدود ۸۰ دقیقه خواهد بود.
نسخه سینمایی «لونگین»، نگاهی تازه و امروزی به قصه کلاسیک پوشکین دارد و تصویر تازهای از این حکایت قدیمی را در معرض دید تماشاچی میگذارد.
«پوشکین» قصه «ملکه خال پیک» را در سال 1833 نوشت و منتقدان ادبی روسیه به آن لقب یک افسانه اخلاقی مجذوب کننده را دارند.
این قصه درباره یک افسر روسی است که هنگام تلاش برای رمزگشایی از یک تقلب در یک بازی پرسود، به مرزجنون میرسد. «لونگین» قصد دارد از چند قطعه موسیقی کلاسیک چایکوفسکی آهنگساز کلاسیک روسیه به عنوان موسیقی متن فیلم استفاده کند.
گفته میشود «چایکوفسکی» یکی از قطعههای هنری خود را با الهام از این قطعه کوتاه پوشکین خلق کرده و همین قطعه در فیلم هم مورد استفاده قرار میگیرد.
«پاول لونگین» از فیلمسازان مطرح سینمای روسیه و محبوب منتقدان سینمایی این کشور است که در سطح بینالمللی هم شهرت زیادی دارد.
او تا به حال سه بار نامزد دریافت نخل طلای جشنواره کن شده و عموم فیلمهایش جوایز زیادی از جشنوارههای مختلف بینالمللی گرفتهاند.
تازهترین کار سینمایی وی درام تاریخی «تزار» محصول سال 2009 است که به بازخوانی دوران وحشت ایوان مخوف در قرن شانزدهم روسیه میپردازد.
لونگین «ملکه خال پیک» را با هزینهای 15 میلیون دلاری جلوی دوربین میبرد و هنوز زمانی برای شروع کار فیلمبرداری آن اعلام نشده است.
فارس