صفحه اصلی > اخبار سینمای جهان : 10 فیلم علمی تخیلی برتر تاریخ سینما با موضوع آخرالزمان + تصاویر

10 فیلم علمی تخیلی برتر تاریخ سینما با موضوع آخرالزمان + تصاویر

Zombieland

فیلم های آخرالزمانی بخشی خاص و عجیب و غریب از ژانر علمی تخیلی هستند که می توانند از لحاظ فضا و رنگ و بو بسیار متفاوت از ژانرهای دیگر باشند. برخی ممکن است یک سری فیلم های اکشن پرتنش باشند که از بهترین و پیشرفته ترین جلوه های ویژه کامپیوتری در آن ها استفاده شده باشد. بعضی فیلم های آخرالزمانی هم هستند که داستان هایی کوچک و بسیار انسانی داشته که بر رنج یک شخصیت در میان جامعه تمرکز دارد.

به گزارش مووی مگ به نقل از روزیاتو، گاهی اوقات یک فیلم آخرالزمانی که در مورد یک جامعه است را می توان یک کمدی دیوانه وار دانست و گاهی اوقات یک اکشن پرجنب و جوش و هیجانی یا یک نمایش فلاکت مطلق. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با بهترین فیلم های علمی تخیلی با موضوع اتفاقات آخرالزمانی آشنا کنیم که در اینجا از آن ها با عنوان فیلم آخرالزمانی یاد می کنیم.

۱۰- Zombieland

سال ساخت: ۲۰۰۹

شاید تماشای فیلم آخرالزمانی Zombieland نسبت به دیگر فیلم های این فهرست ساده تر باشد، فیلمی کمدی با بن مایه زامبی ها که چهار غریبه با شخصیت های متفاوت را کنار هم قرار داده تا عجیب ترین سفر جاده ای در سراسر خاک ایالات متحده برای رسیدن به آزادی ادعایی شان را به انجام برسانند. این فیلم کالت موفق که مملو از جذابیت و زیبایی است باعث شد که دوران بازیگری جسی آیزنبر و اما استون به یکباره متحول شده و این دو به ستارگانی بزرگ تبدیل شوند. اگر چه به عقیده بسیاری فیلم Shaun of the Dead اوج ژانر کمدی ترسناک است اما در این فیلم به همان اندازه نیز لحظات درام جدی وجود دارد که مخاطب را به وجد می آورد، همان چیزی که در مورد فیلم Zombieland نیز صحت دارد.

با این وجود بزرگ ترین نقطه قوت فیلم Zombieland فضای خنده دار و مضحک آن است. با جدی نگرفتن خود در کمترین مقدار ممکن، این فیلم توانسته خنده دارترین سکانس های تاریخ کمدی زامبی محور را در خود جای دهند. کشتار زامبی ها در این فیلم بسیار اندک و با فواصل طولانی رخ می دهد اما این ویژگی در کنار بهترین حضور کوتاه یک سلبریتی در یک فیلم در تاریخ سینما که در این فیلم رخ می دهد باعث جذابیت ماندگار Zombieland شده است. به همین دلیل بود که این فیلم هنگام انتشار، هوایی تازه در ژانر کمدی ترسناک بوده و نسبت به دنباله اخیری که از آن ساخته شده برتری دارد، هر چند باید گفت که تماشای دنباله آن نیز خالی از جذابیت نیست. اگر این فیلم را تماشا کنید در بدترین شرایط دستکم چند قانون برای بقا در اتفاق آخرالزمانی آینده از جسی آیزنبرگ یاد خواهید گرفت.

۲۸ Days Later

۹- ۲۸ Days Later

سال ساخت: ۲۰۰۲

بیدار شدن در یک نسخه خالی از سکنه از شهر محل زندگی تان بدون آنکه کوچکترین ایده ای در مورد علت متروکه شدن آن داشته باشید، بدون شک ترسناک ترین روش برای شروع زندگی در آخرالزمان است اما این بهترین شروعی است که می توانست در فیلم ۲۸ Days Later رخ دهد، در حالی که کیلیان مورفی حیرت زده و مبهوت از میان توده های زباله در شهر لندن به دنبال کشف حقیقت و نجات خود می رود. این فیلم آخرالزمانی زامبی محور، تصویری تاریک و ترسناک از یک دنیای پساآخرالزمانی است که به شکلی غیرقابل بازگشت تغییر کرده، حسی که در آستانه ورود به قرن جدید بسیار محسوس تر بود. البته که در پیام این فیلم در مورد خشونت مفرط جامعه انسانی مدرن کمی زیاده روی شده و ویروس «خشم» موجود در فیلم کمی بزرگنمایی بوده یا دستکم فاصله زیادی با روزگاری کنونی داشته باشد اما هنوز هم چیزهای دوست داشتنی و جذاب زیادی در مورد فیلم ۲۸ Days Later وجود دارد.

دنی بویل فیلمی با مونتاژ سنگین را ساخته که در لحظاتی ما را با سکانس های ترسناک و اکشن به وحشت واداشته یا به بیراهه می برد و در لحظاتی دیگر در فضاهای امن و مملو از آزادی غیرمنتظره باعث می شود که اشک در چشمانمان حلقه بزند. لحظات حمایت و امید بین شخصیت ها به شکلی بسیار واقعی تاثیر گذار بوده و در تداوم فضای مالیخولیایی داستان موضوعی کلیدی است. تماشای جیم (مورفی) که از یک جوان سرگردان بی هدف به یک شخصیت افسرده و سپس نسخه ای حیوانی از انسان های بیمار تبدیل شده و در نهایت به آزادی می رسد می تواند کمی دشوار باشد اما همزمان بسیار تعمق برانگیز و جذاب خواهد بود.

I Am Legend

۸- I Am Legend

سال ساخت: ۲۰۰۷

در حالی که طرفداران رمان اورجینال به نویسندگی ریچارد متیسون، فیلم I Am Legend را به خاطر پایان بندی متفاوتش مورد نقد قرار دادند، اما این فیلم را می توان یکی از بهترین بازی های کارنامه پربار ویل اسمیت دانست که نشان می دهد وقتی نقشی مناسب اوست را به وی بسپارند به بهترین و بی نقص ترین شکل ممکن از پس آن برخواهد آمد. به عنوان تنها انسان باقی مانده در منهتن (و احتمالاً کل ایالات متحده و جهان)، یک ویروس شناس ارتش ایالات متحده به نام سرگرد رابرت نویل، با پرسه زدن در طول روز در شهر ویران شده نیویورک سیتی برای جمع آوری مایحتاج خود، و پنهان شدن از تاریکی جویان، انسان های جهش یافته ای که بدنبال شیوع یک ویروس ترسناک ایجاد شده اند، روزگار می گذارند.

شاید جهش یافته های این فیلم که با جلوه های ویژه کامپیوتری ایجاد شده اند امروزه چندان واقعی جلوه نکنند اما فیلم آخرالزمانی I Am Legend را می توان یک تمرین در زمینه تنش خوب درک شده دانست. گاهی اوقات شاید فکر کنید که ماجراهای فیلم بیش از حد کشدار هستند اما این احساس برای فیلمی که تقریباً تمام آن به کندوکاو تنهایی مطلق یک شخصیت و تاثیر هولناکی که بر یک فرد می گذارد پرداخته، قابل انتظار است. اگر این موضوع را نادیده بگیرید، فیلم I Am Legend یک تریلر بی نقص است که لحظات عاطفی بسیار تاثیرگذاری دارد. اگر ابراز احساسات ویل اسمیت کافی نیست، باید به سگ وفادار نژاد ژرمن شپرد او با نام سم اشاره کنیم که بدون شک احساسات شما را برخواهد انگیخت.

Armageddon

۷- Armageddon

سال ساخت: ۱۹۹۸

اگر می خواهید فیلمی را تماشا کنید که انفجارهای زیادی در آن رخ می دهند، یکی از فیلم های مایکل بی بهترین گزینه است اما ۵ دقیقه ابتدایی فیلم Armageddon نهایت ترفندهای انفجاری این کارگردان شناخته شده را در خود دارد. تکه هایی از یک شهاب سنگ به نیویورک سیتی اصابت کرده و این شهر را نابود می سازد. تازه این تکه از اصابت یک شهاب سنگ بزرگتر که به اندازه ایالت تگزاس است خبر می دهد که در صورت وقوع آن تمام کره زمین و حیات روی آن از بین رفته و انسان نیز به سرنوشت دایناسورها دچار خواهد شد، مگر اینکه گروهی از انسان های ساده اما صادق و فداکار بتوانند مانع از این برخورد شوند. بله داستان کمی کلیشه ای و کم عمق به نظر می رسد اما بهتر است در این مورد فکر نکنید.

این فیلم آخرالزمانی از آن دسته فیلم های علمی تخیلی است که تماشای آن لذت بخش است و تنها برای خلق ترس و وحشتی که از آن لذت می برید طراحی شده است. همین دیوانگی لجام گسیخته است که باعث شده فیلم Armageddon به عنوان یک فیلم کالت حتی امروزه نیز جذابیت داشته باشد، هر چند در همان روزهای انتشار نیز منتقدان آن را مورد نقدهای تند خود قرار دادند. Armageddon یک فیلم هوشمندانه نیست و روایت باکیفیتی نیز نداشته و داستان عاشقانه هسته فیلم نیز بی معنی است و فضای آن نیز از یک فیلم مربوط به فجایع طبیعی به یک کمدی، فیلم فانتزی، سپس علمی تخیلی و دوباره به همان فیلم آخرالزمانی باز می گردد. با این وجود اگر به دنبال یک هیجان و تنش ساده هستید، با انفجارهای فراوان، این فیلم سرگرم کننده می تواند بهترین گزینه شما باشد اما بهتر است هنگام تماشایش منطق خود را خاموش کنید.

Dr Strangelove, Or How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb

۶- Dr Strangelove, Or How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb

سال ساخت: ۱۹۶۴

نسل انسان در هیچ دوره دیگری به اندازه دوران جنگ سرد به یک واقعه آخرالزمانی واقعی نزدیک نشده است و استنلی کوبریک با هنرمندی تمام این دوره پرتنش از تاریخ معاصر را در شاهکار خود Dr Strangelove به شکل هجوآمیزی به تصویر کشیده است. فضای این فیلم عمداً ساده طراحی شده که به درام شخصیتی امکان می دهد نقش مرکزی را داشته تا تنش ها به بالاترین حد ممکن رسیده و به ورطه یک جنگ هسته ای منجر شود که تصمیم گیری در مورد آن توسط کاریکاتورهایی از سیاستمداران کشورهای ابرقدرت صورت گرفته است. فیلم آخرالزمانی Dr Strangelove با یافتن کمدی در تمام لحظات خود توانسته این تنش دراماتیک را به شکلی لذت بخش به تصویر بکشد.

کوبریک با فیلم خود مستقیماً به قلب مصرف گرایی آمریکایی و میهن پرستی افراطی و جنگ طلبی دو طرف حمله می کند و همزمان رهبران جهان را ساده لوحانی ناکارآمد به تصویر می کشد که شیفته روابط جنسی و قدرت بوده و توانایی دست برداشتن از این خواسته ها و تفکر عمیق در مورد رفتارهایشان را ندارند. رنگ سیاه و سفید استفاده شده در فیلم بر این حال و هوای ترسناک اما عجیب می افزاید و اینجاست که باید گفت هیچ کمدی سیاه و سفید بهتری از این فیلم نمی توان یافت. بعد از تماشای فیلم خواهید فهمید که چرا بعد از گذشت نزدیک به نیم قرن، فیلم Dr Strangelove هنوز هم دیدنی است و این به خاطر هوشمندانه بودن فیلم کوبریک است. کمدی موجود در داستان و اتفاقات آن هنوز هم جذاب است، بازی ها هنوز هم بی نقص هستند و هجو موجود در آن نیز هنوز به همان اندازه روزهای اول انتشار فیلم در سال ۱۹۶۴، گزنده و نیشدار است.

فیلم آخرالزمانی یکی از ژانرهای فرعی و زیر مجموعه ژانر علمی تخیلی است که عمدتاً بر روی یک اتفاق که منجر به وقوع آخرالزمان می شود یا شرایطی که ممکن است به یک اتفاق آخرالزمانی منتهی شود تمرکز دارد. موضوع این فیلم ها می تواند با شیوع یک بیماری، ظهور زامبی ها، حمله موجودات فرازمینی، جنگ هسته ای، بلایای طبیعی یا برخورد شهاب سنگ در ارتباط باشد. کیفیت هر یک از این فیلم های آخرالزمانی می تواند متفاوت باشد و در کنار هر فیلم باکیفیتی یک فیلم درجه دوم نیز دیده خواهد شد. با توجه به گستردگی این ژانر می توان گفت که برای هر نوع سلیقه ای یک فیلم آخرالزمانی خاص و باکیفیت ساخته شده است که در ادامه این مطلب به تعداد دیگری از آن ها خواهیم پرداخت.

Children Of Men

۵- Children Of Men

سال ساخت: ۲۰۰۶

فیلم آخرالزمانی Children Of Men به یک اندازه از لحاظ تکنیکی شاهکار و یک فیلم ترسناک و حال بهم زن است. تکنیک تک دوربینی و سکانس های تعقیبی باعث می شوند که به عنوان مخاطب مستقیماً وارد دنیای بهم ریخته بریتانیا پس از یک اتفاق آخرالزمانی شوید. در شرایطی قدرت رفته رفته در اختیار یک حکومت توتالیتر قرار می گیرد که بر جامعه در آستانه سقوط حاکمیت یافته در حالی که نسل بشریت به دلیل ناباروری گسترده و نسبتاً کامل زنان در آستانه انقراض دارد، این فیلم با انقلاب اجتماعی-سیاسی و درام عمیقاً انسانی و شخصی بازی می کند. جدای از سبک روایی و داستان فیلم، فضای تکان دهنده و تاثیرگذار Children of Men به شکلی هنرمندانه با طراحی تولید تاریک و کثیف و فیلمبرداری بی نقصی که بیشتر و بیشتر شما را با به نفس افتادن مهلت شخصیت ها به درون خود می کشد، ایجاد شده است.

این دو تکنیک حیاتی به خوبی با هم جفت شده و بدین ترتیب هر سکانس در نهایت تنش ممکن قرار دارد. فیلم آخرالزمانی Children of Men به عنوان یکی از دراماتیک ترین و جذاب ترین فیلم های علمی تخیلی قرن بیست و یکم شناخته می شود. علیرغم فضای پر از ناامیدی و بدبینی حاکم بر آن، زیبایی اصلی فیلم این است که از نابودی و سقوط اجتماعی و واقعیت دروغین برای روایت یک داستان عمیقاً امیدوار کننده در بریتانیای آینده استفاده می کند. فیلم Children of Men که به یک اندازه اکشن و تاثیرگذار است، بدون شک ارزش تماشا کردن را داشته و قدرت تکنیکال موجود در آن همراه با بار داستانی که دارد باعث شده که تماشای دوباره و چندباره آن نیز خالی از لطف نباشد.

Mad Max Fury Road

۴- Mad Max Fury Road

سال ساخت: ۲۰۱۵

فیلم آخرالزمانی Mad Max Fury Road از ابتدا تا به انتها یک ماجراجویی پرتنش، جنبشی و هیجان انگیز است. داستان حماسی اکشن جرج میلر هر گونه چربی را در بدن می سوزاند، که به یک تجربه هیجان انگیز از اولین شکست تام هاردی از فرار از دست شخصیت شرور و زشت چهره ایمورتان تا درگیری پرشور پایان فیلم تبدیل می شود. نه تنها Mad Max: Fury Road یک فیلم با روایت دائماً پرهیجان و بی پایان است بلکه به خاطر مهارتی که در حوزه های تکنیکال فیلم به کار رفته می توان آن را یک شاهکار به تمام معنا دانست. بدون شک بسیاری از مخاطبان ساعت های زیادی را در مورد چگونگی اجرای بدلکاری های موجود در این فیلم فکر کرده اند. در این فیلم از ترفندهای بسیار خلاقانه فیلمبرداری استفاده شده و تلاش های زیادی همراه با وقت قابل توجهی برای انجام آن ها به کار گرفته شده است.

وقتی در مورد بهترین فیلم های قرن بیست و یکم صحبت می شود دیر یا زود پای این فیلم نیز به میان می آید و دلیل آن نیز کاملاً مشخص است. این فیلم از لحاظ بصری یک جعبه رنگ نقاشی کاملی است که تام هاردی و شارلیز ثرون در آن بازی های بی نقصی ارائه داده و موسیقی متن آن نیز تا سال ها در سینما ماندگار خواهد بود، به ویژه آن گیتار عجیب و غریب شعله انداز که به این زودی ها فراموش نخواهد شد. اگر به دنبال آدرنالین هستید، به تماشای فیلم Mad Max: Fury Road بنشینید تا خیلی زود به آنچه که می خواهید برسید.

The Road

۳- The Road

تاریخ ساخت: ۲۰۰۹

فیلم آخرالزمانی The Road که بر اساس رمانی به همین نام نوشته نویسنده برنده جایزه پولیتزر، کورمک مک کارتی، ساخته شده یک روایت ماجراجویانه ترسناک در مورد سفر خطرناک یک مرد و پسرش در خاک ایالات متحده که بر اثر یک واقعه نامشخص آخرالزمانی به مرز نابودی کامل رسیده است. در طی سفر، این دو با دار و دسته های آواره زباله جویان مواجه شده، از دست آدمخواران فرار کرده و در کل بدترین چیزهایی که برای بشریت متصور است را شاهد هستند. جذابیت اصلی فیلم The Road بدون شک شیمی دوست داشتن بین پدر بی نام و پسرش است زیرا این رابطه پویا در واقع تنها چیزی است که این دو در این دنیای هولناک داشته و نظر مخاطب را به خود جلب می کند.

تصمیم برای فیلمبرداری صحنه های فیلم در مناطق شهری قدیمی و ویران شده و همچنین ساختمان های متروکه در داخل و خارج از ایالات متحده به خوبی توانسته تاریکی مطلق فضای رمان مک کارتی را به تصویر بکشد و جایگزین کردن رنگ آبی آسمان با یک رنگ خاکستری تیره نیز به کمک خلق این فضای ترسناک آمده است. دنیای فیلم و سبک روایی آن به خوبی با هم هماهنگ هستند تا یک فضای ترومایی بی نقص ترسیم شود.

۱۲ Monkeys

۲- ۱۲ Monkeys

تاریخ ساخت: ۱۹۹۵

احتمالاً بروس ویلیس با آخرالزمان به خوبی آشنا باشد زیرا در فیلم ۱۲ Monkeys او را به گذشته می فرستند تا اطلاعاتی در مورد یک ویروس دستکاری ژنتیکی بدست آورد که در زمان حاضر باعث نابودی بخش زیادی از جمعیت کره زمین شده و ظاهراً توسط یک سازمان تروریستی در گذشته شیوع یافته است. البته پیش از هر کاری او باید به همه ثابت کند که دیوانه نبوده و دلیل صحبتش در مورد آینده این است که به شکل واقعی به گذشته فرستاده شده است. تریلر علمی تخیلی تری گیلیام یک فیلم آخرالزمانی هوشمندانه و تکان دهنده است، با ایده هایی منحصربفرد برای ارائه و یک سبک بسیار خاص تصویرسازی که تماشای چندباره آن خالی از لطف نخواهد بود.

این فیلم بدون بازی های خوب از بازیگرانش نمی توانست موفق باشد و بازی خارق العاده و دیوانه کننده برد پیت یکی از بهترین بازی های این فیلم است که باید به آن اشاره کرد. علیرغم داستان به نحوی پیچیده فیلم، هر پیچش داستانی با دقت تمام در اوایل فیلم قرار داده شده تا به خوبی فاش شده و در نقطه مناسبی از داستان قرار گیرند. شاید آنچه که در فیلم ۱۲ Monkeys می بینید نسخه ای غریب از علم و سفر در زمان باشد اما تا جایی که روی داستان فیلم تمرکز کنید، تری گیلیام شما را به یک ماجراجویی واقعاً هیجان انگیز و راضی کننده خواهد برد که تا پایان و هنگام بالا رفتن تیتراژ آخر شما را در حال حدس زدن نگه خواهد داشت.

Akira

۱- Akira

سال ساخت: ۱۹۸۸

فیلم Akira از طریق استعدا بصری انیمه سازی ژاپن شما را به یک توکیو جدید پادآرمانشهری در آینده می برد. توکیو جدید یک فانتزی سایبرپانک، یک ابرشهر وسیع و پرجنب و جوش است که می خواهد جایگزین شهری شود که روزگاری بر اثر یک انفجار بزرگ از بین رفته است. شهر جدید توکیو اکنون پر از احساسات ضد دولتی، تروریسم و در آستانه فروپاشی اجتماعی مطلق است. در ادامه ماجراهای انیمه Akira شاهد داستان هایی علمی تخیلی از توطئه های دولت، قدرت های ماورای احساس انسان، نیروهای ویژه مخفی، سیاستمداران فاسد و خشونت بسیار هستیم. در کنار این عناصر از موسیقی متاثر از سنت های موسیقایی سنتی ژاپن و اندونزی برای خلق صداهای تصادمی همراه با فریادها و خشونت فراوان فیلم استفاده شده است.

این فیلم به لطف ارائه خاص خود گاهی اوقات هم زیبا و هم به شدت خشن است اما همچنان پر از زندگی است و با انرژی جنبشی تمام به روایت داستان می پردازد که همین موضوع نقش مهمی در تبلیغ و توسعه صنعت انیمه سازی ژاپن در خارج از این کشور داشت. علیرغم انحراف فراوان از مانگای اورجینال، انیمه Akira یک فیلم فوق العاده است که از ابتدا تا انتها شما را درگیر خود خواهد ساخت. به همین دلیل است که Akira  از زمان انتشار در بیش از ۳ دهه پیش همچنان بر فرهنگ عامه در سراسر جهان تاثیرگذار است.


 

خواندن مقالات زیر توسط مووی مگ پیشنهاد می شود :

10 فیلم علمی تخیلی برتر سینما در قرن 21 را بیشتر بشناسید! + تصاویر ( بخش اول )

10 فیلم علمی تخیلی برتر سینما در قرن 21 را بیشتر بشناسید! + تصاویر ( بخش دوم )

معرفی بهترین سریالهای علمی تخیلی تلویزیون از نگاه منتقدین

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها