اطلاعات زیاد؛ نقطه قوت یا نقطه ضعف !؟
فیلم "قلاده های طلا" با فیلم نامه ی ضعیفی مواجه است اما کارگردانی خوب ابوالقاسم طالبی توانسته فیلم را به گونه ای ایجاد کند که مخاطب را تا آخرفیلم به همراه خود بکشاند.
نکته بسیار عجیب این فیلم که از نقاط مثبت فیلم به حساب می آید نفوذ بسیار هوشمندانه کارگردان به محیط سازمان اطلاعات و مطرح کردن برخی مسایلی است که تا چند سال قبل جزء خط قرمز های سینما به حساب می آمد.
اما نکته عجیب تر این است که در فضای سایبری بعضی سایتها و حزب های مختلف دست به تحریم این فیلم زده اند...
زمانی که در ایام جشنواره فجر اوالقاسم طالبی کارگردان و نویسنده فیلم در برنامه هفت حاضر شد و توضیحاتی درباره فیلم ارائه داد نکته ای را به آن اشاره کرد که بسیار قابل توجه بود و آن این بود که ایشان برای فیلم تحقیقات زیادی را انجام داده بودند که یکی از این موارد مطالعه 4 هزار صفحه پرینت از سایت وزارت خارجه اسراییل بود و همچنین تمام کتاب هایی که درباره اتفاقات سال 88 رخ داد را مطالعه کرده بودند.
در ابتدا شاید این موضوع به عنوان نقطه قوت فیلم به نظر برسد که فیلمی که می خواهد به یک مساله تاریخی درباره اتفاقات رخ داده در سال 88 بپردازد؛ قرار است اطلاعات زیادی را به مخاطبان ارائه کند اما وقتی با فیلم مواجه می شویم روشن می شود که این اطلاعات گسترده، بزرگترین ضربه را به فیلم وارد کرده وموجب شده تا فیلم نامه نویس نتواند یک سیر داستانی مناسب را برای فیلم ایجاد کند و از آن جهت که تصمیم داشته اطلاعات مهمی را به مخاطب بدهد سعی کرده هر نکته ای که از نظر خودش دارای اهمیت بوده در آن جای دهد و چون این اطلاعات زیادتر از زمان یک فیلم سینمایی بوده اند این موضوع باعث شده تا فیلم یک داستان روشنی را برای مخاطب تعریف نکند و به همین دلیل است که در فیلم می بینیم که با سرعت اتفاقات زیادی در فیلم رخ می دهد و از یک موضوع مهم بدون اینکه به تمام زوایای آن اتفاق پرداخته شود به یک موضوع دیگری پرش می کند، که خود کارگردان هم به این مطلب اشاره کردند که وقتی تمام مطالعات لازم برای فیلم انجام شد حدود 1000 فیش در مقابل خود داشتم که همه این موارد مهم بود و باید در فیلم گنجانده می شد!!
فیلم "قلاده های طلا" با فیلم نامه ی ضعیفی مواجه است اما کارگردانی خوب ابوالقاسم طالبی توانسته فیلم را به گونه ای ایجاد کند که مخاطب را تا آخر فیلم به همراه خود بکشاند. در بازسازی صحنه های اغتشاش و راهپیمایی مردم ظرافت های بسیار رعایت شده تا حدی که در بعضی موارد برای مخاطب تشخیص اینکه این صحنه ها واقعی هستند یا بازسازی شده اند بسیار سخت می شود و باید گفت که واقعا فیلم از این جهت قابل تحسین است. اما بدون شک باید این فیلم از فیلم های همتای خود که در این موضوع (وقایع بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 88) ساخته شده اند (اخراجی های 3 و پایان نامه) بسیار بهتر دانست اما درعین حال باید اعتراف کرد که فیلم با توجه به قابلیت های کارگردان و بازیگران فیلم می بایست در رتبه بسیار بهتری قرار می گرفت که متاسفانه اینگونه نشده است!
بازی "امین حیایی" در این فیلم نشان داد که در فیلم های قبلی خود تمام استعداد بازیگری خود را نشان نداده و دارای قابلیت هایی است که تا الآن رو نشده است! البته بازی دیگر بازیگران هم نسبتا مخاطب را راضی نگه می دارد و بازی "علیرام نورایی" نیز در این فیلم قطعا آینده بهتری را برای او رقم خواهد زد.
از آنجا که این فیلم در ژانر فیلم های جاسوسی قرار می گیرد در مقایسه با سینمای ایران باید گفت که فیلم بسیار خوبیست چرا که اساسا در سینمای ایران فیلم قابل توجهی در این ژانر وجود ندارد اما فیلم از این جهت نیز خوب نتوانسته عمل کند و یکی دیگر از نقاط ضعف کارگردانی و فیلم نامه ی این فیلم همین مساله است که در فیلم سعی شده از ترفند هایی استفاده شود که مدام با رو دست زدن به مخاطب، او را تا اواخر فیلم در ابهام قرار دهد و نتواند شخصیت های مثبت و منفی فیلم را از هم تشخیص دهد اما همین مساله بصورت دقیق و حرفه ای از آب در نیامده به گونه ای که حتی ممکن است مخاطب در پایان فیلم این گونه تصور کند که فیلم را به خاطر ظرافت های زیادی که در آن به کار برده شده متوجه نشده است اما این اتفاق به عکس رخ داده و کارگردان فضای تعلیق فیلم را تا حدی بالا برده که موجب برداشت اشتباه مخاطب از فیلم می شود.
در مجموع می توان گفت که این فیلم برای مخاطب عام بسیار راضی کننده است (البته در صورتی که با پیش زمینه فکری به تماشای فیلم ننشیند) چرا که داستان نسبتا سریعی که برای مخاطب روایت می شود اگرچه که دارای نقاط ضعفی هم باشد ولی سیر سریع داستان فیلم و پشت سر هم قرار دادن اتفاقات مهم موجب می شود که مخاطب نتواند اتفاقات قبلی را به خوبی در ذهن خود تحلیل کند؛ ولی قطعا فیلم "قلاده های طلا" رضایت کسانی که با دقت بیشتری به بررسی فیلم می پردازند را به طور کامل حاصل نمی کند.
نکته بسیار عجیب این فیلم که از نقاط مثبت فیلم به حساب می آید نفوذ بسیار هوشمندانه کارگردان به محیط سازمان اطلاعات و مطرح کردن برخی مسایلی است که تا چند سال قبل جزء خط قرمز های سینما به حساب می آمد. وقتی درباره فیلم "به رنگ ارغوان" ساخته "ابراهیم حاتمی کیا" اینگونه شنیده می شد که به دلیل مطرح کردن بعضی از ترفند های اطلاعاتی توقیف شده در حالی که این فیلم فقط یک مساله بسیار ساده (تغییر فونت) را مطرح کرده؛ باید امتیاز بسیار ویژه ای برای فیلم "قلاده های طلا" قایل شد که توانسته محیط سازمان اطلاعات را به خوبی بازسازی کند و حتی تا این حد پیش رفته که یکی از مهمترن مسئولین سازمان اطلاعات را به عنوان جاسوس بیگانه معرفی کرده (که البته فیلم طبق اسناد و مدارک این موضوع را مستند بیان می کند) و شاید همین نکته موجب شده این فیلم بتواند لقب "سیاسی ترین فیلم تاریخ سینمای ایران" را از آن خود کند.
اما نکته عجیب تر این است که در فضای سایبری بعضی سایتها و حزب های مختلف دست به تحریم این فیلم زده اند چرا که فیلم را به گونه دیده اند که در صدد تخریب و کنایه به بعضی از افکار خاص است اما در فیلم این اتفاق به عکس رخ داده است و از طرفی وزارت اطلاعات را سازمانی نفوذ پذیر معرفی کرده و از طرف دیگر هم قشر معترضین به انتخابات را از گروه اغتشاش کنندگان کاملا جدا کرده است.
منتقد : حمید رضا تقی پور
کپی برداری از مطالب مووی مگ تنها با ذکر دقیق لینک سایت MovieMag.IR و نویسنده مطلب مجاز است.
به جمع هواداران مووی مگ در فیس بوک بپیوندید
قلاده های طلا
کارگردان: ابوالقاسم طالبی
فیلمنامه: ابوالقاسم طالبي
تهيهكننده: محمد خزاعي
مدير فيلمبرداري: امير كريمي
طراح صحنه: غفار رضايي
طراح لباس: سارا خالدي
بازيگران: امين حيايي، محمدرضا شريفينيا، حميدرضا پگاه، علي رام نورايي، نيلوفر خوشخلق، چنگیز جلیلوند، حسين سحرخيز، اكبر سنگي، مهدي صبايي، كيانوش گرامي، بهادر زماني، ونوس مجلسي، داريوش اسدزاده، پوراندخت مهيمن، اكبر پاكزاد، حامد بسياري، عباس شوقي، مجيد معافي، عاطفه منصوري، داود مقدادي، محسن اميري، حميدرضا رسولي، طناز دهقان، علي اصغر طبسي، مجيد رسوليان، سياوش اكبري صفت، محمدرضا شكريان، ساينا بازرگان، مژگان ترانه، ستاره صفيخاني، اسماعيل زن و گل گياه، مريم آراديش، هليا امامي.
دیدگاهها
من این فیلم رو دیدم خیلی
هیناتا
دوستان،ما انقلابو ندیدیم
هموطن
مهناز
مهدی
قرصاتو خوردی؟؟
مریم
سعید
رد کنند نه منه فکرکردی چی! ما برگه
چاقاندریم هاااااا
به نقل از سالار:
دوست عزیز یه پژوهشگر معروف اسرائیلی خودش گفت ما از سال 1980 روی این انتخابات کار میکردیم و این کار ثمره ی یک فعالیت30 ساله است
پژوهشگر ضر زده بعده 30 سال برنامه ریزی این شد کارشون اونا خواستن بگن مام هستیم فک نکنید ما ...نیستیم
بی
حسین
دوستان عزیزی که شعار میدید جانم فدای ایران،پس غیرت داشته باش و به حرفت عمل کن و فارس بنویس لطفا
حسین
همه چیزو دروغ میگه و به نفع دولت هر چیزی رو که بخواد سانسور میکنه/ واقعا اگه این فیلم واقعیت رو میخاست نشون بده/ اصلا مجوز پخش میگرفت؟
زدن مردم و جوونهامونو کشتن بعدشم گفتن همش دروغ و صحنه سازیه/ ...همه کسانیکه در ساخت و بازی در این فیلم شرکت کردن/ اسم فیلمم بهتر بود میذاشتن
ساندیس نقره ای
رد کنند نه منه فکرکردی چی! ما برگه
چاقاندریم هاااااا
به نقل از سالار:
دوست عزیز یه پژوهشگر معروف اسرائیلی خودش گفت ما از سال 1980 روی این انتخابات کار میکردیم و این کار ثمره ی یک فعالیت30 ساله است
علی
خلایق هر چه لایق
بسیجی قهرمان
البته با عرض سلام و درود بیکران به نظام مقدس اسلامی و
تمام عزیزان بسیجی ارگان های دولتی ووزارت خانه های وابسته خیلی تشکردارم ازآنها که امثال در مورد بحث تعذیه
و اضافه کاری برای شرکت در راهپیمایی 22 بهمن رعایت حال
مسئولان را کردند و بادل وجان بدون کوچکترین چشم داشتی
شرکت کردند با اینکه پذیرایی خوبی ازآنها شد بگذریم. این فیلم قلاده برای طلاساخته برادر بسیجی دلسوز آقای طالبی که تشکر می کنم از بازاری های متدین که این فیلم را حمایت مالی کردند ما خبرداریم تا جواب دندان شکنی که استگپاره بدهیم عرض ندارم امری باشد درخدمت هستم
فدای پشت پرده
ببخشید با عرض سلام وجان فدای کبیر به رهبر انقلاب اسلامی نظام مقدس جمهوری ولایت مدار اسلامی ایران
با تمدن اسلامی ببخشید این آقای پشت پرده بسیار آدم
با دقت وبصیرت تمام عیار جواب دنداشکنی به بیگانگان و
مستکبران و زورگویان ومتجاوزان داخلی و بین المللی داده است. بنده البته ریاکاری بیزارم من خودم دیدم این فتنه
جوبان چگونه با می خواستند انقلاب را نابود کنند من اگر
اسلحه نمی کشیدم یا دوستان چاقو وچماق درنمی آورند
الان ما هم اینجا نبودم مرگ بر آمریکا خیانتکار نامرد اینترنشال که باید ازسطح کره خاکی نابودش کرد
مهم نیست
باور ندارید صحنه های تظاهرات را باز ببنید
ما اصلا بیخیال اینم میشیم که حیایی سه طبقه می ره بالا و از طبقه ی اول می افته پایین
تهمینه
سهیلا
من رفتم سینما این فیلم را دیدم خیلی خوب بود
هنوز فیلم را نگاه نکرده نقد می کنید من که یک
بسیجی هستم با افتخارمی گویم که این فیلم
عالی بود. الان مشکل جوانان ما شده نقد این فیلم
مشکل ما الان ازدواج هست مثلا من خودم دانشجوی
سال آخرفوق لیسانس هستم. ای کاش همان موقع
که دیپلم داشتم ازدواج می کردم.... الان کو شوهر...
بصیریت
این حرف های چرت چیست که می نویسید
آن سوی پرده
اصلا میدانی چرا یک عده زده انگلاب ریختند تو
خیوبان ها شعورسیاسی میداند نه میدانی که...
کپی یوغلوووها می خوانند نظام ایزوله اسلامیه
مورد تائید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی
را خدشه وارد کنند نه منه فکرکردی چی! ما برگه
چاقاندریم هاااااا
ناشناس
همین اقای فرهادی تونست یه افتخاری برای کشور کسب کنه این فیلم مثلا چه قشنگیی داشت حال لدم بهم می خورد از دیدنش
مهسا
مطمئنا این جریانات توسط ده نفر هدایت نشده و خیلی بیشتراز این حرفا بودن...والا توی فامیلا و آشناهای ما تاوقتی یگان ویژه نریخته بود تو خیابون الکی رفتیم ریختیم تو خیابون !!!!خب چیه ؟!چه میدونستیم اینطوری میشه!؟
درضمن همه جای دنیا وقتی یه سری آدم میان آرامش و سلامت مملکتو با بزن و بکش و آتیش بازی بر هم میزنن نظام میاد و جلوگیری میکنه...وظیفشون همینه..نکنه انتظار داشتین بیان برامون کف هم بزنن!؟
یاسمین
حالا کیک وساندیس بخوره تو سرآن بی جنبه ها
ما آنجا بودیم. دیدیدم دارید نظام را سرنگون می کنید
این چه حرفی هست می زنید؟
اصلا میدانی دست ندا آقا سلطان آرپیچی بود
و روح الامینی طرح داشتند بیت رهبری بمبگذاری
کنند و ترانه موسوی می خواست در خیابان با
هفت تیر بعضی از بسیجی ها را بکشد
خوابی ها
یاسمین
دیدار اول این جوری می شوم:
دیدار دوم این جوری می شوم:
دیدار سوم این جوری می شوم:
و یواش یواش
یک دفعه کلا تهوع حااااااااااااد می گیرد من را
حالا هرچند بار بسیجی ها واکسن می زنند
ضد هاری یا...
انصار
به نام یکتا عالم بشریت و سلام عرض علیک به
ولی امرمسلمین عالم وبشریت حضرت آقا مدظله
من خودم منتقد دولت محمود احمدی نژاد بودم و
خیلی خیلی ایرادهای بزرگ داشت وعظیم ولی
دکتراحمدی نژاد مردم فکرمی کنند فقط دکترای
شهرسازی داشت ولی حقیقت این است او دکترین
مدیریت جهانی را می توانست اداره کند شما کدام
دولت را سراغ دارید که ایراد نداشت باشد خوب من
می گویم احمدی نژاد یکم ایرادهای کوچک داشت ولی آرمان و ارزش های اخلاقی و شهوری را بالا
رفت. مثلا درمناظره چقدر جگر داشت به آن
موسوی گفت بگم بگم؟ بگم چی کاره هستی
می خواست بگوید که الان کارشان تمام بود
احمدی نژاد خیلی مرد هست
داماد او رئیس بیمارستان فیروزآبادی شهرری
بود چقدر مثلا گروه ای ازبسیجی ها پیروخط
امام به برای واکسن رفته بودم به ما کیک وساندیس رایگان داد البته ریا می شود نباید
این ها را گفت بعضی ها به مسخره می گیرند
ولی درعمق همین کیک وساندیس هزاران حرف
است هزاران درخواست همیاری وهمدلی است
ما هم در جریان فتنه سال 88 زحمت آن را جواب
دادیم کوبنده و غیرتی وشرفی مندانه
من خودم دانشجوی دکتری علوم سیاسی هستم اعتقادم بر آزاد اندیشی هست
من در درس زبان بسیار ضعیف بودم پیش استادی
رفتم که ازنظر اعتقادی خیلی بامن مخالف بود
یکجوری مخالف نظام. هروقت همدیگر نقد سیاسی میکردیم آن همش عرق می کرد و
و آخر کلاس پیشانی من را بوسه میزد میگفت
صورتت مثل ماه است دست هایش می لرزید
از احساس خوبی که به من داشت این ها
مسخره گی نگیرد واقعیت هست
کوروش
می داند آفرین و صد آفرین را به آدم:
ملت ایران
بسیار بسیار حاکمیت از آن بی بهره است
دیدار
بله.بله.
محمدرضا
مطهره
واقعا همچین فیلم هایی باعث افزایش شعور مخاطب میشن و سطح فکرشو بالا میبرن
کاش در زمینه های مختلف چنین فیلم هایی ساخته میشد
مثل فرشتگان قصاب و شکارچی شنبه
خدا قوت
سکوت
متاسفم برای نظر صد من یه غازتون
از طرف دانشگاههههههههه ههههههههههههههه هه به زوررررررررررررررررررررر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
کدوم مدرسه راهنمایی هستی که اسمشو گذاشتی دانشگاه ؟؟؟؟؟؟؟؟//
بعدش هم یه ذره تحلیل سیاسی نداری
اصلا ارزش بحث نداری
دانشجووووووووووووووووووووووو؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
متاسفممممممممممممممممممممممم
چیزی نمیگم
سارا
سجاد
سینمای ایران با وجود جناب آقای فرهادی خیلی وقته بی آبرو شده!!!!!!!!!!!
دم طالبی گرررررررررررررر ررررررررررررررر ررررررررررررررر رم
مهدی
مهدی
س.س.ف
س.س.ف
عباس df
در این فیلم سطح پایین؛ یک پیرمرد خرفت در یک قایق تفریحی با کمک نیروهای فانتزیاش در ایران، عامل تخریب اعتراض مردم معرفی میکند.
سالار
ف.د
کدوم دانشگاهی شما؟ یه چیزی بگو آدم باورش بشه...
ینی به زور گفتن برین اگه نرین حتما ستاره دارمیشین آره؟ خنده داره!!!!!!!!
ف.د
به نظرم فیلنامه واقعا ضعیف بود و خیلی پرشهای بیجا داشت. صحنه های مربوط به مرگ ندا هم خیلی تابلو حذف شده بود.
اما شجاعت کارگردان قابل تحسینه. و اینکه یکطرفه به قاضی نرفته بود.
سکانسهای مربوط به پایگاه بسیج اگر قوی تر اجرا و بازی می شد بهتر بود اما درعین حال مظلومیت اینهارو خوب به تصویر کشیده بود.
a
باران
محسن غلامزاده
من با متن انتقادی که در ابتدا امده کاملا موافقم. تشکر از حمید رضا تقی پور
ali
باقالی
به نقل از علی:
ماشاالله به تو پهلوان
محسن
تورو خدا بیاید تا رشته کار از دست نرفته در صدد حل مشکلات از ریشه باشیم
ali
سیاوش
امیدوارم نباشه.
ولی چیزی که مطمئنم توزیع بلیط سینمای مجانی این فیلم بین کارمندان یک اداره دولتی است.
اگر قسمت اول هم صحیح باشد، پبدا کنید پرتقال فروش را
محمد
اخراجی آخر جاسوس کی بود
محسن