ویچر (The Witcher) یکی از تحسین شده ترین عناوین دنیای بازی های کامپیوتری در چند سال اخیر بوده که از میزان محبوبیت بسیاری نزد گیمرها برخوردار است. مدتها بود که نتفلیکس قصد تولید سریالی براساس این بازی ( که خودش اقتباس از یک کتاب است ) را داشت چراکه معتقد بود، وسعت دنیای « ویچر » می تواند منجر به ساخت سریالی پر سود و دنباله دار شود. قصه سریال درباره شکارچیانی است که برای اهداف گوناگون و اغلب مالی، به شکار هیولا می پردازند و در قصه به آنها " ویچر " گفته می شود. گرالت ( با بازی هنری کاویل ) یکی از این ویچرهاست که کم گوی و گزیده گوی است و از ماهرترین شکارچیان هیولا نیز به شمار می رود. اما ورود او به مناطق مختلف ماجراهای گوناگونی را رقم می زند که..
فصل اول سریال ویچر (The Witcher) یکی از پر هزینه ترین سریالهای تاریخ تلویزیون است که از لحاظ بصری رضایت تماشاگر را کسب خواهد کرد. نتفیلکس با امید بسیار، هزینه های فراوانی را صرف ساختن سریال « ویچر » کرده تا در دراز مدت بتواند به جایگاهی که « بازی تاج و تخت » رسید دست پیدا کند و به نظر می رسد که این اتفاق چندان هم دور از دسترس نباشد. اما پیش از رسیدن به نکات فنی سریال باید به قصه و جزئیات آن پرداخت؛ جایی که مشکلات چندان هم کم نیستند.
بی شک بسیاری از تماشاگران سریال « The Witcher » کسانی هستند که تا پیش از انتشار سریال اطلاعی از دنیای گسترده این عنوان نداشتند. عمده شهرت سریال به واسطه بازی رایانه ای مشهوری است که گیمرها از آن به عنوان شاهکار یاد کرده اند و به خوبی به جزئیات آن نیز مسلط هستند. آنها می توانند با تماشای فصل اول سریال رویدادها را درک کرده و به راحتی جزئیات را در ذهن بسپارند اما بخش عمده تماشاگران سریال، شانس بازی کردن عنوان « The Witcher » را نداشتند و سازندگان سریال نیز از این نکته غافل بوده اند چراکه خیلی زود و در اپیزودهای اولیه جزئیات فراوانی را در طول قصه بیان می کنند که به نظر کمی عجولانه به نظر می رسد.
یکی از مهمترین نکاتی که بازی « The Witcher » را از دیگر عنوان های کامپوتری جدا می کرد، گستردگی دنیای بازی و سرزمین های مختلف با ویژگی های گوناگون بود که تجربه ای منحصر به فرد در اختیار بازیباز قرار می داد. اما در فصل اول سریال « The Witcher » شتاب زدگی در ارائه جزئیات باعث گیج شدن مخاطب می شود و استفاده بی رویه از فلشبک ها کار را خراب تر هم کرده است. تغییر مداوم خط زمانی که گاهی باعث گسست ارتباط ذهنی تماشاگر با زمان حال می شود،سبب شده تا تماشاگر به نوعی سردرگمی در طول تماشای سریال تجربه کند که خوشبختانه این مسیر با معرفی سرزمین های مختلف با جزئیات مربوطه، رفته رفته بهبود پیدا خواهد کرد. با اینحال هنوز می توان ردپای برخی سهل انگاری ها در این اقتباس سریالی را نادیده گرفت. مانند بخش « شرارت کمتر » که یکی از مهمترین بخش های داستان « ویچر » بوده اما در سریال به طور سطحی به آن پرداخته شده است و نمی تواند تاثیر انتخاب های گرالت بر روح و ذهنش را به درستی به تصویر بکشد.
اما همانطور که گفتم، نمی توان به نکات مثبت سریال « The Witcher » اشاره نکرد. دنیای فانتزی که در فصل اول سریال خلق شده، بزرگ و با رعایت جزئیات فراوان انجام شده است. بزرگی دنیای « ویچر » ما را به یاد روزهای خوش تماشای فصل اول « بازی تاج و تخت » می اندازد که از لحاظ بودجه در جایگاه پائین تری نسبت به سریال « ویچر » قرار داشت. وجه تشابه این دو وسعت دنیایی است که منبع اقتباس شان در اختیار داشت و انتظار می رود که « The Witcher » هم بتواند در ادامه سیر به گسترش این دنیای جذاب فانتزی بپردازد. فیلمبرداری و موسیقی ها نیز ستایش برانگیز هستند و از نقاط قوت سریال محسوب می شوند.
بد نیست به بازی هنری کاویل هم اشاره ای کنیم که توانسته در نقش گرالت رضایت مخاطب را کسب کند.زمانی که نخستین تصاویر از سریال منتشر شده بود، بسیاری تردید داشتند که کاویل بتواند از پس ایفای نقش گرالت بربیاید اما باید این تردید را کنار بگذاریم و بگوییم که کاویل یکی از بهترین انتخاب ها برای این نقش بوده است. مهارت کاویل در مبارزات با شمشیر باعث شده سکانس های مبارزه با هیولاها واقعی تر و جذاب تر به نظر برسند. هرچند که می توانیم ایراداتی را به طراحی هیولاها وارد که احتمالا در فصل های آتی برطرف خواهند شد.
فصل اول سریال ویچر (The Witcher ) کمی برای تماشاگرانی که هیچ آشنایی با این عنوان ندارند گیج کننده خواهد بود و چه بسا که بسیاری از آنها را از تماشای ادامه سریال منصرف نماید. اما با کمی تحقیق و کسب اطلاعات اولیه از عنوان « ویچر » می توانیم مشکلات مربوط به روایت قصه در فصل اول را نادیده بگیریم و منتظر نبردهای هیجان انگیز و انتخاب های سخت بین خیر و شر باشیم. دنیای بزرگ « The Witcher » می تواند به راحتی تبدیل به یک « بازی تاج و تخت » دیگر شود فقط شاید باید کمی منتظر بمانیم که داستان در مسیر اصلی خودش قرار بگیرد.
منتقد : رضا توسلی
این مطلب بصورت اختصاصی برای سایت " مووی مگ " به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگرد قانونی می گردد.
به خانواده بزرگ جامعه مجازی مووی مگ بپیوندید
دیدگاهها
شکل
کاربر
کامران
من روی هیچ سریالی تعصب ندارم و معتقدم بازی تاج و تخت هم به خصوص در فصل پایانی از ضعف های بیشماری رنج می برد. اما ویچر به عنوان یه سریال بلاک باستر و به عنوان رقیبی برای امثال گات، دیگه واقعا یه فاجعه بود. بازی های سطحی، فیلمنامه و شخصیت پردازی ضعیف و شخصیت های رها شده و پرداخت نشده ی زیاد، سیر تحول عجولانه ی شخصیت ها که بیش از یک فصل یا حداقل بیش از هشت قسمت می طلبید، جلوه های ویزه ضعیف که با در نظر گرفتن میزان بودجه و قیاس با همتایانش اصلا قابل قبول نبود. به نظرم ویچر یه سریال آور ریتد محسوب می شه که هایپ شدن بیش از اندازه ش برمی گرده به گیمرهایی که به سری بازی هاش علاقه مند بودن و تماشای سریال ساخته شده در مورد بازی مورد علاقه شون براشون جذابیت داشت.
kingkartal
خیلی ضعیف و کلیسه ای. واقعا بعضی جاهاش حوصله ادمو سر میبرد و خسته کننده بود با جلو زدن میشد نگا کرد.
بجز چند تا بازیگر از جمله ویچر بقیه آبکی و ضعیف بازی کرده بودن. فیلنامه و داستان ضعیف.
یه درصد هم با گات قابل مقایسه نیست.
Im_negan
راجب جلوه های ویژه ک برخی ایراد گرفتن باید بگم فقط قسمت دوم جلوه های ویژه قابل قبولی نداشت ک بخاطر کم تجبرگی کارگران اون قسمت بوده . و اینکه بیایم شخصیت پردازی این سریال با گات مقایسه کنیم ، کار درستی نیست . چون رمان مارتین ک از روش سریال گیم اف ترونز اقتباس کردن ، یک رمان شخصیت محور هست ک قطعا کسایی ک خوندن اینو فهمیدن . اگر پیشبرد عجولانرو برتی فصل های بعدی کنار بزران ، خیلی خوبه ک کسانی ک با دنیای سریال اشنایی ندارن ، بیشتر با جزئیات و روایت همراه بشن . به شخصه با اپیزود اول به شدت غالفیگر شدم و لذت بردم . موسیقی سریال در بعضی بخش های قسمت اول فوق العاده و عامه پسند تر بود . در کل سریال کاملی هست و خداکنه بودجه و کیفیت پایین نیارن . راجب نقش افرینی هنری کیویل در نقش گرالت هم باید بگم بهتر از اون نمیشد ...
هیراد
بینظیره موسیقی فضای سریال عالیه و به نظر من در فصل های آینده میتونه عالی تر از این هم بشه
در کل خیلی خوب بود
حسام
قلی
سجاد
mohsen
بهروز
behnam banan
Fatemeh
اون یارو هم همچین میگفت خوشگلت میکنم گفتم میخواد چی کار کنه مثلا
کلا بخام از فیلم ایراد بگیرم تا صبح باید حرف بزنم .
از متاکریتیک هم امتیاز بالایی نگرفته اصلا
a movie lover