«جشن حافظ را که توسط موسسه دنیای تصویر برگزار میشود بسیار قبول دارم چون داوران این جشنواره منتقد هستند و منتقدان همیشه برای من قابل احترام بودهاند.»
به گزارش مووی مگ به نقل از صبا، مرتضی غفوری از دیگر کاندیداهای جشن «حافظ» است که برای فیلمبرداری «خداحافظی طولانی» نامزد دریافت تندیس شده است. او که برای سومین بار در جشن «حافظ» کاندیدای دریافت جایزه بهترین فیلمبرداری میشود درباره این جشن خصوصی اینگونه اظهارنظر میکند: «جشن حافظ را که توسط موسسه دنیای تصویر برگزار میشود بسیار قبول دارم چون داوران این جشنواره منتقد هستند و منتقدان همیشه برای من قابل احترام بودهاند. اینکه بعد از اکران عمومی فیلم شما مورد داوری قرار بگیرد از جهاتی میتواند بهتر باشد، چون حالا کار شما بعد از اکران و بعد از دیدن مخاطبان مورد داوری قرار میگیرد و این خودش حس خوبی بهوجود میآورد که بدانی کارت در میان فیلمهایی که اکران شده متمایز جلوه کرده است. این سومینباری است که در جشن حافظ کاندیدا میشوم و در دوره قبل نیز توانستم جایزه بهترین فیلمبرداری را کسب کنم.»
فیلمبردار «خانه دختر» در ادامه از ارزش معنوی جایزه «حافظ» میگوید: «جشن حافظ به لحاظ معنوی برای من ارزش بیشتری به نسبت جشنواره فجر دارد. وقتی برای فیلم «چند مترمکعب عشق »جایزه بهترین فیلمبرداری را گرفتم خیلی برایم ارزشمند بود و برای دریافت این جایزه به خودم افتخار کردم چون این جایزه را از دست منتقدان گرفتم و این خود افتخار بزرگی است.»
غفوری در ادامه درباره عدم توجه جشنواره فجر به فیلمبرداری «خداحافظی طولانی» میگوید: «در مورد فیلم خداحافظی طولانی که در دو دوره قبل جشنواره فجر حضور داشت، خیلیها در همان زمان جشنواره از فیلمبرداری کار تعریف کردند و افرادی که کمی صادق بودند اعتقاد داشتند فیلمبرداری این فیلم شایسته دریافت تندیس است ولی حتی من را برای فیلمبرداری این فیلم کاندیدا هم نکردند، در صورتی که از نظر خودم این فیلم از بهترین کارهایی است که تا به حال انجام دادم و خیلی آن را دوست دارم.»
فیلمبردار «چهارشنبه» در ادامه صحبتهایش به ناعدالتیهایی که در جشنواره فجر وجود دارد اشاره کرده و گفت: «داوری در جشن حافظ خیلی عادلانهتر است و از این منظر قابل مقایسه با جشنواره فجر نیستند. جشنواره فجر جشنوارهای فرمایشی است. من به چشم خودم دیدم که گفتند امسال نوبت فلانی است که به او جایزه بدهیم. درست است که جشنواره فجر هم داوران پیشکسوتی دارد ولی این جشنواره باید با سیاستهای به خصوصی کاندیدای خود را انتخاب کند. بنابراین به جرات میگویم که جشنواره فجر فرمایشی است.»