«ادل انل» بازیگر فرانسوی فیلمهایی چون «پرتره بانویی در آتش» (Portrait of a Lady on Fire) و «قهرمانان نمیمیرند» (Heroes Don’t Die) از بازیگری کنارهگیری کرد. انل قرار بود در فیلم علمی-تخیلی «برونو دومون» نقشآفرینی کند اما در مصاحبه با مجله آلمانی FAQ میگوید هم از این پروژه و هم از بازیگری کناره میگیرد.
انل میگوید: «دیگر فیلم بازی نمیکنم. به خاطر دلایل سیاسی. به خاطر اینکه صنعت فیلمسازی یکسره ارتجاعی، نژادستیزانه و مردسالارانه است. اشتباه کردهایم اگر بگوییم افرادی که در رأس قدرت قرار دارند خیرخواهند، و دنیا تحت مدیریت ناشیانه آنها در مسیر درستی است. بههیچوجه. تنها چیزی که روی ساختار جامعه تأثیر میگذارد کشمکشهای اجتماعی است. و به نظر میرسد که در مورد من، جدا شدن یعنی مبارزه. با جدا شدن از این صنعت برای همیشه، میخواهم در دنیایی دیگر سهیم شوم، در سینمایی دیگر.»
به گزارش مووی مگ به نقل از 30نما، انل اضافه میکند: «برای مثال، نحوه نمایش زنان در فیلمها. سعی کردم چیزی را از درون تغیر دهم. وقتی بحث جنبش «من هم» (MeToo)، مشکلات زنان و نژادستیزی پیش بیاید، صنعت فیلمسازی بهشدت به مشکل برخورد میکند. دیگر نمیخواهم بخشی از این صنعت باشم.»
این بازیگر مشخصاً در مورد کنارهگیری از فیلم دومون توضیح میدهد: «در ابتدا، فکر کردم که بسیار لذتبخش خواهد بود: یک نوع لوک اسکایواکر در فضا. مشکل این است که پشت این ظاهر لذتبخش، دنیایی سیاه، جنسیتستیز و نژادستیز وجود داشت. فیلمنامه پر بود از شوخیهایی با فرهنگ تحریم و خشونت جنسی. سعی کردم با دومون در این رابطه حرف بزنم، چون فکر کردم که برقراری دیالوگ ممکن است. به دفعات میخواستم باور کنم که تعمدی نیست. اما تعمدی است. این بیملاحظگی عمدی است. همانگونه که قربانیان، و افرادی که در موضع ضعف قرار دارند را مسخره میکنند. هدف این بود که فیلمی علمی-تخیلی با بازیگرانی تماماً سفیدپوست بسازند – و از این رو روایتی نژادستیزانه داشت. نمیخواستم از این فیلم حمایت کرده باشم.»
انل که پس از اهدای جایزه «سزار» بهترین کارگردانی به «رومن پولانسکی» در سال ۲۰۲۰ به نشانه اعتراض سالن را ترک کرد، در حال حاضر بر روی تئاتر تمرکز کرده اما احتمال تولید فیلم با همکاران کنشگرش از جمله «سلین سیاما» را رد نمیکند: «میخواهم در دنیای دیگری مشارکت کنم. اگر امروز در این صنعت فیلمسازی بمانم، یک نوع ضمانت فمینیستی از این صنعت مردسالار خواهد بود. رؤیای من این است که تأکید کنم: این صنعت از یک نابرابری ساختاری کاپیتالیستی، مردسالارانه، نژادستیزانه، و جنسیتستیزانه دفاع میکند. به این معنا که این صنعت دست در دست نظام اقتصادی جهانی دارد که همه حقوق برابری ندارند.»
دیدگاهها
Moved
هرکس که میگه فلان حکومت مارکسیسم واقعی نبود منظورش اینه اگه خودش دیکتاتور میبود وضع بهتر میشد! کمونیسم جاش تو سطل آشغاله تمام شد و رفت. 100 میلیون جنازه از قرن 20 ام این حرف من رو تایید میکنن!
روزبه
چرا فکر میکنی هر کس ضد سرمایه داریه مارکسیسته و هر مارکسیستی استالین ولنینه.
اینقدرمارکسیست هست که ضد استالین و تفکرات ایدئولوژیکیه که حد نداره
پسر خوب مارکس دردرمان اشتباهات زیادی کرد اما درتشخیص عفونت و چرک سرمایه داری بی بدیله.
این همه توجه به کارگر واتحادیه و بیمه و...که داری استفاده میکنی البته اگربذارن دستاورد مارکسه
سرمایه داری تاابدالدهر میمونه امانیازبه اصلاحات سخت وساختاری داره و اصولا سرمایه داری داره از دموکراسی سواستفاده میکنه .
دقیقا راز پیشرفته بودن غرب دراینه که سخت ترین انتقادها به غرب. مال غربه و فمینیست و سوسیالیست یک نوع اهرم فشار اجتماعن که البته سرمایه داری اونارو هم تحریف کرده
اما دیالوگی از نینوچکا واسه نقد یرمایه داری البته نینوچکا دراصل نقدمارکسیسته که نقدشم عالیه
اتاق هتل..داخلی..شب
یکی ازکمونیستا.(از وضعیت اشفته وکثیف هتل ناراضیه)در اتاق رو باز میکنه.
کمونیست۱..مردشور هتلتون رو ببرن سرویستپن افتضاحه
در رو می بنده
روبه دوستش)دیدی کسی چیزی نگفت این یعنی ازادی
دوست کمونیستش:نه این یعنی مدیریت بد
سرمایه داری دموکراسی رو به نفع خودش و از خصلت خودش میدونه. وروی فساد ومدیریت بدش سرپوش میذاره
آرالیا
کره شمالی برای مردایی مثل شما خوبه که نمیفهمید احترام گذاشتن به زنها یعنی چی
XErt0099
یه بار دیگه حرف های عوام فریبانه و نفرت انگیزشو بخون بعد نظر بده. کسی که تو کشوری مثل فرانسه اینقدر بهش سخت میگذره همون بهتر جمع کنه بره کره شمالی زندگی کنه. اونجا زن و مرد واقعا باهم برابرن ... تو گرسنگی و بدبختی کشیدن و بیگاری کردن!!!
M1911
Aban
درود ؛داشتم به این فکر میکردم آیا این خانم راست میگه یا نه
تا این که این کامنتو دیدم و مطمئن شدم
یه نمونه کوچک ...
XErt0099
یه فمنیست بدریخت کمتر
فیلم زن در آتش هم آشغال بود