با توجه به بازگشت طالبان به افغانستان و آغاز حکومت مجدد این گروه در این کشور، این بار در پنج برتر سینمایی تصمیم گرفتیم تا به «پنج فیلم برتر سینما درباره طالبان و افغانستان» اشاره کنیم. فیلم هایی که زندگی سخت و طاقت فرسای مردم این کشور را به خوبی از طریق سینما به جهانیان نشان داده اند.
5- تنها بازمانده (Lone Survivor): این فیلم براساس کتابی با همین نام در سال 2007 ساخته شد و توانست در بخش تدوین صدا و صداگذاری نامزد دریافت جایزه اسکار هم شود.
داستان این فیلم درباره گروهی از سربازان نیروی دریایی ایالات متحده است که وظیفه دارند تا یکی از رهبران گروه طالبان را بربایند اما در میانه ماموریت تجهیزات ارتباطی آن ها با اختلال مواجه می شود.
« Lone Survivor» که براساس یک رویداد واقعی ساخته شده، به خوبی رنج و مشقت مردم در مواجه با طالبان را به تصویر می کشد و در عین حال تصویری انسانی از سربازان که در موقعیتی گرفتار شده اند ترسیم می کند. «تنها بازمانده» در گیشه هم یکی از موفق ترین آثاری بود که درباره طالبان ساخته شده است.
4- بادبادک باز (The Kite Runner): یکی از فیلم های تحسین شده ای که درباره افغان ها و طالبان ساخته شده، «بادبادک باز» است که براساس رمان معروفی به همین نام از خالد حسینی ساخته شده است.
این فیلم داستان مردی افغان است که سالها در سانفرانسیسکو ساکن بوده اما تصمیم می گیرد برای یافتن یک دوست قدیمی به افغانستان که حالا تحت تسلط طالبان است بازگردد و این بازگشت عواقبی به همراه دارد.
طالبان در این اثر گروهی معرفی می شوند که با سوء استفاده از دین در پی ظلم به مردم افغانستان هستند در این راه از هیچ اقدامی دریغ نمی کنند.
«بادبادک باز» با استقبال منتقدان مواجه شد و موفق شد تا نامزدی اسکار بهترین فیلم خارجی را هم تصاحب کند.
3- نان آور (The Breadwinner): این انیمیشن داستان دختری افغان به نام پروانه را روایت می کند که در دوران حکومت طالبان در افغانستان زمانی که پدرش توسط این گروه دستگیر می شود، مجبور می شود تا نان آور خانواده شود و با پوشش پسرانه وارد بازار کار شود.
«نان آور» تصویری ملایم تر از طالبان ترسیم کرده و آن ها را صرفاً افرادی معرفی می کند که به دلیل اطلاعات کم و شستشوی ذهنی دچار وحشی گری شده اند و به نوعی قربانی محسوب می شوند.
«نان آور» توانست نامزدی اسکار بهترین انیمیشن بلند را کسب کند و تحسین منتقدان را به همراه داشته باشد.
2- اُسامه (Osama): یکی از دقیق ترین فیلم هایی که درباره وحشت روزانه مردم افغانستان از حکومت طالبان تا امروز ساخته شده، «اُسامه» است.
این فیلم داستان زندگی مادر و دختری را روایت می کند که دختر در آن باید تظاهر کند پسری به نام «اُسامه» است و همین موضوع اتفاقات مختلف و تراژیکی را رقم می زند.
«اُسامه» را صدیق برمک ساخته که زاده پنجشیر افغانستان است. کارگردانی که به خوبی مردم کشور و زندگی زیر سلطه طالبان را می شناخت و به همین دلیل تصویری که در فیلم مشاهده می شود، دقیق و انسانی است و دل هر تماشاگری را به درد می آورد.
1- سی دقیقه بامداد (Zero Dark Thirty): مشهورترین فیلمی که تا به امروز درباره افغانستان ساخته شده «سی دقیقه بامداد» به کارگردانی کاترین بیگلو است.
این فیلم داستان جستجوی سازمان جاسوسی آمریکا برای یافتن اسامه بن لادن، رهبر القاعده در سال 2011 را روایت می کند. جستجویی سخت و طاقت فرسا که در آن موانع زیادی وجود دارد.
«سی دقیقه بامداد» به دلیل تصویر بسیار خشنی که از سرویس های امنیتی آمریکا ترسیم کرده بود باعث انتقادات فراوانی شد. نمایش علنی شکنجه در طول فیلم حتی صدای اعتراض نمایندگان مجلس آمریکا را نیز بلند کرد که معتقد بودند انتشار چنین فیلمی می تواند تصویر عمومی از ارتش آمریکا را خدشه دار کند.
« سی دقیقه بامداد» در بخش تدوین صدا برنده جایزه اسکار شد و جسیکا چستین نیز برای بازی در نقش اصلی این فیلم نامزد دریافت جایزه اسکار شد.
پویا اقبالی
این مطلب بصورت اختصاصی برای سایت " مووی مگ " به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگرد قانونی می گردد.
به خانواده بزرگ جامعه مجازی مووی مگ بپیوندید
دیدگاهها
احمد که بخش اول اسممه
این شیوه استدلال که متاسفانه فراگیر شده مشخصاً دارد اعمال آمریکا و متحدانش را توجیه میکند ...
در دهه هشتاد شما یک اعلان جهاد از طرف کشورهای اسلامی جهت مبارزه با حکومت کمونیست افغانستان به راه افتاد که انبوهی اسلامگرای سنی و تا حدودی هم شیعه جهت جهاد به افغانستان اعزام شدن. ایران هم به این کارزار پیوست چون موج اسلامگرایی و جهاد علیه غاصبین یک سرزمین اسلامی در ایران هم داغ بود.
آمریکا با این موج همراهی کرد چون بهترین شیوه بود تا انتقام جنگ ویتنام و از شوروی بگیره و با فروش سلاح به این کار کمک کرد. بعد از پیروزی این جهادیون هم آمریکا دیگه دخالتی در روند اینکه چه خواهد شد نکرد چون این کار فایده ای نداشت و بعید نبود با دخالت بیشتر تفنگ اسلامگراها این بار به سمت اون نشونه گرفته بشه. اسلامگراها که به تازگی یک ابرقدرت رو شکست داده و دیگری رو هم مطیع خودشون میدیدن سرخوش از اینکه دوران خلافت عُمَری برگشته و به زودی جهان اسلام مثل او دوران دوباره شکوفا خواهد شد شروع به گسترش عقاید افراطیشون کردن ولی خیلی زود آتش اختلافات عقیدتی بینشون که از هزار سال پیش بر سر تفسیر از اسلام به وجود اومده بود باعث شد به جون هم بیفتن و هر کدوم سعی کنن که قدرت مطلق باشن.
در بین این کشمکش ها اما یک موضوع وجود داشت که همه اسلامگراها با همه اختلافاتی که با هم داشتن باعث میشد که موقت با هم متحد شده و بر علیه اون بجنگن و اون هم دموکراسی،آزادی و حقوق بشر بود. قطعاً پیش یک سری جهادی عقب مونده که در هزار و چهارصد سال پیش گیر کردن و فقط به رفتن به بهشت فکر میکنن شما نمیتونی دم از حقوق زنان بزنی چون زنان در افکار اینها فقط در حد یک کنیز و وسیله تولید جهادی بیشتر در نظر گرفته میشه نه بیشتر. شما پیش اینها نمیتونی دم از دموکراسی بزنی چون همه باید پشت یک نفر خلیفه یا هرچی هست قرار بگیرن و هر چی اون گفت رو انجام بدن. شما نمیتونی دم از آزادی بزنی چون آزادی باعث میشه اقدامات اینها مورد نقد و اعتراض قرار بگیره و همه از توحش اینها آگاه بشن و...
میثم.ط
این شیوه استدلال که متاسفانه فراگیر شده مشخصاً دارد اعمال آمریکا و متحدانش را توجیه میکند و گناه طالبان را بر دوش «عقبماندگی» مردم میاندازد. یک آدم بیطرف تحقیق کند که آیا آمریکا از دهه 1980 با کلهگندهها و قدرتمندان حامی طالبان درافتاد یا با مردمی که از سر بیچارگی و فقر به طالبان پیوستند. آیا واقعاً مردم غارتشدهی افغانستان چارهای جز پیوستن به طالبان داشتند و آمریکای قدرقدرت چارهای جز مذاکره و موافقت با طالبان نداشت؟!
پای این استدلال ناجور میلنگد. دموکراسی کج و کوله چیست؟ بیشک دموکراسیای است که برپایه منافع ضدمردمی قدرتهای منطقهای و جهانی شکل گرفته باشد، نه دموکراسیای که هدفش بهبود زندگی مادی و ذهنی مردم باشد. بله دموکراسی کج به منزل نمیرسد. و دموکراسی آمریکا و متحدانش چنین دموکراسیای است. این دموکراسی مردم بیچاره (حامی طالبان؟) را کشت و طالبان تحت همین دموکراسی به جای کنونیاش رسید. بحث بر سر این نوع دموکراسی است که مردم را در فقر نگه میدارد و قدرتها را دستنخورده باقی میگذارد.
واقعاً آمریکای ابرقدرت از سر ناچاری متحد طالبان شد؟ پس اگر چنین است، کل تلاش ما باید افشای این «دموکراسی» مسخره باشد که بچهای میزاید و خودش زیر سلطهی بچهاش میرود! اما بدبختانه اکثراً یکصدا دارند بر سر فرودستترین مردم میزنند و «عقبماندگی» آنان را عامل شکست «دموکراسی» این جنگافروزان میدانند.
البته «هزاران سال» شما را هم یک شوخی بی مزه می گیرم.
احمد
این فرد استدلالی نیاورده است که در رد آن استدلالی بشنود. یک مشت حرف از خود گفته و آن را استدلال نامیده است! چه استدلال های دندان شکنی! آن دو رئیس جمهور آمریکا (ترامپ و بایدن) سخن بیهوده و چرت گفته اند، اما آقای احمد درست می گوید! گویا نفوذ این فرد و اطلاع داشتنش در نظام سیاسی آمریکا بیشتر از رئیس جمهورهایش هست. تنها در سال اول حمله ی نظامی آمریکا به افغانستان 2375 غیرنظامی کشته شد.
از سال 2001 عدهای به شیوه های مختلف نشان دادند که تجاوز آمریکا به افغانستان دیر یا زود به بازگشت مقتدرتر طالبان خواهد انجامید، در تمام سالهای بهاصطلاح «صدور دمکراسی» آمریکا بارها و بارها هشدار دادند که اقتصاد افغانستان بیش از پیش وابسته و گسسته شده، هشدار دادند که دولت مرکزی فاقد هرگونه اختیار و اقتداری
اونهایی که { به شیوه های مختلف نشان دادند که تجاوز آمریکا به افغانستان دیر یا زود به بازگشت مقتدرتر طالبان خواهد انجامید} همون همسایه های افغانستان هستن که به مرده طالبان نفس مصنوعی دادن . همسایه پایینی افغانستان نیروی انسانی این کار و تامین کرد . همسایه غربی آموزششون رو ، همسایه شمالی کلاشینکفشون رو و دلارهای بی پایان قطری هم که منابع مالیشون رو تامین کرد.
بهت قول میدم اکثر غیرنظامی هایی که کشته شدن همگی طرفداران طالبان بودن که به اونها جا و مکان میدادن. این رو یک آدم بیطرف بره آمارش و در بیاره میبینی که حق با منه. طالبان بسیار در بین مردم افغانستان اون هم بخش روستاییش و حتی شهریش طرفدار داره و از بین همونها سربازگیری میکنه.
آمریکا مجبور شد سر میز مذاکره با طالبان بشینه چون غیر از این راهی وجود نداشت. قبای دموکراسی بر تن مردمی سنتی و عقب مونده که از هزاران سال پیش در یک مدل موندن قطعا زار میزنه و کج و کوله نشون میده. دموکراسی کج و کوله مثل بار کج به منزل نمیرسه و باعث بروز فساد میشه . مردم اونجا هم از همین فساد و شلختگی نخبگانشون در دموکراسی نالیدن و رو به طالبان آوردن.
یک بی طرف
طرفهتر از همه این است که این وسط آمریکا میشود قهرمان و فداکار و ایثارگر اصلی ماجرا! یعنی تاریخ روابط آمریکا و افغانستان در یک چشمبندی عجیب تبدیل شد به اینکه آمریکا اینهمه پول خرج کرد و کشته داد تا به افغانستان دموکراسی «بیاورد» اما صد افسوس که نشد، چون «مسلمین» اصلاً نمیدانند دموکراسی چیست. هرکس اندکی با تاریخ صد سال اخیر جهان آشنا باشد به راحتی فریبکاری آمیخته با بیشرمی و وقاحت را در تکتک جملههای این خادمان نظم آمریکایی تشخیص میدهد
یک بی طرف
اسلامگراها بودند که مانع نوسازی اقتصادی افغانستان شدند؟ اسلامگراها بودند که دولت مرکزی و ارتش افغانستان را اینگونه از درون تهی کردند که در عرض چند روز سرنگون شد؟ اسلامگراها بودند که صدام را در هشت سال جنگ تغذیه کردند؟
حال این علامه مدعی است که آمریکا آمده دموکراسی را به خاورمیانه بیاورد! این ادبیات، ادبیات چه کسانی است؟ واقعاً این شعار کدام نیروهاست؟ این آقا ابتدا گروهی را که ساختهوپرداخته ی خود آمریکاست (طالبان) معادل و مساوی با کل «مسلمین» و نماد «کشور اسلامی» میگیرد و وانگهی حکم میدهد که اینان همه از یک کرباسند! زهی عقل!
یک بی طرف
از همان زمانی که این بحثها آغاز شد، عدهای با چوب و چماق بر سر گویندگان این مباحث میریختند که نخیر! غلط کردهاید! آمریکا برای آزادی افغانستان و حذف همیشگی طالبان آمده، گره افغانستان فقط با دندان آمریکا و انگلیس گشوده میشود و جالبتر اینکه پیدا و پنهان از آمریکا میخواستند و هنوز میخواهند که با جنگ و تحریم همین بلا را سر ایران هم بیاورد. اکنون که تجاوز آمریکا و هم پیمانانش به افغانستان با مذاکرات و توافقنامههای آمریکا با طالبان به سرمنزلی رسید که از سال 2001 قابل پیشبینی بود و پیشبینی شده بود. . اسلامگراها بودند که طالبان را در پاکستان سازماندهی و مجهز کردند؟ که یکی از اصلی ترین منابع تسلیحاتی طالبان شهر پیشاور پاکستان است. این شهر مرکز مونتاژ سلاح است. سلاح های آمریکایی در این شهر مونتاژ می شوند و با قیمتی بسیار بسیار پایین در بازار سیاه به فروش می رسند! اسلامگراها بودند که با عربستان سعودی بر سر طالبان قمار کردند؟ اسلامگراها بودند که به رهبری کلینتون، طالبان را در صربستان شبیهسازی کردند؟
یک بی طرف
این فرد استدلالی نیاورده است که در رد آن استدلالی بشنود. یک مشت حرف از خود گفته و آن را استدلال نامیده است! چه استدلال های دندان شکنی! آن دو رئیس جمهور آمریکا (ترامپ و بایدن) سخن بیهوده و چرت گفته اند، اما آقای احمد درست می گوید! گویا نفوذ این فرد و اطلاع داشتنش در نظام سیاسی آمریکا بیشتر از رئیس جمهورهایش هست. تنها در سال اول حمله ی نظامی آمریکا به افغانستان 2375 غیرنظامی کشته شد. و در این دو دهه حضور آمریکا در افغانستان بیش از 47600 تن کشته شد. تارنگار مووی مگ اجازه ی فرستادن لینک سایت های دیگر نمی دهد. اما با یک جستجوی زبان انگلیسی در منابع پی خواهیم بُرد که این جماعت چشم آبی چه بر سر افغانستان و عرق و غیره آوردند! شاید هم تحلیل های عالمانه ی جناب احمد عمیق تر از گفته های خود تحلیلگران غربی است. اکنون هم که مقامات سازمان ملل و آمریکا به مذاکره و سر میز نشستن با طالبان تمایل نشان داده اند.
از سال 2001 عدهای به شیوه های مختلف نشان دادند که تجاوز آمریکا به افغانستان دیر یا زود به بازگشت مقتدرتر طالبان خواهد انجامید، در تمام سالهای بهاصطلاح «صدور دمکراسی» آمریکا بارها و بارها هشدار دادند که اقتصاد افغانستان بیش از پیش وابسته و گسسته شده، هشدار دادند که دولت مرکزی فاقد هرگونه اختیار و اقتداری برای برنامهریزی یکپارچه اقتصادی-سیاسی و اجرای آن است، هشدار دادند که کشت و تجارت تریاک و زمینداری و مناسبات همراه آن فاجعهبار گسترش یافته، بحث کردند که ساختارهای اجتماعی و اقتصادی پشتیبان طالبان در طول حضور آمریکا نیرومندتر شدهاند و دولت مرکزی و اشغالگران هیچ عزم و ارادهای برای چیرگی بر این ساختارها ندارند و هشدار دادند که وابستگی ارتش افغانستان به آمریکا ویرانگر است و پیامدهای مهلکی خواهد داشت.
احمد
بره تا شما بمونین و یک سری اسلامگرای ..که کوچکترین اعتقادی به رفاه و دموکراسی و آزادی مردمشون ندارن و معتقدن هر کی حرف زد باید سرش و کرد زیر آب.
احمد
شما نتونستی حرفهای من و زیر سوال ببری شروع کردی از حرف آدمهایی مثل ترامپ مایه گذاشتن . ترامپ و که همه میشناسیم چجور آدمیه . کلا با همه چیز آمریکای قبل خودش مخالفه و معتقده همه اشتباه کردن و فقط کار درست و من میکنم و تنها عاقل جهان منم. قطعا خودش اگه جای بوش بود همون تصمیم جنگ و میگرفت اما این خصلت آدمهاست که برای زمینگیر کردن رقیبشون و رسیدن به قدرت شروع به زیر سوال بردن کارهای دیگران میکنن و صدها دروغ و دغل میبافن. کاملا درست گفته بایدن که وظیفه آمریکا ملت سازی نبوده چون ملت سازی در یک کشور فوق عقب مونده و سنتی یک کار غیرممکنیه. تمام جهان اگه دست به دست هم بدن و بخوان وضع یک قوم رو عوض کنن تا مردم اون قوم خودشون به این درک نرسن اتفاقی نخواهد افتاد. افغانستان اگه ملت میشد به نفع خودش بود همونطور که ما با زحمات رضاخان و احمد قوام ملت شدیم وگرنه هر یک از اقوام ایرانی تصمیم گرفته بودن که یک کشور تشکیل بدن. ما هم نود سال پیش در عقب موندگی و قبیله گرایی و قوم گرایی چیزی از افغانستان و عراق امروز کم نداشتیم . چه بسا اگه دیکتاتوری دلسوزانه رضاخان و قوام نبود وضعیت امروز افغانستان برای ما خاطره بود و به حال امروز افغانی ها با گریه میخندیدیم.
احمد
طبق وِر ترامپ ، کجا میلیون ها نفر در خاور میانه کشته شدن؟ اگه شده باشن هم اسلامگراهای ...کشته شدن که حقشون بوده . اکثریت مردم عادی رو هم همین اسلامگراها کشتن و سر بریدن و آواره کردن . اسلامگراها چه شیعه و چه سنی یک پیمان نانوشته بینشون در مخالفت با دموکراسی و آزادی وجود داره همشون در این راه با زور پول و تبلیغات سعی میکنن جنایتهاشون و به گردن آمریکا بندازن و خودشون رو پاک و آمریکا رو عامل مشکلات منطقه معرفی کنن. جنایات داعش و طالبان که طبق تفکرات اخوان المسلمین و محمد عبدالوهاب که از سیصد سال پیش بذر توحش و کشتار و در منطقه کاشت و با پول قطر و مفتی های عربستان و نیروی انسانی پاکستان، افکارش پیاده شد هم لابد تقصیر آمریکاست؟ امام حسین و هم حتما آمریکا کشته!
منطقه به واسطه تفکرات اخوان المسلمین و آدمهای بی همه چیزی مثل سید قطب و عبدالوهاب و ... که به خاطر عقب موندگی مردم منطقه از آب کره میگرفتن به این روز افتاد. اونها تصمیم داشتن جهان رو هم مثل منطقه نابود کنن که با لشگرکشی آمریکا مواجه شدن . بودن فرماندهان جنایتکار زیادی که ده ها متر زیر زمین قایم میشدن اما توسط آمریکایی ها شناسایی و کشته میشدن. قطعا آدمهایی مثل ایمن الظواهری ، زرقاوی ، بن لادن ، صدام که حلقه اتصال همه اینها بود و ابوبکر بغدادی و صدها نفر دیگه که همشون تحت تفکر سید قطب و عبدالوهاب جنایت میکردن اگه الان زنده بودن اوضاع منطقه خیلی بدتر بود. همگی اونها اما به وسیله آمریکا و تجهیزاتش از سوراخ موش بیرون کشیده شده و کشته شدن.
mm
واقعا باید بگم نمیدونم چی بگم با این نظرات اشرف غنی هیچ وقت نماینده مردم نبود با تقلب گسترده رئیس جمهور شد اینقدر اش شور بود که دو مراسم تحلیف گرفتند یکی برای غنی یکی هم برای عبدالله عبدالله بعضی ها به این مراسم رفتند بعضی ها به اون یکی ایران هم به هیچ کدومشون نرفت و دلیل دشمنی اشرف غنی با ایران هم همین بود از اون خنده دار تر وتاسف بارتر این که میگی امریکا همه کار براشون کرد امریکا هیچ غلطی نگرد با اون سلاح های پیشرفته که تو میگی اینقدر که مردم عادی در پاکستان و افغانستان کشت طالبان نکشت حتی همه دیدند که موقع رفتنش در فرود گاه کابل هم افغانی میکشت خود من به عینه یکی از این ماجرا ها رو میدونم که مردم عادی رو به اسم طالبان کشتند
یک نمونه امریکا 88 میلیار دلار در این 20 سال خرج ارتش افغانستان کرد که در اصل شرکت های خصوصی و دولتی اسلحه سازی و غیره پول ها رو خوردند و ارتشی پفکی مثل ارتش رضا خان تحویل دادند خجالت داره تمام دنیا دیدند نتیجه وابستگی و اعتماد 20 ساله به امریکا و چی شد وهمه بهش اعتراف میکنند بعد تو میخواهی با عقب مونده خواندن یه ملت امریکا رو پاک کنی در مورد طالبان اونا نه کاملا سفیدند و نه کاملا سیاه .گروهی ازشون به خصوص در شما و شرق افغانستان رفتار داعشی دارند ولی این هایی که فعلا کابل رو گرفتند میانه رو تر هستند تمام دنیا باید سعی کنند که افراطی ها غالب نشند چون چه بخواهید چه نخواهید طالبان مسلما در اینده افغانستان هستند
Warrior
یک بی طرف
دونالد ترامپ در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز گفت:
رفتن به خاورمیانه تصمیم وحشتناکی بود. میدانم که خانواده بوش خوشحال نخواهند شد اما معتقدم این تصمیم [حمله به افغانستان] بدترین تصمیم در تاریخ کشور ما بود.
خاورمیانه را نابود کردیم و میلیونها نفر کشته شد.
معتقدم این بزرگترین شرمساری در تاریخ ماست. ایالات متحده آمریکا «تحقیرآمیزترین دوره» را سپری می کند.
بایدن رییسجمهور آمریکا: سال پیش برای اهداف مشخصی به افغانستان رفتیم. ما موفق شدیم به اهدافمان دست پیدا کنیم.
هدف ما در افغانستان هرگز ملتسازی نبوده است. هدف ما در افغانستان، مستقر کردن دموکراسی نبود. هدف ما از آمدن به افغانستان جلوگیری از حمله تروریستی به آمریکا بود.
وزارت خارجه آمریکا: روابط آمریکا با دولت آینده افغانستان به اقدامات طالبان بستگی خواهد داشت.
حال متوجه شدی، یا باید کل سیاسیون آمریکا بیایند به این افتضاح اعتراف کنند؟ افتضاحی مانند ویتنام را به بار آورد و آن را رها کرد. این گفتۀ وزارت امور خارجه آمریکا، خیلی حرف پشتشه!
تاکی؟
حسین
احمد
اشرف غنی در انتخابات، رای همین مردم رنج کشیده افغانستان و آورد اگرچه تعداد کمی شرکت کردن ولی بالاخره اون پیروز شد همونطور که رئیسی پیروز شد . آمریکا و سایرین واقعا هر کاری از دستشون بر می اومد برای این مردم زجرکشیده کردن اما متاسفانه این مردم خودشون رو یک ملت نمیدونستن و دور هم جمع نشدن تا از فرصت طلایی این بیست سال برای ایجاد یک ملت استفاده کنن. فقط بلد شدن فرار کنن و باری روی دوش بقیه باشن .
انقدر که آمریکا اعضای این طالبان منحوس و با بمبهای بی 52 و سلاحهای پیشرفته پودر کرد و به جهنم فرستاد هیچکس نفرستاد اما سرعت زاد و ولد این جماعت در پاکستان و خود افغانستان انقدر زیاد بود که مثل علف هرز دوباره رشد میکردن و روزگار هموطنان خودشون رو سیاه میکردن. وقتی یک جامعه این همه عقب مونده باشه که یه عده ای از داخل خود اون کشور پدر هموطنان خودشون و در بیارن دیگه کاری از آمریکا و کل جهان ساخته نیست و باید اونها رو به حال خودشون رها کرد تا بلکه قدر عافیت و بدونن.
طالبان حلقه آخر اسلامگرایی این چهل سال هستش که همه امیدواریم به توحش قدیمی ها نباشن و با دیدن زندگی مدرن و دو تا آدم درست و حسابی روی به انسانیت بیارن همونطور که مغولها با دیدن ملتهای نجیب و با فرهنگی مثل ایران و سایرین دست از توحش برداشتن و آدم شدن.
دیاکو
mm