در هفته ای که گذشت یک آمار مهم منتشر شد که از بابت میزان شفاف سازی جیگرمون رو حال آورد.
این آمار مربوط به حقوق 2 مدیر نتفلیکس به نام های «رید هیستینگز» و «تد ساراندوس » است که جفتشون سالیانه مبلغ ناقابل 34 میلیون و 650 هزار دلار به جیب می زنند. نگاه هم نکنید که این مبلغ خیلی زیادی زیاده، این کمپانی صد برابر این پول و بلکه بیشتر رو دشت کرده و فیلم و سریال می سازد! خلاصه اینکه حقوق این مدیران حسابی مایه داری بوده و به صورت رسمی هم رقمش منتشر شده است.
ما هم اینجا به دلیل آنچه که « شفاف سازی مالی » می نامیم، لوح زرینی را به هالیوود ریپورتر تقدیم می کنیم که این شفاف سازی رو انجام دادن و یه سلام و عرض احترامی هم خدمت دوستان و همکاران سینمایی خودمون در ایران داریم که صفر تا صد کارهاشون بدون شفاف سازی انجام میشه و تنها چیزی که ازشون شنیده میشه اینه:« اینکارو واسه دل خودمون انجام میدیم! »
در هفته ای که گذشت جمشید خان هاشم پور مصاحبه ای با روزنامه سازندگی انجام داد و گریزی به گذشته زد.
در این مصاحبه وقتی از هاشم پور درباره دلیل ممنوع الفعالیت شدنش در دهه شصت سوال کردند، ایشان اینطور پاسخ دادند:« والا ما داشتیم فیلممون که « یوزپلنگ » باشه رو بازی می کردیم که اومدن گفتن جمشید خان قرار ممنوع الکار بشه و اینام سریع دوربین و دم و دستگاه رو روشن کردن تا کارو ضبط کنیم و به بیکاری نخوریم! بعدشم که ممنوع الکار شدم نه فهمیدم چرا ممنوع الکار شدم و نه پیگیرش شدم! آخرش شنیدم که می گفتند هاشم پور دیگه خیلی داره فیلم بازی میکنه و مشهور میشه و باید جلوی این وضعیت رو گرفت!»
والا هرجای دنیا رو شما نگاه کنید می بینید کسی که مردم رو به سینما میاره روی سرشون میزارن! الان برید بالیوود رو نگاه کنید ببینید این " خان " ها چطور میلیارد ها روپیه میفرستن تو جیب سینما یا اون سمت، تام کروز رو ببینید که چطور هرسال با یه فیلم اکشن داره تماشاگر رو میاره سینما و اقتصاد رو می چرخونه. اینجا هم یه ستاره سینما در دهه شصت داشتیم که اونم گفتن زیادی داره مشهور میشه ممنوع الکارش کنیم!
بهرحال، ما اینجا به دلیل آنچه که « ستاره کشی » می نامیم، تمشک زرینی را به مدیران وقت ارشاد تقدیم می کنیم که جمشید هاشم پور را در اوج محبوبیت بدون هیچ دلیل مشخصی ممنوع الفعالیت کردند. بنده خدا جمشید خان هم که یکی از بی سر و صداترین بازیگران تاریخ سینمای ایرانه، مثل این همکاراش نیست که دو روز نیومده تو سینما، رو جلد مجله ها میرن با این تیتر :« می ترسم شهرت به زندگی مشترکم ضربه بزند! »
آقا دو هفته پیش یه مورد بی ادبی هم داشتیم که کلی حالمون رو بد کرد.
ماجرا از این قراره که در برنامه « دستپخت » شبکه یک سیما، داور مسابقه خطاب به یکی از شرکت کنندگان که پدرش راننده تاکسی بود گفت:« پیش دوستانت اذیت نمیشی وقتی میگی پدرت راننده هست!؟». والا ما نفهمیدیم این چه نوع سوالیه! به هر شکل و هر عنوان و هر فرمی که بهش نگاه کنید، این سوال توهین آمیز است.
ما هم به دلیل آنچه که « شغل باعث شرمندگی نیست! » می نامیم، تمشک زرینی را به داور مسابقه « دستپخت » تقدیم می کنیم و امیدواریم که قبل از اینکه از ایشان و افراد مشابه در جایگاه داور استفاده بشه، صلاحیت هایشان سنجیده شود تا به همچین مشکلی برنخوریم. یعنی چی که اذیت نمیشی شغل بابات راننده هست آخه!
آقا یه تمشک زرین دقیقه نودی هم دستمون رسیده که تقدیم می کنیم به سرکار خانم فاطمه معتمدآریا که رفت برنامه « همرفیق » با اجرای شهاب حسینی و گفت:« سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی در دهه 60 مثل بمب در جهان منفجر شد و شکوفا شد و قبلش خبری نبود.»
بابا دیگه رسم امانت داری تاریخی رو حفظ کنید دیگه! دیگه این یه بخشی از افتخارات سینمای پیش از انقلابه:
۱۳۳۷: نمایش فیلم «شبنشینی در جهنم» ساخته موشق سروری در جشنواره فیلم برلین
۱۳۴۰: نمایش مستتد «یک آتش» ساخته ابراهیم گلستان در جشنواره فیلم ونیز
۱۳۴۲: نمایش مستند «شقایق سوزان» ساخته هوشنگ شفتی در جشنواره برلین
۱۳۴۳: نمایش فیلم «شب قوزی» ساخته فرخ غفاری و مستند «طلوع جدی» ساخته احمد فاروقی فاجار در جشنواره کن
۱۳۴۴: نمایش مستند «چهره 75» ساخته هژیر داریوش در جشنواره برلین
۱۳۴۵: نمایش مستند «خرمن» ساخته ابراهیم گلستان در بخش مسابقه جشنواره ونیز
۱۳۴۶: نمایش فیلم «سیاوش در تخت جمشید» ساخته فریدون رهنما در بخش مسابقه لوکارنو، برنده جایزه ژان اپستاین
۱۳۵۰: نمایش فیلم «گاو» ساخته داریوش مهرجویی در دو هفته کارگردانان جشنواره کن، بخش مسابقه جشنواره فیلم ونیز (برنده جایزه فیپرشی منتقدان)، نمایش در جشنواره لندن، نمایش در بخش مسابقه جشنواره شیکاگو (برنده جایزه هوگوی طلایی بهترین بازیگر برای عزتالله انتظامی)
۱۳۵۳: نمایش فیلم «طبیعت بیجان» ساخته سهراب شهیدثالث در بخش مسابقه برلین (برنده خرس نقرهای بهترین کارگردانی و جایزه فیپرشی منتقدان)، نمایش فیلم «یک اتفاق ساده» ساخته سهراب شهیدثالث در همان دوره جشنواره برلین در بخش فوروم
۱۳۵۵: نمایش فیلم «باغ سنگی» ساخته پرویز کیمیاوی در بخش مسابقه برلین (برنده جایزه خرس نقرهای بهترین فیلم)
۱۳۵۶: نمایش فیلم «دایره مینا» ساخته داریوش مهرجویی در بخش فوروم جشنواره برلین (برنده جایزه فیپرشی منتقدان)، نمایش در بخش مسابقه جشنواره شیکاگو.
البته تعداد بیشتر از این موارد هست اما دیگه به همین اکتفا می کنیم!
از این رو، به دلیل آنچه که « حذف تاریخ » می نامیم، تمشک زرینی را به فاطمه معتمدآریا تقدیم می کنیم و امیدواریم که برای اینکه کلامشون به دل عده ای خوش بیاد، راه دیگه ای را انتخاب کنند و امثال شهید ثالث و دوستان رو از تاریخ سینما حذف نکنند!
ذره بین
* شما می توانید گزینه های " لوح زرین بگیر یا تمشک بگیر" سینمایی یا تلویزیونی تان را به ما معرفی کنید تا آنها را در همین بخش معرفی کرده و جوایزشان را تقدیمشان کنیم!
این مطلب بصورت اختصاصی برای سایت " مووی مگ " به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگرد قانونی می گردد.
به خانواده بزرگ جامعه مجازی مووی مگ بپیوندید
دیدگاهها
M
در تصحیح صحبت های شما که گفتید سینما ورکشسته شد در اواخر دوره پهلوی درسته دقیقا مثل سینمای امروز که سالهاست ورشکسته هست و با پولشویی زنده مونده و وضعیتش به مراتب بدتر از اون زمانه!
در مورد نمایش هم دوستان گفتن که فقط نمایش نبوده و شهید ثالث حتی خرس نقره ای رو هم جایزه گرفته بوده...بعدش ما آخر نفهمیدیم الان اسکار و کن افتخاره برای شما؟ اینجور مواقع که میشه بهش میگین افتخار مواقع دیگه میشه خوش رقصی و استکبار که فیلمسازای خودفروخته ما رفتن اونجا دم تکون میدن
خسته نباشی باشه فهمیدیم شهید ثالث خرس نقره ای برده اینی هم که میگی خوش رقصی و از این مزخرفات، مهم نیست که جشنواره خارجی خوب یا بد مهم اینه توی این خبر معیار شده جایزه جشنواره ها که با همین معیار هم حرفی برای گفتن ندارند وگرنه همه میدونند بعضی ها قشنگ بلدند چطور جایزه بگیرند حتی اگه توی زیرزمین خونه مادربزرگشون هم فیلم بسازند یه جایزه ای بهشون میدند
سینما ورشکسته هم از نظر مالی بود و هم محتوا بله الان هم سینما ایران اصلا وضع خوبی نداره که نتیجه سینماگرایی که امال و ارزوشون شده همون سینما فیلم فارسی و با یه حرف مفت مثلا یه بازیگر فیلم فارسی غش وضعف میکنند و بیانه میدند ولی توی همین سینما هم میشه ادمایی پیدا کرد که سرشون به تنشون بیارزه حالا تو اگه تا اسم پهلوی اومد رگ گردنت زد بیرون میخواهی زمین و اسمان رو به هم ببافی که بگی الان بدتره با خودته ولی با هیچ ماله ای نمیشه سینما اون موقع رو درست کرد و با هیچ منطقی نمیشه سینما دهه 60 و هفتاد و تعداد زیاد فیلم های بزرگ این سال ها رو کوچک کرد
سپهر
در تصحیح صحبت های شما که گفتید سینما ورکشسته شد در اواخر دوره پهلوی درسته دقیقا مثل سینمای امروز که سالهاست ورشکسته هست و با پولشویی زنده مونده و وضعیتش به مراتب بدتر از اون زمانه!
در مورد نمایش هم دوستان گفتن که فقط نمایش نبوده و شهید ثالث حتی خرس نقره ای رو هم جایزه گرفته بوده...بعدش ما آخر نفهمیدیم الان اسکار و کن افتخاره برای شما؟ اینجور مواقع که میشه بهش میگین افتخار مواقع دیگه میشه خوش رقصی و استکبار که فیلمسازای خودفروخته ما رفتن اونجا دم تکون میدن
M
یکم از توهم "ما" بودنت کم کن همون من باش بیشتر بهت میاد همینطور نمیدونم کدوم از خدا بی خبری اینجا رو زده پشت قباله تو که تعیین تکلیف میکنی حالا که اینقدر به منابع ازاد دسترسی داری که البته امثال شما منابع ازاد براتون اونیه که دروغ رو خوشکل تحویل تون بده و با تفکرات تون بخونه ،یکم بیشتر از افتخارات اون دوره به جز این شش تا جایزه بگو فقط نمایش یه فیلم توی جشنواره رو نگو که ادم خنده اش میگیره این موج نو سینمایی که افتاده توی دهنت اولا یه اسمیه که کپی برداری شده و خودشون گذاشتند روی خودشون دوما درصد خیلی کمی از سینمای اون زمان رو تشکیل میداد سوما نتیجه این مثلا جریان و تمام سینما فیلم فارسی اون زمان شد ورشکستگی کامل سینما اواخر دوره پهلوی .
امیرحسین
به پایینش دقت کن گفته (البته تعداد بیشتر از این موارد هست اما دیگه به همین اکتفا می کنیم!)))))
سپهر
برادر تپه های سیاسی رو فتح کردی الان اومی تز سینمایی میدی جدیدا ؟
حالا اگه دوست داشتی یه سر بزن دهه پنجاه یه مطالعه ای درباره موج نوی سینمای ایران بکن که توش فیلمفارسی نبود و کم افتخار هم نبود به اقتضای زمان... دیگه حداقل یه بار بشین تو زندگیت مطالعه درست کن و از منابع آزاد اطلاعات رو خودت جستجو کن و پیدا کن و اینقدر به حرف تلویزیون گوش نده
M
دقیقا شما نمیدونید در مورد چه دوره ای صحبت میکنید دوره ای که همه بهش میگند فیلم فارسی دیگه معلومه سروته اش چیه افتخار این دوره قیصر و طوقی وهزار جور فیلم مزخرفه دیگه کلش گشتن 6 تا جایزه پیدا شده که اونم معلوم نیست توی چه شرایطی بوده بله مسیر عوض شد که نتیجه اش شد سینمای پرافتخار دهه 60 و 70در ضمن خاورمیانه هنوز هم سینمایی نداره
امیرحسین
پایینشم بخوان که نوشته (البته تعداد بیشتر از این موارد هست اما دیگه به همین اکتفا می کنیم!)))))))))) ))
Hanna
محمد
شما اصلا حواست هست که در مورد چه تاریخی داریم صحبت میکنیم؟ سینما تو ایران تازه داشت جون میگرفت و از اوایل دهه پنجاه دیگه نسل جدید فیلمسازها اومدن و داشتن سینما رو به یه جایی میرسوندن که انقلاب شد مسیر عوض شد. در مورد پنجاه سال پیش داریم صحبت می کنیم که اصلا توی خاورمیانه و حتی آسیا ( به جز ژاپن ) سینمایی وجود نداشت!
من خودم اینکاره ام
M
شما هم بخون کلا 6 تا جایزه نوشته کلی افتخار به خاطر نمایش اونم توی بیست سال اصل حرف منم اینه افتخار نمایش دادن و حرف زدن ازش خنده داره
محمد
امیرحسین
امیرحسین
امیرحسین
متن کامل بخوان بعد نظر بده بعدشم اینجا اسمی از قیصر برده نشده!)))))))))
مهدی
بلکه ذره بینم تو باشی....
رضا
پیشنهاد میکنم یه مطالعه ای درباره موج نوی سینمای ایران که از اواخر دهه چهل شروع شد داشته باشید. اما اون زمان چند تا فیلم خوب ساختیم اما هرچی الان یادمونه فقط فیلمفارسیه!
رضا
داخل پرانتز رو هم بخون! برنده خرس نقره ای شده باغ سنگی
M
حاج آقا امانت دار