آقا ما یه دو هفته ای نبودیم و کلی خبر تمشکی و زرینی داشتیم که پشت سر هم اومدن و کار ما رو سخت کردند. همچین هم که برگشتیم سرکار، سردبیر زد تو سرمون گفت هرچی کم کاری کردی باید الان جبران کنی! نتیجه اینکه این هفته با دست پُر اومدیم که لوح و تمشک ملت رو تقدیم شون کنیم تا یه کتک جانانه دیگه از صاحبش نخورده باشیم!
اولین لوح زرین هفته را تقدیم کوین اسپیسی میکنیم که گفته شده بعد از 4 سال قرار هست در یک فیلم سینمایی به ایفای نقش بپردازد. ماجرا از این لحاظ حائز اهمیته که توی این چهار سال هیچکدوم از شکایتهایی که علیه این بازیگر مطرح شده به سرانجامی نرسیدن و همگی رد شدن!
حالا هالیوود مونده که با این وضیت عجیب باید چکار بکنه! از یه طرف هنوز آماده نیستن به کسی که اتهام جنسی زده فرصت دوباره بدن و از یه طرف، دیگه اتهامی باقی نمونده که اسپیسی ازش تبرئه نشده باشه! بهرحال الان فرانکو نرو قرار هست فیلمی بسازه و گفته شده که کوین اسپیسی هم یکی از نقشهای اصلی اون رو ایفا می کنه که امیدواریم به ثمر برسه.
از این رو، به دلیل آنچه که «بازگشت کایزرشوزه به سینما» مینامیم، لوح زرینی را به کوین اسپیسی به عنوان هدیه تقدیم میکنیم و امیدواریم این اتفاق مسیری باشه برای قانونمندتر شدن هرچه بیشتر مسائل مربوط به اتهامات جنسی تا هرکسی راه نیفته بگه فلانی منو اذیت کرده و بعدشم بدون هیچ سند و مدرکی بایکوت بشه! این جانی دپ بدبخت تا همین امروز داره از دست امبر هرد چی میکشه دیگه در جریانید!
آقا در هفته ای که گذشت، فیلیمو در به طور غیرمنتظره ای اعلام کرد که چند قسمت تولید شده از سریال «مردم معمولی» را از این پلتفرم حذف میکند تا رامبد جوان با ساز و کار بهتری از ابتدا این سریال را بسازد! این تصمیم زمانی لحاظ شد که این سریال با بیشترین انتقاد از سوی تماشاگران مواجه شد و در اغلب نظرسنجیها هم اسم این سریال در رده بدترین سریالهای شبکه نمایش خانگی قرار گرفت.
تصمیم فیلیمو در نوع خودش قابل ستایش است و این پیام رو می رسونه که این پلتفرم حداقل گوش شنوایی دارد و مخاطب برایش اهمیت دارد. از این رو، به دلیل آنچه که «مسئولیت پذیری در قبال مخاطبین» مینامیم، لوح زرینی را به تصمیم قاطعانه فیلیمو تقدیم میکنیم و امیدواریم که سریال سازان عزیز هم گوششون کشیده شده باشه تا هرچی که فکر دوست دارند را به خورد ملت ندهند!
سومین لوح زرین هفته را هم تقدیم مهندس، زک اسنایدر میکنیم که در یک مصاحبه درباره اظهار نظر اسکورسیزی درباره فیلمهای اَبَرقهرمان خیلی قاطع و صریح گفت: «هرچی اوستا بگه همونه! متخصصه، سینماگره، رئیس همه ماست و نوکرشیم اصلاٌ ... بعد انتظار داری نیاد بگه چی بد یا خوبه! ؟»
صحبتهای اسنایدر از این حیث قابل اعتناست که سازندگان فیلمهای اَبَرقهرمانی کوچه بالایی شون، قبلاً علیه اسکورسیزی جبهه گرفته بودن و از خجالت اوستا در اومده بودند.
به هر روی، ما اینجا به دلیل آنچه که «فهم اصولی جایگاه سینماگران توسط اَبَرقهرمان ساز جماعت» مینامیم، لوح زرینی را به زک اسنایدر تقدیم میکنیم که نگاهی منطقی به موضوع داشت و البته فراموش نکرد که اسکورسیزی و رفقایش به گردن سینما حق دارند و اگر یک نفر قرار باشد درباره این سینمای پاپ کورنی اظهار نظر کند آن فرد اسکورسیزی است!
حالا شما که غریبه نیستید، ما یه جایی نشسته بودیم یه بزرگواری داشت برای یکی دیگه از دلایل بهتر بودن فیلم «مرد آهنی» نسبت به «هاراگیری» میگفت! از همینجایی که نشستم تا شمال غرب قطب جنوب پرانتز باز!
آقا در هفته ای که گذشت، جناب آقای داریوش ارجمند اومدن یه مصاحبه عجیبی کردن و گفتن زن که وزنه بلند میکنه دیگه به درد نمی خوره!
والا ما برای خودمون نشسته بودیم داشتیم وب گردی میکردیم که دیدیم این مصاحبه پخش شده و ماجرا درباره زنیه که داره وزنه میزنه. در این مصاحبه آقای ارجمند اومد و گفت: «آقا زنی که وزنه صد کیلویی میزنه هورمونها و ایناش دچار مشکل میشه دیگه بچه دار نمیتونه بشه، مادر نمیتونه بشه، این دیگه به چه دردی می خوره!»
والا ما یه نگاه به خودمون کردیم یه نگاه به جامعه ورزشکاران زن و یه نگاه هم به قهرمانان رشتههای مختلف ورزشی بانوان که تمام عمرشون رو گذاشتن تا موفقیت کسب کنند و به اهدافشون برسن و بعدش به هیچ نتیجه ای نرسیدیم! یعنی داریوش ارجمند هنوز نمی دونه که جنس زن فقط وسیله بارداری نیست! ؟
به هر روی، ما اینجا به دلیل آنچه که «ماشین جوجه کشی دانستن زنان توسط داریوش ارجمند» مینامیم، تمشک زرینی را به این بازیگر تقدیم میکنیم و امیدواریم که در ادامه مسیر زندگی شون نگاه متفاوت تری به قشر زنان داشته باشند و اونا رو صرفاً در آشپزخونه و اینا متصور نشوند!
نمیدانیم میدانید یا نه اما در هفته ای که گذشت جشنواره بین المللی فیلم فجر برگزار شد و به پایان رسید. ما که نه فهمیدیم کارکرد این جشنواره چیه و نه فهمیدیم اصلاً دستاوردی هم داره یا نه. اما بخش تمشک بگیر ماجرا اظهار نظر رضا میرکریمی، یکی از مدیران همیشگی جشنوارههای سینمایی در ایران بود که آمد و خیلی شیک و صریح و مجلسی گفت: «جشنواره جهانی فیلم یکی از 16 فستیوال فیلم برتر در دنیاست!»
حقیقتاً کی به کیه! جشنواره که معلوم نیست چطور برگزار شده و بودجه اش چقدر بوده و اصلاً نیجه اش چه بوده، بیاییم بگیم جشنواره هم از لحاظ اعتبار در رده شانزدهمین فستیوال برتر دنیاست دیگه! کسی سند خواست؟ نه والا!
از این رو، به دلیل آنچه که «نصب نکردن کنتور در جشنوارههای فجر» مینامیم، تمشک زرینی را به رضا میرکریمی و مسئولان مرتبط تقدیم میکنیم که همینجوری برای خودشان آمار و ارقام اعلام میکنند و نمیگویند یه بدبختی پیدا میشه میاد همه اینا رو با متر و تراز مقایسه می کنه و بعدش نتیجه اش اش که منتشر بشه حرفش میمونه واسه ما.
در هفته ای که گذشت، سرکار خانم پانته آ بهرام و خواهرش رکسانا بهرام مهمان برنامه «همرفیق» با اجرای شهاب حسینی بودند.
برنامه که شروع شد همه چیزش عادی بود تا زمانی که گفتن آقا میخواییم بیست میلیون به ملت بدیم برای انجام یه کاری و بعد که شهاب حسینی پرسید: «این رقم کافیه؟»، رکسانا بهرام وارد معرکه شد و گفت: «این مبلغ برای طبقه ای که ویدئوها رو میفرستن زیاد هم هست!» و بعد دستشم آورد بالا تا سطح رو نشون ملت بده و شیرفهم شون کنه!
ما اینجا به دلیل آنچه که «سطح تعیین کردن خواهر بازیگر معروف جماعت برای ملت» مینامیم، تمشک زرینی را به سرکار خانم رکسانا بهرام تقدیم میکنیم و امیدواریم که در دفعات بعدی که مصاحبه دارن این سطح بندیها رو برای ملت تعیین نکنند و نگن ملت تو این سطح این رقم براشون خوبه! بله، ملت الان یه تومان، دو تومان هم براشون کلی پوله اما دیگه نه اینکه شما بیای به طرف بگی سطحت اینه!
در هفته ای که گذشت، محمدرضا گلزار که هربار یه موضوعی درباره دستمزدش مطرح میشه میره تو اینستاگرام یه جمله تو مایههای «کار خودت را بکن، خدا با توست بگذار از حسودی بمیرند!» مینویسد، این بار بی خیال نشد و از یک منتقد که میزان دستمزدش برای اجرای مسابقه «هفت خان» را منتشر کرده بود شکایت کرد!
ما هم اینجا به دلیل آنچه که «شفاف نیستم و با شفاف سازی هم میجنگم!» مینامیم، تمشک زرینی را به محمدرضا گلزار تقدیم میکنیم که به جای شفاف سازی درباره دستمزد دریافتی اش از این برنامه آمده و از افشا کننده دستمزدش شکایت کرده است. مهندس جان، حالا لازم نیست بیای بگی من فلان میلیارد دستمزد گرفتم، حداقل بیا بگو این رقم خصوصی بین من و اسپانسر هست و توضیح بده درباره دستمزدت! مالیات هم که ازتون نمی گیرن دیگه مشکل چیه! ؟
ذره بین
* شما میتوانید گزینههای " لوح زرین بگیر یا تمشک بگیر" سینمایی یا تلویزیونی تان را به ما معرفی کنید تا آنها را در همین بخش معرفی کرده و جوایزشان را تقدیمشان کنیم!
این مطلب بصورت اختصاصی برای سایت " مووی مگ " به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگرد قانونی می گردد.
به خانواده بزرگ جامعه مجازی مووی مگ بپیوندید
دیدگاهها
مهدی
ابرقهرمان ها لزوما برای بچه ها ساخته نشدن. شرکت دیزنی با ورودش به این عرصه ، این فیلما رو تینیجری کرد. قدیم فیلم های دیسی ( و حتی مارول پیشا دیزنی) حتی اگه درجه سنی 13 سال داشتند ، تم دارکی اتخاذ می کردند.
علیرضا
واقعا زدی تو خال برادر دست خوش
مرتضی
من دیگه حرفی ندارم و شما رو با ایشون به خدای بزرگ میسپارم باشد که رستگار شوین باهاش
جمال
حرفهات آدمو یاد حرفهای یکسری از بزرگواران این مملکت می اندازه که همه شون شغلشون با حرف آ شروع میشه و مردم هم خیییییللیییی بهشون ارادت دارن ... همون قدر چرت و پرت میگی شما
Zert
فرار رو به جلو هم به لیست گناهانت اضافه شد
من واقعا نمیدونم به حال شما فسیل بازا بخندم یا گریه کنم. دیگه یه وقتا یه حرفایی میزنید آدم دلش به حالتون میسوزه
آخه فرم کیلو چنده؟ یسری الفاظ گل درشت واسه خودتون درست کردید که وقتی تو تنگنا قرار میگیرید رو کنید تا کسی که بلد نباشه زرد کنه دیگه ادامه نده؟ شما فرم رو بزار در کوزه ابش رو بخور. اینجا مدرسه فیلمسازی نیست!!!
درمورد تام و جری که مغالطه کامل هست حرفت و ارزش جواب نداره ولی بحث بازی های کامپیوتری. از نظر من ویدئو گیم (با وجود مشکلاتی که با صحنه گیمینگ امروز و گیمرها، مخصوصا گیمر های برند پرست وطنی دارم) نه تنها هنر هست بلکه پتانسیل هنر برتر بودن و پشت سرگذاشتن کامل سینما در سال های آینده (اگر کار خرابی نکنن کمپانی ها) که الان به حد استریمینگ و تلوزیون و بازپخش فیلم های قدیمی با وصله و پینه های جدید تنزل پیدا کرده رو داره استدلالم هم درباره این مقوله بسیار قوی هست ولی توضیحش واسه شما بی فایدست چون فکر کردی مثلا با تشبیه اندگیم به بازی داری بهش توهین میکنی!!
بر خلاف شما من فرار نمیکنم چون حرف واسه گفتن دارم و حرف نزدن شما نشان از حرفی برای گفتن نداشتنت هست و نه چیز دیگه چون میدونی واسه هر حرفت جواب دارم و تو جز مغلطه کاری ازت برنمیاد
مرتضی
جلوی بچه کوچولو ها هم تام و جری پخش کنی وقتی تام کتک میخوره همه شون جیغ و فریاد میکشن
سیر تحول آیرون من؟ اینکه اول مغرور بوده بعدش بی دلیل گفته منم گروهم با شما؟
هیچی دیگه اصلا من حرفی ندارم..همون آقای هاشمی
Zert
همش میگه "میگن" "میگن"... خب اونا بگن
تو خودت چی بلدی؟!
واقعا ناامید شدم از همتون. ظاهرا اینکه قبلا میومدم به پیری اسکورسیزی گیر میدادم لطف به شماها بود چون با خودتون میگفتید چون حرفی نداره فقط گیر به سن و سال میده و دستتون واسه لیبل دادن باز بود. الان که حرف واسه گفتن داشتیم دست به دامن حرف های صدمن یه غاز و فرامتن ها شدید؟
آدم ففط پنج تا از فیلم های ابرقهرمانی خوب دهه قبل رو ببینه میدونه این چیزایی که شما گفتی فقط نشان از تو باغ نبودنت نسبت به این ژانر داره. فقط اینکه چون خودت نمیبینی و خودت دنبال نمیکنی پس حتما باید بد باشه و مال بچه ها و یسری هم چندساله دارن میگن اسکورسیزی فلان و ... پس ماهم سوار بند واگن اونا بشیم!
دیگه فسیل باز فسیل بازشم قبول داشت mcu هر بدی ای داشته باشه سیر تحول شخصیت آیرومن توش خوب بوده. اینکه از فروشنده سلاح برسی به کسی که جلوی رسانه ها میگه i am iron man تا وقتیکه همون رو 11 سال بعد جلوی بزرگترین دشمنش میگه. مارول فکر کنم برای تو دهنی به اسکورسیزی تو تریلر فاز 4 واکنش مردم تو سینما به صحنه پورتال های اندگیم رو نشون داد. تا بگه آقای دایناسور شما تو حرفه کاریت هیچوقت چنین جمعیتی رو اینجوری به وجد نیاوردی و چون نمیتونی حسادت میکنی. تنها فیلم هاییت که میفروشن اونا هستن که دیکاپریو توشونه و پرفروش ترینشون تکریم یک انسان فاسده!!!
حالا باز بگو میگن میگن ... غلط کردن که میگن
مرتضی
جالبه وقتی میخوان مثال بزنن میرسن به کاپولا میگن کاپولا گفته از سینما باید چیز یاد گرفت منتها اینقدر ذهنشون کشش نداره که بدونن سینمای انسانی و پیچیده فیلمسازان بزرگ نیاز انسان پیچیده هست و منظورشون اینه که از امثال همون شخصیت های تراویس یاد بگیرن نه اون آیرون من که الگوی بچه هفت ساله هست
میگه گیر دادی به تار عنکبوت... به چی بنازم آخه؟
بچه مدرسه ای توسری خور که یکدفعه از ساختمان ها با تارش اویزون میشه؟
یا اون یکی که دستشو میچرخونه مثل احمق ها تو زمان مسافرت میکنه!
یا اون یکی که پتک دستش گرفته تو سر همه میزنه!
من مخالف اینا نیستم بهرحال همیشه سینما نباید پیچیده باشه اما بهترین توصیف برای اینا همونی هست که اسکورسیزی گفت.
اینکه کلی چیپس و پفک بگیری بری سینما نگاه کنی چند نفر الکی از در و دیوار میریزن همدیگه رو میزنن بعدش پرواز میکنن و تو سرگرم بشی...
اینم بدونین وقتی بعد از پنجاه سال هنوز ملت درگیر راننده تاکسی هستن و حتی جوکر جدید با الهام از همون ساخته شده، یعنی اون سینما بعد از پنجاه سال حرف برای گفتن داره.
حالا شماها توهم بزنین که من حقم سینما اینیه که من میگم و باید توش پیام اخلاقی بده...حقا که تصمیم کبری و آقای هاشمی بهترین مثال برای شماهاست ...
Zert
مگر اون سوپر فسیل فرانسیس کاپولا نگفته باید از سینما چیز یاد گرفت و چمیدونم الهام گرفت و ازین حرفا؟ جالبه ... ما داریم میگیم از سینمای ابرقهرمانی میشه مسئولیت پذیری و اخلاقی یاد گرفت که از سینمای پر از کثافت کاری و انحراف و جنون اسکورسیزی نمیشه بعد جنابعالی گیر دادی به شورت هالک و تار عنکبوت؟! آقای هاشمی ...کیه آخه؟
بهتر از این بلد نبودی؟؟
تموم شد دیگه. بت دروغینتون رو شکستیم. از این به بعد تو.هر گوشه و کنار فضای مجازی یه نفر فسیل پرست بازی دربیاره فقط کافیه که یه فیلمباز واقعی جواب بده بهش "زرین سینمایی هفته 230" و تمام!
چنان جنبشی تو جامعه فیلمباز راه میندازم که تاحالا هیچکس مثلشو ندیده!!! قدم همه فیلمباز های واقعی هم رو چشمه. چه اوناکه سینما براشون یعنی جکی چان و سیلوستر و آرنولد، چه اونا که سینمای مارول رو دوست دارن ولی بخاطر شهربازی شهربازی کردنای فسیل بازا منزوی شدن و چه اونا که جرئت میکنن با صدای بلند بگن فیلمساز مورد علاقشون نولان یا اسپیلبرگ یا تارانتینو یا فینچر هست و براشونم مهم نیست که یه عده 70 سال پیش چی ساختن که هرچی بعدش اومده باید اخ بشه!
مرتضی
الانم حکایت بعضی از دوستانه... سینما رو تبدیل کردن به کتاب «آقای هاشمی» و درس های اخلاقی که کار بد نکنید و کار خوب بکنید و میگن سینما اینه و یکی میره سینما باید اینو یاد بگیره!
نه برادر، این چیزا جاش تو مدرسه هست و هنر مدرسه و مهد کودک نیست که درس اخلاق بهتون بدن!
تراویس توی راننده تاکسی نماد یه انسان پیچیده و سرخورده بود که فشار روحی به جنون میرسوندنش و کل جامعه اون زمان آمریکا چنین چیزی رو تجربه کرده بودن.
اگه تراویس مسخره هست، عنکبوتی که یه بچه رو گاز میگیره تا تار پرت کنه چیه؟!
دانشمندی که عصبانی میشه گنده میشه و همه لباس هاش به جز شورتش پاره میشه چیه؟!
بدبختی روزگار همینه که سینما و پیچیدگی و فرم رو در حد پیام سفرهای آقای هاشمی تنزل دادن بعضی از دوستان
اینجوری میشه که از هفت سامورایی و راشمون و داستان های وحشی میرسیم به مرد عنکبوتی!
پوریا
ترور شخصیتی و حرف دقیق؟ تو جز چهار تا ناسزا چه دلیلی منطقی برا بد بودن اسکورسیزی اوردی؟
سعید
حاجی اصلا چه ربطی داره؟
اون فیلم مگه واسه بچه هاس؟
اصلا چرا باید اون فیلم رو به یه بچه نشون داد؟
فیلم واسه خودش رده سنی داره.
الان چون اسپایدرمن رو همه میتونن ببینن دلیل شد که خیلی بهتر از فیلمای مارتیه؟
Zert
طبق انتظار شاهد دیسلایک های فیک حق 7 و 8 و 9 و دوستانش هستیم که فکر کردن میتونن جلوی صدای سینماباز های واقعی رو بگیرن بدون اینکه بفهمن همین دیسلایک نقش یار دوازدهم من رو بازی میکنه!!!
تا دیروز هر حرفی میزدم با فحاشی و "تو بچه سالی" و "لطفا کامنت هاش رو منتشر نکنید" روبرو میشد، الان که با منطقی که مو لای درزش نمیره دست به ترور شخصیتی و حرفه ای فیلمساز (ارباب) مورد علاقشون زدم، هیچکدوم پیداشون و نیست و همشون قایم شدند.
تنها نقد واقعی مطرح شده هم همون حرف صدمن یه غاز همیشگی "سرزمینی که تمدن نیست و پایین تر از این حد است" هستش که یه عده سالهاست خودشونو باهاش سرگرم کردند. در جواب به نقد هم باید گفت چه بخواید چه نخواید تمدن و فرهنگ غربی با تمام بدی هاش، هنوز هم بهترین و موفق ترین مدل موجوده. هرجا که انگلیس استعمارگر رفته الان جای استانداردی برای زندگی کردنه و هرجا که نرفته هنوز دارن ملخ میخورن! آمریکا محصول هموناست و با قدرت رسانه و سینماش کاری کرده که "سرزمین هایی که تمدن بودند و بالاتر تر از این حد هستند" فقط رویای انجامش رو دارند. حقیقت همینه حالا هرکی هر چه میخواد بگه.
در آخر از کاربر mehrdad هم بخاطر همایتش تشکر میکنم.
از Zert حمایت میکنم
ربطی به کاهش یا افزایش محبوبیت بازیگر نداره
داره میگه که اسکورسیزی آدم فوق العاده کثیفی مثل بلفورت رو با دادن نقشش به آدم محبوبی مثل دیکاپریو باحال جلوه داده
هرکی wolf of wallstreet رو ببینه به اون صحنه که دیکاپریو به مهماندار هواپیما تعرض میکنه یا صحنه های مشابه میخنده ولی حالا فکر کن به جای دیکاپریو مثلا پل جیاماتی نقشش رو بازی میکرد باز خنده دار میبود یا چندش آور؟
هیچوقت از فیلمش خوشم نیومد چه به یه بچه یا نوجوون نشونش بدی چه به بزرگسال ها واسه همه بیش از حد بدآموزی داره در حالی که مثلا اسپایدرمن سم ریمی رو حداقل نشون اون بچه یا نوجوون بدی کلی درس اخلاق براشون ممکنه داشته باشه
کار نداریم حالا کدوم فیلم بهتر کارگردانی شده
Ck
بعد اینکه دیکاپریو بیاد نقش انگل بازی کنه شد ایراد؟
مارلون براندو محبوب نبود؟
الان یعنی برتولوچی تو لست تانگو خرابش کرده؟
دنیل پلین ویو انگل نبود؟
ذره ای از محبوبیت دی لوئیس کاسته شد؟
جمال
mehrdad
نوشته هایت را دوست دارم و ای کاش فضای مستقلی داشتی که می تونستی مجموعه نوشته هات را اونجا بزاری تا فضایی برای بحث و تبادل نظر هم ایجاد بشه.
من جای مووی مگ بودم شما را به تیم خودم اضافه می کردم.
هر چند در مقوله اسکور سیزی همچین مانند شما ستیزه گرش نیستم.
جمال
ابرقهرمان چیه؟ ابرقهرمان یه خدای زمینی شدست، نماد از چیزی که اکثریت افراد دوست دارند باشند. یک آرمان که به وجدت میاره، ورژن رویایی هر فرد. در ادبیات و سینما دارای نواقص انسانی میشه تا جذابیت و سرگرم کنندگی اثر بالا بره.
چرا ابرقهرمان اهمیت داره؟ برای اینکه سمبل مهیجی هست که نه تنها انسان رو از بی تفاوتی درمیاره بلکه نیاز معنوی و مذهبی اون رو برطرف میکنه. تو دورانی که قصه های کهن مذهبی دمده شدند و "مرگ خدا" اتفاق افتاده، ابرقهرمان ها وارد میدان شدند تا دست به باز تعریفی کهن الگو ها بزنند. شاهنامه برای این ماندگاره چون یه داستان ابرقهرمانیه، رستم یک ابرقهرمانه. بین مفهوم پهلوان و ابرقهرمان فرق زیادی نیست.
دوست عزیز رستم و شاهنامه و مشابه آنها مثل اسطوره هومر و مهابهاراتا ... اسطوره های تمدن ها هستند. ابرقهرمان ها از کمیک بوک می آیند و در واقع تقلیدی از اسطوره های یونانی هستند و هم سنگ آن اسطوره ها نیستند چون متعلق به سرزمینی اند که تمدن نیست و پایین تر از این حد است. لطفا این دو مقوله را هم ارز نکنید و در مورد اسطوره ها تحقیق کنید.
Zert
وقتشه که یبار برای همیشه بیننده های سینمای عامه پسند (ابرقهرمانی، فانتزی، اسطوره ای، عملی تخیلی و...) اعم از مارول فن ها و دی سی فن ها و نولان فن ها و فن های اسپیلبرگ، لوکاس، کمرون، زمکیس و... دست به اتحاد برای مبارزه با جو مرده پرست و فسیل گرای اقلیتی مخرب در جامعه اهل فیلم زده و لذت فیلم دیدن با نگاه عاشقانه و به دور از نفرت، تحلیل گرایانه و به دور از انتقادجویی فراستی وار و آگاهانه به اینکه علاقه و فردیت و سلیقه شخصی بر تعاریف خودستایانه و مبتذل از هنر به اصطلاح واقعی (که محصول تفکر مریض قشر انتلکت است) ارجحیت دارد، به اکثریت بیننده های سینما بعنوان یکی از دستاورد های مهم بشر که نه از صنعت جداست و نه از هنر و نه از سرگرمی باز گردانده شود.
باشد تا لذت جمع کردن کلکسیون فیلم ها بدون توجه به حرف فلان منتقد و آویزان کردن پوستر فیلم و سریال مورد علاقه روی دیوار اتاق ها و احترام به نوستالژی و کودک معصوم درون دوباره احیا شود.
پ.ن: میدونم یجوری نوشتم انگار میخوان رای بگیرم ولی بنظرم اینطوری احساسی تر و پرشور تر و تأثیر گذار تر شده
مهدی
چرا کم کاری می کنی؟
هاروی
حالا کودکان مارول فن به اسکورسیزی بگن فسیل حقیقت تغییر نمی کنه اسکورسیزی همچنان یک نابغست
احمد
Zert
فیلم نسبتا اخلاقی ترش آیریشمن از اون طرف خیانت به سینما و بازیگرهای کهن سالشه و سرمایه گذار هاش بخاطر پولی که ازشون به هدر میده. تنها فیلم های موفق کارنامه اسکورسیزی دیپارتد و سکوت و جزیره شاتر هستن که دومی نزدیک به شاهکاره.
آیا اسکورسیزی کارگردان بدیه؟ کاملا برعکس. هنر اسکورسیزی پشت دوربین از تمام کارگردان های mcu (حتی مطرح هاشون مثل برانا و گان و وایتیتی) و اصلا 95 درصد کارگردان های ژانر بالاتره و اگه از اونا هم بپرسن جواب میدن که با فیلم های اسکورسیزی سینمارو یاد گرفتن. برای کسی که به فن کارگردانی و دوربین و طراحی صحنه و دکوپاژ علاقه منده و حتی ممکنه بخواد فیلمساز حرفه ای بشه، سینمای اسکورسیزی بسیار عالیه. ولی آیا مخاطب عام که نهایت تکنیک هایی فیلمسازی که به کارشون میاد تدوین فلان فیلم خانوادگی یا کلیپ سازی برای یوتیوب و غیره هست نیازی به سینمای اسکورسیزی دارند؟ خیر. اینجا هم اسکورسیزی شکست میخوره. اما نقد اصلی به قصه گویی شدیدا اورریتد اسکورسیزی و دیدگاه ضدانسانی و منفیشه. کسی که در جریان نیست شاید بپرسه که خب چرا اسکورسیزی اینطوری داستان میگه؟ جواب اینه که اسکورسیزی دقیقا همون شخصیتیه که تو فیلم تاکسی درایور بازی میکنه. یه آدم وحشی، خشن، نژادپرست، ضدزن و روانپریش که ازت میپرسه "میدونی مگنوم 44 با ... چکار میکنه؟". به این دلیله که قهرمان هاش آدم های منحرف و مریضی هستن و به همین دلیله که سینماش ضدانسانیت و بدون معنویته.
سینمای ابرقهرمانی حتی در فرم های ضعیفش (از نظر سینمایی) یک سینمای مفید تر و غنی تره.
اگه سینمای مارول شهر بازیه سینمای اسکورسیزی تیمارستانه!!!
Zert
چیزی که اون فرد نمیدونه اینه که افراد غارتگر و مریض و فریبکار چه بخوایم چه نخوایم وجود خواهند داشت و تأثیرشون رو بر افرادی مثل خودشون یا تأثیر پذیر نسبت بهشون، خواهند گذاشت. پیام نولان واضح بود و اکثریت مخاطب هاش فهمیدن، یه درصدی کج فهم بودن و با عکس های جوکر نقل قول های انگیزشی ساختن و یه نفر هم زد به سیم آخر. درمورد مخاطب و سینمای اسکورسیزی قضیه کاملا برعکسه. اکثریت اسکورسیزی فن ها مثل اون جمله انگیزشی سازهای جوکر هستن و پیام اصلی این کارگردان روان پریش رو میگیرن و یه اقلیتی درس اخلاقی رو میبینند. یکی از دلایلی که فیلم جوکر 2019 هم با اینکه تحت تأثیر اسکورسیزی بود، به فیلم های اون برتری داره همین روشن بودن پیامه، جوکر از ابتدا شیطان مجسم بوده و فیلم هم در این حقیقت تغییر ایجاد نمیکنه ولی هیچکس نمیتونه بگه تراویس بیکل قهرمانه یا تبهکار.
شاید بشه گفت بزرگترین خیانت اسکورسیزی به انسان و انسانیت فیلم گرگ وال استریت باشه. فیلمی که بازیگر محبوبی مثل لئوناردو دیکاپریو رو در نقش یک انگل اجتماع و انسانی فاسد مثل جرد بلفورت قرار داده و در عین حال یکی از پرفروشترین فیلم هاشه. در ظاهر میخواد بخش تاریک کاپیتالیسم آمریکا رو بزنه ولی پیامی که بخش عمده مخاطب هاش از فیلم میگیرن اینه که هرچی در کلاه گذاشتن سر مردم (99 درصد) موفق تر باشی، بیشتر در پول و مواد و زن غرق میشی و حتی اگه درنهایت زندان هم بیفتی، زندانت یه تفریحگاه شیک و مجلسی هست که توش میتونی تنیس بازی کنی و آخرش هم برات دست میزنن! این فیلم نقطه مقابل فیلم مشابه خیلی بهتر روانی آمریکاییه. فیلمی که پیامش با سر قطع شده داخل یخچال به بیننده میرسه برعکس فیلمی که پیامش با هواپیمای اورجیِ دیکاپریو به بیننده میرسه!
Zert
ابرقهرمان چیه؟ ابرقهرمان یه خدای زمینی شدست، نماد از چیزی که اکثریت افراد دوست دارند باشند. یک آرمان که به وجدت میاره، ورژن رویایی هر فرد. در ادبیات و سینما دارای نواقص انسانی میشه تا جذابیت و سرگرم کنندگی اثر بالا بره.
چرا ابرقهرمان اهمیت داره؟ برای اینکه سمبل مهیجی هست که نه تنها انسان رو از بی تفاوتی درمیاره بلکه نیاز معنوی و مذهبی اون رو برطرف میکنه. تو دورانی که قصه های کهن مذهبی دمده شدند و "مرگ خدا" اتفاق افتاده، ابرقهرمان ها وارد میدان شدند تا دست به باز تعریفی کهن الگو ها بزنند. شاهنامه برای این ماندگاره چون یه داستان ابرقهرمانیه، رستم یک ابرقهرمانه. بین مفهوم پهلوان و ابرقهرمان فرق زیادی نیست.
قهرمان های سینمای اسکورسیزی چه افرادی هستند؟ نماینده بدترین خصلت های بشری. افراد دارای انواع انحرافات و مشکلات روانی و این کارگردان چه کار کرده؟ این افراد رو تکریم کرده! حتی اگه خودش هم تکذیب کنه هنوز یه حقیقته. مخاطب سینمای اسکورسیزی آدم مریضی مثل تراویس بیکل رو میبینه و میخواد اون بشه. مخاطب سینمای اسکورسیزی جردن بلفورت رو میبینه و میخواد اون بشه (چون دیکاپریو نقشش رو بازی کرده، اگه مخاطب زن باشه میخواد اونی باشه که تو فیلم سرشو بخاطر پول میتراشه!). لاین افتتاحیه تو رفقای خوب اسکورسیزی "همیشه دلم میخواست گنگستر باشم" هست. اسکورسیزی با سلطان کمدیش میخواد بگه مهم نیست اگه یه بی استعداد فلک زده هستی، آدم با استعداد تر از خودت رو گروگان بگیر و نمایششو به سرقت ببر تا به موفقیت برسی!
اسکورسیزی به مخاطب خودش خیانت کرده. وقتی یه نفر تحت تأثیر فیلم اسکورسیزی برمیداره ریگان رو ترور میکنه دیگه قضیه از اظهار نظر و تحلیل فراتر میره و عین حقیقت میشه. یک استاد مغلطه میتونه بیاد بگه "خب یه نفر تحت تأثیر دارک نایت نولان هم برداشت یه سینما رو به گلوله بست و دوازده نفر رو کشت"