صفحه اصلی > اخبار سینمای جهان : 10 فیلم برتر با موضوع یگان ویژه تکاوران دریایی ایالات متحده + تصاویر

10 فیلم برتر با موضوع یگان ویژه تکاوران دریایی ایالات متحده + تصاویر

Zero Dark Thirty

برخی از جذاب‌ترین فیلم‌های هالیوود با محوریت یگان ویژه تکاوران دریایی ایالات متحده ساخته شده‌اند؛ نیروهایی که می‌توان آنها را توقف‌ناپذیر و مرگبار دانست.

به گزارش مووی مگ به نقل از روزیاتو،  در این مقاله ۱۰ مورد از بهترین فیلم ها در مورد تکاوران دریایی امریکا را معرفی می‌کنیم که جنبه‌های مختلف زندگی افراد درگیر در آن را به خوبی به تصویر می‌کشند.

Act Of Valor (۲۰۱۲)

۱۰. Act Of Valor (۲۰۱۲)

فیلم قانون شجاعت (Act of Valor) در رویکردی متفاوت، سعی می‌کند روایتی واقع‌گرایانه برای نمایش واقعیت جنگ‌های نوین داشته باشد.

پس از آن که سفیر ایالات متحده آمریکا و چند کودک معصوم در یک مدرسه ترور می‌شوند، گروهی زبده از تکاوران دریایی به کشور کاستاریکا فرستاده شده تا در عین نجات یکی از اعضای سازمان سی‌آی‌ای، عاملین حمله تروریستی را نیز به سزای عملشان برسانند. ماموریتی که برخلاف برنامه ریزی و نقشه پیش رفته و منجر به بروز درگیری مرگباری می‌شود که Act of Valor را به فیلمی سرگرم‌کننده تبدیل کرده است.

نکته حائز اهمیت درباره این فیلم نظارت مستقیم ارتش آمریکا بر ساخت آن بوده که سبب شده نهایت واقع‌گرایی را شاهد باشیم گویی در حال تماشای یک مستند نظامی در بستری از روایتی هالیوودی هستید.

۹. G.I. Jane (۱۹۹۷)

۹. G.I. Jane (۱۹۹۷)

جی.آی. جین (G.I. Jane) با نقش آفرینی تماشایی و منحصر به فرد دمی مور به مقوله حضور زنان در ارتش می‌پردازد. اثری با محوریت زنی به نام جوردن اونیل که توسط یک سناتور آمریکایی مجوز راهیابی به یگان ویژه تکاوران دریایی را پیدا کرده تا تحت آموزش‌هایی طاقت‌فرسا قرار گیرد. در حالی که همگان تصور می‌کنند او خیلی زود تسلیم شده و از دستورات سرپیچی خواهد نمود، جوردن اونیل با عزمی راسخ استوار مانده و نشان می‌دهد که خدمت برای کشور جنسیت نمی‌شناسد.

اگر المان‌های وطن‌پرستی کلیشه‌ای هالیوودی را نادیده بگیریم، G.I. Jane اثری جذاب به شمار می‌رود که می‌تواند مفهوم تسلیم ناپذیری حتی در بدترین شرایط ممکن را به بینندگانش یادآور شود.

۸. ۱۳ Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (۲۰۱۴)

۸. ۱۳ Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (۲۰۱۴)

رویداد سقوط لیبی و کنترل این کشور توسط شبه نظامیان و تندروها از هولناک‌ترین وقایع عصر حاضر به شمار می‌رود که منجر به حمله همه‌جانبه‌ای علیه سفارت آمریکا شد. رویدادی واقعی و دردناک که مایکل بی با الهام از آن فیلم نادیده گرفته شده ۱۳ ساعت: سربازان مخفی بنغازی (۱۳ Hours: The Secret Soldiers of Benghazi) را کارگردانی کرده است.

در ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۱۲ میلادی حملات شبه نظامیان به مناطق مختلفی از کشور لیبی شدت گرفت تا حدی که احتمال سقوط سفارت آمریکا مطرح شد. احتمالی که دولتمردان این کشور را مجاب کرد تا پیش از مداخله همه‌جانبه ارتش، ۶ مامور کارکشته و حرفه‌ای را به صورت مخفی وارد لیبی کرده تا از جان سفیر و همراهانش محافظت نمایند.

قاعدتاً به لطف حضور مایکل بی در قامت کارگردان شاهد سکانس‌های اکشن ناب و تکرار نشدنی هستیم که سربازان مخفی بنغازی را به فیلمی هیجان انگیز تبدیل می‌کند. فیلمی که به طرز جالب توجهی بی‌رحمی دولتمردان را نسبت به دفاع از جان سربازان و کارکنان سفارتشان نیز نمایش داده که در زمان اکران حسابی جنجالی شد.

۷. Without Remorse (۲۰۲۱)

۷. Without Remorse (۲۰۲۱)

تام کلنسی یکی از برترین نویسندگان تاریخ آمریکا محسوب می‌شود که روایت‌های نظامی پرجزئیاتی را خلق کرده و مسبب تولید انواع و اقسام فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی بوده است. یکی از این آثار به اقتباس سینمایی بدون پشیمانی (Without Remorse) با نقش آفرینی مایکل بی. جردن تعلق می‌گیرد.

فیلمی انتقام‌محور درباره سرباز برجسته‌ای به نام جان کلی که همسر باردار و گروهی از دوستانش توسط یک قاتل بی‌رحم روسی به قتل می‌رسند و او مجاب می‌شود تا از تمام تجربیات به دست آمده از میدان جنگ برای گرفتن انتقام بهره گرفته و این قاتل را پیدا نماید. ماموریتی که او را با حقایق پشت پرده روبرو کرده و متوجه می‌شود که شرایط بسیار فراتر از صرفاً یک قتل ساده بوده است.

Without Remorse پروسه تولید پرفراز و نشیبی را طی کرد که بارها و بارها تا مرز لغو کامل پیش رفت و با این حال بالاخره نجات پیدا کرد تا یکی از بهترین اقتباس‌ها از رمان‌های تام کلنسی را به ارمغان آورد.

۶. Tears of the Sun (۲۰۰۳)

۶. Tears of the Sun (۲۰۰۳)

بروس ویلیس دوست داشتنی پیش از آن که به کهولت سن و زوال عقل دچار شود، ستاره نمادین ژانر اکشن بود که با هر فیلم خود می‌توانست طرفداران سینما را به وجد بیاورد. بازیگری که یکی از بهترین فیلم‌های جنگی به نام اشک‌های خورشید (Tears of the Sun) را پدید آورده است.

یکی از ویژگی‌های جالب توجه یگان ویژه تکاوران دریایی در این است که اصولاً برای انجام ماموریت‌های خود هیچ حد و مرزی نداشته و حتی می‌توانند در اعماق قاره آفریقا نیز اهداف خود را عملی نمایند. رویکردی که آنتوان فوکوآ را مجاب کرد تا فیلم تماشایی و تاثیر گذار Tears of the Sun را کارگردانی نماید.

در این فیلم پس از انجام کودتا بر علیه رئیس جمهور کشور نیجریه و قتل وی، شاهد به راه افتادن نسل‌کشی و آشوبی هستیم که جان یک پزشک را در خطر قرار داده و به همین سبب نیز ارتش آمریکا دخالت کرده و گروهی را به رهبری ستوان واترز راهی ماموریت برای نجات این زن می‌کند تا بتوانند او را از مخمصه نجات دهند. با این حال تلاش برای نجات این پزشک زن سبب بروز درگیری مرگباری بین نیروهای تکاوران و ارتش یاغی نیجریه شده و لحظات درام نابی را پدید می‌آورد که به لطف شیمی عالی بین بروس ویلیس و مونیکا بلوچی، می‌تواند تجربه‌ای فراموش نشدنی را برای شما به ارمغان بیاورد.

۵. The Abyss (۱۹۸۹)

۵. The Abyss (۱۹۸۹)

شاید در فهرستی با محوریت فیلم‌های اکشن که تا حدودی برگفته از رویدادهای واقعی هستند، حضور اثری تحت عنوان ورطه (The Abyss) با المان‌های علمی تخیلی تعجب‌آور باشد.

جیمز کامرون در این فیلم یگان ویژه تکاوران دریایی را در برابر تهدیداتی لاوکرفتی قرار داده است. فیلمی درباره غرق شدن یک زیردریایی اتمی کشور آمریکا که آن‌ها را در رقابت با روسیه برای پیدا کردن لاشه‌اش قرار داده و تلاش یک ستوان نظامی و سربازانش سبب می‌شود تا با چیزی در اعماق دریا مواجه شوند که خطرناک‌تر و وحشتناک‌تر از از هر گونه درگیری نظامی میان دو ابرقدرت جهانی عمل خواهد کرد تا حدی که ماموریت پیدا کردن این لاشه به جنگی برای بقا و نجات از سمت این تهدید منجر می‌شود.

The Abyss فیلمی متفاوت و عجیب است که مانند همیشه از جادوی جیمز کامرون برخوردار بوده و با گذشت ۳۵ سال ذره‌ای از شگفت انگیزی آن کم نشده است.

۴. Under Siege (۱۹۹۲)

۴. Under Siege (۱۹۹۲)

استیون سیگال یکی از رزمی کاران قدیمی سینما محسوب می‌شود که بهترین فیلم کارنامه بازیگری‌اش تحت محاصره (Under Siege) نام دارد؛ اثری که دو نامزدی در جشنواره اسکار را نیز تجربه کرده است.

اگر کلیشه‌های احمقانه فیلم را نادیده بگیریم، از لحاظ سرگرم‌کنندی می‌تواند به هدف خود برسد. فیلمی با محوریت ناو بزرگ دریایی یواس‌اس میزوری که تحت حمله تروریست‌ها قرار گرفته تا به کشور نامعلومی انتقال داده شود.

با این حال استیون سیگال در قامت یک نظامی سابق و آشپز فعلی این ناو وارد میدان شده تا مانع این کار شده و ناو آمریکایی را از چنگال تروریست‌ها نجات دهد. نکته جالب ماجرا در این است که Under Siege به مدت ۴ سال پس از فیلم نمادین جان سخت (Die Hard) ساخته شد و الهامات متعددی از آن گرفت که تماشای آن را برای دوست داران فیلم‌های اکشن حائز اهمیت کرده است.

۳. Lone Survivor (۲۰۱۳)

۳. Lone Survivor (۲۰۱۳)

افغانستان را می‌توان جهنمی غیرقابل تصور برای آمریکایی‌ها دانشت تا حدی که منجر به مرگ چندین هزار نفر از سربازان این کشور شده است. جهنمی که وقایع آن منجر به خلق فیلم بقامحور تنها بازمانده (Lone Survivor) شده است.

فیلمی حول محور ماموریت فاجعه‌بار «عملیات بال‌های سرخ» که در آن ۴ تکاور زبده نیروی دریایی آمریکا راهی منطقه‌ای نزدیک ولایت کنر شده تا از پایگاه و تحرکات طالبان عکس‌برداری کرده و بر سربازانشان نظارت داشته باشند. با این حال قصور آن‌ها در مخفی نگه داشتن پوشش خود سبب می‌شود تا جنگی نابرابر میان این ۴ نفر و سربازان پرشمار طالبان شکل گیرد.

مارک والبرگ ایفای نقش تنها تکاور باقی مانده از این عملیات وحشتناک را بر عهده دارد که مارکوس لوتریل نام داشته است. Lone Survivor نمایش وحشتناک و دلخراشی از ۴ سرباز بخت برگشته است که بدون شناخت کافی از محیط در دام طالبان افتاده و یکی پس از دیگری سلاخی می‌شوند تا نفر آخر با هزار بدبختی و مکافات از شانس نجات برخوردار باشد.

American Sniper

۲. American Sniper (۲۰۱۴)

فیلم تک‌تیرانداز آمریکایی (American Sniper) اثری بیوگرافی حول محور یک قهرمان ملی کشور آمریکاست که در آن بهترین نقش آفرینی کارنامه بازیگری بردلی کوپر به لطف کارگردانی استادانه کلینت ایستوود رقم خورده است.

اثری که ۶ نامزدی در جشنواره اسکار را به نام خود ثبت کرد و حول محور تک تیرانداز نخبه نیروی دریایی یعنی کریس کایل است. سربازی که تلاش وی برای حفظ جان هم‌سنگری‌هایش منجر می‌شود تا با سلاح خود شلیک‌های مرگباری را انجام داده و اگرچه به عنوان یک قهرمان و افسانه در میدان جنگ به شهرت می‌رسد اما زندگی‌ شخصی‌اش به آشوب دچار شده و جنگ، روح و روان وی را تحت تاثیر قرار می‌دهد تا در نهایت تراژدی دلخراشی را تجربه نماید.

American Sniper به خاطر نمایش متفاوتی از جنگ عراق با جنجال‌های بسیاری روبرو شد.

۱. Zero Dark Thirty (۲۰۱۲)

۱. Zero Dark Thirty (۲۰۱۲)

فیلم سی دقیقه پس از نیمه شب (Zero Dark Thirty) یکی از دلهره‌آورترین ماموریت‌های تاریخ بشر حول محور نابودی بدنام‌ترین تروریست جهان را به تصویر کشیده است.

در حالی که بخش اعظمی از این فیلم حول محور شخصیت‌های سازمان سی‌آی‌ای جریان دارد، ۱/۳ پایانی به تکاوران نیروی دریایی و ماموریت دیوانه‌وار آن‌ها اختصاص یافته که هر بیننده‌ای را سر جایش میخکوب خواهد کرد. ماموریتی برای کشتن اسامه بن لادن، مغز متفکر حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر که منجر به مرگ بیش از ۳ هزار انسان بی‌گناهی شد که زنده زنده در آتش سوخته و کشته شدند.

Zero Dark Thirty به جذاب‌ترین شیوه ممکن مهارت، دقت، تسلیم ناپذیری و در عین حال بی‌رحمی خاص تکاوران دریایی آمریکا را به معرض نمایش گذاشته که فارغ از وظیفه همیشگی، این بار مامور انتقام خون هم‌وطنانی بوده‌‌ که توسط یک اهریمن قتل‌عام شدند

این اثر اگرچه پایانی قابل پیش بینی دارد اما رسیدن به این پایان و رقم خوردن سکانس انجام ماموریت به حدی دلهره‌آور، هیجان انگیز و سراسر استرس و تنش بوده که یکی از بهترین فیلم‌های برگرفته از واقعیت را به لطف کارگردانی تحسین شده کاترین بیگلو به یادگار گذاشته است.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها