صفحه اصلی > اخبار سینمای جهان : دیوید لینچ، کارگردان مشهور آمریکایی در 78 سالگی درگذشت

دیوید لینچ، کارگردان مشهور آمریکایی در 78 سالگی درگذشت

دیوید لینچ

دیوید لینچ، کارگردان، نویسنده و هنرمند برجسته آمریکایی، در ۱۶ ژانویه ۲۰۲۵ در سن ۷۸ سالگی درگذشت.

دیوید کیت لینچ در ۲۰ ژانویه ۱۹۴۶ در میزولا، مونتانا، ایالات متحده آمریکا متولد شد.

او فعالیت هنری خود را از دهه ۱۹۶۰ آغاز کرد و به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین کارگردانان سینمای سورئال شناخته می‌شود.

از مهم‌ترین آثار لینچ می‌توان به فیلم‌های «کله‌پاک‌کن»، «مخمل آبی»، «بزرگراه گمشده»، «جاده مالهالند» و سریال تلویزیونی «توئین پیکس» اشاره کرد. این آثار به‌دلیل سبک منحصربه‌فرد و روایت‌های پیچیده، جایگاه ویژه‌ای در تاریخ سینما دارند.

لینچ در سال‌های پایانی عمر خود از بیماری آمفیزم رنج می‌برد که ناشی از سال‌ها مصرف سیگار بود. این بیماری او را خانه‌نشین کرده بود و حتی یک سرماخوردگی کوچک می‌توانست برایش خطرناک باشد.

دیوید لینچ با سبک خاص و دیدگاه منحصربه‌فردش، تأثیر عمیقی بر سینمای جهان گذاشت. فیلم‌های او با ترکیب عناصر سورئال و روایت‌های غیرمتعارف، مخاطبان را به دنیایی متفاوت می‌برد و تفکر آن‌ها را به چالش می‌کشید.

درگذشت او ضایعه‌ای بزرگ برای دنیای هنر و سینما محسوب می‌شود. خانواده او در پیامی اعلام کردند: «حالا که او دیگر بین ما نیست، خلأ بزرگی در دنیا به وجود آمده. اما، همان‌طور که او می‌گفت، “چشمت به دونات باشد نه به بخش تهی میان آن.”»

اشتراک در
اطلاع از
guest
8 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سین
سین
27 روز قبل

هیچ وقت هیجانی که در دیدن تویین پیکس داشتم رو فراموش نمی کنم..هنوز اون سکانس هولناک( فندک داری) تو ذهنمه….و گیجی و سردر گمی لذت بخش دیدن بزرگراه گمشده….و جاده مالهالند که ناگهانی در اواخر فیلم…همه‌چی براتون وارونه میشه…..و ظاهر زیبا اما شوم و شیطانی مخمل ابی و دنیای در هم پیچیده و نا مانوس کله پاک کن….
واقعن حیف از چنین مغز متفکری و تنها ایرادی که میشه از دیوید لینچ گرفت اینه که ایکاش بیشتر فیلم ساخته بودی
اما چند سخن با حضرت عزراییل:
داداش چرا اینقدر اشتباه میزنی؟؟؟؟این همه ادم ریخته رو زمین از سیاست مدار دزد پدر سوخته گرفته تا قاتلای روانی و کارتلای مواد مخدر.و کشیش و پاپ و..خاخام و ربی و….بیشترین گیرت به هنر منداس…..

FFFF
FFFF
28 روز قبل

یه نکته هم باز دیدم نمیتونم نگم با این پست هایی که بعضاً میذارن یه عده آدم مفلوک و یه عده مفلوک تر از اونها هم لایک میکنن؛
اصلاً نمی‌خواستم صحبت درمورد مرگ دیوید لینچ کبیر به این سمت و سو بره و حقیقتش الان باید درمورد میراث و آثارش بگیم ولی خب این موضوع تقریباً به اندازه خبر فوت ایشون اذیتم کرد.
اینکه حالا خب فیلمساز بزرگی بود که من هم نفی نمیکنم و اصلا میگم یکی از بهترین های تاریخ ولی اینکه باز چهارتا حیف نون دوره افتادن که «شما سینما رو نشناختین و نمیدونین فیلم خوب چیه تا فیلم های لینچ رو نبینید و طرفدار فلانی و فلانی هستید و…»
ما واقعا تا کی باید هزینه بدیم بابت عقده گشایی های این فسیلبازای ..تا کی باید هر چیز خوبی دربرابر اونیکی قرار بگیره چون یه عده مریضن؟ تا کی باید متنفر بشیم از بزرگان این صنعت و هنر بخاطر اینکه یه مشت کثیف‌ذهن نمیتونن کنترل کنن خودشون رو تا هر شکری که فکر میکنن باید بخورن رو نخورن؟!
خب طبیعیه که فردا چهار نفر مثل اسکورسیزی و کاپولا و ریدلی اسکات هم بمیرن باز میخواید قرارشون بدید در مقابل کارگردان های زنده!
واقعا بعضی وقتا دوست دارم یکی از اینها رو تو واقعیت گیر بیارم، تمام خشم فروخورده خودمو رو سرتاپاش خالی کنم تا بلکه شاید دنیا به جای بهتری تبدیل بشه!

رامین
رامین
27 روز قبل
پاسخ به  FFFF

مارول از مرداد تغییر راهکار یا استراتژی داده
و شمار فیلم ها رو کم کرده و می خواد تمرکز کنه رو کیفیت
احتمال داره در امسال فیلم خوب ببینیم ازش.

FFFF
FFFF
27 روز قبل
پاسخ به  رامین

تریلر Daredevil Born Again خیلی امیدوارم کرد، باید به هر قیمتی شده خودمو تا ۱۵ اسفند زنده نگه دارم! ۶ سال و ۳ ماه انتظار شوخی نیست!

علی
علی
26 روز قبل
پاسخ به  FFFF

سریع خودتو به تیمارستان معرفی کن

FFFF
FFFF
26 روز قبل
پاسخ به  علی

ممدجواد بهم توصیه های روانشناسی میکرد قدیما، تو هم میخوای از این توصیه ها بکنی؟! دوباره احساساتم رو در میون میذارما!!!

sara
sara
28 روز قبل

بدترین شوکی که میتونست بهم وارد بشه . تو ذهنم دیوید لینچ تا ۹۰ سالگی مثل کلینت ایستوود عاشقانه فیلم میساخت و ما هم لذت میبردیم اصن باورم نمیشه . شاد باشی نابغه

FFFF
FFFF
28 روز قبل

روحش شاد
فیلمساز بزرگی بود
یکی از بهترین ها بود