صفحه اصلی > اخبار سینمای ایران : انتقاد وزیر ارشاد از بیانیه هیات داوران جشنواره فیلم فجر

انتقاد وزیر ارشاد از بیانیه هیات داوران جشنواره فیلم فجر

3123534523

سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه سه‌شنبه در اختتامیه نهمین جشنواره نقد کتاب حاضر شد و در حاشیه این مراسم به سئوالات خبرنگاران پاسخ گفت.

وی در پاسخ به سئوالی درباره انتقادهای مطرح شده در اختتامیه جشنواره فیلم فجر از سوی هیئت داوران به حوزه هنری گفت: «از نظر بنده بهتر بود چنین انتقاداتی مطرح نمی‌شد؛ داوران در کار داوری اصولا ارزیابی از کل مسائل سینما دارند و با من مشورت نمی‌کنند، ما نیز دخالتی در امر داوری نداریم.»

این مقام مسئول ادامه داد: «داوری باید به گونه‌ای فارغ از همه دخالت‌ها باشد، در این بین گاهی نظرات داوری مورد نقد قرار می‌گیرد که به هر حال سلیقه و نگاه افراد با یکدیگر متفاوت است.»

وزیر ارشاد در پاسخ به این سئوال که نظرتان درباره انتقاداتی که از سوی هیات داوران جشنواره فیلم فجر به حوزه هنری وارد شد، چیست گفت: «بهتر بود این‌ها مطرح نمی‌شد. داوران باید کار خودشان را بکنند در حالی که آن‌ها یک ارزیابی از مسائل کلی سینما کرده‌اند و در این مورد هم با ما هیچ مشورتی نکرده‌اند.»

وی افزود: «در آثار هنری خط‌کشی مشخصی وجود ندارد، بلکه در داوری‌ها، معیارها و برداشت داوران تاثیرگذار است. ممکن است در مورد فیلم دو گروه نظر دهند و این دو نوع نظراتشان با یکدیگر صددرصد مخالفت باشد.»

وزیر ارشاد تصریح کرد: «باید تحمل وجود داشته باشد به هر حال سازوکاری است و داوری‌هایی صورت می‌گیرد نمی‌توانیم با قرعه‌کشی از بین اینها برگزیده‌هایی را انتخاب کنیم. ما تنها می‌توانیم افراد نخبه و خبره‌ای را به عنوان داور انتخاب و به آن‌ها سفارش کنیم که در نهایت دقت و انصاف داوری کنند. حال اگر برخی افراد و نهادها خودشان را ذی‌الحق می‌دانند که گله‌گذاری کنند بحث دیگری است.»

عالی‌رتبه ترین مقام مسئول در وزارت ارشاد درباره انتقادات برخی از داوران از لابی‌گری در جریان داوری‌های جشنواره فیلم فجر گفت: «من اطلاعی ندارم که پشت صحنه چه جریانی وجود داشته است و به من حرفی در این زمینه گفته نشده است.»

حسینی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اهمیت نقد در جامعه ابراز داشت: «نقد سنتی و از دیرباز در جامعه ما وجود داشته و مورد اقبال بزرگان بوده است.»

وی ادامه داد: «در منش و سلوک امام هم می‌بینیم که وقتی درسی را ارائه می‌کردند و شاگردان ایشان آن درس را تقریر می‌کردند از آنها می‌خواستند که درباره درس اظهانظر کنند. بعضی وقت‌ها شاگردها می‌گفتند ما چیز تازه‌ای نداریم ولی امام اصرار داشتند که حتما چیزی غیر از آنکه خودشان گفته‌اند نوشته شود.»

به گفته این مقام مسئول، لذا ما باید این سنت حسنه را زنده نگهداریم؛ امیدوارم روز به روز شاهد آثار ارزنده تری در جامعه باشیم که این برای ارتقای سطح فکر و اندیشه مردم و بویژه نسل جوان مفید و موثر است.

فارس

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها