صفحه اصلی > اخبار سینمای ایران : روشی تازه جهت سرمایه‌گذاری در ساخت فیلم به نام Crowd funding

روشی تازه جهت سرمایه‌گذاری در ساخت فیلم به نام Crowd funding

20150729111741 8

کورش عطایی یکی از کارگردان‌های مستند «از ایران،یک جدایی» با بیان اینکه هنوز فیلمبرداری مستند جدیدش که «در جستجوی فریده» نام دارد را شروع نکرده است، از روش جدید سرمایه‌گذاری جمعی یا «Crowd funding» برای ساخت این مستند سخن گفت.


مستند بلند «در جستجوی فریده» که هنوز فیلمبرداری‌اش شروع نشده است، در رابطه با دختری است در آستانه‌ی چهل‌ سالگی به نام فریده که در کودکی توسط زوجی هلندی از ایران به فرزندخواندگی گرفته شده است و اکنون به دنبال خانواده‌ی حقیقی‌اش در ایران می‌گردد.

او در توضیح این روش جذب سرمایه‌ توضیح داد: ما برای فیلم جدیدمان یک کمپین جذب سرمایه‌ی دست جمعی راه انداخته‌ایم که در خارج از ایران خیلی مرسوم است و در ایران هم مدتی است که کم‌کم داره معمول می‌شود و افراد بیشتری با این روش آشنا می‌شوند.

عطایی ادامه داد: در راستای این هدف، سایتی هم به وجود آمده است که افراد برای ساخت فیلم مستقل می‌توانند در آن پروژه‌های خود را تعریف می‌کنند و اطلاعاتی مانند پوستر یا تیزری از فیلم را در آنجا می‌گذارند و همچنین مبنایی را برای هزینه‌ی ساخت اثرشان تعیین می‌کنند که آدم‌ها می‌توانند به آن‌جا بیایند و هر مقداری که می‌خواهند برای کمک به فیلم بپردازند.

این مستندساز اضافه کرد: این افراد در ازای کمکی که می‌کنند، از صاحبان اثر پاداش و هدیه‌ای می‌گیرند. مانند نوشتن اسم‌شان در تیتراژ یا دعوت‌شان به اکران‌های خصوصی فیلم و … . و این هدیه با توجه به رقم کمکی که پرداخت می‌کنند، بهتر هم می‌شود.

او ادامه داد: به دلیل آن که قسمتی از این پروژه در هلند فیلمبرداری و تولید می‌شود، ما در یک سایت خارجی(هلندی) هم این کمپین را راه انداخته‌ایم.

این کارگردان رقم تعریف شده برای جذب سرمایه را در سایت ایرانی 10میلیون تومان و در سایت خارجی‌اش را 10 هزار یورو عنوان کرد.

عطایی با بیان اینکه سرمایه‌ای که از طریق این کمپین جذب می‌شود برای تولید یک فیلم بسیار کم است، گفت: ما می‌خواستیم علاوه بر اینکه هزینه‌ی بخشی از فیلم را تامین کنیم، این شیوه‌ی جذب سرمایه که خیلی وقتی است در دنیا برای کارهای هنری مستقل راه افتاده، که آدم ها بیایند به کارها کمک کنند و بعد خودشان مخاطبان آن اثر شوند و حامی آن کار شوند، ترویج کنیم.

او ادامه داد: «فریده» که به ایران بسیار علاقه‌مند است، در این جستجو برای یافتن خانواده‌اش علاوه بر ساخت وبلاگ برای پیدا کردن اطلاعاتی از آن‌ها، به روزنامه‌ هم آگهی داده است. او در ادامه‌ی این جستجو برای دیدن مردی که مدعی پدر بودنش است به ایران سفر خواهد کرد.

عطایی در توضیح این فیلم گفت:در این فیلم که از هلند شروع می‌شود ما فریده را دنبال می‌کنیم و با او به ایران، به زادگاهش‌ می‌آییم.

این کارگردان با اشاره به عوامل سازنده‌ی این مستند گفت: مانند مستند قبلی‌ام، «از ایران یک جدایی» من در این کار هم با خانم آزاده موسوی کارگردانی فیلم را انجام می‌دهیم و دیگر عوامل فیلم هیچکدام قطعی نیستند.

او با اشاره به نحوه‌ی آشنایی‌اش با فریده گفت: ما حدود یک سال و نیم است که با فریده (سوژه‌ی فیلم) در ارتباطیم و این ارتباط مان هم از طریق همین آگهی‌ای بود که او در روزنامه داده بود و بعد از آن وبلاگش را پیدا کردیم که بعد از آشنا شدن خودمان با او احساس کردیم که می‌تواند در موردش مستندی ساخته شود.

عطایی با اشاره به اینکه زمانی که سرمایه‌ی مورد نیازمان جذب شود، کار را شروع می‌کنیم، گفت: امیدواریم حداکثر تا دو ماه دیگر بتوانیم فیلمبرداری را شروع کنیم.
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها