اسناد منتشر شده در انگليس نشان ميدهند سدريک بلفريج منتقد فيلم که به سازمان اطلاعات مخفي انگليس پيوسته بود، اسرار اين کشور در زمان جنگ جهاني دوم را در اختيار روسها قرار ميداده است.
به گزارش مووی مگ به نقل از بی.بی.سی، اين اسناد نشان ميدهد سازمان اطلاعات مخفي بريتانيا (MI6) قادر نبود مدارک محکمهپسندي براي جاسوسي او ارائه کند در نتيجه از به محکمه کشاندن و حتي مطرح کردن موضوع خودداري کرد.
علاوه بر اين سازمان اطلاعات داخلي بريتانيا (MI5) هم نتوانسته بود اهميت او و فعاليتهايش را تشخيص دهد.
سدريک بلفريج سال 1904 در لندن به دنيا آمده و در کمبريج درس خوانده بود، اما تحصيلاتش را به اتمام نرساند و به عنوان منتقد فيلم در نشريات شروع به کار کرد و در دهه 1930 به آمريکا رفت.
او به عنوان منتقد فيلم در هاليوود مشغول کار شد و شهرتي پيدا کرد.
وي سال 1941، براي دفتر همکاريهاي امنيتي بريتانيا در آمريکا شروع به کار کرد. در اين سمت او به اطلاعات محرمانه دسترسي داشت و با افبيآي همکاري ميکرد.
در همين دوران بود که کمونيستهاي آمريکا او را با يکي از جاسوسان مهم روسيه به نام جيکوب گولوس آشنا کردند.
از آن به بعد بلفريج با اسم رمز بنجامين، بين سالهاي 1941 تا 1943، اطلاعات محرمانه بريتانيا در زمينه سياست اين کشور در قبال روسيه و خاورميانه، گزارشهايي مربوط به فرانسه و پليس بريتانيا را در اختيار اداره اطلاعات و امنيت اتحاد جماهير شوروي، کاگب قرار ميداد.
دو ماه بعد از پايان جنگ جهاني دوم، اليزابت بنتلي که خود براي شوروي سابق جاسوسي کرده بود به افبيآي اطلاع داد او يکي از جاسوساني بوده که براي شوروي در آمريکا جاسوسي ميکردند.
وقتي افبيآي به سراغ افرادي رفت که گفته شده بود جاسوس شوروي بودهاند تنها کسي که تا حدي به اقدامات خود اعتراف کرد سدريک بلفريج يود.
اسناد آرشيو ملي بريتانيا نشان ميدهند بلفريج اعتراف کرده بود در زمان جنگ جهاني دوم که براي سازمان اطلاعات مخفي بريتانيا کار ميکرده به شوروي اطلاعات رد ميکرده است.
در آن زمان يکي از جاسوسان سازمان اطلاعات مخفي بريتانيا به سازمان اطلاعات داخلي بريتانيا خبر داده بود که دفتر ما در نيويورک، از زندگي حرفهاي بلفريج اطلاع دارد.
نويسنده اين نامه کيم فيلبي بود، يکي از جاسوسان سازمان اطلاعات مخفي بريتانيا و از اعضاي حلقه کمبريج.
حلقه کمبريج که به پنج کمبريجي مشهور شدند جاسوسان دستگاه اطلاعاتي بريتانيا بودند که در جنگ جهاني دوم و تا دهه پنجاه ميلادي براي شوروي سابق جاسوسي ميکردند.
سال 1953، بلفريج به عنوان بخشي از تحقيقات کميسيون مککارتي، در مقابل کميته اقدامات غير آمريکايي در سناي آمريکا حاضر شد، اما به هيچ سوالي پاسخ نداد و از اين رو اين کميته درخواست اخراج او را از آمريکا کرد.
او سال 1955 دستگير و به بريتانيا فرستاده شد، اما در آمريکا محاکمه نشد چون او اطلاعات مربوط به بريتانيا را به شوروي لو داده بود و از اين نظر جرمي در آمريکا مرتکب نشده بود.
دليل اخراج او از آمريکا هم جاسوسي نبود و او به اتهام عضويت در حزب کمونيست آمريکا با يک نام مستعار از اين کشور اخراج شد.
ورود او به بريتانيا توجه رسانهها و پارلمان اين کشور را به خود جلب کرد، برخي او قهرماني ميدانستند که در مقابل تب ضدکمونيستي که آمريکا را ملتهب کرده بود ايستاده است.
ورود او براي سازمان اطلاعات داخلي بريتانيا دردسرساز بود. آنها شواهدي از جاسوسي او براي شوروي را در اختيار داشتند و ميخواستند او محاکمه شود.
آنها ميدانستند براي اينکه دادگاه قانع شود او جاسوسي ميکرده مدارک کافي ندارد و بلفريج ميتواند به خوبي از خود در مقابل آنها دفاع کند.
او مدعي بود که رد اطلاعات به شوروي به دستور روسايش و براي تبادل اطلاعات بوده است.
سازمان اطلاعات داخلي از سازمان اطلاعات مخفي بريتانيا درخواست کمک کرد تا شايد آنها بتواند شواهد بيشتري در اختيارشان بگذارند.
آنها نتوانستند پروندهاي يا کسي را پيدا کنند که بتواند دفاعيه احتمالي او را مخدوش کند.
علاوه بر اين چون عدهاي در ميان مردم نيز طرفدار بلفريج بودند سازمان اطلاعات داخلي نگران واکنش آنها هم بود.
در نهايت اسناد آرشيو ملي بريتانيا نشان ميدهد سازمان اطلاعات داخلي اطلاعات زيادي از فعاليتهاي او در دست نداشت و حتي از او بازجويي هم نکرد.
بلفريج در بريتانيا به شدت تحت نظر بود. او سال 1961 به کوبا و بعد به آمريکاي جنوبي سفر کرد و سرانجام در 1990 در مکزيک درگذشت.