به گزارش مووی مگ به نقل از آی سینما، دادستان عمومی و انقلاب تهران، امروز عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد را به شدت مورد انتقاد قرار داده و درخواست سوال درباره نحوه صرف بودجه در دستگاه های فرهنگی را داشته است. بخش مهمی از صحبت های او به حوزه سینما و البته جنجال های اخیر درباره «50 کیلو آلبالو» باز می گردد که پس از آن وزارت ارشاد مورد انتقاد هر دو جریان حاکمیت و هنرمندان قرار گرفته است.
به نظر می رسد این روزها وضع وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار آشفته است. از یک سو، بحث «ولنگاری فرهنگی» که رهبر انقلاب آن را مطرح کرده و نشان می دهد که ایشان از عملکرد این وزارت خانه راضی نیست و از سوی دیگر وضع آشفته هنرمندان در حوزه های مختلف فرهنگی مثل موسیقی و به خصوص سینماست که چندین نامه سرگشاده و اعتراضات تندی را حواله ارشاد کرده است. به نظر می رسد تمام این اتفاقات باعث شده دیگر مسئولان بلند پایه نیز وظیفه خود بدانند از عملکرد وزارت ارشاد انتقاد و با «ولنگاری فرهنگی» مخالفت کنند.
در این مدت گرچه سخت گیری های بیشتری در حوزه های مختلف و به خصوص سینما را شاهد بوده ایم، اما رهبری به تازگی در شب ولادت امام حسن مجتبی (ع) در دیدار با شاعران نیز درباره وزارت ارشاد این طور گفته اند: ««ما دیگر کاملا از ارشاد ناامید شدیم.»
در همین خصوص امروز عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران در حاشیه بازدید از مرکز رسانه قوه قضائیه نیز با اشاره به «ولنگاری فرهنگی» از سوی رهبری، وزارت ارشاد را به سختی به باد انتقاد گرفته و از این وزارت خانه خواسته است با توجه به اقبال مردم به ماهواره ها و… درباره صرف بودجه در دستگاه های فرهنگی توضیح دهد.
جعفری دولت آبادی، در بخشی از صحبت هایش به ماجرای جنجال های اخیر بر سر فیلم «50 کیلو آلبالو» که این روزها برخورد ارشاد در قبال آن، انتقادهای بسیاری از سوی مسئولان و هنرمندان را در پی داشته، اشاره کرده است. دادستان تهران، در این باره با طرح این سوال که چرا فیلمهایی با مجوز وزارت ارشاد تولید میشود که بعد خود این وزارتخانه آن را توقیف میکند، گفت: «فیلمی که اخیراً اکران آن متوقف شده از سوی دادستانی توقیف نشده بود بلکه مسؤولان وزارت ارشاد ملاحظه کردند که این فیلم حاوی نقض ارزشها است و آن را توقیف کردند بنابراین در حوزه نظارت و اقدامات ایجابی، باید کارهای بیشتری انجام شود.»
جعفری دولتآبادی ادامه داد: «چون نتوانستیم در حوزه هنر، سینما، تصویر، کتاب، ادبیات، محصولات فاخر تولید کنیم. بنابراین تولیدات مبتذل در برخی حوزهها جلوهگری کرده است، ما جمعیتی جوان داریم. انقلاب ما پیام محرومین و مستضعفین را دارد، از عدالت سخن میگوید، از مبارزه با طاغوتها و استکبار جهانی سخن گفته. حالا نباید خودش به دام فرهنگ غربی گرفتار شود.»
و البته در نتیجه تمام این معضلات، او پیشنهاد کرده است بودجه دستگاه های فرهنگی مورد سوال قرار گیرد: «باید از مسؤولان فرهنگی کشور مطالبهگری صورت گیرد. 26 دستگاه متولی فرهنگ در کشور هستند و باید پاسخ دهند که بودجهها را چه میکنند؛ چرا ما در حوزههای مراجعه به ماهوارهها آمار بالایی داریم و چرا باید فیلمهایی در دهه فجر تولید شود که بخشهایی از آن مروج ارزشهای غیراخلاقی است.»
به گفته داستان تهران ابزار دشمنان در این زمینه ابزارهایی چون ماهواره، فضای مجازی، اینترنت، شبکههای اجتماعی، تولید آثار هنری مبتذل از طریق سینما، تئاتر، موسیقی، کتاب و ادبیات است و دلیل اقبال جامعه به ماهواره را کم کاری مسئولان دانسته: «ضعف مسؤولین در تولیدات فاخر فرهنگی یکی از موضوعاتی است که در ایجاد استحاله فرهنگی کمک میکند.»
با توجه به این که سینماگران و دیگر هنرمندان، هنر را بازتابی از جامعه می دانند و به همین خاطر نیز محکوم به سیاه نمایی می شوند. جعفری دولتآبادی بخش دیگری از صحبت هایش را به فرافکنی برخی مسؤولان بهجای پذیرش مسؤولیت اختصاص داد و در این باره گفت: «برخی مسؤولین به دلیل عدم اقدام، مسؤولیت را متوجه دیگران میکنند، مشکلی که در حوزه آسیبهای اجتماعی نیز با آن مواجه هستیم و وقتی میگوییم چرا معتاد جمعآوری نمیشود، دستگاهها بهجای پذیرش مسؤولیت توپ را به میدان یکدیگر میاندازند. در حوزه فرهنگی نیز دقیقاً همینطور است.»
با وجود وضعی که این روزها شاهد آن هستیم، باید گفت علی جنتی وزیر ارشاد از طرف مقامهای بالاتر و هنرمندان نمره منفی دریافت کرده و این در حالی است که دولت یازدهم چندان به حوزه فرهنگ اهمیت نداده و حتی در دوره پسابرجام نیز آن طور که هنرمندان انتظار داشتند توجهی به این حوزه نکرده است.