پانزدهمین جشن سالیانه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر عصر روز پنجشنبه چهارم شهریورماه در تالار ایوان شمس برگزار شد.
به گزارش مووی مگ به نقل از صبا، این مراسم با نواختن سازهای بادی آغاز شد و مجری برنامه، فرزاد حسنی بود با دعوت از داوران این دوره متشکل از سیدوحید عقیلی، مجیدی رضاییان، حسین پاکدل و حمید جبلی برگزیدگان مسابقه مطبوعاتی را معرفی کرد.
در بخش گزارش؛ احسان زیورعالم از خبرگزاری تسنیم، در بخش مقاله؛ سعیدرضا خوششانس از مجله نمایش، در بخش یادداشت؛ مجید کیانیان از سایت صحنه، در بخش ترجمه؛ علی منصوری از شبکه آفتاب، در بخش گفتوگو؛ پیام رضایی از روزنامه اعتماد، در بخش نقد؛ سولماز غلامی از مجله نمایش و مجموعه عکسهای حسین اسماعیلی جوایز خود را دریافت کردند.
صادق زیباکلام: تفاوت هنر حکومتی و غیرحکومتی در ماندگاری آنهاست
در ادامه کلیپ «مرغ سحر» به مناسبت نکوداشت جعفر والی؛ پیشکسوت عرصه هنر تئاتر و سینما پخش شد که در آن تاکید کرد: حضورم در سریال «معمای شاه» بزرگترین اشتباهم در عرصه بازیگری بود.
همچنین با نواختهشدن بخشی از موسیقی سریال «هزاردستان»، صادق زیباکلام؛ تحلیلگر سیاسی، با حاضر شدن روی سن و ایراد سخنانی درباره تفکیک هنر حکومتی و غیرحکومتی، از جعفر والی تقدیر کرد.
والی با تشکر از ابراز احساسات حاضران که ایستاده او را تشویق میکردند گفت: ۶۵سال پیش تئاتر را آغاز کردم و خوشبختانه هنوز تئاتری هستم. در این مسیر بالا و پایین و فراز و نشیبهای زیادی دیدم ولی مردم را هیچگاه فراموش نکردم.
اکبر عالمی: تئاتر مادر همه هنرهاست
سپس اکبر عالمی؛ استاد دانشگاه و پژوهشگر سینما، برای تقدیر از فریبرز گُلبُن؛ تهیهکننده پیشکسوت رادیو دعوت شد.
او با این توضیح که علم بدون خرد علم نیست، افزود: ما نقدپذیر نیستیم. نقد بهمعنای نفی نیست، بهمعنای تجزیهوتحلیل است. افرادی که نقد میکنند باید دانش تجزیهوتحلیل را در یک شاخه تخصصی هنر داشته باشند.
عالمی، تئاتر را مادر همه هنرها دانست و تصریح کرد: وقتی فردی سراغ هنرهای دیگر میرود باید تئاتر را بداند. هنر شانهبهشانه با فلسفه گام برمیدارد. به هنرمندان احترام بگذاریم که سرمایه اصلی مملکت هستند.
در ادامه با حضور اکبر عالمی و فریبرز گلبن از داوود آجرلو و سعید بشیری؛ تهیهکنندگان برنامه «سفید» شبکه آموزش در بخش برنامه «تلویزیونی حوزه تئاتر» تقدیر شد. همچنین توسط جواد اعرابی، عضو هیاتمدیره انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر، از صادق محمدی؛ مدیرعامل شرکت مدیانا بهواسطه تامین تکنولوژی مورد نیاز داوران پانزدهمین جشن سالیانه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر تقدیر شد.
مهدی سلطانی؛ استاد دانشگاه و بازیگر نیز از ناشر برگزیده حوزه تئاتر در سال۹۴، محمدحسن شاطریان؛ مدیر انتشارات بیدگل، قدردانی کرد.
کتایون ریاحی: تاکنون 220 کودک با همت بنیاد کمک شنوا شدهاند
کتایون ریاحی؛ بازیگر و فعال امور خیریه نیز از مهرانگیز قهرمانی بهعنوان خبرنگار برگزیده سال۹۴ قدردانی کرد. این جایزه به عضو فعالی که سال موثری را پشت سر گذاشته، اهدا میشود و درونصنفی است.
محمدرسول صادقی؛ دبیر این جشن نیز ضمن توضیحاتی درباره بنیاد نیکوکاری ریاحی گفت: کیشمهرکتایون(کمک)؛ بنیادی نیکوکارانه و مستقل است که در اسفندماه سال۱۳۹۱ به ثبت رسید و با اهداف عالی انسانی، اجتماعی و فرهنگی شروع به فعالیت کرده است. بنیانگذار «کمک»، هنرمند نامآشنا؛ کتایون ریاحی است. او پس از سالها فعالیتهای نیکوکارانه، دفتر اصلی بنیاد کمک را بهطور رسمی در جزیره کیش افتتاح کرد.
کتایون ریاحی نیز در ادامه افزود: فعالیت پایه و اصلی بنیاد، کمک به کودکان ناشنوای مادرزادی است که نیازمند جراحی کاشت حلزونی گوش هستند و با این کمک، نهتنها از موهبت شنوایی بهرهمند میشوند بلکه میتوانند در مدارس عادی با کودکان همسن خود به تحصیل و آموزش بپردازند. بنیاد کمک با همکاری سازمان بهزیستی کشور این کودکان را شناسایی میکند و تاکنون ۲۲۰ کودک توسط این بنیاد شنوا شدهاند.
همچنین کتایون ریاحی دستهگلی را به پوری بنایی؛ فعال امورخیریه، بهدلیل اقدامات نیکوکارانه تقدیم کرد.
در ادامه این جشن، روحاله جعفری بهعنوان پژوهشگر برتر سال۹۴، توسط مسعود فروتن؛ کارگردان و کارشناس سینما، تقدیر شد.
جعفری ضمن تشکر از نشر افراز جهت انتشار کتاب «پژوهشی در ترویج فرهنگ تئاتر»، توضیح داد: فرهنگ چهار کارکرد هویتبخشی، انسجامبخشی، سازگاری و شخصیتسازی دارد. باید به امر پژوهش بها داد. از راه پژوهش میتوان فرهنگ را منتقل کرد.
لوریس چکناواریان: اگر تئاتر مادر همه هنرهاست، موسیقی هم پدر آنهاست
سپس کلیپی به مناسبت نکوداشت غلامرضا کاظمیدینان؛ کارشناسارشد علوم ارتباطات، با عنوان «سرو چمان» درباره ویژگی اخلاق و رفتاری این فعال عرصه ارتباطات پخش شد. لوریس چکناواریان؛ آهنگساز و رهبر ارکستر، تقدیر از کاظمیدینان را به عهده داشت.
او با حضور در سن، در پاسخ به اکبر عالمی که تئاتر را مادر همه هنرها دانست، گفت: موسیقی نیز پدر هنرهاست. در ادامه پوری بنایی فعال امور نیکوکاری، نصرتاله وحدت را استاد خود دانست و افزود: در سن ۱۹سالگی بازیگری را آغاز کردم. حضورم در این عرصه را مدیون وحدت هستم.
نصرتاله وحدت نیز خود را جادهصافکن هنر تئاتر و سینمای کمدی قبل از انقلاب دانست و گفت: افتخار میکنم امشب در حضور والی بودم و محبوبیت او را در اوج دیدم.
تقدیر از دشتی، پورآذری و کوهستانی به پاس مسئولیتپذیری اجتماعی در آثارشان
سپس با حضور محمود دولتآبادی؛ نویسنده معروف معاصر، از سه نمایش برتر سال۹۴، که با رای اعضای انجمن از میان ۶۰۰ نمایش اجراشده انتخاب شدند تقدیر صورت گرفت.
نمایشهای «خاطرات و کابوسهای یک جامهدار» علی رفیعی، «اسم» لیلی رشیدی و «داستانهای میانرودان» علی شمس، برگزیدههای این بخش بودند.
همچنین از سه کارگردان به پاس مسئولیتپذیری اجتماعیشان توسط کیومرث شریفی از صندوق اعتباری هنر، امیر روشن و رضا بابک تقدیر شد. علیاصغر دشتی برای نمایش «متاستاز» و پرداختن به تاثیرات اجتماعی بیماری سرطان و نیز حمید پورآذری و امیررضا کوهستانی بهعنوان کارگردانان تاثیرگذار در این بخش، مورد تقدیر قرار گرفتند.
پایانبخش پانزدهمین جشن سالیانه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر، تصنیف «سپیده» محمدرضا شجریان بود. کلیپهای پخششده در این مراسم توسط مجید توکلی ساخته شده بود. پانتهآ پناهیها، رضا حامدیخواه، عاطفه رضوی، بیوک میرزایی، مهدی قلعه، عباس جهانگیریان و احترام برومند نیز در این مراسم حاضر بودند.