دو روز پیش بهمن فرمان آرا در دفاع از اصغر فرهادی و اسکاری که فیلم «فروشنده» دریافت کرد، یادداشتی تند و تیزی و تیزی را منتشر کرد و نوشت که منتقدان فرهادی بعه دلیل حسادت و تنگ نظری، موفقیت هر ایرانی را با برخی مزخرفات آلوده می کنند. اما روزنامه کیهان امروز به تندی از کارگردان «خانه ای روی آب» انتقاد کرده و از او به عنوان کارگزار دربار یاد کرده و درباره هوشنگ گلشیری هم ادعای عجیبی طرح کرده است!
به گزارش مووی مگ به نقل از آی سینما، «شازده قجری» و حالا «کارگزار دربار»، القابی است که روزنامه کیهان بارها برعلیه بهمن فرمان آرا کارگردان شناخته شده و معتبر سینمای ایران استفاده کرده است. اما این روزنامه که به دفعات مطالبی علیه اصغر فرهادی منتشر کرده است، در شماره امروز خود، به تندترین شکل ممکن به بهمن فرمان آرا و هوشنگ گلشیری حمله کرده است.
فرمان آرا دو روز پیش در دفاع از اسکار «فروشنده» نوشته بود حسودان و تنگ نظران قصد دارند موفقیت های اصغر فرهادی را با مزخرفاتی که بیان می کنند، آلوده کنند. فرمان آرا در راستای این موضوع مثالی هم از جایزه فیلم «شازده احتجاب» در جشنواره بین المللی تهران زد و نوشت:« «شبی که «شازده احتجاب» جایزه اول جشنواره بینالمللی فیلم تهران را برد، خانم منتقدی مرا در مراسم دید و گفت: «خب شما به قاجار فحش دادید، پهلوی هم به شما جایزه داد!» این بانو کار به این نداشت که ژوری بینالملل آن سال آلن روب گریه، جیلو پونتو کورو، نیکلاس پانچو، شادی عبدالسلام، روبین مامولیان و… را در میان خود داشت.»
اما یادداشت اخیر بهمن فرمان آرا، با انتقاد روزنامه کیهان مواجه شده است. این روزنامه در ابتدای مطلب امروز خود نوشته است:« بهمن فرمانآرا طی یادداشتی در یکی از نشریات زنجیرهای، سیل انتقاداتی که به جایزه اسکار فیلم «فروشنده» شده بود را «مزخرفات صد تا و یه غاز» خواند و ضمن حسود خواندن منتقدان، نقد آنها را به گزند و شرارت تعبیر کرد! فرمانآرا برای منطقی دانستن جایزه فیلم «فروشنده»، از فیلم «شازده احتجاب» خودش در سومین جشنواره شاهنشاهی فیلم تهران مثال آورده که گویا در آن زمان هم «منتقدان و حسودان»! جایزه وی را فرمایشی و سفارشی خوانده بودند!»
این روزنامه در ادامه به جشنواره فیلم تهران که پیش از انقلاب برگزار می شد، حمله کرده است: «جشنواره فیلم تهران اساسا یک جشنواره فرمایشی بود که طی 6 دوره در سالهای 1351 تا 1356 از سوی دفتر مخصوص فرح پهلوی برگزار شد و اتفاقا دورهای که فیلم فرمانآرا یعنی «شازده احتجاب» جایزه بهترین فیلم را دریافت کرد یکی از پرحاشیهترین دورههای آن محسوب شد که اغلب نشریات داخلی و خارجی در آن زمان به سفارشی بودن جایزه اول جشنواره برای فرمانآرا اشاره کردند. در آن زمان فرمانآرا از کارگزاران درباری به شمار میرفت، چراکه پس از مدتی کار برای برادران اخوان (از وابستگان دربار) و یک دوره خوشخدمتی در تلویزیون شاهنشاهی و تهیه و اجرای برنامهای ظاهرا سینمایی (که در آن حتی به تجلیل از فیلم ضد اسلامی «محلل» نیز پرداخت) قرار بود برای مدیریت تولید موسسه فیلمسازی اشرف پهلوی و شوهر سومش مهدی بوشهریپور موسوم به «شرکت صنایع گسترش سینمای ایران» دعوت شود! »
کیهان که گویا عرصه را برای حمله به عوامل فیلم «شازده احتجاب» مناسب دیده است، از مرحوم هوشنگ گلشیری نویسنده داستان «شازده احتجاب» به عنوان خبرچین ساواک یاد می کند: «از همین روی وقتی فیلم ضعیف «شازده احتجاب» که نوشته یکی از خبرچینان ساواک به نام هوشنگ گلشیری بود، در حضور فیلمهای قویتری مانند «نگهبان شب» (لیلیانا کاوانی) و «جاگرنات» (ریچارد لستر) و … (که در همان جشنواره سوم فیلم تهران شرکت داشتند) جایزه بهترین فیلم را گرفت، اگرچه اغلب کارشناسان و منتقدان سینما در بهت و حیرت فرو رفتند! اما آنها که با ساز و کار و سازمان جشنواره مذکور آشنایی داشتند، چندان متعجب نشدند، چرا که مانند 2 سال قبل همچنان یکی از وابستگان دربار به نام عبدالمجید انصاری، وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه شاه (که هیچگونه سابقه سینمایی نداشت) در هیئت داوران جشنواره حضور داشت. وی تنها فردی بود که علیرغم هرگونه اطلاعات و صبغه سینمایی در هر 6 دوره جشنواره فیلم تهران عضو هیئت داوری آن قرار گرفت!»
روزنامه کیهان با سفارشی خواندن جایزه فیلم «شازده اجتجاب» در جشنواره فیلم تهران ادامه داده است: «سفارشی بودن جایزه فیلم «شازده احتجاب» بیش از حد واضح و روشن بود از همین روی در دوره بعد جشنواره یاد شده، بسیاری از سینماگران برجسته، دیگر دعوت جشنواره را برای حضور در هیئت داوری نپذیرفته و اعتبار این هیئت نزول چشمگیری پیدا کرد اما همچنان وزیر شاه در آن حضور داشت! حالا فرمانآرا به قول معروف «شاهد از غیب» آورده و برای اثبات حقانیت اسکار «فروشنده» از جایزه فرمایشی فیلم «شازده احتجاب» در زمان شاه مثال آورده و در واقع ناخواسته برای ادعای منتقدان مصداق آورده است!»
این روزنامه در پایان اشرف پهلوی را به عنوان سرکرده باندهای مخوف قاچاق مواد مخدر معرفی می کند و از رسانه هایی که به حمایت از سینماگران از جمله بهمن فرمان آرا پرداخته اند، خرده می گیرد: «اما در اینجا یک بار دیگر بداخلاقی متوجه نشریات زنجیرهای و افراد مورد وثوقشان است که برخلاف ادعاهای شداد و غلاظ خود معمولا هیچ نقد و انتقادی را برنتابیده و با سخیفترین کلمات و عبارات آنها را خطاب میکنند و این بار از زبان یک وابسته دربار شاه که آن هم به تبهکارترین جناح رژیم یاد شده یعنی اشرف پهلوی (سرکرده باندهای مخوف قاچاق مواد مخدر) سرسپرده بود، منتقدین جایزه یک فیلم را حسود و شرور میخوانند!»