وی افزود: داستان فیلم از کاخ اکباتان و دربار آستیاگ آغاز میشود و زندگی کوروش از تولد تا بنیانگذاری تمدن هخامنشی و حکومت پارسیان را تا مرگ دنبال خواهد کرد.
علی معلم عنوان کرد: با صدور رسمی پروانه ساخت فیلم طی یک کنفرانس مطبوعاتی شرایط همکاری هنری و نحوه مشارکت در سرمایهگذاری فیلم برای علاقهمندان تشریح خواهد شد.
کوروش کبیر با امضای من به ثبت رسیده/ فیلمنامه در مراحل اداری فارابی است
عزیزالله حمید نژاد فیلمنامه نویس نسخه دیگر زندگی کوروش با نام “ذوالقرنین” گفت: فیلمنامه این فیلم را 6 سال پیش نوشتم و در بانک اطلاعات فیلمنامه خانه سینما و بنیاد سینمایی فارابی با امضای من به ثبت رسیده و حال اینکه پس از شش سال برخی از سینماگران در اقدامی غیر حرفه ای انگشت روی ساخت فیلمی با موضوع کوروش کبیر گذاشتند.
حمید نژاد کارگردان سینما و فیلمنامه نویس “کوروش (ذوالقرنین)” ضمن بیان این مطلب گفت: پس از ثبت، این فلیمنامه سیر طبیعی و مراحل پیشرفت خود را طی کرد و اکنون هم در حال بررسی نهایی برای تصویب بودجه است و مراحل پیش تولید را سپری می کند.
وی افزود: در واقع همه اهالی سینما می دانستند که من نگارش این فیلمنامه را درسال 84 به پایان رسانده ام و اگر لازم باشد مجموع نامه نگاری هایی که در این رابطه طی شش سال اخیر به معاونت سینمایی، سیما فیلم و بنیاد فارابی نوشته ام را منتشر می کنم .
کارگردان فیلم تحسین شده “اشک سرما” در ادامه افزود: سینمای ایران توان ساخت بیش از یک فیلم با موضوع کوروش کبیر را ندارد و نوید ساخت چنین فیلمی را پیش از این آقای جعفری جلوه معاون سینمایی وقت ، آقای شاه حسینی مدیرعامل پیشین بنیاد فارابی و همچنین آقای میراعلایی مدیر فعلی این بنیاد در مصاحبه های خود عنوان کرده و به کرات گفته شده بود که فیلمنامه “کوروش کبیر (ذوالقرنین)” قرار است با حمایت بنیاد فارابی به فیلمنامه نویسی بنده ساخته شود و این موضوعی است که برای هیچ فرد و یا حداقل اهالی سینما پوشیده نیست. با این اوصاف نمی دانم چرا عده ای اقدام به ساخت پروژه سینمایی با این مضمون کرده اند.
این فیلمنامه نویس در ادامه صحبت های خود افزود: ساخت فیلم “کوروش کبیر (ذوالقرنین)” آنقدر برای من مهم بود که بسیاری از پروژه های سنگینی که در رابطه با دفاع مقدس توسط حوزه هنری و یا مراکز دیگر به من پیشنهاد داده می شد را فعلا کنار گذاشتم ؛ سینمای دفاع مقدس که لذت ساخت فیلم هایی چون هور در آتش ، ستارگان خاک و اشک سرما در آن تجربه کرده بودم را هرگز از یاد نخواهد برد و نقشه های بزرگی برای آینده این نوع سینما از نگاه خودم دارم.
کارگردان آناهیتا افزود: از همین رو طی این شش سال تمام وقت و انرژی خود را بر روی ساخت این فیلم گذاشتم تا شاید دنیا متوجه نگاه متعهدانه ما نسبت به شخصیت های ملی مان شوند و دیگر به ریشه های یک ملت بزرگ حمله نکنند و یا اینکه به راحتی ریشه های یک ملت را زیر سئوال نبرند. تعجب می کنم از دوستان حرفه ای که بدون حتی یک تماس تلفنی با بنده و یا تهیه کننده کارهای ژورنالیستی می کنند و غافل از عواقب آن هستند.
وی درپایان گفت:مگر سینمای ایران ظرفیت تولید چند اثر ملی با یک عنوان دارد؟ هر چند امیدورام روزی برسد که ایران به ظرفیت تولید دهها فیلم فاخر و ملی برسد. شخصیت های ملی هرگز متعلق به شخص یا گروه خاصی نیستند. اما آیا اولویت کار با کسی نیست که شش سال وقت و انرژی گذاشته تحقیقات کرده ، فیلمنامه نوشته و تهیه کننده برای این پروژه پیدا کرده است ؟ من از جمله کسانی بودم که همواره در اندیشه ساخت فیلمی با موضوع کوروش کبیر بوده ام؛در نتیجه انتظار نداشته باشند حال که این پروژه به زودی در جریان تولید قرار خواهد گرفت من سکوت کنم.
میرعلایی: درباره ساخت پروژه کوروش کبیر حق با عزیز الله حمیدنژاد است
احمد میرعلایی مدیرعامل فارابی اعلام کرد که طی تحقیقاتش به این نتیجه رسیده که درباره ساخت پروژه کوروش کبیر حق با عزیز الله حمیدنژاد است زیرا خیلی زودتر دنبال تحقیقات این سوژه رفته است. میرعلایی درباره پروژه علی معلم و مسعود جعفری جوزانی هم گفت: من برای این دو عزیز همکار احترام قائلم اما باید بدانند که حمیدنژاد زودتر سراغ موضوع رفته و در حال حاضر با توجه به ژرهزینه بودن فیلم فقط یک نفر میتواند آن را بسازد که حق حمیدنژاد است. وی اعلام کرد که علاقمنداست تا پایان امسال فیلم به تولید برسد و اثری فاخر و جهانی در سطح استانداردهای بینالمللی باشد