صفحه اصلی > اخبار سینمای جهان : با فیلمهای ممنوعه در کشورهای مختلف جهان آشنا شوید! + تصاویر ( بخش اول )

با فیلمهای ممنوعه در کشورهای مختلف جهان آشنا شوید! + تصاویر ( بخش اول )

2063013 519

از زمان اختراع صنعت سینما، فیلم‌های زیادی به دلایلی خاص که گاه مضحک نیز بوده اند اجازه انتشار در کشور‌هایی خاص را پیدا نکرده اند. به لطف قوانین سختگیرانه یا عقاید مخالف، سانسور در سراسر دنیا همچنان با قوت ادامه داشته و تصمیم گیری در مورد اینکه آیا فیلمی برای نمایش داده شدن بر پرده سینما‌ها مناسب است یا خیر به ارگان‌های خاصی واگذار می‌شود.

به گزارش مووی مگ به نقل از برترین ها، در حالی که برخی فیلم‌های ترسناک مانند «کشتار با اره برقی در تگزاس» (The Texas Chainsaw Massacre) و بسیاری فیلم‌های دیگر که از ذکر نامشان صرفنظر می‌کنیم به دلیل خشونت بیش از حدشان و به دلایلی واضح و قابل درک از نمایش در سینما‌های برخی کشور‌ها منع شده اند، اما برخی دیگر فیلم‌ها وجود دارند که منع نمایش آن‌ها به دلایلی باورنکردنی صورت می‌گیرد.

برای مثال چند هفته پس از انتشار فیلم «پرتقال کوکی» (A Clockwork Orange) به کارگردانی استنلی کوبریک در سال ۱۹۷۱ و در حالی که این فیلم در بخش بهترین فیلم‌های اسکار سال نیز نامزد شده بود، انتشار آن در برخی کشور‌ها مانند آفریقای جنوبی، کره جنوبی و چندی دیگر ممنوع اعلام شد. حتی خود کوبریک باعث شد که فیلمش از سال ۱۹۷۳ تا زمان مرگش در سال ۱۹۹۹ در بریتانیا به روی پرده نرود. بدین ترتیب در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۲۰ فیلم شناخته شده‌ای آشنا کنیم که به دلایل مختلف اجازه نمایش در برخی از کشور‌های جهان را پیدا نکردند.

۱- در جبهه غربی هیچ خبری نیست (۱۹۳۰)

ممنوعیت به نمایش گذاشته شدن فیلم «در جبهه غربی هیچ خبری نیست» (All Quiet on the Western Front) به دستور شخص آدولف هیتلر در آلمان و به دلیل این که وی پیام و ماهیت ضد جنگی فیلم را دوست نداشت اعمال شد. این فرمان پس از آن صادر شد که در طی روز‌های اول نمایش فیلم در آلمان، اعضای حزب نازی با رها کردن موش در سالن‌های نمایش فیلم و دستکم در یک مورد نیز حمله به سینمارو‌های یهودی که برای دیدن فیلم به سینما رفته بودند سعی در اخلال در نمایش فیلم کردند. همچنین سازمان‌های سانسور کشور‌های اتریش، استرالیا، ایتالیا و فرانسه، در سال‌های ابتدایی دهه ۱۹۳۰ مانع انتشار این فیلم در کشور‌های خود شدند.


۲- زن شگفت انگیز (۲۰۱۷)

۲- زن شگفت انگیز (۲۰۱۷)

گال گدوت، بازیگر فیلم «زن شگفت انگیز» (Wonder Woman) مدتی در ارتش رژیم اشغالگر قدس خدمت می‌کرده است و همین موضوع باعث شد که کمپینی برای بایکوت این فیلم در لبنان راه اندازی شود. بعد‌ها انتشار این فیلم در کشور‌های تونس و قطر نیز به دلیل پیشینه بازیگر اصلی اش ممنوع اعلام شد.


۳- اکنون آخرالزمان (۱۹۷۹)

۳- اکنون آخرالزمان (۱۹۷۹)

احساس و پیام ضد جنگ فیلم «اکنون آخرالزمان» (Apocalypse Now) ساخته فرانسیس فورد کوپولا باعث شد که پارک چونگ هی، رییس جمهور وقت کره جنوبی، انتشار فیلم در کشورش را در سال ۱۹۷۹ ممنوع اعلام نماید.


۴- رزمناو پوتمکین (۱۹۲۵)

۴- رزمناو پوتمکین (۱۹۲۵)

سانسور کننده‌های فنلاندی بر این باور بودند که فیلم صامت «رزمناو پوتمکین» (Battleship Potemkin) ساخته سرگئی آیزنشتاین در سال‌های ابتدایی تشکیل اتحاد جماهیر شوروی می‌تواند باعث یک انقلاب کمونیستی شود، به همین دلیل به محض انتشار فیلم در شوروی سابق، از به نمایش درآمدن آن در فنلاند جلوگیری کردند.


۵- دیو و دلبر (۲۰۱۷)

۵- دیو و دلبر (۲۰۱۷)

لایو اکشن «دیو و دلبر» (Beauty and the Beast) که بازسازی نسخه کلاسیک این انیمیشن در سال ۱۹۹۱ بود به دلیل ارجاعات همجنسگرایانه شخصیت لیفو (جاش گد) در کویت اجازه انتشار نیافت. این فیلم همچنین با دریافت درجه بندی سنی +۱۶ در روسیه و حذف ارجاعات در مالزی، توانست از تیغ ممنوع الانتشار شدن بگریزد.


۶-بن-هور (۱۹۵۹)

۶-بن-هور (۱۹۵۹)

دولت چین تحت رهبری مائو زدونگ در سال ۱۹۵۹ نمایش فیلم حماسی مذهبی «بن-هور» (Ben-Hur) ساخته ویلیام وایلر را به بهانه وجود «پروپاگاندای عقاید خرافه‌ای و به طور خاص مسیحیت» در این کشور را ممنوع اعلام کرد. اگر چه بسیاری از فیلم‌هایی که به چنین سرنوشتی دچار می‌شوند پس از چند سال یا چند دهه بالاخره اجازه نمایش در کشور‌های ممنوع کننده را دریافت می‌کنند، اما چین هنوز هم پس از نزدیک به ۶۰ سال اجازه انتشار این فیلم برنده جایزه اسکار را نداده است.


۷- بورات (۲۰۰۶)

۷- بورات (۲۰۰۶)

به نظر می‌رسد که برخی افراد شاسا بارون کوهن را بامزه و دوست داشتنی نمی‌دانند، به ویژه مقامات رسمی برخی کشور‌های عربی (غیر از لبنان) که انتشار فیلم کمدی «بورات» (Borat) در سال ۲۰۰۶ را به دلیل آنچه «اهانت‌های فراوان» نامیدند در کشور خود ممنوع اعلام کردند.


۸- کودک ۴۴ (۲۰۱۵)

۸- کودک ۴۴ (۲۰۱۵)

فهرست فیلم‌هایی که در کره شمالی اجازه انتشار ندارند هر ساله بلندتر می‌شود، اما حضور فیلم «کودک ۴۴» (Child ۴۴) با بازی تام هاردی در این فهرست تعجب برانگیز جلوه می‌کند. کشور‌هایی مانند روسیه، قزاقستان، اوکراین و بلاروس نیز از کره شمالی تبعیت کرده و پخش این فیلم در داخل کشور را ممنوع اعلام کرده اند.


۹-کریستوفر رابین (۲۰۱۸)

2063021 694

مسئولان سانسور در چین مانع از پخش فیلم «کریستوفر رابین» (Christopher robin) در این کشور شدند، زیرا شخصیت وینی در این لایو اکشن به نماد مقاومت و مبارزه با حزب حاکم کمونیست و رهبر آن ژی جین پینگ تبدیل شده بود.


۱۰- پرتقال کوکی (۱۹۷۱)

2063022 946

استنلی کوبریک با ساخت فیلم «پرتقال کوکی» (A Clockwork Orange) در سال ۱۹۷۱ با واکنش‌های منفی و مخالفت‌های بسیاری روبرو شد. اگر چه این فیلم به دنبال انتشار در جهان در بریتانیا نیز پخش شد، اما پس از آن که خانواده کوبریک به دلیل محتوای فیلم این کارگردان، پیام‌های تهدید آمیز دریافت کردند، پخش این فیلم در بریتانیا به درخواست کوبریک متوقف گردید و در سینما‌های ایرلند، سنگاپور، آفریقای جنوبی و کره جنوبی نیز به دلیل به تصویر کشیدن خشونت و تجاوز دسته جمعی نیز اجازه پخش نیافت. این فیلم تا سال ۱۹۹۹ و مرگ استنلی کوبریک در بریتانیا نمایش داده نشد.


اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها