صفحه اصلی > زوم سینمای جهان : نقد و بررسی فیلم Being Flynn ( فلین بودن )

نقد و بررسی فیلم Being Flynn ( فلین بودن )

1

 

1- کسی در فیلم حضور دارد که من بشناسم؟!

در فیلم « رابرت دنیرو » حضور دارد که نیازی به معرفی اش نیست. « پُل دانو » هم که چند سالی هست در نقش های اصلی خوش می درخشد، بازیگر مقابل « رابرت دنیرو » هست؛ « دانو » همان شخصیت دواینِ فیلم « لیتل میس سانشاین » هست که با خودش عهد کرده بود حرف نزند! « جولیان مور » هم در فیلم حضور کوتاهی دارد.

2- داستان فیلم درباره چیست ؟

« فلین بودن » براساس داستان واقعی نویسنده ی مشهور ، « نیک فلین » ساخته شده است و به بخش هایی از زندگی این نویسنده می پردازد، دورانی که وی در مرکز بی خانمان مشغول به کار بوده و در آنجا بعد از سالها با ناپدری اش که کنترل طبیعی در رفتارش وجود ندارد ملاقات می کند و…

نکته : « فلین بودن » اقتباسی است از کتاب« یک شب مزخرف دیگه در شهر گندیده » که توسط خودِ « نیک فلین » نوشته شده است.

3-کارگردان کیست ؟2

پُل ویتز : وی را اغلب با کارگردانی آثار کمدی به خاطر می آورند که مشهورترین آنها، قسمت اول سری فیلمهای « کیک آمریکایی » و فیلم تحسین شده « درباره یک پسر » می باشد. آخرین فیلمِ « ویتز » در مقام کارگردان ، « فا*رهای کوچک » بود که با استقبال خوبی روبرو نشد.

4- خانواده ها در هنگام تماشای فیلم باید به چه نکاتی توجه کنند؟

اگر خلاصه ی فیلم شما را به این اشتباه می اندازد که با فیلمی خانوادگی روبرو هستید باید بگویم که کمی صبر کنید چون « فلین بودن » محتوای بزرگسالانه هم دارد که اصلاً مناسب کودکان نیست. در فیلم صحنه های جنسی وجود دارد ، دیالوگ های زشت به چشم می خورد و در یک کلام، فیلم برای کم سن و سالها مناسب نیست.

5- نکات مثبت فیلم ؟

مهمترین نکته مثبت فیلم بازی فوق العاده « رابرت دنیرو » هست. سالها بود که عادت کرده بودیم « دنیرو » را در نقش های سطحی و نه چندان کلاس بالا ببینیم اما نقش جاناتان در فیلم « فلین بودن » اتفاقی است که احتمالاً « دنیرو » رو کاندید دریافت اسکار خواهد کرد. بعد از دریافت اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد توسط « کریستوفر پلامر » ، به نظرم « دنیرو » می تواند با نقش جاناتان در اسکار بعدی خوش بدرخشد.

روایت موازی فیلم گیج کننده نیست و تماشاگر را دچار مشکل نمی کند، خوشبختانه میان سکانس های کودکی نیک و بزرگسالی اش به راحتی می توان توازن را احساس کرد.3

بازی « پُل دانو » هر سال پخته تر از سال گذشته می شود. این بازیگر جوان که کارش را با بازی در نقشهای مکمل کوتاه آغاز کرد، امروز تبدیل به انتخاب مطمئن کارگردانان برای ایفای نقش انسانهای دارای مشکل می باشد! « دانو » به خوبی توانسته روبروی « دنیرو» قد عَلم کند.

« فلین بودن » داستانش را آهسته و پیوسته به جلو هدایت می کند. شما در جریان تماشای فیلم، رفته رفته وارد زندگی نِکبت بار ” نیک ” می شوید و به عبارتی، یکدفعه ای به داخل زندگی نیک نمی افتید! کمتر کارگردانی به این موضوع اهمیت می دهد که مخاطبینش بیشتر از او می دانند!

فیلم حاوی پیامهای آموزنده ای درباره زندگی بی خانمان ها هم هست. شما می توانید در پس زمینه روابط میان نیک و جاناتان، با شرایط زندگی بی خانمان ها هم آشنا شوید.

رابطه میان نیک و دنیس ( با باز اولیویا تیرلبی ) تماشایی هست، از جنس رابطه هایی که در فیلمهای ” افسردگی محور ” به شدت نیاز هست!

6- نکات منفی فیلم ؟

من کتابی که « نیک فلین » نوشته را نخوانده ام اما چیزی که فیلم به من مخاطب می گوید این هست که خودِ نیک فقط قربانی هست و بدبختی ها از جانب دیگران بر سر او ریخته شده! کسی هست که چنین چیزی را باور کند!؟

کمدی فیلم ناب نیست. « ویتز » خیلی سعی کرده تا بارِ کمدی فیلم را با استفاده از « دنیرو » افزایش دهد اما فضا غمگین تر از آن هست که به آن بخندیم!

« جولیان مور » حضور کوتاه مدتی در فیلم دارد؛ می شد که نقش مادرِ نیک بیشتر از این باشد

خیلی سعی کردم تا شرح حال این فیلم را در همین مواردی که نوشتم به شما ارائه کنم اما باید اعتراف کنم که « فلین بودن » از آن دسته آثاری هست که هیچ جذابیت تصویری مشخصی برای تماشاگر ندارد! از آن فیلمهایی که زود فراموش می شوند و بعد از مدتی سر از تلویزیون در می آورند!

منتقد: میثم کریمی

کپی برداری از مطالب سایت تنها با ذکر دقیق لینک سایت MovieMag.IR و نویسنده مطلب مجاز است.

به جمع طرفداران مووی مگ در فیس بوک بپیوندید

 

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها