کسی در سریال حضور دارد که من بشناسم؟
بهرام رادان و پریناز ایزدیار که از بازیگران پرکار سال های اخیر سینما محسوب می شوند، دو بازیگر نقش اصلی سریال «جیران» محسوب می شوند. امیر جعفری و مهدی پاکدل نیز از بازیگران سریال به شمار می روند. از دیگر بازیگران شناخته شده سریال می توان به مریلا زارعی، رعنا آزادی ور، هومن برق نورد و ستاره پسیانی اشاره کرد.
داستان سریال درباره چیست؟
ناصرالدین شاه (بهرام رادان) که پس از قتل امیرکبیر دچار ناامیدی و پشیمانی شده، حال و روز خوبی ندارد و روزهایش را به بطالت می گذراند تا اینکه دختری جوان به نام خدیجه (پریناز ایزدیار) را می بیند و...
خالق سریال کیست؟
حسن فتحی که سابقه درخشانی در ساخت سریال های تاریخی داشته است. از جمله ساخته های این کارگردان می توان به سریال های «شهرزاد» ، «شب دهم» و «مدار صفر درجه» اشاره کرد.
نکات مثبت سریال؟
شاید بتوان موسیقی سریال «جیران» را موفق ترین بخش آن به حساب آورد.
نکات منفی سریال؟
معرفی شخصیت ها و پرداخت آن ها ضعیف و دور از انتظار بوده است. کلیشه های متعددی در سریال «جیران» وجود دارند که برای اثری در این جایگاه غیرقابل پذیرش است.
دیالوگ نویسی ها در «جیران» بسیار ضعیف است. اضافه شدن اصطلاحات امروزی و دوری جستن از زبان فارسی آن دوران، شاید به هدف جذب مخاطب کم سن و سال امروز صورت گرفته است اما کیفیت فیلمنامه را به شدت کاهش داده است.
اشتباهات تاریخی در سریال «جیران» فراوان هستند. به عنوان مثال، عمارت مسعودیه که در ابتدای سریال به نمایش در می آید حدود 25 سال پس از مرگ جیران توسط ناصرالدین شاه ساخته شد!
بازی برخی از بازیگران مکمل ضعیف است.
گریم یا در واقع، آرایش بازیگران زن در سریال بیش از اندازه است و تناسبی با موقعیتی که در آن قرار دارند ندارد.
این سریال محصول کدام شبکه است؟
فیلیمو
عامل تأثیرگذار برای تماشای سریال؟
داستان تاریخی، حسن فتحی به عنوان کارگردان و بازیگران مطرحی که در سریال «جیران» حضور دارند.
حرف آخر:
«جیران» برخلاف انتظاراتی که از آن می رفت اثری ضعیف به شمار می رود که به شبکه نمایش خانگی آمده است. سریالی که در آن نشانی از ذوق حسن فتحی برای روایت یک داستان تاریخی موفق دیگر به چشم نمی خورد. حتی فرار رو به جلو این سریال در بیان جمله:« این سریال براساس یک داستان ساخته شده نه واقعیت» نیز نمی تواند ایرادات آشکار «جیران» را پنهان نماید. باید منتظر ماند و دید که آیا روایت جدید حسن فتحی می تواند موفقیت های گذشته او را تکرار کند یا این بار سریال تاریخی جدیدش با واکنش های منفی مواجه خواهد شد.
منتقد: رضا توسلی
این مطلب بهصورت اختصاصی برای سایت " مووی مگ " به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگرد قانونی میگردد.
به صفحه اینستاگرام مووی مگ بپیوندید
کارگردان: حسن فتحی
نویسنده: احسان جوانمرد، حسن فتحی
بازیگران:
بهرام رادان
پریناز ایزدیار
امیرحسین فتحی
مهدی پاکدل
ستاره پسیانی
غزل شاکری
ژانر: اجتماعی
شبکه نمایشدهنده: فیلیمو
کشور: ایران
زبان: فارسی
مدتزمان هر اپیزود: 50 دقیقه
تاریخ آغاز پخش سریال: 24 آبان 1400
دیدگاهها
S
S
عجیبه که یه بازیگر باتجربه و باسواد، انقدر غلط املایی و نگارشی داره و اینطور فکر می کنه. خیلی از جملاتتون نامفهوم بود. فیلم نامه و دیالوگ ها رو هم همین طور خوندین؟ سریال بسیار غلط و اشتباه و ضعف داره.
زحمت کشیدن مهم نیست، درست زحمت کشیدن و نتیجه بسیار مهمه. شما باید احساسات و شعور مخاطب رو هم در نظر بگیرین. مخاطب هم حق و حقوقی داره که اکثرا نادیده گرفته می شه. بارزترینش همین نقد منفی و اعتراضه. می تونین تمام وقت و هزینتون رو صرف کاری نادرست و بیهوده بکنین و نتیجه مطلوبی به دست نیارین. حالا بقیه باید از شما تشکر کنن چون زحمت کشیدین؟ برای چی و چرا زحمت کشیدین؟ شما به مخاطب خرده می گیرین که چرا خوشت نیومده ولی به خودتون نمی گین چرا وقتم رو صرف چنین کاری کردم و چنین سریالی ساختم؟
فقط مثال می زنم تا منظورم رو بهتر برسونم. اگر بخوایم اینطور فکر کنیم پس همه از کارمندی که کار ارباب رجوع رو پشت گوش می ندازه تا کارگر و دزد و قاچاقچی زحمت می کشن. پس فرقشون با کارگر و کارمندی که شرافتمندانه عرق می ریزن، چیه؟
باید به هر دوشون احترام گذاشت چون زحمت کشیدن؟ اصلا کدومشون زحمت کشیدن؟
S
S
در مورد لباس و گریم:
۱. در اون زمان آرایش رواج نداشته. اون هم هفت قلم و انقدر غلیظ و زننده.
۲. جوراب نازک پاشون می کردن؟ اصلا جوراب پارازین بوده؟
۳. زنان روستایی بدون چادر و روبنده سوار کالسکه ی روباز به شهر می رفتن؟
۴. چادر عقب می رفته و حتی با انداختن روبنده، مو معلوم بوده؟
کدوم سبک جدید؟ بارها و بارها در مورد دوره ی قاجار سریال ساخته شده. سبک و موضوع جدید و خاص و اتفاق غریب الوقوعی نیست. کارگردان درست فیلم نمی سازه و وقت و هزینه ی مخاطب رو هدر می ده، بعد توقع تقدیر و تشکر هم دارین؟ مگه از مخاطب طلب دارین؟ این اسمش چاپلوسی و خودشیفتگی یا طرفداری؟ مخاطب حق داره انتقاد منفیش رو بنویسه و ایرادات رو بگه. کمک می کنه اشتباهاتشون رو بفهمن و جبران کنن یا حداقل مقابل انتشار بیشتر این دسته فیلم ها رو بگیرن. یا بعضی ها توهم برشون نداره و انقدر خودشیفته نباشن. کسانی که فکر می کنن همه ی خصوصیات خوب رو دارن و همه باید قربون صدقشون برن ولی در واقع رفتارشون به شدت زشت و آزاردهنده است. بقیه مجبور نیستن سکوت کنن.
S
نصف کاربران آداب اجتماعی، مسیولیت اجتماعی و فرهنگ نظردهی رو بلد نیستن. نصف دیگرشون دردل ها، آرزوها و پیش بینی هاشون رو می نویسن. اکثرا ناشی از توهمات، هذیون ها و رویاهای کلیشه ای، مضحک، خام، کوته بینانه، احمقانه و بچگانه ی زیر ۱۵ ساله.
کاش فلانی به فلانی برسه، از فلانی متنفرم، فلانی چقدر جذابه، با اون ازدواج کنه، با این ازدواج نکنه و... یا توضیح چطوری پیش رفتن سریال. طرف هیچ توضیحی در مورد سریال نمی ده و فقط می نویسه، فلانی چرا مرد، نباید می مرد. انتظارشون اینه که فلانی به فلانی برسه. هر چقدر هم طرف خودخواه، بیشعور و نفهم باشه و حتی همسرش رو کتک بزنه. کسی که زیر سریال جیران می نویسه، عشق ناصرالدین شاه به جیران چقدر جذاب و قشنگه. یه چیزی بهم میگه جیران عاشق ناصرالدین شاه میشه و... مشخصه چقدر نظرش قابل اعتماده. مشخصه چه کسانی به سریال امتیاز دادن.
ما بخش نظرات رو می خونیم که در مورد سبک و ساختار سریال بفهمیم ولی همش احساسات شخصی، دردل، آرزو و پیش بینی. چه ربطی به مخاطب داره؟ اصلا چه کمکی به مخاطب می کنه؟ هیچ کمکی به مخاطب و امتیازبندی و رده بندی سریال نمی کنه.
مریلا زارعی
زهرا
علی
مگه اون وقت چنین چیزی بوده؟ و بعدم به نظرم میتونسن بازیگر های خوبی انتخاب کنن
و در نهایت من اصلا انتظار چنین افتضاحی رو نداشتم.
آیناز
رضا
سریال حریم سلطان یه سریاال مزخرف مثل بقیه سریال های ترکی . اخه کی میاد ازرو این سریال بسازه . تو این سریال فقطسکانس هاش اینابودن ( اون به این خیانت میکرد . بعد این میومد به اون خیانت میکرد ) من تنها صحنه هایی که از فیلم سلطان سلیمان دیدم وبه یاد میارم اینه که فقط به همخیانت می کردن . آخه اینم شد فیلم
پونه
S
یک بیننده کاملا درست می فرمایین و واقعا اثبات شده است. نظرات کاملا فیلتر و دستکاری می شن.
این که خود اپ ها نظرات واقعی یا منفی رو پاک می کنن و یا اصلا ثبت نمی کنن و امتیازات و درصد دروغین ثبت می کنن، بماند. یه سری اکانت های دروغ و الکی، دوست و آشناهان که شروع می کنن به تعریف و تمجید. همدیگه رو تایید می کنن و به بقیه حمله و توهین می کنن.
پرنیان شما هیچ دلیل منطقی و اصولی نیاوردی و هیچ توضیخی ندادی. با گفتن افعال بود، است و شد، هیچی اثبات نمی شه. با حلوا حلوا که دهن شیرین نمی شه. فقط تعصب و غیرت خاصی به سریال و عواملش داری و خواستی میزان ارادتت رو نشون بدی. نیمی از کاربران نماوا و فیلیمو مثل سرکارخانم هستن. کاربرانی که بر اساس عشق و علاقه، تعصب و غیرت، احوال و احساسات شخصیشون، احساسات و عقاید شخصیشون رو به اشتراک می ذارن و میزان عشق و علاقه و تعصب و غیرت بی نهایتشون به سریال و شخص خاصی رو نشون می دن نشون می دن که چقدر بهش ارادت دارن. فقط قربون صدقه ی همدیگه و فلان بازیگر و فلان کارگردان می رن و استیکر خنده و قلب و الماس می فرستن. نظری هم در مورد فیلم بدن فقط جملاتی مثل عالی و فوق العاده بود، بدون هیچ توضیحی در مورد ساختار و سبک سریال. نظرات مثبت فقط شده قربون فلان بازیگر برم که انقدر خوشگل و خوشتیبه.
اکثرا از صحبت و کلامتشون، از نوع ادبیات و فکرشون مشخصه که دختربچه و پسربچه های زیر ۱۵ سال احساساتی هستن که به شدت احساساتشون جریحه دار شده.
مهسا
سوزان احسنی
یک بیننده
در جواب پرنیان که گفته در فیلیمو ی بازخورد منفی نداشته، خدمتتون عرض کنم که رویه فیلیمو تا جایی که من دیدم به ویژه در فیلم های اختصاصی خودش این هست که بسیااااااااار به ندرت نظر منفی میبینید و اساسا نظرات منفی پخش نمیشه و نهایتا شما میتونید دیس لایک بدین و متاسفانه بارها شده که دیس لایک میدی به نظری ولی به طور خودکار به ازای منفی شما، یکی یا چند تا به مثبت ها اضافه میشه. بنابراین به شخصه به تعداد مثبت و منفی های فیلیمو اعتمادی ندارم و از روی کامنت ها هم نمیشه تحلیل درستی کرد.به ویژه که رنج سنی کامنت گذارها به وضوح مشخصه خیلی با هم تفاوت داره. مثلا نمیشه نظرات هیجانی تینیجرها رو خیلی مبنا قرار داد. با احترام
جناپ
i
ایرانی
جهانگیر بنی مهد
نگار
اتی
یاشار
پرنیان
مهتاب
نمی دونم دورانی که زن با چادر و روبنده به زور از خونه بیرون می اومد چطور برای خودش دوست پسر بازی می کرد؟
گریم و دیالوگ اصلا متناسب احوال اون دوران نیست
خجالت داره تو قرن بیست و یک ازدواج اجباری رو عاشقانه جلوه بدی و داستان ازدواج جیران هم این نیست بعدش چشم های ایزدیار آهویی نیست که در حد لقب جیران باشه
دقت کردم سریال های کره ای و کلا جهان هم برای جذب تماشاگر جوان اصول تاریخی رو کنار گذاشتن و کلیشه های امروزی در پیش گرفتن
دیگه گندش درومده با این روند اه اه
علیرضا ggg
خوشحالم اصالت این کارگردان هم داره درک میشه
سامی
ستاره
آرایش خانم ها خیلی بده. مادر شاه نیمه شب با آرایش کامل از خواب پاشده. مگه سريال کمدی هست ؟
اصلا از آقای فتحی انتظار این گاف ها رو نداشتم
سارا
مهران
کافی است به سکانس مالیاتی گیر نگاه کنی دقیقا شبیه کارهای رو حوضی است که حیران می شوی از این ساخت
فکر کنم منتقد محترم رعایت ایشان را کرده
چون کاملا مشخص است یکسری هنرپیشه گفتن پول می دهند برویم یک کمی خوش باشیم یرای نمونه صحنه خودکشی و حضور رادان روی پشت بام حداقل سعی نکردن خنده زیر پوستی خود را کنترل کنند
علی
اتفاقاً باید به این فیلم در ژانر کمدی نگاه کرد نه درامی تاریخی. کارگردان اثر هم فیلم کمدی در کارنامه داشته که چه بسا موفق هم بودند مثل ازدواج به سبک ایرانی و اشک ها و لبخندها
امیین
آقای فتحی حریم سلطان زیاد نگاه کرده، با خودش گفته یکی هم ما درست کنیم!
بیشتر قسمت های سریال کمدی ناخواسهاست! :)))))
م
علیرضا ggg