کسی در فیلم حضور دارد من بشناسم؟
سحر دولتشاهی، بازیگر مطرح سینمای کشورمان بازیگر نقش اصلی فیلم است. پژمان جمشیدی هم که یکی از بازیگران پرکار سال های گذشته سینما بوده، در فیلم حضور دارد. از چهره مطرح دیگری که در فیلم «خط فرضی» حضور داشته اند می توان به آزیتا حاجیان و حسن پورشیرازی اشاره کرد.
داستان فیلم درباره چیست؟
سارا قصد دارد در یک مراسم عروسی در خارج از شهر شرکت کند اما همسرش با این تصمیم مخالف است. با این حال، سارا به همراه دختر کوچکش برای شرکت در مراسم به خارج از شهر می رود و…
کارگردان کیست؟
فرنوش صمدی که در سال 2016 با فیلم کوتاه «سکوت» توانست نامزد نخل طلای کن شود. «خط فرضی» نخستین تجربه کارگردانی صمدی محسوب می شود.
نکات مثبت فیلم؟
توجه به لوله بخاری برای امنیت خود و خانواده تان.
نکات منفی فیلم؟
فیلم در مجموع کمتر از 90 دقیقه است اما می توان گفت که فیلمنامه مفید آن چیزی نزدیک به 20 دقیقه را شامل می شود!
رفتارهای سارا پس از مرگ دخترش بیشتر از آنکه شوک مادرانه را تداعی کند، به نوعی سوهان اعصاب تماشاگر می شود؛ آن هم در حالی که تا پیش از لو رفتن ایده هایش رفتاری معمول داشت!
بازی بازیگران فیلم خوب نیست که در صدر این لیست می توان پژمان جمشیدی را قرار داد.
ماجرای فرعی فیلم وضعیتش به مراتب از خط اصلی قصه وخیم تر است. ماجرای آن دختر مدرسه ای باردار که سر و ته مشخصی ندارد و وجودش در داستان صرفاً برای تلنگر زدن به ساراست!
بخش هایی از فیلم در دادگاه می گذرد اما این دادگاه کارکرد مشخصی در فیلم ندارد. کمی بعد مسئله دادگاه حل می شود و به پایان بندی فیلم می رسیم که شعار زده است و اجرای بد آن به شدت به کلیت کار ضربه زده است.
عامل تأثیرگذار برای تماشای فیلم؟
احتمالا حضور سحر دولتشاهی و پژمان جمشیدی در فیلم.
حرف آخر:
«خط فرضی» شبیه انبوه فیلم های آپارتمانی سینمای ایران است که با درونمایه «دروغ و نتایج آن» به سینما عرضه شده و یک داستان تکراری، با پرداخت تکراری و نتیجه گیری تکراری را به تماشاگران ارائه می دهد. فیلمی که به محض پایان، از ذهن تماشاگر پاک می شود و حتی یک فریم از آن در ذهن مخاطب باقی نخواهد ماند.
منتقد: میثم کریمی
خیلی شسته رفته بخوام بگم باید اسم فیلم را میذاشتند خر فرضی!!!! چون مخاطب خودش رو خیلی نفهم فرض کرده !!!خوشم میاد مووی مگ تو نقد کردن با کسی تعارف نداره
بنظرم بیشتر از دروغ میخواست بگه چقدر زندگی زنها در ایران تحت تاثیر مردهایشان هست و اینکه گاهی مثل انسان باهاشون رفتار نمیشه یه مادر داغدار ازش شکایت میشه و بجای اینکه دنبال تسلی اون باشن باید تو دادگاه ها بچرخه شوهرش هم وقتی میفهمه دروغ گفته شروع میکنه کتکش زدن اون دختر دبیرستانی هم بخاطر اشتباه خودکشی میکنه چون حنی میترسه با خانواده اش صحبت کنه چند تا دختر این کار و کردن یا حتی چندتا دختر درگیر سرموشت قتلهای ناموسی شدن ؟
اگه این دروغ رو یه مرد میگفت که زنه بنزین میریخت روش آتشش میزد،،،هیچوقت به خاطر جنسیت حق رو زیر پا نگذارید اون دنیا باید جوابگو باشید من هر خانواده ای رو میبینم خانم رئیس خونه هست با اینکه خودم دخترم ولی به نظرم به مردها بیشتر داره ظلم میشه مردها هستند که زیر فشار اقتصادی اند مردها هستند که کارهای سنگین و کثیف و خطرناک و تخلیه چاه و ..انجام میدن
ساره ارواح بابات تو دختری مردک…
مردها ب .. خندیدن با تو که کار سنگین انجام میدن همش افتادن یه گوشه خونه زن داره خرج خونه رو مبده تو زن رییس خونه اونم تو ایران زارت…احتمالا تو یه سیاره دیگه زندگی میکنی یا خودتو زدی ب خری اون دوتاییم ک انجام میدن هنر کردن ..ببخشید که قدرت بدنی مردا بیشتر از زن هاست
به نظر من واقعا قشنگ نقد شده بود ، نه به اون که سرش رو شکست و نقشه میریخت که شوهرشو گول بزنه ، نه به اون که وقتی شوهرش فهمید ژست شک زده ها رو بازی میکرد ، بعدشم به جای اینکه دودکشو بیاره بیرون رفته شیرهای گاز آشپز خونه رو باز میکنه که ساختمون منفجر شه چند تا از همسایه ها هم بمیرن
موضوعش تکراری بود احساس میکنم قبلا فیلمی با همچین محتوایی دیدم اط طرفی روند فیلم طوری بود ک لحظه ب لحظه اش رو حدس بزنم
جناب کریمی بنظر میرسه خیلی دلتون میخواد ادای آقای فراستی رو در بیارید اما خوب فراستیِ فیکی هستید(حالا شما ببین فراستی خودش کیه و چیه که شما فیک اش هستید که همون هم نشدید و نیستید) اگر برای زحمت کارگردان و عوامل فیلم احترامی قائل نیستید که نیستید لااقل حرمت قلم و ساحت نقد رو نگه دارید و حتی اگر میخواید مثلا تیز و شارپ شمشیر بکشید محترمانه و فنی اینکارو بکنید نه اینکه لجن بپاشید به فیلم و نکته ی مثبت فیلم رولوله بخاری و کذا و کذا بر بشمرید که با تحقیر فیلم و کارگردان و عوامل بگید خیلی شاخ و فیلم بلد هستید که متاسفانه نیستید،ایده ی فیلم خوبه اما به درستی بسط پیدا نکرده و کارگردان در چفت و بست زدن به خط اصلی و پیرنگ داستان و ماجرای دانش آموز (که اگر به درستی انجام میشد کاراکتر سحر دولتشاهی رو در موقعیت بسیار وخیم و پیچیده ای قرار میداد) موفق نبوده و فیلم متوسط رو به پایینه و ایرادات بیشتری هم داره ،اما یکی از مهمترین نکات مثبت فیلم اشاره و انداختن نور بر مشکلات جدی و غیرقابل توجیهی است که به واسطه ی قوانین قهری و ظالمانه به راحتی میتونه دامان زنان رو بگیره و اینکه یک زن اجازه ی سفر و خیلی از کارهای معمول رو بدون اذن و اجازه ی شوهر نداره و در صورت اعراض،شوهر به راحتی میتونه با حمایت قانون، زندگی زن رو با چالش و مشکلات بسیار جدی روبرو کنه، مسئله ایه که در فیلم به روشنی نشون داده میشه. اموری که در همه جای دنیا برای هر زوجین کاملا مساوی و آزاد هست و نشان دهنده ی این واقعیت تلخه که در قانون و مسائل حقوقی مشکلات زنان خیلی بیشتر ازون چیزیه که جامعه ازون مطلعه.
به نظر من فیلم زیبایی بود مفهوم داشت مرد تند بی فکر خودخواه ایرانی رو خوب نشون داد و نشون داد که ترس چه عواقبی داره
نمیتونم بگم فیلم از ذهنم به سرعت پاک میشه ،چون نمیدونم هدف از ساخت این فیلم چیه؟ مطیع همسرِ عوضی بودن،،جسارت نداشتنِ زنان،بی مسئولیتی مادران؟ واقعا چرا به جای اینکه فیلمی ساخته بشه که به زنان جرات و جسارت بده باید تردید و دودلی و ترس رو تو دل آدم بنشونه. اون بچه شاید یه شب با حضور پدرش از تب میمرد در واقع اتفاق باید برای اون بابای بی شرف میفتاد که میتونست ماموریت نره ولی لج کرد نه برای مادری که راه کجی نرفت حتی خواست به دانش آموزش کمک کنه .نفهمیدم تاوان چی رو پس داد
لعنت به من ک وقتم صرفه این فیلم مضخرف کردم لعنت ب کارگردان و نویسنده ک فقط چرت نوشته. یعنی معلم مملکت نمیفهمه ک توی جوازدفن علت مرگ مینویسن؟؟سرش مثل روانی ها کوفت توی دیوار.
جالب اینجاست حسن پورشیرازی با اون سبقه و بازی افراد شاخص از دید شما نیستند ولی پژمانک نابازیگر فرد شاخصه اثره
من نمیدونستم پژمان توشه
تو هر فیلمی هست اون فیلم تبدیل ب چرت ترین فیلم میشه