صفحه اصلی > اخبار سینمای جهان : بهترین فیلم های تاریخ سینما با موضوع کارتل های مواد مخدر + تصاویر

بهترین فیلم های تاریخ سینما با موضوع کارتل های مواد مخدر + تصاویر

پنه لوپه کروز خاویر باردم

پابلو اسکوبار احتمالاً مشهورترین و بدنام ترین قاچاقچی مواد مخدر جهان است، کسی که شهرت و بدنامی او تا حدودی به خاطر این بوده که وی در واقع چهره کارتل مدیین در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ در کلمبیا بوده است. بعد از ساخت و انتشار سریال پرطرفدار و محبوب Narcos از نتفلیکس بود که اعتبار او به عنوان ترسناک ترین مرد در آمریکای جنوبی بیش از پیش شناخته شد. کوکایین ماده مخدری است که با القاب بسیاری مانند برف، چانگ و چارلی و غیره شناخته می شود، کالایی بود که اسکوبار تولید و قاچاق آن را بر عهده داشت. این پودر سفید که از طریق اسکناس های دلار لوله شده و از طریق بینی استعمال می شود، با ثروت، اعتیاد و کیفیت وسوسه گری مترادف بوده که به روزهای دهه ۱۹۲۰ هالیوود باز می گردد.

به گزارش مووی مگ به نقل از روزیاتو، از The Wolf of Wall Street تا Scarface، خوب و فریبنده جلوه دادن مصرف کوکایین به یک عادت در سینما تبدیل شده است و اخیرآ مواد مخدر به موضوع اصلی بسیاری از سریال های تلویزیونی جذاب تبدیل شده است. جدای از نارکوز، در ۲۰ سال گذشته سریال هایی در ژانر قاچاق مواد مخدر و کارتل های مواد مخدر ساخته شده است، مانند Ozark, Breaking Bad, Weeds, و Queen of the South، که تمرکز آن ها روی مواد مخدر و کارتل ها بوده است اما سینمای هالیوود بهترین و جذاب ترین تصویرسازی ها را از این دو داشته است. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با ۱۲ فیلم برتر تاریخ سینما در مورد مواد مخدر و کارتل های قاچاق مواد مخدر آشنا کنیم.

پلیس آهنی

۱۲- Robocop 2 (1990)

فیلم Robocop 2 معمولاً در زمره دنباله های با کیفیت کم قرار داده می شود اما این فیلم نقدی بسیار قوی نسبت به قاچاق مواد مخدر و کارتل های فعال این عرصه در آمریکا دارد. به کارگردانی ایروین کرشنر، داستان این فیلم در یک آینده پادآرمانشهری رخ می دهد، جایی که یک ارگان دولتی کنترل دترویت را به زور در اختیار می گیرد و خدمات خود را خصوصی سازی می کند، از جمله خدمات پلیس. در فیلم، پلیس آهنی باید با یک رهبر شبه فرقه ای به نام کین مقابله کند که رهبر یک کارتل مواد مخدر بوده و این ماده مخدر را در خیابان های آمریکا توزیع می کند.

حتی بعد از دستگیری کین نیز کارتل مواد مخدر به فعالیت خود ادامه می دهد و آن ها تمام تلاششان را انجام می دهند تا سیاستمداران را خریده و خود را در این کسب و کار نگه دارند. دولت فاسد نمی تواند به این رویه ادامه دهد و به همین خاطر پلیس آهنی را به عنوان سلاح جدیدشان علیه آن ها به کار می گیرند. پلیس آهنی مارک یک که با الگوهای مغزی کین فعال شده و اعتیاد شدیدش به مواد مخدر حفظ شده تا بتوان وی را کنترل کرد، علیه اعضای کارتل به کار گرفته می شود. Robocop 2 فیلمی بی نقص است که به مشکلی واقعی در یک سناریو علمی تخیلی می پردازد که شبیه هیچ فیلم دیگری نیست.

American Gangster

۱۱- American Gangster (2007)

داستان فرانک لوکاس یکی از داستان های شناخته شده در درون و خارج از هالیوود است. پدرخوانده هارلم در دهه ۷۰ میلادی با فروش خالص ترین هرویینی که تا آن زمان در ایالات متحده فروخته شده بود به شهرت و اعتبار زایدالوصفی رسید. در حالی که روایت دیگری از سرنوشت و زندگی این مرد در قالب سریال The Godfather of Harlem از شبکه Epix در حال انتشار است، روایت دیگری از آن توسط ریدلی اسکات در سال ۲۰۰۷ در قالب فیلم American Gangster صورت گرفت. این فیلم داستان ماجراجویی های تاریک و تکان دهنده فرانک لوکاس در دنیای جرم و جنایت هارلم است.

این فیلم داستان واقعی یکی از قدرتمندترین قاچاقچیان مواد مخدر و رهبران کارتل ها در ایالات متحده را روایت می کند و اینکه چطور با وارد کردن و توزیع خالص ترین هرویینی که تنها در آسیای جنوب شرقی یافت می شد، به شهرت رسید. این فیلم نشان می دهد که چطور لوکاس عملیات بی نقص قاچاق مواد مخدر را مدیریت می کرد و تاثیری قابل توجه بر جامعه ایجاد کرد و در حالی که آرام آرام مردم را با ماده مخدر سمی خود می کشت اما در میان مردم به عنوان مرد طرفدار مردم فقیر شناخته می شد. این فیلم همچنین به تلاش های قابل توجه کارآگاهی به نام ریچی رابرتس می پردازد که تلاش دارد فرانک لوکاس را دستگیر نموده و به پای میز محاکمه بکشاند.

Sabotage

۱۰- Sabotage (2014)

Sabotage فیلمی سرگرم کننده است که سوالی در مورد مقامات پلیس را بارها می پرسد؛ اینکه چه کسی مراقب نیروهای پلیس است؟ به کارگردانی دیوید آیر، این تریلر اکشن تاریک نقبی عمیق به دنیای خطرناک کارتل های مواد مخدر و معاملات و اعمال آن ها و البته رویارویی شان با پلیس مواد مخدر است که از فاسدترین آژانس های دولتی ایالات متحده به شمار می آید. در اینجا با فیلمی مواجه هستیم که با موضوعات مختلفی سروکار داریم، مانند طمع، اضطرار، نیاز و اخلاق در میان نیروهای پلیس.

به رهبری آرنولد شوارتزنگر، در فیلم Sabotage، در مورد تیمی زبده از نیروهای پلیس مبارزه با مواد مخدر است که به خانه امن کارتل مواد مخدر حمله کرده و هر چه در خانه است را برای خود نگه می دارند زیرا هر کدام پیچیدگی های زندگی و تعهدها و بدهی های خاص خود را دارند. کارتل های مواد مخدر به این موضوع پی برده و تک تک این نیروها را هدف قرار می دهند. هر عضو تیم شوارتزنگر به تنهایی و به شکلی متفاوت مورد حمله قرار می گیرد، در حالی که تیمی کوچک از پلیس های این بخش به کمک هم به نبرد با کارتل ها و اینکه چه کسی به آن ها خیانت کرده است می روند.

Loving Pablo

۹- Loving Pablo (2017)

پابلو اسکوبار در تاریخ جنگ علیه قاچاق مواد مخدر به یک چهره افسانه ای تبدیل شده است. این مرد علیه کشور خودش اعلان جنگ کرد، با شروط خودش تسلیم شد و زندان خودش را ساخت تا در دوران مذاکره با دولت کلمبیا زندگی راحتی در داخل آن داشته باشد. در فیلم Loving Pablo ، به کارگردانی فرناندو لئون دی آرانوآ، ما شاهد تصویری از زندگی این قاچاقچی مشهور مواد مخدر و رابطه اش با روزنامه نگاری با ویرجینیا وایخو هستیم که به ادعای بسیاری از رسانه ها، رابطه عاشقانه مخفیانه ای با هم داشتند.

اپر چه فیلم زندگی کارتل مواد مخدر مدیین را جذاب جلوه نمی دهد اما به جنبه انسانی پابلو اسکوبار و اینکه چطور محیط زندگی اش باورهای او را شکل داد می پردازد. وایخو چندین مصاحبه با پابلو اسکوبار داشت و رابطه آن ها با گذشت زمان نزدیک تر و نزدیک تر شد. پابلو درگیری های سیاسی خود را با او در میان گذاشت، که طی آن با برخی از پرنفوذترین چهره های سیاسی کلمبیا درگیر شد و آن ها را هدف قرار داد. وایخو بعد از اینکه اطلاعات خطرناک بسیاری در مورد انسان های بدذات و شرور کارتل مدیین و همکارانشان پیدا کرد، سرنوشتی هولناک را برای خود رقم زد.

No Country for Old Men

۸- No Country for Old Men (2007)

علیرغم اینکه یک نئو وسترن است، فیلم No Country for Old Men در مورد یک معامله مواد مخدر است که طبق نقشه پیش نمی رود. برادران کوئن کارگردانی این فیلم را بر عهده داشته اند، یک تریلر بسیار جذاب و پرتنش که داستان آن در مرزهای ایالت تگزاس و مکزیک روایت می شود. داستان اصلی فیلم در مورد یک بازی موش و گربه بین یک آدمکش به نام آنتون چیگور و مردی دیگر به نام لولین ماس است. اولی آدمکشی است که توسط کارتل مواد مخدر مکزیک مامور شده تا پولشان را بازگرداند و دومی هم مردی است که لقمه ای بزرگ تر از دهانش برداشته است.

کارتل مواد مخدر به زودی در می یابد که آنتون یک قاتل از کنترل خارج شده است و به همین خاطر دیگر نیروهایشان را بسیج می کنند تا از بدتر شدن شرایط جلوگیری کنند اما باز هم همه چیز طبق نقشه پیش نمی رود. آنتون تمایلی به رها کردن ماموریتش ندارد، حتی بعد از اینکه متوجه می شود استخدام کنندگانش به او نارو زده اند. پشت سر این دو کلانتر اد تام بل قرار دارد که نمی تواند درک کند در منطقه تحت کنترلش چه اتفاقی در حال رخ دادن است. این فیلم داستانی در مورد ماهیت بیرحم معاملات مواد مخدر است و اینکه چطور نیروهای قانونی برای گرفتن قاچاقچیان با مشکلات و موانع عدیده ای مواجه می شوند.

Elite Squad

۷- Elite Squad (2007)

برخی از بهترین فیلم ها در مورد کارتل های مواد مخدر در خارج از ایالات متحده روایت می شوند. این موضوع اصلاً تعجب برانگیز نیست زیرا این کشور بزرگ ترین خریدار این ماده غیرقانونی در سراسر جهان است. کشورهایی که مواد مخدر در آن ها تولید می شود اغلب بهترین داستان ها در مورد چگونگی شکل گیری کارتل های مواد مخدر روایت می کنند. فیلم Elite Squad یک فیلم برزیلی به کارگردانی خوزه پادیلیا است. داستان این فیلم در مورد خیابان های ترسناک ریودوژانیرو است، جایی که کارتل های مواد مخدر حکمرانی می کنند.

در فیلم، ما ظهور و به قدرت رسیدن کاپیتان ناسیمنتو به عنوان یکی از اعضای برجسته پلیس را شاهد هستیم که مامور می شود که با قاچاق مواد مخدر مبارزه کرده و نظم و قانون را در خیابان های شهر حاکم کند. از طریق چشم های ناسیمنتو، ما با کارکرد این دنیای زیرزمینی و عواقب هولناکی که برای مردم عادی دارد آشنا می شویم. Elite Squad فیلمی بسیار جذاب است که پیچیدگی های سیستم فاسد مملو از خشونت را به تصویر می کشد.

Blow

۶- Blow (2001)

با توجه به شهرت دعوای حقوقی امبر هرد و جانی دپ، برخی از ادعاهای هرد در مورد مصرف مواد مخدر توسط دپ باعث می شود که انتخاب فیلم Blow ساخته سال ۲۰۰۱ به عنوان یکی از بهترین فیلم ها در مورد قاچاق مواد مخدر و کارتل ها مضحک به نظر برسد. اما در اینجا جانی دپ مانند همیشه بازی خیره کننده ای در فیلم تد دمی دارد که اقتباسی از کتاب بروس پورتر به همین نام است ، روایت زندگینامه ای از ماجراهای حیرت انگیز شخصیت جرج یونگ، یک قاچاقچی مواد مخدر که برای کارتل مدیین کار می کند و یکی از مشهورترین قاچاقچیان مواد مخدر در آمریکا در دهه ۱۹۸۰ بود.

American Made

۵- American Made (2017)

بر اساس داستان شگفت انگیز یک خلبان خطوط هوایی TWA به نام بری سیل، فیلم American Made ساخته داگ لیمان، این فیلم روایت فعالیت های سیل با بازی تام کروز در نقش قاچاقچی مواد مخدری است که برای کارتل مدیین است که در ادامه به عنوان خبرچین به استخدام نیروهای مبارزه با مواد مخدر آمریکا در می آید. کروز نقش سیل را با همان جذابیت و شکوه شخصیتی متمایزش بازی می کند که برای اسکوبار و دیگر کارتل ها، مواد مخدر جابجا می کند.

فیلم American Made یک فیلم مملو از آدرنالین و هیجان انگیز و باشکوه است که اعتبار دوباره یا به کروز بخشید. این فیلم با بازی تحسین برانگیز کروز و قدرت ستارگی اش و همچنین سناریو باکیفیتی که داشت، یک فیلم دو ساعته مملو از درگیری های کارتلی است که از تماشای آن لذت خواهید برد.

End of Watch

۴- End of Watch (2012)

با بازی جیک جیلنهال و مایکل پنیا در نقش شخصیت های اصلی داستان، فیلم End of Watch داستانی دارد که به سبک سریال های پلیسی، از دریچه نگاه شخصیت های پلیس روایت می شود و به همین خاطر یک اثر قابل توجه و تاثیرگذار روی مخاطب دارد. داستان فیلم وقتی شروع می شود که صدای افسر تیلور (جیلنهال) نشان می دهد که او و همکارش آدم خوب های داستان هستند که مانند پلیس های معمولی مشغول انجام وظیفه هستند. اما با ادامه داستان بیشتر با دو شخصیت اصلی آشنا شده و می بینیم که این دو بارها از موقعیتشان سوء استفاده کرده و همزمان احترام خلافکارانی که در مقابلشان قرار گرفته اند را بدست می آورند.

بعد از اینکه یک ترافیک معمولی منجر به کشف عملیات کارتل مواد مخدر مکزیک توسط این دو می شود، این دو وظیفه خود می دانند که شیر را تا لانه اش دنبلا کنند، علیرغم اینکه چنین کاری عواقب خطرناک و مرگباری برایشان دارد. موسیقی متن پرتنش و روایت قطره چکانی داستان، یک دارایی خلاقانه از فیلمی است که بر این نکته تاکید دارد که چطور خشونت باعث بروز خشونت می شود، آن هم در جامعه ای که تقریباً دولت کنترلی بر آن ندارد. این فیلم مملو از جذابیت پسرانه، هیجان و کامنت های انتقادانه نسبت به جامعه است.

Sicario

۳- Sicario (2015)

دنی ویلنوو در سال ۲۰۱۵ کارگردانی فیلم شاهکار Sicario را بر عهده داشت. این فیلم به شدت پرتنش در مورد یک مامور تازه کار و بی تجربه اف بی آی بهنام کیت میسر با بازی امیلی بلانت است که وظیفه دارد یک کارتل مواد مخدر که در مرز آمریکا و مکزیک فعالیت می کند را از بین ببرد. در این ماموریت، یک مامور رنج کشیده سابق به نام آلخاندرو با بازی بنیتسیو دل تورو و یک مامور ویژه قاچاق مواد مخدر به نام مت گریور نیز او را همراهی می کنند. این سه باید همواره راه خود را از میان کشتارهای فراوان پیدا کنند. در حالی که این فیلم روایت دستکاری شده از وحشت هایی است که تحت دادگاه های هولناک کارتل ها رخ می دهد، بسیاری از زمینه های داستانی فیلم به شکل ترسناکی واقعی بوده و به شکلی قابل توجه بربریت کسب و کار کارتل های مواد مخدر را منعکس می کند.

Traffic

۲- Traffic (2000)

فیلم Traffic ساخته استیون سودربرگ توانست چهار جایزه اسکار از جمله جایزه بهترین کارگردانی را در سال ۲۰۰۱ بدست آورد. داستان فیلم در مورد روایت زندگی چهار شخصیت در سراسر نقاط آمریکاست که همه آن ها به خاطر تاثیر قاچاق مواد مخدر بر زندگی شان، به طور مستقیم یا غیرمستقیم با هم مرتبط هستند. فیلم Traffic یک شاهکار واقعی مدرن است که در آن سودربرگ به شکلی ماهرانه یک معمای چند بخشی سینمایی و قدرتمند را خلق می کند.

همانطور که راجر ایبرت فقید به خوبی آن را توصیف کرده، Traffic فیلمی «قدرتمند است، دقیقاً به این خاطر که نصیحت نمی کند. همچنین این فیلم چنان کنترل شده است که یک لحظه- سخنرانی پایانی قاضی- می خواهیم یک جمله بیشتر داشته و پیامی بدهد اما فیلم به ام اجازه می دهد آن فکر را برای خودمان نگه داریم». این فیلم یک استفاده حیرت انگیز و جذاب از جنگ کارتل های مواد مخدر است که همزمان اثرات ویرانگر استفاده از مواد مخدر را به تصویر می کشد.

Scarface

۱- Scarface (1983)

در شرایطی که الویرا هنکاک با بازی میشل فایفر توجهش را معطوف به تونی مونتانا (آل پاچینو)ی مصمم اما بی توجه می کند و جمله «با مواد خودت نشئه نکن» را در پاسخ به صحبت های مونتانا به زبان می آورد، نه تنها یکی از مشهورترین دیالوگ های تاریخ سینما را خلق می کند بلکه مسیر مرگبار و خطرناکی که پیش روی مونتانا است را نیز ترسیم می کند. یک مهاجر کوبایی به نام مونتانا مجبور می شود از زادگاهش فرار کرده و در جستجوی رویای دست نیافتنی آمریکایی به این کشور بیاید. همراه با دوستش منی، این دو کارتل مواد مخدر خودشان را تشکیل داده و با دیگر قاچاقچیان مواد مخدر درگیر می شود.

امروزه در سراسر جهان به نیکی از فیلم صورت زخمی ساخته برایان دی پالما یاد می شود، فیلمی که نه تنها به خاطر دیالوگ های ماندگارش بلکه به خاطر پوستر نمادین سیاه و سفید و قرمزش که دیوار خانه ها و خوابگاه ها در سراسر جهان را مزین کرده به یاد آورده می شود. این رنگ ها نماد جهان بینی شبه بعدی مونتانا هستند: همه چیز به مانند سیاه و سفید بسیار ساده هستند اما قرمز خونی مرگبار همیشه در کمین است، اگر منافع دیگران با منافع او تضاد داشته باشند. Scarface به راحتی یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینما در مورد گانگسترها، امپراطوری های جرم و جنایت و کارتل های مواد مخدر در تاریخ سینماست.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها