انتظار میرفت که «Captain America: Brave New World» نتواند انتظارات طرفداران سری گذشته «کاپیتان آمریکا» را به برآورده نماید، اما متأسفانه «دنیای جدید شجاع» وضعیتی بهمراتب بغرنجتر از آنچه که تصور میشد. دارد. قسمت جدید «کاپیتان آمریکا» در مرحله نخست و حتی پیش از آن که قصه مسیر خود را آغاز کند، از فقدان قهرمان کاریزماتیک رنج میبرد که یکی از مشخصههای اصلی این سری از فیلمها به شمار میرود.
در واقع، یکی از بزرگترین عوامل موفقیت فیلمهای اَبَرقهرمانی در سالهای گذشته، مربوط به بازیگرانی بود که سالها در این نقش حضور داشتند و مخاطب بهراحتی آنها را بهعنوان قهرمان داستان پذیرفته بود. اما حالا، با کنار رفتن کریس اوانز، تمام بارِ جذابیت این اَبَرقهرمان به دوش آنتونی مکی افتاده است که ابداً در مقایسه با اوانز، واجد ویژگیهای کاریزماتیک نیست که بتواند جای خالی این بازیگر را پُر نماید. هرچند که میدانیم شخصیت ویلسون ارتباطی به استیو راجرز ندارد؛ اما بههرحال فیلم سعی میکند که از عنوان «کاپیتان آمریکا» برای هر دوی این افراد استفاده نماید.
اما فارغ از ضعفهای مکی در این نقش، وضعیت فیلمنامه «Captain America: Brave New World» هم چندان تعریفی ندارد. قصهای که در «دنیای جدید شجاع» روایت میشود، یکی از بیسروتهترین قصههایی است که میتوان در یک اثر اَبَرقهرمانی روایت کرد. قصهای تکراری و ساده که به نظر میرسد؛ مانند اغلب فیلمهای هالیوود در دو سال اخیر، بخش زیادی از آن توسط هوش مصنوعی نوشته شده باشد؛ چراکه در این فیلمنامه، درکی از شخصیتپردازی و منطق روایی به چشم نمیخورد و همه چیز در کودکانهترین حالت ممکن ترسیم شده است.
یکی از این شخصیتها، استرنز است. مغز متفکر دنیا که به نظر میرسد قابلیت تحلیل همه احتمالات را دارد و به همین جهت میتواند یکی از خطرناکترین تهدیدها برای بشریت باشد. او حتی معادلات انتخابات در آمریکا را هم تحلیل کرد تا در نهایت رئیسجمهور مورد نظرش انتخاب شود. اما در میانه داستان، این شخصیت ناگهان تصمیمهای عجیبوغریب میگیرد تا فیلم سرانجام داشته باشد و خیر به شر غلبه کند و رویکرد اصلی آثار اَبَرقهرمانی حفظ شود؛ در واقع او بیخود و بیجهت کودن میشود تا چرخ کلاسیک فیلم بچرخد.
قصه Captain America: Brave New World» نیز از مشکلات ریزودرشت فیلمنامه رنج میبرد. بهعنوانمثال، زمانی که کاپیتان آمریکا به همراه دوستش به منطقهای حفاظت شده سفر میکنند، بهراحتی به پشت سیمهای فلزی میروند، آن را پاره کرده و قدمزنان به یکی از امنیتیترین مکانهای دنیا قدم میگذارند! اندکی بعد، فردی دیگر هم از ناکجاآباد به آنها اضافه میشود و گردوخاک به پا میکند و در نهایت، با ماشین از مهلکه در میروند، وضعیتی که باعث میشود حتی فیلم در دقایقی رنگ کمدی به خود بگیرد و مخاطبش را غافلگیر کند.
در مجموع، باید گفت که «Captain America: Brave New World» حتی در مقایسه با سری گذشته «کاپیتان آمریکا» که حداقل فیلمهای سرگرمکنندهای بودند، اثر دمدستی و سطحی به شمار میرود. فیلمی که نه اَبَرقهرمانش دوستداشتنی است و نه شخصیتهای مکمل و اتفاقاتش بهاندازهای جذابیت دارند که بتوانند طرفداران قدیمی آثار مارول را راضی کنند؛ (هشدار خطر لورفتن داستان) هالک شدن هریسون فورد در کهنسالی، یکی مضحکترین اتفاقاتی است که میتوانید در یک فیلم اَبَرقهرمانی ببینید!
نمره: 3/10
منتقد: میثم کریمی
الاکلنگ برقی دارای شتاب دهنده
از دیگر تولیدهای ماروله
کفن بازها
پ ن:برادران روسو کفن پوسونده (کارگردانان فیلم مهم و جریانساز و شاهکار به یادماندنی تاریخ جلوه ویژه و تاریخ پارک و شهربازی و کل بشریت یعنی انتقامجویان )بخاطر شماهاست که خوب پول میزنن به جیب..
بدونید کیا رو پولدار میکنید
#کامنت جدی
حالا این فیلم همچینم پرفروش نبود؛ در مقایسه با کارای دیگه مارول ضعیف عمل کرد واقعا.
برادران روسو هم خوب یا بد به حال کارگردانی و تهیهکنندگی اکشن های موفقی رو به عهده داشتند این ده یازده سال. نمیدونم دلیل این همه تنفر ورزی چیه. فیلم حماسی و فوق العاده مهم کوکاکولا نتونست یک جریان در تاریخ سینما که هیچ، نتونست حتی برگی رو از درختی بندازه… تقصیر اینا که نیست!
اگه دوباره میخواید ضد ژانر هم صحبت کنید بابد خدمت شما دوست عزیز عرض کنم که این چهار ماهی که از سال میلادی جدید گذشته، ابرقهرمانی ها حداقل در تلویزیون قوی ظاهر شدند. Invincible فصل ۳ که پایانبندی بسیار عالی ای داشت.
دردویل تولد دوباره هم با وجود ضعف هاش نسبت به سریال اصلی، اثر قابل قبولی از آب در اومد.
تاندربولت هم البته تا نیاد نمیشه با قطعیت گفت ولی کسانی که دیدن واکنش های اولیه خوبی نشون دادن.
اگر سوپرمن جیمز گان و چهار شگفت انگیز هم به موفقیت برسن، سال خوبی برای ژانر ابرقهرمانی خواهد بود.
امیدوارم سال خوبی برای ابرقهرمانی باشه
من طرفدار فیلم خوبم
میثم کریمی جان
وقت خودتو چرا صرف این شهربازی ها میکنی؟!
مگالوپولیس رو نقد کن دیگه قربون تو!
حماسه پیروزی خون بر کوکاکولا هنوز جاش درد میکنه، گقتن قراره سینما رو برای همیشه عوض کنه بعد شما حتی نقدش هم منتشر نمیکنی برادر؟!
شاعر سین الدوله«رَضی الله عَنْهُ» در این مورد سروده است:
سایکویی میرفت و میگفت هر قدم…
گو که انگار دارد او صدها صنم:……. هم
(در حسرت یک نقد زمیثم مانده ام…….
تا زنم خنده بر این وا مانده ام……..
صد دریغا میثمم نقدی نداشت……
بر فسیلها حرف حقم راه نداشت….
تا مگا را با پولیس دربشکنم…..
نهضت مرگ بر فسیل را افکنم….)
ناگهان آمد زیک افسیل صدا…….
آن فسیل گفتا به آن سایکو ندا.:….
میثمت هم از همین امثال ماست…
یک فسیلی بدتر از این سین ماست…
لیک فسیلان هم ز این فیلم خسته اند…
بس که بر این فیلم خزعبل بسته اند…
این که فیلم نیست ؛دیگه آشه خاله است….
هر که گوید فیلم ؛ به دستش ماله است…
آمد از پیر خرابات یک ندا:
«اندر گریبان است هنر، کوکاکولا!…
سازمش می چو نابی شراب…
حیله از مارول و نولانش خراب…
بسپار گوش ز من اهل ادب…»٫
نیستش فرهنگ دگر در این غب….
مرا ز پاکزادی است به از اسکور سیزی…
تو پیتزایش پنداری، نیست زین دیار جز دیزی…
در اصالت سازمش فرمانروا…
بر کوین فایگی و آیگر هیچ نماند یک نوا…
میدهم صد و بیست میلیونش ز جیب…
شک نکن آینده از آن من است ای تو ادیب…
گر شکستش خوردم اندر گیشه…
جز کم عقلی نیست عام مخاطب پیشه…
قدر ناب می عاقلان دانند و بس
بحث با کولا خوران هست چه عبث!»
احسنت…البته در این اشعار لایه های عمیقی است که روزها بحث و جدل و بررسی می خواهد… در تفسیر این اشعار استاد میر جلالدین کزازی مجموعه ده جلدی نفیسی به طبع رسانده که می تواند در درک بیشتر به خواننده کمک کند…
آقا یه موضوعی. میثم کریمی چند ماه پیش نقد مگالوپلیس رو به صورت ویدئویی تو پیجش گذاشته بودا اتفاقا به فیلم یک از ده داده بود!
فقط فکر کنم نقد مکتوب ننوشته بود وگرنه داخل پیجش نقد درباره این فیلم هست
تو سایت روشون نشد منتشر کنن!
واقعن انتخاب بازیگر افتضاح بود….شیرا هاس بیشتر تو این فیلم شبیه زائده آپاندیس بود تا شخصیت…اسپوتیزو مثه اکثر کارهای جدیدش یکی از بدترین بازیهاش رو داشت….و در اخر….رد هالک که نگو…..سکانسهایی از فیلم هم.….تعقیب و گریز با موتور… دقیقن کپی فیلم (ایندیانا جونز آخرین جنگ صلیبی) بودش….فیلم هیچ حرفی واسه گفتن نداشت