صفحه اصلی > اخبار سینمای ایران : حضور مدیران سینمایی در جشنو‌اره‌ای که جشنواره‌ ایرانی را تحریم کرد

حضور مدیران سینمایی در جشنو‌اره‌ای که جشنواره‌ ایرانی را تحریم کرد

13910830000308 PhotoA

مدیران سینمایی راهی جشنواره‌ای می‌شوند که سال گذشته جشنواره سینما حقیقت را تحریم کرده است.

جشنواره‌‌های جهانی همیشه فضای مناسبی برای تعامل میان اهالی سینما است، اما حضور پرتعداد مدیران در هر جشنواره‌ای نشان از چه می‌تواند باشد؟ از 26 آبان‌ماه (جمعه) مدیران مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی عازم تونس شدند. جالب است که مدیران مرکز همگی در این جشنواره حاضر شدند و مرکز تقریبا از حضور مدیران خالی است و کارهای آن تا پس از اتمام جشنواره ‌تونس به تعویق خواهد افتاد، زیرا شفیع آقامحمدیان (مدیرعامل مرکز)، حسین خورشیدی ( معاون فرهنگی مرکز) و سفیری (مدیر بازرگانی مرکز) از مدیرانی هستند که در این جشنواره حضور دارند؛ البته مدیران دیگری از جمله بهمن حبشی و تعدادی از کارگردانان و یکی از منتقدانی که در جشنواره کن نیز حضور داشت، به گروه مدیران در روزهای آتی خواهند پیوست. نکته جالب درخصوص حضور مدیران مرکز گسترش در جشنواره تونس این است که جشنواره تونس بازار جهانی ندارد که نیاز به حضور مدیر بازرگانی داشته باشد. از سوی دیگر جشنواره‌ها مراکز تعامل و هم‌فکری فیلمسازان است نه مدیران!

در بیشتر جشنواره‌ها تلاش بر این است تا فیلمسازان دور هم جمع شوند و فضایی برای تعامل و تبادل اطلاعات صورت گیرد اما متاسفانه در اکثر جشنواره‌های خارجی حضور پرتعداد مدیران سینمایی ما بیش از حضور کارگردانان و فیلمسازان ما است. این در شرایطی است که وضعیت دلار و ارز در کشور بسیار متغیر است و تمام ارگان‌ها و نهادها به اقتصاد مقاومتی توصیه شده‌اند، حال این سوال مطرح است که ‌چگونه در این شرایط باید مدیران مرکز همگی در این جشنواره حضور یابند!

نکته قابل تامل دیگر این است که سال گذشته اتحادیه ایدفا به دلیل دستگیری مستندسازان ایرانی برای ساخت فیلم‌های مستند برای شبکهBBC، فیلمسازان عضو اتحادیه را از شرکت در جشنواره «سینما حقیقت» منع کرد و با تحریم و بیرون آوردن فیلم‌های مستند در جشنواره مستند حقیقت این جشنواره دچار مشکل شد و شرایط نامساعدی برای جشنواره پدید آمد، اما شنیده می‌شود شفیع آقامحمدیان مدیر مرکز سینمای مستند و تجربی پس از اتمام جشنواره تونس به جشنواره «ایدفا» (14 تا 25 نوامبر) در آمستردام هلند برگزار می‌شود، می‌رود‌ و به ایران بازنمی‌گردد تا این جشنواره مهم را از دست ندهد!

«ایدفا» محل ملاقات صدها فیلمساز از کشورهای مختلف و دانشجویان و هنرجویان فیلمسازی‌ و خریداران و پخش‌کننده‌های فیلم از سراسر جهان است که در طول روزهای این جشنواره با تجربه و نگاه جدیدی در فیلم‌ها آشنا می‌شوند.البته نباید این نکته را نادیده گرفت که جشنواره «ایدفا» یکی از بزرگ‌ترین جشنواره‌های فیلم مستند در جهان به شمار می‌آید که امسال بیست و پنجمین دوره خود را سپری می‌کند و ایران نیز با فیلم‌های «ثانیه‌های سربی» (سیدرضا رضوی)، «من یک مزدور سفید هستم» (طاها کریمی) و «عاشق لیلا» (فرحناز شریفی) در این جشنواره فیلم حضور خواهد داشت.

در این جشنواره معتبر طبعا نیاز است فیلمسازان و مستندسازان و یکی از مدیران مرکز حضور داشته باشند، زیرا «ایدفا» یکی از معتبرترین جشنواره‌های مستند دنیاست اما در این میان شنیده می‌شود «جواد شمقدری» رئیس سازمان سینمایی نیز برای حضور در جشنواره ایدفا به هلند سفر خواهد کرد؛ سوال اینجاست اتحادیه ایدفا که با ایران و برخوردش با مستندسازان خاطی کاملا سیاسی بود، چه لزومی دارد که رئیس سازمان سینمایی در این جشنواره که با سیاست‌های خاص و زیر نظر اتحادیه برگزار می‌شود، حضور داشته باشد.

به نظر می‌رسد مدیران سازمان سینمایی تلاش می‌کنند تا در روزهای پایان عمر دولت هیچ یک از سفرهای خارجی را از دست ندهند و بتوانند در این فرصت محدود از سفرهای خارجی بهره لازم را ببرند؛ این درحالی است که بسیاری از پروژه‌ها به دلیل کمبود بودجه در سازمان سینمایی دچار مشکل شده است و تمام ارگان‌ها و نهادها به اقتصاد مقاومتی توصیه شده‌اند.

فارس

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها