بابک حمیدیان که در روزهای آینده با بازی در نمایش «ویتسک» به صحنه می رود، گفت: فعلا سینما بین دو بازیگر جوان زن و مرد قرق شده و چیزی به ما نمی رسد یا پروژه های سختی مثل فیلم آقای حاتمی کیا به ما می رسد.
این بازیگر سینما و تئاتر در ادامه ی سخنانش گفت: از آنجا که امسال به دلیل حضور در برخی از پروژه های سنگین مثل نمایش های رضا حداد و «مکبث» رضا ثروتی بازی داشتم و در سینما هم پروژه سنگین فیلم آقای حاتمی کیا را بازی کرده بودم با خودم توافق داشتم کار تئاتر نکنم چون خیلی خسته بودم اما ناگهان پیشنهاد بازی در «ویتسک» مطرح شد.
او با ابراز خرسندی از گروهی که در این نمایش همکاری می کند، اضافه کرد: در این نمایش بخش هنری کار موهبتی است چون افراد خیلی خوبی دور هم جمع شده اند بنابراین حضور اعضای این گروه تلنگری بود و حس کردم دوست دارم در جمعی انسان محور حاضر شوم و از حاشیه های بازیگری دور بمانم.
بابک حمیدیان ادامه داد: با ناباوری سر پروژه «ویتسک» آمدم اما حالا حالم خیلی خوب است.
این بازیگر که پیش از این در نمایش «مکبث» با رضا ثروتی همکاری داشته است، افزود: جنس کارم در نمایش ویتسک با مکبث بسیار متفاوت است. ویتسک نمایشی عجیب و پر از رنج انسان معاصر است و امیدوارم این نمایش بر گروه ما بر تئاتر و مطبوعات ما مبارک باشد.
او در پاسخ به پرسشی درباره حاشیه هایی که فیلم «یه خانواده محترم» برایش ایجاد کرده گفت: این انزوا شروع شده هر چند بخشی از انزوای من خودخواسته است به طوری که شب یلدا را به تنهایی سپری کردم.
به گزارش ایسنا، در این نشست که در کافه گالری تماشاخانه «ایرانشهر» برگزار شد، رضا ثروتی کارگردان نمایش «ویتسک» درباره آماده سازی این اثر نمایشی توضیح داد: تابستان گذشته این پروژه را به سفارش جشنواره ی «گیون» آلمان آغاز کردم. جشنواره ای که در نزدیکی زادگاه گئورگ بوشنر نویسنده نمایشنامه «ویتسک» برگزار می شود. ایده اولی اجرا از این جشنواره آغاز شد و قرار است زمستان امسال نمایش مان را در آلمان به صحنه ببریم.
این کارگردان جوان تئاتر که نمایشنامه «ویتسک» را بازنویسی کرده است توضیحاتی درباره داستان این نمایشنامه ارائه کرد و افزود: در نمایش ما ترس های بشر امروز و کابوس های انسان امروزی را می بینیم.
ثروتی که تاکنون اجرای نمایشش چند بار به تاخیر افتاده، یادآور شد: در آغاز قرار بود نمایش ما فروردین و اردیبهشت امسال اجرا شود اما تالار حافظ به خاطر تعمیرات، تعطیل شد و اجرای ما عقب افتاد. از سوی دیگر برای اجرای دو نمایش دیگرمان «مکبث» و «عجایب المخلوقات» با تماشاخانه ایرانشهر قرارداد داشتیم و نمی توانستیم نمایش ویتسک را به مدت کوتاه اجرا کنیم. این چنین بود که اجرای ما به تابستان افتاد و از تابستان هم به دی ماه موکول شد.
او که پیش از این نمایشش با مشکلات ممیزی روبرو شده بود در این باره تصریح کرد: متن قبلی را کاملا بازنویسی کرده ام و دیگر اشکالات قبلی وجود ندارد. در این نمایش جهان متن من با جهان بوشنر کمی فاصله گرفته، نمایش مان هیچ مشکلی ندارد که اگر داشت اجازه اجرا نمی دادند.
این کارگردان تئاتر در ادامه صحبتش درباره اهمیت فرم و متن در نمایش «ویتسک» توضیح داد: در این نمایش، فرم و متن به یک اندازه اهمیت دارند. همچنان به دنبال این هستم تا در انتزاعی ترین حالت ممکن نزدیک ترین حالات عواطف انسانی را با تماشاگر ایجاد کنم.
ثروتی که پیش از این هم نمایشنامه «مکبث» اثر ویلیام شکسپیر را دراماتورژی کرده بود، یادآور شد: اصراری ندارم که متن اصلی نویسندگان را کنار بگذارم. در مکبث در حوزه دیالوگ به شکسپیر وفادار بودم اما برداشت جدیدی داشتم ولی در ویتسک با دو جهان متفاوت روبرو هستیم.
رضا ثروتی که پیش از این از حضور فرهاد قائمیان به عنوان یکی از بازیگران نمایش «ویتسک» خبر داده بود، درباره عدم حضور او در این نمایش گفت: ایشان بسیار متعهد و شریف هستند اما متاسفانه خواهرشان را از دست دادند و شرایط روحی مناسبی برای بازی در پروژه های سینمایی و نمایشی را ندارند.
او که این نمایش را با همکاری چند تهیه کننده اجرا می کند، با ابراز خرسندی از این موضوع اضافه کرد: اساسا وقتی در ایران کار تئاتر می کنی شاید نیمی از ذهنیت مان درگیر حواشی با سالن، مرکز هنرهای نمایشی، عوامل اجرایی و … است. چون ثبات و مکانیسم درستی نداریم اما تهیه کنندگان می توانند کمک کنند تا فشار روانی که بر گروه حاکم است قدری کاهش پیدا کند.
ثروتی در بخش دیگری از این نشست درباره مشکلاتی که برای سفر اعضای گروهش به کانادا پیش آمده بود، توضیح داد: مراودات فرهنگی ما با کانادا لغو شده است و تا به امروز نتوانسته ایم پول ویزای اعضای گروه را بگیریم. همچنان مشغول پیگیری هستیم اما به نتیجه نرسیده ایم.
به گزارش ایسنا، در این نشست آرمان جعفری یکی از تهیه کنندگان نمایش «ویتسک» با ابراز خرسندی از به نتیجه رسیدن تلاش های یک ساله اعضای این گروه گفت: تهیه کنندگی در تئاتر با عنوان تئاتر خصوصی آغاز شد اما آنچه روشن است تفاوت تهیه کنندگی تئاتر با سینما است.
وی اضافه کرد: شاید تنها انگیزه ای که برای تهیه کنندگی تئاتر وجود ندارد انگیزه های مادی است.
جعفری که تجربه همکاری با گروه هنرهای اجرایی ویرگول را هم داشته است، با ابراز تاسف از حذف یارانه های کمکی به تئاتر ادامه داد: در کشور ما یک شبه سوبسید تئاتر برداشته شده در حالی که تهیه کنندگی خصوصی در تئاتر بی معناست و در همه جای دنیا تئاتر نیازمند حمایت دولت است.
او در ادامه درباره حضور چند تهیه کننده دیگر در این اثر نمایشی اضافه کرد: طبیعتا پروسه سختی که برای تولید این اثر وجود داشته باعث شده بسیار هزینه بر باشد. به ویژه بحث های تکنیکی که دغدغه هایی را برای گروه به همراه داشت بنابراین شاید نیاز داشتیم گروهی از بیرون وارد کار شوند و در نیمه راه دیدیم اگر بخواهیم به کیفیت اثر توجه کنیم نیازمند گروه و تفکر جدیدی هستیم و خوشبختانه دو تهیه کننده دیگر به ما پیوستند.
جعفری متذکر شد: به هر حال داریم یک گام به سمت استقلال بیشتر در حوزه تهیه کنندگی تئاتر برمی داریم.
او با تاکید بر لزوم تفکیک بحث تهیه کنندگی از سرمایه گذاری اضافه کرد: در تئاتر به معنای واقعی کلمه تهیه کنندگی حرفه ای نداریم. در این نمایش هم تلاش کردیم تقسیم وظایف درستی داشته باشیم.
سپس مهدی کوشکی یکی دیگر از بازیگران نمایش ویتسک با ابراز خرسندی از بازی در این اثر نمایشی یادآور شد: در این نمایش در حوزه تهیه کنندگی اتفاق بسیار خوبی افتاده است چون شاید همه ما نخواهیم کارهای جمع و جوری به لحاظ اقتصادی اجرا کنیم و حضور تهیه کننده اتفاق خوبی است. چون دیگر لازم نیست کارگردان ایده هایش را در نطفه بکشد و حضور این تهیه کنندگان شروع خوبی است تا دیگران هم بتوانند چنین ایده هایی را بپرورانند.
اصغر پیران دیگر بازیگر نمایش هم در توضیح کوتاهی خاطرنشان کرد: این نمایش سومین همکاری من با رضا ثروتی و اتفاق بسیار خوبی است. بازی در نمایش های او باعث شده است مقوله بازیگری برای من بسیار جدی تر شود.
به گزارش ایسنا، بامداد افشار آهنگساز نمایش ویتسک هم توضیحاتی درباره ساخت موسیقی این اثر نمایشی ارائه کرد و گفت: در این نمایش، طراحی صدا نقش بسیار مهمی داشته است. موسیقی ما ترکیبی از موسیقی افکتیو، تجربی و طراحی صداست و از دل صدا و دیالوگ ها به موسیقی رسیده ایم.
وی اضافه کرد: هر چند همه موسیقی ما ضبط شده اما اجرای آن روی صحنه به گونه ای است که شبیه موسیقی زنده است.
محمد عقیلی دیگر تهیه کننده نمایش «ویتسک» نیز با اشاره به علاقه چندین ساله اش به حوزه تئاتر گفت: سال هاست نمایش های روی صحنه را پیگیری می کنم. به پیشنهاد یکی از دوستان تهیه کننده ام وارد حوزه تهیه کنندگی تئاتر شدم که انگیزه اصلی ام بعد از تماشای نمایش «عجایب المخلوقات» ایجاد شد چرا که این نمایش اثری بسیار حرفه ای و خوب بود.
در این نشست رضا بهجت طراح نور نمایش در پاسخ به پرسشی درباره شیوه کارش در تالار حافظ، گفت: تالار حافظ برای هر نمایشی تعریف نشده است بنابراین تغییراتی در چیدمان نورمان ایجاد کرده ایم. با این حال تا به امروز این نمایش حرفه ای ترین کارم بوده است.
همچنین رضا ثروتی در بخش پایانی این نشست در پاسخ به برسشی درباره وضعیت مجید بهرامی بازیگر نمایش «عجایب المخلوقات» که دچار بیماری سرطان بود، گفت: خوشبختانه حال مجید کاملا خوب است. او برای چکاپ به آلمان رفته و در حال حاضر زبان آلمانی می خواند و بیماری اش کاملا از بین رفته است.
به گزارش ایسنا، نمایش «ویتسک» هر شب ساعت ۱۹:۳۰ در تالار حافظ به صحنه می رود. قیمت بلیت این نمایش ۲۰ هزار تومان است اما برای ارگان ها و دانشجویان بلیت های تخفیف دار در نظر گرفته شده است.
مرتضی اسماعیل کاشی، پانته آ پناهی ها و … دیگر بازیگران این اثر نمایشی هستند.
در پایان نشست پوستر نمایش رونمایی شد.
ایسنا