صفحه اصلی > چهره هفته : بیوگرافی شان پن ( Sean Penn)

بیوگرافی شان پن ( Sean Penn)

54353

شان پن :Sean Penn

  تاريخ تولد: 17 آگوست 1960در سانتا مونیکا، کالیفرنیا

  مهمترین افتخارات : کاندید دریافت اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلمهای « راه رفتن مرد مرده » ، « شیرین و شرور » و « من سم هستم » . دریافت جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد برای فیلمهای « رودخانه مرموز » و « میلک »

 
معرفی کوتاه :

شان پن در سال 1960 در سنت مونیکای کالیفرنیا، در خانواده ای کاملا هنری متولد شد. پدرش یکی از کارگردانان شناخته شده سینما به اسم لئو پن بود که سریالهای زیادی ساخته است و مادرش به نام اِیلین پن ، بازیگری بود که علی رغم پرکاری ، هرگز در حد یک ستاره معرفی نشد.

شان به دلیل اینکه در خانواده ای سینمایی متولد شده بود، خیلی زود توانست خود را به عنوان بازیگر مطرح کند و در آثار تلویزیونی حضور پیدا کند. شان ابتدا کارش را با بازی در سریالهای تلویزیونی آغاز کرد و سپس در یکی از اولین کارهای سینمایی اش به نام « روزهایی هیجانی در بلندی‌های هیجمانت » به عنوان نقش اصلی فیلم، خود را به خوبی مطرح کرد. پس از این فیلم، پن به خوبی خود را به سطح اول بازیگری رساند و توانست با ایفای نقش یک محکوم به مرگ در فیلم « راه رفتن مرد مرده » ( در ایران این فیلم را با نام « آخرین گامهای یک محکوم به مرگ » نیز می شناسند ) اولین نامزدی اسکار خود را جشن بگیرد. پس از این فیلم ، پن روند سعودی اش را ادامه داد و توانست برای فیلمهای « شیرین و شرور » و « من سام هستم » نیز کاندید دریافت اسکار شود اما اولین بار در سال 2003 برای فیلم « رودخانه مرموز » موفق به دریافت اولین مجسمه اسکار بازیگری اش شد. از شان پن به تازگی « دسته گنگستر » به نمایش در آمده است.

 
نکاتی که احتمالاً درباره شان پن نمی دانید :

یکی از منتقدان سرسخت جورج بوش در دوره ریاست جمهوری اش بود.

در سال 2005 سفری هم به ایران داشت که در آن از مناطق مختلف ایران گزارشی کتبی تهیه کرده بود.24524234

منزل شخصی اش در سال 1993 بر اثر یک حادثه آتش سوزی به طور کامل از بین رفت

سیگار را که اعتیاد شدیدی به آن داشت در جشن تولد 40 سالگی اش ترک کرد.

در سال 2002 از عراق که جنگ زده بود، دیدن کرد.

در سال 2002 محل تبلیغاتی به قیمت 56 هزار دلار در روزنامه « واشینگتن پست » خرید و در آن نامه ای خطاب به جورج بوش را منتشر کرد. شان پن دراین نامه از بوش خواسته بود جنگ در عراق را به اتمام برساند. وی همچنین در این نامه خود را پدر دو فرزند و همچنین فرزند یک سرباز جنگ جهانی دوم معرفی کرده بود.

پدرش یکی از اعضای لیست سیاه هالیوود در دهه ی 50 بود.

در سال 1985 با خواننده معروف « مدونا » ازدواج کرد. این دو در سال 1989 از یکدیگر جدا شدند.

در سال 1987 به جرم کتک زدن یک بازیگر به 32 روز زندان محکوم شده بود.

از سال 1991 تا 1996 با رابین رایت زندگی می کرد. این دو بدون آنکه ازدواج کنند، صاحب دو فرزند شدند.

به شمال سان فرانسیسکو نقل مکان کرد تا از بزرگ شدن فرزندانش در هالیوود جلوگیری کند.

مدونا آهنگی را در وصف ازدواج ناموفقش با شان پن به نام « Till Death Do Us Part » سروده است.

در دهه ی 70 و 80 میلادی به کلاسی بازیگری می رفت که میشل فایفر هم در آنجا بود.

یکی از دوستان صمیمی لارس اولریش ( درامر گروه متالیکا ) می باشد.

علاقه مند به موج سواری است.
34635
در سال 2008 رئیس هیئت داوران جشنواره کن بود.

در 2007 با هوگو چاوز ( رئیس جمهور ونزوئلا ) به گشت و گذار در ونزوئلا پرداخت.

 
مهمترین فیلمهای شان پن :

Fast Times at Ridgemont High

Crackers

Shanghai Surprise

We’re No Angels

Carlito’s Way

Dead Man Walking

She’s So Lovely

U Turn

The Game

21 Grams8989

The Assassination of Richard Nixon

All the King’s Men

Milk

  Fair Game

The Tree of Life

Gangster Squad

The Thin Red Line

Sweet and Lowdown

Before Night Falls

I Am Sam

Mystic River

 

دُرسا کیانفر

این مطلب بصورت اختصاصی برای سایت ” مووی مگ ” به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگیرد قانونی می شود.

به جمع طرفداران مووی مگ در فیس بوک بپیوندید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها