سه روز پس از اعلام لغو اکران فیلم «مصاحبه» به علت تهدیدهای تروریستی از سوی هکرهای منتسب به کره شمالی، واکنشها در حال شدت گرفتن و پیچیدهتر شدن است.
به گزارش مووی مگ به نقل از آنا، دولتها، سازمانهای اداری و امنیتی، شرکتهای دولتی و خصوصی، گروهها، چهرهها و شخصیتهای هنری و سیاسی به این مسأله واکنش نشان میدهند. عدهای سونی را به «بزدلی» متهم میکنند و عقبنشینی آن شرکت را باج دادن به تروریستها و هکرها تلقی میکنند، عدهای برای کره شمالی خطونشان میکشند و عدهای نیز از کره شمالی دفاع میکنند. عنوان تعدادی از اخبار منتشر شده در ساعات اولیه روز شنبه 29 آذر 93 در مورد مسأله هک شدن شرکت سونی، لغو اکران «مصاحبه» و نقش کره شمالی در این ماجرا را در ذیل میبینیم:
– سردبیر رسانه دولتی چین: «مصاحبه» چیزی نبود که هالیوود و جامعه آمریکا به آن افتخار کند. آمریکا باید به جای رفتار پرخاشگرانه، منش خوب از خود نشان دهد ( سی بی اس نیوز ) .
– لری فلینت قصد دارد هجویهای بر فیلم «مصاحبه» بسازد و گفته است: «اگر کیم جونگ اون (رهبر کره شمالی) و نوچههایش تا حالا ناراحت می شدند، پس صبر کنند و ببینند چه فیلمی قرار است دربارهشان ساخته شود.» (انترتینمنت ویکلی(
– به گفته مقامات آمریکایی، سازمانهای دولتی آمریکا فهرستی از گزینههای واکنش به کره شمالی در مورد هک شدن شرکت سونی را در اختیار کاخ سفید قرار میدهند. (CNN)
– شرکت سونی با چهارمین مورد شکایت قانونی در مورد هک شدن روبرو شد. دو کارمند سابق آن شرکت میگویند سونی سابقهای طولانی در ضعف امنیت اطلاعاتی دارد. (هالیوود ریپورتر(
– شرکت سونی در بیانیهای اعلام کرد که بهدنبال روش جایگزینی برای نمایش دادن «مصاحبه» است. این شرکت در بیانیهاش گفت که در سه هفته گذشته با وجود رفتار «وحشیانه»ای که با آن شرکت و کارکنانش شده است، توجه خود را به یک هدف معطوف کرده است: به اکران رساندن «مصاحبه». سونی با تأکید بر اینکه نباید «تهدیدها باعث سرکوب آزادی بیان شود»، اعلام کرد که تصمیم آن شرکت در نتیجه تصمیم اکثریت دارندگان سالنهای سینما در آمریکا اتخاذ شده است. و آن شرکت «چارهای جز لغو اکران نداشته است».
– مایکل لِیتون، مدیر عامل سونی پیکچرز: «ما همیشه مشتاق آن بودیم که برای جامعه آمریکا امکان دیدن فیلمها را فراهم کنیم.» وی اظهار داشت: «ما پناه نگرفتهایم. ما تسلیم نشدهایم.» (CNN)
– سناتور مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه فلوریدا، از اوباما خواست که واکنش نشان دهد و «صدمه وارد آمده به آزادی بیان را برطرف کند». وی در بیانیهای که منتشر کرد از دولت آمریکا خواست تا کره شمالی را به فهرست کشورهای حامی تروریست بازگرداند.
– آمریکا بازگرداندن و افزودن کره شمالی به فهرست کشورهای حامی تروریسم را بررسی میکند. (CNBC)
– اف. بی. آی: کره شمالی مسئول هک شدن شرکت سونی است. (CNBC)
– سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای در مورد قرار دادن کره شمالی در فهرست کشورهای حامی تروریسم اعلام کرد: «ما این حق را برای خود قائلیم که از همه ابزارهای لازم برای محافظت از خود و دفاع از ملت و منافع خود استفاده کنیم»
–باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا: «هیچ نشانهای از اینکه کسی در سونی همدست کره شمالی در حمله سایبری به به آن شرکت بوده، در دست نیست» اوباما با اشاره به اینکه حمله سایبری به سونی خسارت بزرگی بر جا گذاشته است، افزود: «ما به شیوه خود و در زمان و مکانی که خود انتخاب میکنیم، واکنش نشان خواهیم داد. ( ای بی سی نیوز )
– اوباما گفت که ایکاش سونی پیش از تصمیم گرفتن در مورد اکران نکردن فیلم «مصاحبه» با او صحبت میکرد. وی گفت که سونی در مورد اکران نکردن «مصاحبه» مرتکب اشتباه شده است. (ورایتی)
– دیپلمات کره شمالی در سازمان ملل متحد هرگونه ارتباط کشورش با حادثه هک شدن سونی را انکار کرد. (رویترز)
– مقامات آمریکایی میگویند آن کشور با ژاپن، کرهجنوبی، چین و روسیه هستند تا ازآنها برای لگام زدن بر کره شمالی به منظور جلوگیری از اقدام آن کشور به حملات سایبری کمک بگیرند.
– کریس داد، رئیس انجمن فیلم آمریکا، هک کردن سونی را «یک اقدام نفرتانگیز جنایتکارانه» نامید. (سایت رسمی انجمن فیلم آمریکا(
– شان پن، بازیگر آمریکایی به شرکت سونی بهعلت پایین کشیدن «مصاحبه» از اکران سینما حمله کرد و در ایمیلی نوشت: «سونی برای داعش کارت دعوت فرستاده است. من معتقدم که داعش این دعوت را میپذیرد. جعبه پاندورا (در اسطورههای یونانی: جعبهای که همهی شر و پلیدی جهان در آن قرار داشت) رسماً گشوده شده است.» (ورایتی(