صفحه اصلی > نقد و بررسی فیلم خارجی : نقد و بررسی فیلم Big Mommas: Like Father, Like Son ( مادربزرگ : مثل پدر ، مثل پسر )

نقد و بررسی فیلم Big Mommas: Like Father, Like Son ( مادربزرگ : مثل پدر ، مثل پسر )

1
 

چه حسی به شما دست می دهد وقتی در یک غروب سرد زمستانی به تماشای فیلمی می روید که می دانید کمتر از یک فاجعه نیست؟! نکته جالب درباره همه ما این است که می دانیم فیلمهایی مثل مادربزرگ چه فاجعه هنری ایی است اما باز هم به دیدن آن می رویم! با اینحال ذکر این نکته هم لازم است که در هنگام نمایش فیلم سالن سینما از خنده پر بود و تنها کسی که در حال حرص خوردن بود من و همکارم به همراه خانمی بود که 3 ردیف جلوتر از
ما نشسته بود! البته آن خانم نتوانست این فیلم را تا انتها تحمل کند و عطای دیدنش را به لقایش بخشید. فیلم مادربزرگ: مثل پدر، مثل پسر سومین قسمت از سلسله فیلمهای مادربزرگ است که ساخته شده. قسمت اول این مجموعه فیلمها در سال 2000 با عنوان خانه مادربزرگ ساخته شد که علی رغم تمام سطحی نگری هایی که داشت توانست فروش مناسبی داشته باشد. قسمت دوم بعد از 6 سال در اواخر سال 2006 به نام خانه مادربزرگ 2 اکران شد که از هر حیث فیلمی به مراتب ضعیف تر از قسمت اول بود. حالا بعد از 5 سال بار دیگر مارتین لارنس در لباس مادربزرگ بازگشته است تا شاید بتواند تماشاگران گذشته خودش را بار دیگر بخنداند. اما واقعا کسی هست که به این مادربزرگ بی مزه بخندد؟


مالکوم ترنر ( مارتین لارنس ) افسر اف بی آی که سالهای گذشته با به تن کردن لباس مادربزرگ توانسته بود سارقان خطرناکی را دستگیر کند، حالا دیگر تقریبا از آن کار بازنشسته شده و ترجیحا مثل یک مامور اف بی ای معمولی انجام وظیفه می کند. پسر خوانده مالکوم به نام ترنت ( براندون تی جکسون )  در بحرانی ترین شرایط ممکن سنی قرار دارد، او قصد دارد تبدیل به یک ستاره رپ شود و از این طریق شهرت فراوانی بدست آورد؛ اما مالکوم علاقه مند است که ترنر در دانشگاه ادامه تحصیل دهد تا در آینده بتواند فرد مفیدی برای جامعه باشد. در این گیر و دار و اختلافاتی که ب2رای این دو پیش می آید، در یک روز ترنر به صورت اختلافی شاهد یک قتل می شود که به نظر می رسد توسط گانگسترهای اروپای شرقی انجام شده باشد. حالا ترنر تنها شاهد ماجرا است و می تواند کمک زیادی به دستگیری این مجرم خطرناک کند . مالکوم ناراضی از شرایط پیش آمده، بار دیگر لباس مادربزرگ را بر تن می کند و اینبار به یک مدرسه دخترانه می رود که بنظر می رسد سرنخ های مهمی از قاتل در آنجا وجود داشته باشد. او در این راه به همراه پسر خوانده خودش که او نیز با بر تن کردن لباسی زنانه در نقش نوه مادربزرگ به این مدرسته وارد می شود و…

مثل پدر، مثل پسر نه شبیه به پدرش ( خانه مادربزرگ ) نه شبیه پسرش ( خانه مادربزرگ 2 ) است. اگر فیلمهای قبلی باعث می شد احساس کنید که احتمالا سازندگان به شعورتان توهین کرده اند ، با دیدن مادریزرگ: مثل پدر ، مثل پسر مطمئنا احساس خواهید کرد که سازندگان به شعور شما توهین کرده اند!. بهترین قسمت مادربزرگ … زمانی است که فیلم هنوز بازیگرانش را تبدیل به زن نکرده؛ در این قسمت کوتاه ما شاهد اختلاف طبیعی پدر و پسر هستیم که در همین زمان کوتاه جذاب است و اگر کمی بیشتر پرداخته می شد می توانست حداقل نکته مثبتی برای مثل پدر ، مثل پسر باشد اما همین که پدر و پسر وارد مدرسه دخترانه می شوند و هویتشان را تغییر می دهند ، گویی شعورشان را هم دچار تغییراتی می شود. مارتین لارنس شاید در خانه مادربزرگ توانست از پس بازی در نقش یک پیرزن پیر بربیاید اما در مثل پدر، مثل پسر هیچ نکته جذابی برای ارائه ندارد. مادربزرگی که لارنس آن را به تصویر کشیده به شدت تکراری و غیر قابل تحمل است. مادربزرگ در مدرسه بیشتر بجای اینکه دنبال انجام ماموریت خودش باشد، در حال درس زندگی دادن به نوجوانهاست و دائما در حال نصیحت های کلیشه ای به دخترهای نوجوان است و آنها را به رابطه سنتی تشویق می کند. متاسفانه این قسمت از فیلم شاید برای پدر و مادرها و افراد نسبتا پر سن و سال نکته مثبتی به حساب بیاید؛ اما کدام نوجوانی امروزی را سراغ دارید که با حرف یک پیرزن غریبه دگرگون شود و راه و روش زندگی سالم را پیش بگیرد؟! البته خود فیلم هم پایبند به شعارهای اخلاقی اش نیست و ما می بینیم که خود مادربزرگ ( که در اصل مالکوم است )  بدش نمی آید با دخترهای نوجوان معاشرت یا … داشته باشد!. این تناقض باعث شده تا تماشاگر هم تکلیف خودش را نداند و درمانده بماند که باید این مادربزرگ را باور کند یا نه.فیلم علاوه بر این نصیحت های اعصاب خرد کن، پر است از شوخی های جنسی که پیش از این بارها در دو قسمت قبلی همین مادربزرگ دیده بودیم. تقریبا تمام این شوخیها به اصطلاح پایین تنه ای هستند و شاید بتواند تماشاگران کم سن و سال را بخنداند اما اصلا و ابداً برای تماشاگرانی که به دنبال چیزی بیشتر از شوخی های پایین تنه ای هستند، نکته ای ندارد. جان وایتسل کارگردان این فیلم که قسمت قبلی را هم ساخته بود، به هیچ عنوان سعی نکرده از دل شخصیت مادربزرگ شخصیت جدید و جذاب تری برای نسل جدید بسازد و بدون تعارف باید بگم که شخصیت مادربزرگ متعلق به دهه ی گذشته است.

مادربزرگ : مثل پدر، مثل پسر فیلمی است که نمونه داخلی آن هم فراوان است. اگر هوس کردید نسخه فرنگی فیلمهایی که این روزها در سینمای ایران اکران می شوند ( از جمله فیلمهایی با بازیگری احمل پورمخبر و جواد رضویان و… ) را ببینید و بجای تاسف خوردن به حال سینما ، با تمام وجود از لوده بازی های بازیگران لذت ببرید! فیلم مثل پدر ، مثل پسر را از دست ندهید.1_star

منتقد : میثم کریمی
 
 

مادربزرگ : مثل پدر، مثل پسر : Big Mommas: Like Father, Like Son

کارگردان : 3John Whitesell

نویسنده : Matthew Fogel ، Don Rhymer

بازیگران :

Martin Lawrence  …  Malcolm / Big Momma

Brandon T. Jackson  …  Trent / Charmaine

Jessica Lucas  …  Haley

Michelle Ang  …  Mia

و……………

ژانر : کمدی

درجه سنی :  PG-13( مناسب برای افراد بالای 13 سال)

زمان : 107دقیقه


اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها