در حالی که تهیه کننده و کارگردان فیلم «امپراطور جهنم» ظهر امروز با انتشار نامهای انتقادی به رئیس سازمان سینمایی به دلیل نادیده گرفته شدن «سینمای استراتژیک» در بخش مسابقه جشنواره فجر انصراف خود را از نمایش این فیلم در بخش چشمانداز جشنواره اعلام کردند، بعد تهیهکننده فیلم «آوازهای سرزمین من» در یادداشتی خزاعی را متهم کرد که به عنوان دبیر جشنواره مقاومت این فیلم را که نمونه «سینمای استراتژیک» است، در آن جشنواره به نمایش نگذاشته است!
به گزارش مووی مگ به نقل از آی سینما، در نامه پرویز شیخ طادی و محمد خراعی کارگردان و تهیه کننده «مپراطور جهنم» خطاب به حجتالله ایوبی آمده است: «این فیلم… نگاهی دارد به پشت پردههای «پیوند عربی- عبری» و همکاری صهیونیسم بینالملل و خاندان آلسعود. اثری که به ضرس قاطع میتوان گفت: نمونه آن را در سینمای منطقه نداریم. به حسب ضرورت موضوعی و اهمیت استراتژیک این اثر؛ و نیز، فقدان آثار استراتژیک پیرامون موضوعات منطقهای در سبد سینمای ایران، گروه سازنده با تشویق و استقبال دبیرمحترم جشنواره و حضرتعالی بنا را براین گذاشت تا با تلاشهای های شبانه روزی و با تمام انرژی فیلم را به جشنواره برساند تا سبد جشنواره خالی از این موضوع مهم نباشد. متاسفانه، با کج سلیقگی و بر اثر ناتوانی درک ضرورت های فرهنگی و اجتماعی و عدم تشخیص درست اولویت های مضمونی و موضوعی آثار، فیلم «امپراطور جهنم» نادیده گرفته شد.»
آنها در ادامه انصراف رسمی خود را ازنمایش این فیلم در بخش غیر رقابتی جشنواره اعلام کردهاند.
اما چند ساعت بعد امیرحسین شریفی تهیهکننده فیلم «آوازهای سرزمین من» با انتشار یادداشتی دست به افشاگری علیه خزاعی زده و گفته بلایی که سر او آوردهاند، سر خودشان آمده است!
او که مدعیست این فیلم «اولین فیلم ضد داعش» است، اببتدا روایتی از پذیرفته نشدن آن در جشنواره فجر سه سال پیش ارائه داده و اعلام کرده علیرضا رضاداد دبیر وقت جشنواره فجر اجازه حضور در جشنواره را نداد.
شریفی که تهیه فیلمهای «پری» داریوش مهرجویی و «ضیافت» مسعود کیمیایی را در کارنامه دارد، در ادامه یادداشت خود نوشته است: «بعدتر وقتی «آوازها…» راهی به جشنواره مقاومت به دبیری محمد خزاعی پیدا نکرد فهمیدم که آقایان شعارده حتی جرأت این را ندارند که در جشنواره ای که به واسطه مفاهیمی نظیر مقابله با افکار انحرافی گروههای تکفیری بودجه می گیرد هم اولین فیلمی که بر این مبنا ساخته شده را اکران کنند!»
این تهیه کننده در ادامه طعنههایش به خزاعی را ادامه داده است: «آقای دبیر جشنواره مقاومت که در هیأت مدیره برخی موسسات سینمایی وابسته به منابع عمومی حضور دارند و در کنار تولید فیلمهای ارگانی اخیرا مجری تلویزیون هم شده اند یادشان نرود که دنیا دار مکافات است و هر چه کنند به خود کنند و همان بلایی را که بر سر ما آوردند حالا بر سر خودشان آمد. وقتی نامه ایشان را خواندم واقعا به تردید افتادم این نامه را همان کسی نوشته که اولین فیلم ضد داعش سینمای ایران را به جشنواره تحت امرش راه نداد؟ آن هم فیلمی که با کمتر از یک چهارم بودجه ای ساخته شده که ایشان برای ساخت فیلم حذف شده شان از آن برخوردار بودند.»
به نظر میرسد دامنه این افشاگریها در روزهای آینده ادامه خواهد داشت. این در حالیست که جشنواره فجر از سوی دیگر متهم به اعمال ممیزی درباره فیلمهای دیگر و عدم نمایش فیلمهای کارگردانانی مانند کیانوش عیاری، تهمینه میلانی، شهرام مکری و… است و حالا از سوی طیفی دیگر هم مورد انتقاد قرار گرفته است.