صفحه اصلی > اخبار سینمای ایران : اظهارات رویا تیموریان دریاره سلحشور!

اظهارات رویا تیموریان دریاره سلحشور!

teymoorian

به گزارش شبکه ایران ، رویا تیموریان بازیگر ارزنده تئاتر، سینما و تلویزیون به تازگی در گفتگویی با اظهار گلایه از کسانی که ادعا میکنند سینمای ایران باید تعطیل شود از این مساله سخن گفت که اگر سینما، تعطیل شود، این دوستان چه خواهند کرد. تیموریان که این روزها فیلم سینمایی «گزارش یک جشن» را آماده اکران دارد، از مشخص نبودن وضعیت اکران این فیلم و همچنین فیلم «زادیوم» ساخته ابوالحسن داوودی اظهار گلایه کرد. بخشهایی از گفته های تیموریان را به نقل از رادیونمایش میخوانید:


چرا «زادبوم» با دریافت پنج جایزه از جشنواره فجر همچنان توقیف است؟

برخی مواقعی اتفاقاتی رخ میدهد که نمیتوان هیچ توجیهی برای آنها ارائه کرد. مثلا چرا «زادبوم» با دریافت پنج جایزه از جشنواره فجر همچنان توقیف است؟ چرا فیلم آقای حاتمی کیا مشکل پیدا کرد؟ چطور است که فیلمی پروانه ساخت میگیرد اما به ناگاه همزمان با تولید، پروانه ساخت لغو میشود یا آن که فیلم ساخته شده و پروانه نمایش نمیگیرد؟ صادقانه میگویم ما سینمایی ها هم از خودتان هستیم چرا ما را غیرخودی میدانند؟


نیاز به مدیران فرهنگی

فکر میکنم ما مشکل مدیریتی داریم که این مشکل به تدریج باید مرتفع شود. ما به مدیران فرهنگی نیاز داریم؛ مدیرانی که مقوله فرهنگ و هنر را خیلی خوب بشناسند.


فضای متشنج مابین خانه سینما و معاونت سینمایی فقط باعث امتداد سوء تفاهمات است

خانه سینما یک N.G.O است یعنی یک موسسه غیرانتفاعی که البته کمکهایی هم از سوی ارشاد به آن میشود. متاسفانه ارشاد به خاطر تنبیه خانه سینما، این کمکها را قطع کرده است شاید به این دلیل که فکر میکنند خانه سینما محل توطئه است اما این مساله درست نیست. واقعا چرا تحمل برگزاری جشن خانه سینما را ندارند؟ این نهاد هیچ ماهیت سیاسی ندارد و تنها شورایی است که قرار است مشکلات مادی و معنوی هنرمندان را در حد خود حل کند. این فضای متشنج مابین خانه سینما و معاونت سینمایی فقط باعث امتداد سوء تفاهمات است. خانه سینما وظیفه دارد اطلاعات مربوط به اوضاع هنرمندان را در اختیار ارشاد قرار دهد تا ارشاد به هنرمندان کمک کند. مثلا اینکه فردی بیمار است یا نیاز مالی دارد بایستی از طریق خانه سینما مشکلات وی به ارشاد اطلاع داده شود تا به اوضاع این سینماگر رسیدگی شود.


خانه سینما اشکالات خاص خود را هم دارد

خانه سینما ممکن است اشکالاتی هم داشته باشد که این اشکالات هم باید تذکر داده شود و یا با برگزاری جلسات، مشکلات را حل کرد. چرا سنت با هم حرف زدن از بین رفته؟ ای کاش به راحتی درباره موضوعات مورد سوء تفاهم سخن گفته و به این ترتیب مشکلاتمان را حل میکردیم.


یک خاطره بد

یکی از خاطرات بسیار بد مربوط به زندگی ام زمانی بود که حدودا شش سال قبل و بعد از چهارده سالی که عضو انجمن نمایش بودیم به ناگاه من و تعداد دیگری از هنرمندان و از جمله هما روستا، آتیلا پسیانی، پانته آ بهرام، مهتاب نصیرپور، اصغر همت و افسر اسدی به عنوان نیروهای مازاد این انجمن اخراج شدیم و هم حقوق و هم بیمه ما قطع شد! این انجمن حدودا بیست سال قبل تاسیس شده بود تا محلی باشد برای رسیدگی به مشکلات انبوه هنرمندان اما اوضاع در شرایطی پیش رفت که از هدف اصلی خود در افتاد. در این شش سالی که از انجمن اخراج شدیم نه بازنشستگی به ما دادند و نه سنوات!


اعتراض به سیاستهای غلط

گاها شاهدیم که به محصولات سینمایی سخیف تولید داخل، اعتراضاتی صورت میگیرد اما این اعتراض، اعتراض به هنرمندان نیست چون برخی هنرمندان در این حرفه مانند کارمند هستند و هر کاری که از آنها خواسته میشود انجام میدهند. اعتراض به سیاستهای غلطی است که اسباب تولید آثار سخیف را ایجاد میکند.


اگر سینما تعطیل شود شما چه میکنید؟

در مورد سخن آن آقایی که گفته این سینما باید تعطیل شود، همین قدر میگویم که سینما همین حالا هم نیمه تعطیل است اما ای کاش آن را به طور کامل تعطیل کنند بعد ببینیم دوستی که چنین اظهارنظری کرده، چه خواهد کرد؟


تحصیل آکادمیک بازیگری اهمیت دارد

همه جای دنیا تحصیلات آکادمیک اهمیت دارد بنابراین هر کس که علاقمند به بازیگری است باید ابتدا بکوشد تحصیلات آکادمیک خود در باب سینما را ادامه داده و در کنار آن کتابهای خوب بخواند، فیلم خوب ببیند، تئاتر خوب ببیند، روانشناسی و جامعه شناسی بخواند و به رفتار مردم دقت کند تا بتواند یک بازیگر خوب شود. هر کس میگوید تحصیلات آکادمیک، مهم نیست، بیراه میگوید.


هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد

هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد اما زن چون به لحاظ شخصیتی آسیب پذیرتر است باید در سینما بر مساله زن،تمرکز بیشتری شود. در اغلب فیلمها هم شخصیت و وقار زن دیده شده و اگر هم دیده نشده ناشی از سختگیری هایی است باعث فیلم نساختن در برخی مضامین خاص میشود.


نقدهای تلویزیونی را نمی بینم

نقدهای تلویزیونی را نمی بینم چون نقد اصولی کمتر در تلویزیون شنیده میشود ضمنا باید اجازه داد فیلم به درستی اکران شود و بعد آن را نقد کرد.


در هر صنفی مشکلات اخلاقی وجود دارد

در هر صنفی مشکلات اخلاقی وجود دارد پس چرا تنها سینما زیر ذره بین است؟ شما در هر اداره خاصی هم مشکلاتی این چنینی را می بینید. ممکن است در یک بیمارستان هم چنین مشکلاتی وجود داشته باشد آیا این دلیلی بر آن است که کلیه پرسنل بیمارستان را زیر سوال ببریم؟ اشتباه در همه جا وجود دارد اما انگار تنها این هنرمندان هستند که باید زیر ذره بین باشند. به نظر میرسد گروهی قصد دارند که حرمت هنرمند را از بین ببرند اما هنرمندان باید دست به دست هم داده و حرمت خویش را حفظ کنند!


ذره بین : حرص نخور خانم تیموریان! گوش کسی شنوا نیست.

به جمع هواداران مووی مگ در فیس بوک بپیوندید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها