در هفته ای که گذشت جشنواره فیلم فجر آغاز شد و باعث شده که ما هم همچین پر و پیمان، بتونیم یه ستون خوب ببندیم! اما قبل از اینکه به جشنواره برسیم، باید بگم که در هفته گذشته خبر رسید که پزشکان یک مادر که به سرطان مبتلا شده را جواب کرده و اعلام کرده بودند که کمتر از یکسال بیشتر نمی تواند زنده باشد. ( در اینجا می توانید بخوانید )
کیت وینسلت هم پس از اینکه از ماجرا مطلع شد، یک کمپین به همراه لئو دیکاپریو راه انداخت که بتونن هزینه کمک به این مادر رو تامین کنن و بفرستنش آلمان که درمان بشه. این پول در نهایت جور شد و مادر هم بدون مشکل، سرطان رو شکست داده و برگشته سر خونه و زندگیش.
ما هم که از اینجور حرکت ها همیشه استقبال کرده و می کنیم، به دلیل آنچه که « حرکت درست و حسابی جک و رز « می نامیم، لوح زرینی را به این دو عزیز تقدیم می کنیم که تونستن مفید واقع بشن و زندگی رو به این مادر بازگردانند. توی روزگاری که دلار واسه خودش داره هر لحظه میره بالا، شنیدن همچین خبری حس خوبی داره!
برسیم به جشنواره خودمون. در این هفته جشنواره فیلم فجر آغاز شد و در همان ابتدا زمانی که فیلم جدید ابراهیم حاتمی کیا یعنی « به وقت شام » در مشهد در حال نمایش بود، یکدفعه حاتمی کیا متوجه شد که ملت در حال فیلمبرداری از پرده سینما هستند! به همین دلیل سریعاً نمایش فیلم رو متوقف کرد و کلی هم قاطی کرد که چرا اینجا کنترل نمیشه و اون کیه اونجا داره فیلم میگیره و اینا ( در اینجا می توانید ببینید )
ما هم اینجا یه تمشک درست و حسابی به دلیل آنچه که « فیلم کِش رونده » می نامیم، به آن عزیزان فیلمبردار که حالا نمی دونیم خودسر یا غیر خودسر، مشغول فیلمبرداری از پرده سینما بودند تا بازار قاچاق راه بیندازند، تقدیم کرده و نسبت به شعورشان شک می ورزیم چراکه با هیچ متر و معیاری نمیشه این رفتار رو توجیه کرد. آقا کاری نکنید که دیگه سینما نابود بشه ؛ یه مقدار فرهنگ به خرج بدید خب!
اخیرا یکی از مجریان رادیو پشت میکروفن آمده و سعی کرد که برنامه اش رو با انتقاد از صحبت های مهران مدیری در برنامه « دورهمی » که با اهالی رادیو شوخی کرده بود، آغاز کنه.
اما در میان صحبت های این عزیز که مشخص بود همچین خیلی سفت و سخت از دست مدیری ناراحت هست، حرف های عجیب و غریبی هم شنیده شد که مهمترینش این بود که بزرگوار گفت : : « فایل صوتی آخرین باری که مهران مدیری در رادیو بود من دارم صداشو که صدای قوقولی قوقو و خروس در میاورد و حالا اومده به رادیو گیر میده! »
ما که نمی دونیم این حجم از عدم تحمل شوخی چه زمانی قراره رخت از این کشور ببنده. با دکتر جماعت شوخی میکنی یکدفعه صنفی بیانیه می دن، با اهالی فرهنگ هم که شوخی میکنی دست کمی از دیگران ندارن و همچین خیلی توهین آمیز برخورد می کنند.
بهرحال، ما اینجا به دلیل آنچه که « توهین به سبک گوینده رادیو » می نامیم، تمشک زرینی را به این عزیز تقدیم می کنیم که نشون داد ظرفیت شوخی داره و اتفاقاً پاش که بیفته چهار تا حرف مثبت هجده هم یکدفعه ای دیدی که از دهانش خارج شد! بزرگوار رو ولش میکردی میومد میگفت : « اون مهران مدیری فلان فلان شده رو میگی؟ آخرین باری که اینجا بود داشت…. استغفرالله! »
جشنواره امسال تا امروز کم گزینه تمشک بگیر نداشته! یکی از این موارد که خیلی هم عجیب و بامزه هست، نحوه رای گیری آثار منتخب تماشاگران هست که اصلاً معلوم نیست کی به کی هست! قضیه اینجاست که برای اولین بار مسئولین برگزاری اومدن رای گیری بهترین فیلم از نگاه تماشاگران رو اینترنتی کردن اما چند روز از آغاز جشنواره گذشته و تازه نتایج منتشر شده و اون هم چه نتایجی! نصفه شب، یک لیست شامل نام ده فیلم منتشر کردن و اومدن گفتن اینا به انتخاب تماشاگرها تا الان منتخب جشنواره هستند!
والا ما که نفهمیدیم چرا حالا ده تا فیلم! آخه ده تا!؟ بعدش اینکه این اسامی همینجوری قر و قاطی منتشر شده. نه براساس رتبه هست، نه براساس حروف الفبا ، نه براساس هیچی! فقط یه لیست ده فیلمه هست که اومدن گفتن اینا تا الان خیلی مخاطب های جشنواره باهاشون حال کردن!
از این رو، به دلیل آنچه که « مدیریت غلط بزرگترین رویداد فرهنگی کشور » می نامیم، تمشک زرینی را به عزیزان برگزار کننده سی و ششمین جشنواره فیلم فجر تقدیم می کنیم که در عصری که حتی شبکه های اجتماعی در لحظه و بدون درنگ، نتایج نظرسنجی عمومی رو با ذکر جزئیاتش بصورت عمومی نشون می دن، اومدن گفتن رای گیری اینترنتی باشه اما الان یکدفعه یه لیست بدون جزئیات دادن گفتن اینا منتخب بودن! بعدش همین شما دو فردای دیگه میای میگی انتقادها بیجا هست و ما خیلی هم خوبیم!
آخرین تمشک زرین هفته رو هم که دقیقه نودی دستمون رسید تقدیم می کنیم به کارگردان عزیز فیلم « لاتاری » که به برنامه هفت تشریف آورد و گفت که فیلم فاشیستی ساخته و خیلی هم تازه حال میکنه که اینکارو کرده و ملت هم تازه با فیلمش کف و سوت زدن و باهاش موافق هستن!
این بزرگوار در ادامه صحبتش یه تَشَر هم به ابوالقاسم فردوسی زد و گفت که : « آقا فیلم من فاشیستیه چیز عجیبیه!؟ برید نگاه کنید خب شاهنامه فردوسی هم فاشیستی نوشته شده و کلا ابوالقاسم هم فاشیست بوده شما به من گیر دادید؟! اصلاً قهرمان های سینما هم همه شون فاشیست بودن! »
ما هم اینجا بی برو بگرد ، تمشک زرینی را به محمد حسین مهدویان بابت آنچه که « دنیای شگفت انگیز فاشیستی محمد حسین مهدویان » می نامیم تقدیم کرده و او را کمی دعوت به خویشتن داری می کنیم و پیشنهاد هم می کنیم که یکم گاهی بشینه و مطالعه کنه و البته سعی هم نکنه با پشت دست به دهن مجری فلان برنامه هم بزنه! این روزا دیگه کسی رو نمیزنن و فیلم نمیسازن که یکی بره یکی رو بکشه بگه دلم خنک شد! یکم آروم برادرِ من… آروم خب!
ذره بین
* شما می توانید گزینه های ” لوح زرین بگیر یا تمشک بگیر” سینمایی یا تلویزیونی تان را به ما معرفی کنید تا آنها را در همین بخش معرفی کرده و جوایزشان را تقدیمشان کنیم!
این مطلب بصورت اختصاصی برای سایت ” مووی مگ ” به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگرد قانونی می گردد.
به خانواده بزرگ جامعه مجازی مووی مگ بپیوندید