صفحه اصلی > اخبار سینمای جهان : به بهانه روز جهانی تئاتر / با شگفت انگیزترین سالن های نمایش جهان آشنا شوید! + تصاویر

به بهانه روز جهانی تئاتر / با شگفت انگیزترین سالن های نمایش جهان آشنا شوید! + تصاویر

e02988c202b414230710e35981b3bcbc394951e7

27 مارس روز جهانی تئاتر است. این روز نخستین بار در سال ۱۹۶۱ توسط انستیتو تئاتر فنلاند و با پشتیبانی مراکز تئاتری دیگر در اسکاندیناوی انتخاب شد. انستیتو بین‌المللی تئاتر (ITI) در همان سال در کنگره‌ی خود در وین، این پیشنهاد را قبول کرد و روز گشایش “فستیوال تئاتر ملت‌ها” در پاریس، یعنی روز ۲۷ مارس را به عنوان “روز جهانی تئاتر” تثبیت نمود.

به گزارش مووی مگ به نقل از پونز، در سراسر جهان سالن‌های نمایش باشکوهی وجود دارند که به بهترین نحو ساخته شده‌اند. تعدادی از آنها در کنار معماری خیره‌کننده قدمت قابل توجهی داشته و سال‌هاست میزبان دوستداران هنرهای نمایشی هستند.

در این مطلب به معرفی پانزده مورد از زیباترین و معروف‌ترین سالن‌های تئاتر جهان می‌پردازیم.

۱. پالاس گارنیه، پاریس، فرانسه

تالار کاخ گارنیه یکی از پربازدیدترین بناهای توریستی پاریس است. این بنا از سال ۱۸۷۵ میزبان اجراهای بزرگ و افسانه‌ای بوده و ظرفیتی قریب به ۲۰۰۰ نفر دارد. جزئیات ساختمان خارجی این کاخ به گونه‌ای باشکوه و مجلل است که چشم بیننده را خیره می‌کند. دکور داخلی، قدمت، شکوه و طراحی خارجی این بنا سبب شده امروزه به یکی از معروف‌ترین و معتبرترین سالن‌های تئاتر اروپا تبدیل شود.

۲. خانه ملی اپرا، کپنهاگ، دانمارک

خانه ملی اپرا، کپنهاگ، دانمارک

یکی از مدرن‌ترین تالارهای نمایش دنیا خانه ملی اپرای کپنهاگ است مه ۱۷۰۰ نفر ظرفیت دارد. این تالار که به معماری هنینگ لارسن ساخته شده در سال ۲۰۰۵ به طور رسمی شروع به کار نمود. ساخت این بنا چیزی حدود ۵۰۰ میلیون دلار هزینه برده است. گفته می‌شود سبک معماری این بنا نئو-فوتوریستی است.

۳. پالاسیو دوبلاس آرتس، مکزیکوسیتی، مکزیک

پالاسیو دوبلاس آرتس، مکزیکوسیتی، مکزیک

پالاسیو دوبلاس آرتس یا کاخ هنرهای زیبا بزرگترین مرکز فرهنگی مکزیک است که میزبان اجراهای تئاتر، اپرا، موسیقی و رقص فاخری بوده است. این مرکز هنری در سال ۱۹۰۴ ساخته شده و ۱۹۳۶ نفر ظرفیت دارد. علاوه بر آن نمایشگاه‌های نقاشی و مجسمه‌سازی قابل توجهی در آن برگزار می‌شود.

۴. خانه اپرای سیدنی، سیدنی، استرالیا

خانه اپرای سیدنی، سیدنی، استرالیا

ساختمان خانه اپرای سیدنی که در سال ۱۹۷۳ به بهره‌برداری رسید در گذر زمان به یکی از نمادهای اصلی استرالیا و مخصوصا سیدنی تبدیل شد. ظرفیت کلی این مجموعه ۵۶۰۰ نفر می‌باشد اما این ظرفیت در بخش‌های مختلف آن توزیع شده است. «خورن اوزون» معمار دانمارکی خانه اپرای سیدنی با ساخت آن شهرت قابل توجهی کسب کرد و جوایز بسیاری به دست آورد. افراد زیادی معتقدند اپرای سیدنی یکی از زیباترین بناهای ساخته شده در قرن بیستم است.

۵. خانه اپرای متروپولیتن، نیویورک، آمریکا

خانه اپرای متروپولیتن، نیویورک، آمریکا

خانه اپرای متروپولیتن در سال ۱۸۸۳ افتتاح گردید و در سال ۱۹۶۶ به طور کلی بازسازی شد. این خانه اپرا که در منهتن قرار دارد اکنون میزبان مشهورترین و مهم‌ترین نمایش‌های دنیا است.به طوری که بازیگران تئاتر سراسر دنیا آرزو دارند روزی روی صحنه این سالن حضور یابند. ظرفیت خانه اپرای متروپولیتن معادل ۳۸۰۰ نفر است.

۶. تئاتر بزرگ لی سئو، بارسلونا، اسپانیا

تئاتر بزرگ لی سئو، بارسلونا، اسپانیا

تاریخ ساخت این تئاتر به سال ۱۸۴۷ باز می‌گردد. لیسئو از آن زمان تاکنون دو بار آتش گرفته و بازسازی شده است. خوشبختانه این تئاتر امروزه با ظرفیت ۲۲۰۰ نفر در شش طبقه برقرار است. ابن سالن تئاتر زیبا و هنرمندانه روزگاری میزبان مشاهیر موسیقی و تئاتر موزیکال جهان بوده است.

۷. تئاتر بزرگ ووکسی، جیانگسو، چین

727f281a3838540af55bfcee9dbf8b972b63dbbe

سالن تئاتر ووکسی که از نظر معماری توجه متخصصان زیادی را از سراسر دنیا به خود جلب کرده در سال ۲۰۱۲ افتتاح شده است. معماری مدرن و متفاوت این بنا شاهکار «پکا سالمینن» معمار فنلاندی می‌باشد.
ووکسی ۷۰ هزار متر مساحت داشته و در کنار دریا قرار دارد. ارتفاع آن به پنجاه متر می‌رسد.
سالن اصلی تئاتر ۱۶۸۰ نفر گنجایش داشته و برای انواع اپرای غربی، چینی، تئاتر، کنسرت کلاسیک و حتی کنفرانس مناسب است. علاوه بر آن یک ادیتوریوم ۷۰۰ نفره نیز در این بنا قرار دارد.

۸. رویال آلبرت هال، لندن، انگلستان

رویال آلبرت هال، لندن، انگلستان

این سالن در سال ۱۸۷۱ توسط ملکه ویکتوریا افتتاح گردید و ملکه به افتخار پرنس آلبرت همسر او، این سالن را «تالار رویال آلبرت» یا همان رویال آلبرت هال نامید.
ظرفیت آن بسته به چیدمان صندلی‌ها تا بیش از ۵ هزار نفر قابل افزایش است. سالانه بیش از ۳۹۰ اجرای مختلف از کنسرت‌های کلاسیک، راک، پاپ و اپرا گرفته تا رقص باله، مراسم فارغ‌التحصیلی، جشن‌های خیریه و مراسم اهدای جوایز را در سالن اصلی این تالار برگزار می‌‌شود.

۹. شکسپیرز گلوب، لندن، انگلستان

شکسپیرز گلوب، لندن، انگلستان

این بنای قدیمی که ، برای اولین بار در سال ۱۵۹۹ از آن استفاده شد به صورت اختصاصی برای اجرای نمایش ساخته شده‌است. با گذشت زمان پس از پشت سر گذاشتن آتش سوزی و بازسازی‌های مجدد همچنان شکل اولیه آن حفظ شده‌است. پس از گذشت سال‌ها درب این مجموعه مجددا در سال ۱۹۹۷ و با اجرای نمایش « هنری پنجم» بر روی علاقمندن تئاتر گشوده شد و هم اکنون به صورت مداوم در آن نمایش اجرا می‌شود.
نکته جالب این سالن تئاتر روباز، شیوه کلاسیک و سنتی اجرا در آن است که در عکس نیز مشاهده می‌نمایید.

۱۰. خانه اپرای بوستون، ماساچوست، ایالات متحده

خانه اپرای بوستون، ماساچوست، ایالات متحده

این سالن نمایش در ابتدا در سال ۱۹۲۸ جهت نمایش فیلم افتتاح گردید، اما در سال ۱۹۸۰ تغییر کاربری داده و به خانه اپرای بوستون تبدیل شد. امروزه این تالار به مکانی برای اجرای بزرگان تئاتر تبدیل شده‌است. سقف زیبای این تالار یکی از نکات چشمگیر آن است که نزد گردشگران از محبوبیت خوبی برخوردار می‌باشد. این سالن بیش از ۲۶۰۰ نفر گنجایش دارد.

۱۱. خانه اپرای اسلو، اسلو، نروژ

خانه اپرای بوستون، ماساچوست، ایالات متحده

این سالن که در سال ۲۰۰۸ آغاز به کار کرد در مدت زمان کوتاهی به یکی از نمادهای شهر اسلو پایتخت نروژ تبدیل شد. مساحت خانه اپرای اسلو حدود ۳۸ هزار متر مربع بوده و دارای ۱۱۰۰ اتاق است. خانه اپرای اسلو همچنین دارای ۳ تالار بوده که تالار اصلی آن گنجایش ۱۳۶۴ نفر را دارد. هزینه ساخت این پروژه حدود ۷۶۰ میلیون دلار بوده‌ و توسط یک دفتر معماری مشهور در نروژ پیاده‌سازی شده است.

۱۲. وینتر گاردن، تورنتو، کانادا

وینتر گاردن، تورنتو، کانادا

جزئیات و تزئینات داخلی این بنا، آن را از دیگر تالارها متمایز می‌کند. وینتر گاردن یا باغ زمستانی در سال ۱۸۸۹ افتتاح شده و در سال‌های ۱۹۱۰ و ۱۹۳۴ تحت بازسازی قرار گرفت. اما مسئولان این سالن نمایش شکل قدیمی و کلاسیک آن را حفظ نموده‌اند.

۱۳. پالائو دلا موزیکا کاتالانا، بارسلونا، اسپانیا

پالائو دلا موزیکا کاتالانا، بارسلونا، اسپانیا

این سالن که در در واقع «قصر موسیقی کاتالان» نام گرفته در سال ۱۹۰۸ توسط لوئیز دومانچه‌ای مونتانر طراحی و ساخته شده‌است. سقف‌ و دیوار‌های قصر موسیقی بسیار نورگیر بوده و شیشه‌کاری باشکوه سقف این تالار، آن را به یکی از زیباترین تالارهای نمایش دنیا تبدیل کرده‌ است. از این تالار بیشتر جهت اجرای کنسرت‌های موسیقی استفاده می‌شود.گفتنی است که
قدمت و شهرت این بنا به حدی است که یونسکو آن را در فهرست میراث معنوی بشر قرار داده است.

۱۴. تئاتر تامپا، فلوریدا، ایالات متحده

6240fa82be196210b9999567571b73a8f9916566

این تالار در سال ۱۹۲۶ و توسط جان ابرسون طراحی و ساخته شد. طراحی داخلی بنا به گونه‌ای است که حس تالارهای روباز قدیمی را تداعی می‌کند. در ساخت این بنا از ۹۹ لامپ برای ایجاد جلوه ستاره در آسمان استفاده شده‌است. ظرفیت تئاتر تمپا بیش از ۱۲۰۰ نفر می‌باشد.

۱۵. تئاتر بورد گیس انرژی، دوبلین، ایرلند

841578f7199d2d64315f59c6e380d52a462deb8d

این سالن نمایش معروف و مدرن در سال ۲۰۱۰ و توسط «دنیل لیبسکیند» آمریکایی طراحی شده‌است. بورد گیس انرژی که پیش از این تئاتر گرند کانال نام داشت با ظرفیتی بیش از ۲۱۰۰ نفر اکنون یکی از به نام‌ترین سالن‌های نمایش اروپا شمرده می‌شود.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها