در روز اول وقتی چند بار یک صحنه را تکرار کردیم، فرخ نژاد به حاتمی کیا گفت یادته تو «ارتفاع پست» می گفتی من نمی دونم! دوربین رسید بهت گریه کن! حالا ببین چه جوریه!!!
ابراهیم حاتمی کیا که قبلا در سه فیلم خودش «دیده بان»، «خاکستر سبز» و «بوی پیراهن یوسف» بازی کوتاهی کرده بود، در «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» نقش مکمل مرد را داشته است. فیلمی که هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر آن را فاقد کیفیت دانست و از بخش مسابقه کنار گذاشت. روح الله حجازی کارگردان این فیلم سینمایی در تازه ترین گفت وگوی خود در باره بازی حاتمی کیا و دلایل احتمالی حذف فیلم اش توضیحاتی داده است که بخش های برگزیده آن را به نقل از همشهری جوان در ادامه می خوانید.
دیگر حاتمی کیای کارگردان، تمام شد
(حاتمی کیا) فیلمنامه و حرفش را دوست داشت. کارگردانی ام را به خاطر چند کاری دیده بود می پسندید اما می گفت باید مجابم کنی که چرا انتخابم کردی، چون بعدا همین را از تو می پرسند. از تو می پرسند چون حاتمی کیا شخصیتی ورای فیلمت داشته انتخابش کردی. من دلایلی آوردم اما آخرش گفت انگار قرار است سفری کنم از کارگردانی به بازیگری. حاتمی کیا خیلی پیچیده برخورد می کرد و دنبال دلایل می گشت. می گفت تو دلی جلو آمده ای اما من منطقی می پرسم. انگار اینجا این کار دلی درست تر است، فقط بدان که تبعات دارد. آخر سر هم گفت که باید با من مثل بچه کوچک فیلمت برخورد کنی. من اینجا بازیگرم. دیگر حاتمی کیا کارگردان تمام شد.
حالا ببین چه جوریه!
روزها اول مقداری سخت بود. یادم هست در روز اول وقتی چند بار یک صحنه را تکرار کردیم، فرخ نژاد به حاتمی کیا گفت یادته تو «ارتفاع پست» می گفتی من نمی دونم! دوربین رسید بهت گریه کن! حالا ببین چه جوریه!. اما از روز دوم این قدر خوب بود که با دو تا سه برداشت صحنه را می گرفتیم. ما کلا برداشت متعدد نداشتیم چون قبلش تمرین می کردیم.
عکس العمل مهتاب کرامتی و فرخ نژاد به بازی حاتمی کیا
برایشان عجیب و شگفت انگیز بود کسی که روزی از آنها بازی می گرفت، حالا کنارشان بازی کند. یادم هست روزی که حاتمی کیا سر صحنه آمده بود، همه به وجد آمده بودند و می خواستند ببینند چه می شود و گریم و بازی اش چطور است. روز عجیبی بود. بچه ها می گفتند: آقای حاتمی کیا حالا ببین توی جشنواره مردم برای دیدن حاتمی کیا بازیگر چه صفی می کشند! واقعا متاسفم که نیست. هر چه هست مخاطب الان محروم شده از دیدن حاتمی کیا.
مشکل، شخصی است!
به نظرم مشکل شخصی است. یک بازی جدید است. این داستان از زمان فیلم قبلی ام _در میان ابرها_ شروع شد. وقتی شمقدری در هفت گفت که این فیلم کیفیت نداشت. (در میان ابرها چهار سال قبل سیمرغ گرفت!) بله اما می گویند در زمان وزیر قبلی بوده. آن موقع شمقدری مشاور رئیس جمهور بود با وزیر ارشاد و معاون سینمایی مشکل داشت. من سه تا فیلمنامه دادم که رد کیفی شد. می گفتند ایده اش خوب است اما در پرداخت ضعیف است. به من نمی توانند ایراد ممیزی بگیرند چون سابقه من در تله فیلم سازی مشخص است. قواعد و خطوط قرمز را می دانم و سیاه نما نبوده ام.
پول بیت المال نمی گیرم تا فیلم سیاسی سطحی بسازم
مشکل تیتراژ فیلم است. کارگردان، تهیه کننده و حاتمی کیا. از نظر آنها فیلم اول من هم مساله داشته. فیلمنامه هایم رد شده و اعتراضاتم بی جواب مانده. یک سری تهیه کننده هم دوست ندارند در محدوده آنها کار کنم. اینکه شبیه آنها نیستم آزارشان می دهد. من الکی شعار نمی دهم. پول بیت المال نمی گیرم تا فیلم سیاسی سطحی و بی خاصیت بسازم. اگر دوستان این را نمی خواهند، من خودم را تغییر نمی دهم.
شبکه ایران (www.inn.ir)
ذره بین : ببینم بقیه فیلمهای جشنواره چطور هستند که این یکی رو به دلیل کیفیت پائین اش حذف کردند!
به جمع طرفداران مووی مگ در فیس بوک بپیوندید