احسان جوانمرد که همراه با حسن فتحی نامش به عنوان نویسنده سریال «جیران» این کارگردان نام برده میشود، درباره قصه این سریال تاریخی که به زندگی ناصرالدین شاه و برخی شخصیتهای محوری در اوایل سلطنت وی میپردازد، توضیحاتی ارائه کرد.
جوانمرد با یادآوری اینکه برای اولین بار است در نمایش خانگی کار میکند، درباره همکاریاش با حسن فتحی به ایسنا گفته است: «طرح سریال «جیران» را که موضوع آن به اوایل دوره ناصری برمیگشت به آقای فتحی پیشنهاد دادم. آقای فتحی طرح را خواندند و کلیت قصه را دوست داشتند. در مرحله بعدی آقای عفیفه را در جریان گذاشتند و بعد از اینکه آقای عفیفه هم از ساخت سریال استقبال کردند قرار بر این شد که طی جلساتی منظم به طرحی مشترک برسیم که نظرات آقای فتحی و پیشنهادهای ارزندهای که داشتند هم در آن لحاظ شود. مدتی طول کشید تا بر اساس آن طرح اولیه، به طرح مشترکی برسیم که المانهای همیشگی آثار آقای فتحی را با خود به همراه داشته باشد.»
این نویسنده درباره جیران که یکی از شخصیتهای تاریخی دوره ناصرالدین شاه است و قرار است به آن پرداخته شود، توضیح داد: «جیران یکی از زنان دربار ناصرالدین شاه است که در واقعیت تاریخ وجود داشته و ما اینجا با قصهای که حتماً آمیخته به خیال خواهد بود، زندگی پر فراز و نشیبش را روایت خواهیم کرد. علاوه بر جیران تعداد زیادی از شخصیتهای قصه واقعی هستند و در آن دوره زندگی کردهاند.»
او درباره شخصیتهای تاریخی که قرار است در سریال «جیران» به آنها پرداخته شود، گفت: «ناصرالدین شاه، جیران، میرزا آقاخان نوری صدراعظم ایران بعد از امیرکبیر، ملکجهان خانم مهدعلیای ایران، ملکزاده خواهر ناصرالدین شاه، گلین، تاجالدوله، شکوه السلطنه و ستاره خانم زنان عقدی ناصرالدین شاه و همچنین عدهای از رجال و نسوان اوایل عهد ناصری از جمله خدیجه همسر محمد شاه، از شخصیتهایی هستند که در سریال «جیران» به آنها پرداخته میشود.»
جوانمرد در پاسخ به این سوال که آیا همه شخصیتهای این سریال واقعی هستند، توضیح داد: «کلی شخصیتهای واقعی تاریخی داریم و کلی هم شخصیتهای خیالی که به کمک هم درام ما را پیش میبرند.»