«آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک» جمعه شب گذشته قاطعانه تصمیم گرفت که «ویل اسمیت» را به خاطر سیلی زدن به «کریس راک» در اسکار نود و چهارم (Oscars 2022) به مدت ۱۰ سال از تمامی مراسم مرتبط با آکادمی محروم کند. اما در واکنشها به این محرومیت نوعی دوگانگی دیده شد که گاهی از ناباوری و اتهام نژادستیزی علیه آکادمی نشأت میگرفت.
بازیگر برنده اسکار «شاه ریچارد» (King Richard) با انتشار بیانیههایی عذرخواهی کرده اما هیأت مدیره آکادمی میگویند این محرومیت در راستای «هدف بزرگتر محافظت از امنیت مجریان و مهمانان، و احیای اعتماد به آکادمی» است.
به گزارش مووی مگ به نقل از 30نما، با این حال، بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی چنین اعتقادی ندارند و محرومیت اسمیت را به نژاد او مرتبط میدانند. آنها رفتارهای ناشایست «آدرین برودی» در مراسم اسکار سال ۲۰۰۳ که «هالی بری» اهداکننده جایزه را بوسید، یا «جیم کری»، یکی از منتقدین رفتار اسمیت که در مراسم اهدای جوایز سینمایی «امتیوی» در سال ۱۹۹۷ بوسهای به «آلیسیا سیلوراستون» تحمیل کرد را یادآور شدهاند.
«فردریک جوزف» نویسنده میگوید: «محرومیت ده ساله ویل اسمیت بهشدت این احساس را منتقل میکند: «از این آدم سیاهپوست درس عبرت بگیرید.»»
یکی از کاربران توییتر مینویسد: «این محرومیت ۱۰۰ درصد انگیزههای نژادی دارد. جیم کری روی صحنه یک مراسم زنده به یک زن آزار جنسی رساند و دیده شد که آن زن را ناراحت کرد. ویل اسمیت به خاطر تمسخر یک بیماری به یک نفر سیلی میزند و یک دهه محروم میشود.»
کاربری دیگر این محرومیت را با واکنش آکادمی به فیلمسازان بدنامشدهای چون «رومن پولانسکی»، «هاروی واینستین» و «کوین اسپیسی» مقایسه میکند. یک کاربر دیگر مینویسد «ویل اسمیت به نماد «آنها ما و هنرمان را دوست ندارند»» تبدیل شده و اضافه میکند: «چگونه یک سیلی به این محرومیت منجر شد در حالی که هنوز آزارگران و نژادستیزان واقعی محروم نشدهاند؟»
«پییرس مورگان» مینویسد: «ویل اسمیت پس از ۱۲ روز به خاطر سیلی زدن به کریس راک توسط آکادمی محروم شد. ۴۰ سال طول کشید تا همین آکادمی رومن پولانسکی که در مورد اتهام تجاوز به یک کودک مجرم شناخته شده را محروم کند.»
دیگری اضافه میکند: «نمایش باشکوه برخورداری سفیدپوستان از امتیازات ویژه. ویل اسمیت به خاطر سیلی زدن به کریس راک ۱۰ سال از حضور در مراسم اسکار محروم شد. در مقابل، دونالد ترامپ که ۶ ژانویه قصد کودتا داشت و حملهای تروریستی را هدایت کرد هیچ مجازاتی نشد.»
برخی از کاربران پیشنهاد تحریم مراسم اسکار را مطرح کردهاند: «بیایید اسکار را به مدت ۱۰ سال تحریم کنیم. یعنی چه. هنوز خیلی از آزارگران محروم نشدهاند.» کاربر دیگری مینویسد: «باورکردنی نیست که چگونه اسکار اجازه نژادستیزی و مزاحمت را بدون داشتن عواقبی میدهد، اما تصمیم میگیرد که ویل را به خاطر یک سیلی ده سال محروم کند. لعنت به اسکار.»
گروه پرشماری اما از تصمیم آکادمی حمایت کردهاند و بسیاری دیگر تنها به جنبههای طنز آن مینگرند. «مارک هریس» نویسنده میگوید: «پایانی غمانگیز برای یک اپیزود ناخوشایند. گیج شدهام از حرف آنهایی که میگویند: «کم است!» گویی آکادمی یک نوع سازمان تنظیم مقررات است. آنها فقط مسئول برگزاری مراسم خودشانند، و اعضایشان.»
«جاشوا مالینا» بازیگر «رسوایی» (Scandal) به شوخی اضافه میکند: «محرومیت سختتر میتوانست حضور اجباری در مراسم به مدت ۱۰ سال باشد.»
«ریکی جرویز» دیگر منتقد «ویل اسمیت» و «۵۰ سنت» از جمله دیگر سلبریتیهای بودند که به این محرومیت واکنش نشان دادند. «۵۰ سنت» مینویسد: «لعنتی این رفتار منصفانهای با ویل نیست. بیش از حد سختگیرانه است یعنی او تا ۶۳ سالگی نمیتواند به اسکار برگردد. و این در حالی است که هنوز شکایتی ثبت نشده.»