کسی در فیلم «سرهنگ ثریا» حضور دارد که من بشناسم؟
ژاله صامتی که این روزها می توانید او را در اغلب آثار سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی ببینید، بازیگر نقش اصلی فیلم است. از دیگر بازیگرانی که احتمالاً می توانید او را شناسایی کنید، دیبا زاهدی است.
داستان فیلم درباره چیست؟
یک مادر (ژاله صامتی) به همراه خانواده های دیگر به پشت در کمپ مجاهدین در عراق می روند تا با خانواده هایشان که سال ها قبل به گروه مجاهدین پیوسته اند ملاقات کنند اما…
کارگردان کیست؟
لیلی عاج که پیش از این در تئاتر حضور فعالی داشت و چندین نمایشنامه از او به روی صحنه رفته است. «سرهنگ ثریا» نخستین فیلم سینمایی این کارگردان به شمار می رود.
نکات مثبت فیلم؟
بدون در نظر گرفتن فیلمنامه و کارگردانی، سوژه فیلم جذاب است. ماجرای مادری که به دنبال فرزندش که در کمپ مجاهدین تبدیل به یکی از عوامل شده، شایستگی فراوانی برای تبدیل شدن به یک درام تکان دهنده را داشت.
نکات منفی فیلم؟
به طور واضح، سازندگان علاقه ای به پرداختن مسائل مربوط به داخل کمپ مجاهدین نداشته اند. از این رو، مشخص نمی شود که آن ها چه هستند و چه می خواهند و تکلیفشان با دنیا چیست!
خرده روایت های فیلم منطق مشخصی ندارند. نیمی از فیلم به مسئله بلندگو می گذرد در حالی که اصلاً این بلندگو تاثیری در قصه فیلم ندارد!
در یکی از صحنه های فیلم، بازیگر پشت به دوربین در حال قر دادن است و این قر دادن نزدیک به 30 ثانیه طول می کشد و در تمام این لحظات دوربین ثابت است!
روایت فیلم در مجموع بسیار کهنه است.
نقد ویدئویی فیلم «سرهنگ ثریا» را در ادامه ببینید:
عامل تأثیرگذار برای تماشای فیلم؟
شاید کنجکاوی درباره تماشای فیلمی درباره سازمان مجاهدین.
حرف آخر؟
«سرهنگ ثریا» نه توانایی جذب نسل دهه شصت و پنجاه را دارد و نه می تواند نسل جدید را با وضعیت عجیب سازمان مجاهدین آشنا کند. فیلمی که می توانست یک درام محکم و تکان دهنده باشد، به ملغمه ای تبدیل شده که همه چیز در آن پیدا می شود جز اندکی فیلمنامه!
منتقد: میثم کریمی
فیلم خوب واقعا نایاب شده
واقعا کی و به چه طریقی قراره مشکل نبود فیلمنامه خوب و منسجم در سینمای ایران حل بشه؟؟؟