پس از ۵۰ سال از مرگ ناگهانی اسطوره هنرهای رزمی محققان علت مرگ او را کشف کردند.
به گزارش مووی مگ به نقل از همشهری آنلاین، نیم قرن پس از مرگ این ستاره فیلم «اژدها وارد میشود»، تحقیقات نشان میدهد که بروس لی احتمالا به دلیل هیپوناترمی درگذشت؛ وضعیتی که در آن به دلیل مصرف بیش از حد آب یا مایعات، غلظت سدیم خون بهشدت پایین میآید.
این هنرپیشه و رزمیکار افسانهای ۲۰ ژوییه ۱۹۷۳ در سن ۳۲ سالگی به دلیل تورم مغز در هنگکنگ درگذشت. اکنون پزشکان میگویند علت آن تورم نوشیدن بیش از حد آب بوده است.
طبق نوشته محققان در «مجله پزشکی کلیه» (Clinical Kidney Journal)، «ما فکر میکنیم ناتوانی کلیهها در دفع آب اضافی باعث مرگ بروس لی شد.» جالب اینجا است که لی به جمله معروفش «مثل آب باش، دوست من» شناخته میشود اما به نظر میرسد که آب اضافی در نهایت باعث مرگ او شد.
به گزارش نیویورکپست، در آن زمان، پزشکان معتقد بودند که تورم مغز به دلیل مصرف مسکن بوده است، اما تقریبا ۵۰ سال پس از مرگ این ستاره فیلم «اژدها وارد میشود» (Enter the Dragon)، تحقیقات نشان میدهد که او احتمالا به دلیل هیپوناترمی (hyponatremia) فوت کرده است؛ وضعیتی که در آن به دلیل مصرف بیش از حد آب یا مایعات، غلظت سدیم خون بهشدت پایین میآید.
محققان در نتیجهگیری نوشتند: «ما فکر میکنیم بروس لی به دلیل نوع خاصی از اختلال عملکرد کلیه، یعنی ناتوانی در دفع کافی آب برای حفظ تعادل آب در بدن که عمدتا مربوط به عملکرد لولههای کلیوی (توبولها) است، فوت کرده است. اگر مصرف بیش از حد آب با دفع مناسب از طریق ادرار جبران نشود، این وضعیت ممکن است به هیپوناترمی، ورم مغزی و مرگ در عرض چند ساعت منجر شود که با روند زمانی مرگ لی همخوانی دارد.»
من عاشق فیلمهای کلاسیک و هنر پیشه های قدیمیم….اما اصن با بروسلی حال نکردم….بازی اگزجره و ادا اطوارهای ابنرمال…..حتی در مصاحبه هاش هم این حالت دیده میشه…مسخره تر از همه نانچیکو بازیش….اخه توی نبرد و دعوا کسی با نانچیکو اول کلی برا حریف تیاتر و ژانگولر بازی در میاره؟؟؟؟ و اون همه قد قد کردن مسخره!!!!شاید رزمی کار خوبی بوده اما هنرپیشه خوب اصن …برعکس کیانو ریوز در جان ویک
بروسلی کبیر هزار برابر از کیانو در جان ویک سینما فهم تریه
دلیل اثرگذاریش هم فقط رزمی کاری نیست
اول که نمایبندی و میزانسن رو خوب میفهمه
دوم که قهرمان یه غیرآمریکاییه و آمریکایی ها یا شخصیت منفی اند یا فرعی..
ایشون باعث معروف شدن چاک نوریس شدن.
روی فیلم بیل را بکش تارانتینو تاثیرگذاشت.
و البته روی خیلی های دیگه.
حالت ها و کنش صورتش به فضا و داستان میخوره و البته نانچیکوبازیش که نوعی مانور یا نمایش برای ترس دشمنه و البته برای جذاب تر کردن قصه.
ایشون همچنین بر بازی های ویدیویی و بازی کامبت هم تاثیرگذار بود.
خدایی کجا کیانو ریوز(که خودمم دوسش دارم)با جان ویک تاثیر فرهنگی داشته.
و اینکه هنوز خیلی ها باور دارند از بالا دستور دادند که ایشون رو بکشند.
چون این خبر جدید نیست و چند ماه پیش نشر داده شد. و از اون موقع هم بعضی ها ردش کردند
از خود کیانو ریوز هم بپرسی بعیده تاثیر خودش رو بالاتر از بروس لی بدونه چون حتی ماتریس با همه انقلابی بودنش باز مبارزاتش توسط یه کارگردان رزمی هنگ کنگی کوریوگرافی شده و میشه گفت وام دار فیلم های کونگ فویی هنگ کنگی هست، بعلاوه اون فیلم مرد تای چی که ریوز خودش کارگردانی کرد هم یه فیلم رزمی بود که در چین ساخت و فیلم های رزمی این مدلی بالاخره یه سرشون به بروس لی میخوره!
اما یه video essay دیدم در یوتیوب درمورد تاثیر شگرف و تغییر ژانر اکشن توسط جان ویک سالها پیش که ادعا میکرد تقریباً استایل فیلمبرداری (منسوخ کردن شیکی کم و کات های زیاد و بجاش استفاده از لانگ تیک ها بطور خلاصه) نورپردازی نئونوآر و برگردوندن کلاس و شیک پوشی به ژانر رو بعد از جان ویک بود که در فیلم های اکشن هالیوودی دیدیم و چندین فیلم محبوب از سبک و سیاقش تو سالهای بعد الهام گرفتن (بلوند اتمی، هیچکس، کیت، اولد گاردز و…).
بعلاوه این نظر خودمه و یادم نیست ویدیوئه اشاره کرد یا نه ولی اون شیوه مایکل مان تو فیلم های Heat و Collateral که آرتیست های فیلم رو مجبور میکرد تو تیراندازی و کار با اسلحه گرم مهارت پیدا کنن و تو فیلم حرفه ای جلوه کنن رو جان ویک به کمال رسوند.
درکل هرچی تحت تاثیر یه چیز دیگه هست، شما الان برای دانشگاه هم بخوای پایان نامه بنویسی باید کلی رفرنس و سایتیشن و لیترچر ریویو انجام بدی و هیچ ربطی هم به سرقت ادبی نداره!
حقیقت این هست که هم ماتریکس انقلابی بود و هم جان ویک در کنار فیلم های دیگه ریوز مثل پوینت بریک و سرعت به شدت تأثیرگذار بودن بر ژانر؛ اینکه آیا خودشون از جای دیگه تاثیر گرفتن یا نه یا اینکه بروس لی اولین کسی بوده که جلوی دوربین هنر رزمی انجام داده یا یه خورده شبیه بحث اول مرغ بوده یا تخم مرغ هست!
با درود به شما دوست عزیز
چه خوب که اسم ماتریکس رو آوردی ماتریکس اعتباریست برای فیلمای علمی تخیلی و بارها در سریال ها و انیمیشن هایی مث ییمپسون و …بهش ارجاع زدن. شاید اگر جان ویک عنصر های داستانی رو بیشتر بهش بها بده تاثیرگذاری های اون هم ببینیم.
البته تعداد فیلمای تاثیرگذار کیانو ریوز واقعا توجه منده.تازه ایشون در نوجوانی هم یه سریال علمی تخیلی عالی بازی کرده که تبدیل به مجموعه شده
اما تاثیر بروسلی از نظر زمانی چشمگیره .
مستندهای گوناگونی از زندگیش ساخته شده. و البته سریالی هم بازی کرده که اون هم پرطرفدار بوده.
و اینکه سکانس های طنز و احساسی هم گاهی در فیلماش پیدا میشه که جالبه.
سلیقه ها متفاوته
خیلی از بهترین اکشن کار ها دامنه محدودی دارن در بخش بروز احساسات در هنر بازیگری ولی به معنی بازیگر بد بودنشون نیست چون در اون نقش های اکشن خیلی خوب میدرخشن. مثلا بازی آرنولد شوراتزنگر در فیلم های ترمیناتور و غارتگر و یادآوری کامل شاید هیچ جایزه جدی نگرفته باشه ولی تمام اونچه که فیلم ها و نقش ازش خواسته رو طوری ارائه میکنه که هیچکس دیگه رو نمیتونی جایگزینش در نقش تصور کنی (آیدرین برودی و کالین فارل که بازیگران دراماتیک هستند، جایگزین شوارتزنگر شدن در ریمیک این فیلم ها ولی فیلم های آرنولد همچنان دیدنی تر و ماندگار تر هستن).
کیانو هم هرچند بازیش در فیلم هایی مثل وکیل مدافع شیطان و گیفت سم ریمی و شیطان نئونی قویه ولی درکل همینطوره و بروس لی هم همینطور بود و اصلا بنظرمن بازیگری فقط اشک ریختن و داد زدن جلو دوربین نیست و حرکات رزمی بروس لی و جکی چان و باورپذیر کردن اون صحنه ها یا شیوه کار کیانو با سلاح و اون کارهای دیوانه واری که تام کروز تو این سن و سال انجام میده… همه بازیگری هستند. اگه بگن که نه بیشترش در حوزه بدلکاری هست من باز مخالفم و میگم بدلکاری هم یجور بازیگریه و اصلا حق بدلکاران در تاریخ سینما خورده شده.
استاد در همه زمینه ها ادعاش میشه اما نمی دونه پردیتور معنی واضح و بدیهیش درنده است نه غارتگر(ترجمه خطای نشریات سینمایی دهه 1370)
دیگه ببخشیندا که اون فیلم به این اسم در ایران معروف شده!
حالا نه حرف شما نه ما؛ یغماگر، شکارچی، شکارگر، منحرف بهره کش!
به نظرم ffffمعنی این واژه رو می دونه اما گاهی مجبوریم همون ترجمه ای رو به کار ببریم که رایج شده..
مثلا غرور و تعصب جین آستین یا چرم ساغری از بالزاک
ترجمه درستی نیستند اما دیگه رایج شده
مهم اینه به فهم مطلب نباید ضربه بزنه
اگر ایشون بیاد سر هر مطلب یه گیر به ترجمه بده
هم انگ فخر فروشی می خوره
هم اینکه از مبحث اصلی دورشده
خدمت پروفسور زبان شناس….خیلی از فیلمها یا کتابها با اسم دیگه ایی در ایران معروف شدن که اگه بخوای از اسم اصلی استفاده کنی….شما ملتفت میشی اما افراد عادی و بی سوات مثه بنده خیر….مثلن اگه کسی به فیلم اشکها و لبخندها بگه صدای موسیقی ….که اسمه اصلیشه…من گیج میشم….البته شما فی الفور میفهمی کدوم فیلمو میگه….حالا اگه ایشون در کامنتش می گفت فیلم درنده؟؟؟؟؟اما این فیلم به اسم غارتگر معروفه….و سئوال من اینه در بین کامنتش که به نظر من کامنت قوی و پر محتوایی بود شما گشتی یه جوری غلط پیدا کنی؟
اینها همه درست….ولی سلیقه ها متفاوته..جناب شجریان استاد اواز ایران…هزاران نفر تاییدش می کنن و خوانندههای زیادی ازش تاثییر….اما من با صداش حال نمی کنم چون با سنتی فاز ندارم…
طرف تو دعوا سی نفر رو با به غودا گفتن مفقودالاثر میکرد
آخرشم توسط “آب ” کشته شد :/