ونوم: آخرین رقص (Venom: The Last Dance) سومین قسمت از سری فیلمهای ونوم به شمار میرود. شخصیتی که از ابتدا همگان منتظر بودند تا او را در مواجهه با «مرد عنکبوتی» ببینند (همانطور که خاستگاه اصلی این شخصیت در دنیای داستانهای مصور نیز چنین مسیری را طی کرده بود) اما سونی ترجیح داد که از او شخصیتی مستقل در سینما بسازد و تا جایی که میتواند هم از او درآمدزایی کند.سونی در این راه تا حد زیادی هم موفق بود؛ اما آیا در قسمت سوم هم توانسته این مسیر را بهسلامت طی کند؟
داستان «Venom: The Last Dance» از جایی آغاز میشود که ادی (تام هاردی) در منطقهای دورافتاده حضور دارد و پس از مواجهه با موجودات فضایی که برای یافتن یک کلید در وجود او به زمین آمدهاند، تصمیم میگیرد به آمریکا برگردد اما…
«Venom: The Last Dance» هرگز از لحاظ فیلمنامه اثر مطبوعی نبود. در قسمت اول و دوم این فیلم هم تنها ارتباط بین ادی و ونوم و شوخیهای بامزه میانشان بود که باعث محبوبیتش نزد تماشاگران شده بود. اما مشکل فیلمنامه در قسمت سوم چنان پُر رنگ است که حتی شوخی ونوم و ادی هم نمیتواند آن را نجات دهد!
مشکل اصلی «ونوم: آخرین رقص» این است که سازندگان هیچ ایده جدیدی برای ساخت قسمت سوم نداشتهاند و در خیالشان، ارتباط ادی و ونوم را برای ساخت قسمت سوم کافی پنداشتهاند. اما برخلاف انتظار، ضعفهای فیلمنامه چنان مشهود است که دیگر حتی طرفداران نمیتوانند لحظاتی به شوخیهای این دو بخندند!
فیلم به شکل عجیبی، شخصیتهای اضافهای دارد که با حذفشان از فیلم هیچ رخنهای در فیلمنامه ایجاد نمیشود. خانوادهای که سفر جادهای را آغاز کردهاند، تنها زمان فیلم را به هدر داده و هیچ ارزش دیگری به فیلم اضافه نمیکنند. همچنین، حضور یک دانشمند زن در منطقه 51 نیز در نوع خود عجیب است. شخصیتی که بی خود و بی جهت عاشق موجودات فضایی است و هرگز منطقِ علاقه او به موجودات فضایی و کارکرد آن در داستان مشخص نمیشود!
متأسفانه، حتی شخصیت اصلی داستان هم در این جا کارکرد مشخصی ندارد. ادی و ونوم، دائم در حال فرار از موجودات هستند و علیرغم این که میدانند دشمنشان بزرگترین تهدید برای بشریت است، اما پس از فرار، به سراغ طنز و لحظات کمیک میروند. این وضعیت زمانی مبتذل میشود که میبینیم پس از یک تعقیبوگریز مرگبار، ونوم در وگاس در حال رقص است!
شخصیت منفی داستان به نام “نول” که یکی از شخصیتهای مهم دنیای داستانهای مصور به شمار میرود، در این جا بیشتر شبیه به یک کاریکاتور از شخصیتهای منفی است. شخصیتی که در ابتدای فیلم با صدای شیطانی، فرمان نابودی جهان سر میدهد؛ اما در طول فیلم نه نشانهای از او میبینیم و نه حتی از قدرت و داشتههایش مطلع میشویم؛ شخصیتی سوخته و بیخاصیت با آن هیبت کلاسیکش که بیشتر شبیه شخصیتهای انیمههای ژاپنی در دهههای گذشته است!
نقد ویدئویی فیلم «Venom: The Last Dance» را در ادامه ببینید:
متأسفانه «Venom: The Last Dance» از لحاظ اکشن هم اثر رو به جلویی محسوب نمیشود. فارغ از این که قسمت سوم «ونوم» از لحاظ زمان، اثر بسیار طولانی و خستهکننده با سکانسهای زائد فراوان است، در معدود صحنههای اکشن هم طراحی مناسبی شکل نگرفته و تنها سعی شده با رنگآمیزی ونوم های مختلف، انواع مختلفی از آن ساخته شود که حضورشان در قصه هم افاقه چندانی نمیکند.
باتوجهبه پایانبندی «Venom: The Last Dance» مشخص نیست که آیا قرار است شاهد ساخت قسمتهای بعدی این عنوان در سینما باشیم یا خیر، اما اگر قرار باشد روال ساخت فیلم توسط کمپانی سونی همچنان با این وضعیت پیش برود، امیدی به نجات «ونوم» نیست. بعید است که برای قسمت چهارم، طرفداران «ونوم» صرفاً بار دیگر، به جهت تماشای شوخیهای بین ادی و ونوم به سینما بروند و از آن لذت ببرند؛ برای ساخت فیلم واقعاً دلایل بیشتری نیاز است!
نمره: 3/10
منتقد: میثم کریمی
من از این سه گانه فقط از یکش خوشم اومد چون فان و سرگرم کننده بود و در ایده و اجرا جالب ظاهر شد هر چند همون سال، چند ماه قبلش یه فیلم با مضمون مشابه اومد به اسم Upgrade که همه جوره از ونوم سرتر بود و جالبه که قیافه بازیگر نقش اصلیش هم شبیه تام هاردیه!
دوش به شدت ناامید کننده و مسخره بود و ایونت مهمی مثل اولین حضور شخصیت کارنج در عالم فیلم و مبارزهاش با ونوم رو خیلی بدجور خراب کردن.
سر همین با انتظار خیلی پایین رفتم سراغ قسمت سوم و باید بگم همین که به بدی ۲ نیست و بیشتر شبیه به قسمت یکه… یه جورایی دستاورد محسوب میشه!
چیز زیادی نمیشه گفت، یه فیلم به شدت متوسط که آخرین فیلم این سری هست، زمانش طولانی و کشدار نیست و داستان رو در جای نسبتاً قابل قبولی تموم میکنه (هرچند یکی دوتا صحنه تیزرگونه سرکاری بعد تیتراژ داره که قطعا به جایی نخواهند رسید).
بالاخره یه مقدار خون و خونریزی و سطح خشونت رو به نزدیکی درجه سنی R که طرفداران مطالبه میکردن رسوندن ولی از اون طرف شوخی های فیلم بی مزه تر از قبل شدن و بچگانه!
این پروژه های سینمایی جهان مشترک تحت تاثیر mcu یکی پس از دیگری شکست خوردن و نیمه کاره رها شدن؛ این وسط اگه جزو اون عدهی قلیلی بوده باشی که از فیلم های ونوم خوشت اومده باشه، میتونی خوشحال باشی چون به هرحال یه سه گانه تکمیل شده گیرت اومد و وضعیت و عاقبت فیلم های ونوم هم نسبت به بقیه فیلم های جهان عنکبوتی سونی _ مادام وب، موربیوس و کریون _ و در مقایسه با اونها حقیقتا بخیر شد!
ونوم سه باید در رده بندی فیلم های کودک قرار بگیره
بازیگران معروف چرا در این فیلم ها هستند
چون پولش خوبه
چون خوش می گذره
نمی دونم طراح شخصیت ونوم کیه اما به طور کلی بگم
متاسفانه میراث استن لی و رفیقش و کسانی مانند او به گفته دختر استن لی مورد ناسزا و اهانت واقع شده.
مارول انگار نویسنده رو استخدام کرده در حد ویرایشگر بعد از نوشتن به دست هوش مصنوعی .
مارول یک بار گفته بود برای نوآوری بیشتر کارگردانانی را به کار می گیرد که اهل دنیای مارول نبوده اند چرا که اینگونه کارگردانان دنیای خود را می افزایند و مارول غنی تر می شود.
اما گویی آن سخن نمونه ی دو سه موردی داشت و بیشتر شعار و فریبی بیش نبود.
بهترین خبر برای دوست داران سینما دیگر فیلم های هیجان انگیز و سرگرم کننده مث من دیگر تولید فیلم جنجالی از مارول نیست حتی اگر موفق باشد .
بلکه خبر تغییر سیاست های مارول در حد پوست اندازی می باشد.
جالبه بدونید خود تام هاردی در نگارش فیلمنامه این سه گانه دست داشته! عوامل این فیلم ها هم اکثراً بریتانیایی هستن.
عملاً دومین سه گانه در این ژانر که یه عده انگلیسی براساس سورس متریال آمریکایی ساختنش و تام هاردی در هردوشون نقش داره! منتها سه گانه بتمن نولان این ژانر رو آورد روی رادار پرستیژ منتقدان و مخاطبان جدی و سه گانه ونوم تبدیل شد به یکی از عوامل اصلی زدن این ژانر به زمین!