صفحه اصلی > اخبار سینمای ایران : نقد فیلم آرگو از زبان یکی از دانشجویان تسخیر کننده سفارت آمریکا

نقد فیلم آرگو از زبان یکی از دانشجویان تسخیر کننده سفارت آمریکا

argo-34g

معصومه ابتکار گفت: فیلم سینمایی «آرگو» به کارگردانی بن افلک بازسازی بسیار ضعیفی از تسخیر لانه جاسوسی است.روز گذشته فیلم سینمایی «آرگو» به کارگردانی بن افلک در سالن جابربن حیام دانشگاه صنعتی شریف اکران شده و جلسه پرسش و پاسخ این فیلم با حضور معصومه ابتکار و نادرطالب زاده برگزار شد.

در ابتدای این نشست، معصومه ابتکار از دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه و مرکز مستند سفیر تشکر کرد و تاکید کرد که ایران امروز نیازمند بازشناسی تاریخ است.

وی با اشاره به چگونگی ساخت فیلم «آرگو» و تفاوت آن با واقعیت روز تسخیر لانه جاسوسی گفت: فیلم سینمایی «آرگو» بازسازی ضعیفی از واقعیت تسخیر لانه جاسوسی بود. خوشبختانه کمال تبریزی کارگردان سینما که در آن زمان دانشجوی دانشگاه پلی تکنیک بود، صحنه های آن روز را فیلمبرداری کرده و مستندات آن وجود دارد.

 
کمال تبریزی مستند تسخیر لانه جاسوسی را دارد

وی تصریح کرد: انگار بن ‌افلک حتی زحمت کوچکترین مراجعه به مستندات تاریخ معاصر ایران را به خود نداده‌ است.‌ در حالی که تصاویر مستند رویدادی مانند تسخیر سفارت امریکا به ‌طور کامل موجود است و فیلمسازانی مانند کمال تبریزی در آن مقطع لحظه به ‌لحظه رویدادها را ثبت کرده‌اند و به استناد همین تصاویر مستند، تاکید می ‌کنم تصویر خشنی که از وقایع روز تسخیر در این فیلم ارائه شده ‌است کاملا غلط و یک تحریف آشکار است چرا که آن روز دانشجویان حتی از شعارهای بلند هم پرهیز داشتند تا فضا آرام نگاه داشته شود، چرا که دانشجویان در آن زمان به دنبال گفت و گو بودند.

ابتکار ابراز داشت: البته کمال تبریزی معتقد است که اگر بخواهیم بر اساس مستندات فیلمی در رابطه با تسخیر لانه جاسوسی بسازیم، باید آن را نه در ایران و نه در امریکا فیلم بسازیم.

وی تصریح کرد: کارگردان در این فیلم تلاش کرده تا حرکت تسخیر لانه جاسوسی را مردمی نشان دهد، این درحالی است که این اعتراضات کاملا دانشجویی بود و هدف از این کار تنها رساندن پیام مردم ایران به جهان بود. در این راهپیمایی 5 دانشگاه قرار بود حضور داشته باشند، که دانشگاه علم و صنعت و یکی دیگر از دانشگاه ها به سرپرسی محمود احمدی نژاد و سیدنژاد مخالف این حرکت بوده و ما را همراهی نکردند.

وی ابراز داشت: متاسفأنه در ایران هیچ فیلمی از این اتفاق ساخته نشده، این در حالی است که در امریکا حداقل 40 عنوان کتاب در امریکا نوشته شده است. حتی برخی از مستنداتی که در ایران نمایش داده شده اشتباه است زیرا تسخیر لانه جاسوسی میلیونی نبود بلکه تنها 300 دانشجو در آن حضور داشتند.

 
300 ارزش بیشتری برای نقد داشت

در ادامه این نشست نادر طالب زاده مستندساز و سینماگر، گفت: متاسفانه در آن دوره زمانی در امریکا حضور داشته و شاهد آن بودم که دولت امریکا به دنبال نشان دادن چهره ای منفور و شیطانی از ایران است. این فیلم ارزش نقد ندارد این درحالی است که فیلم «300» ارزش بیشتری یرای نقد داشت. فیلم «آرگو» یک فیلم کاملا تبلیغاتی بوده و بسیاری از منتقدان سینمای امریکا نیز آن را قبول دارند.

وی تصریح کرد: امریکا می توانست ماجرای صحرای طبس را به تصویر کشد، داستانی که بسیار متفاوت و خاص بوده و بار تراژیک بیشتری داشت. این فیلم چندان با واقعیت نزدیک نبوده و به خصوص در بخش های از فیلم شاهد آن هستیم. ما نیز باید وارد ساخت چنین فیلم هایی شویم و نباید فراموش کنیم ساختم فیلم برای واقعه 13 آبان اجازه نمی خواهد، اما ساخت آن بسیار سخت است.

وی با اشاره به وقایع انتخابات سال 88، ابراز داشت: به ما گفتند که در رابطه با این اتفاقات می توانید فیلم بسازید، ما هم این کار را کردیم، اما تنها افراد خاصی آثارشان اجازه نمایش پیدا کرد.

طالب زاده اشاره کرد: در این فیلم ایرانی‌ها کاملا عصبانی و نامتعادل تصویر شده‌اند و تنها ایرانی‌های عاقلی که من در فیلم دیدم همان 20 نفری بودند که در ابتدای فیلم در سفارت امریکا منتظر ویزا بودند تا از ایران بروند. در حالی که تمام مردم شهر و یا مسئولانی که نشان می داد، همگی به نوعی نامتعادل بودند.

آغاز جنگ نرم امریکا با ایران با صرفه جویی در بنزین

وی اظهار داشت: همان زمان تبلیغاتی در امریکا باب شده بود و تصاویر بزرگی از حضرت امام(ره) در بزرگراه‌ ها نصب می‌ شد که در کنار آن نوشته بود «برای مبارزه با این مرد در مصرف بنزین صرفه جویی کنید». این حرکت اولین نشانه‌های جنگ نرم بر علیه ایران بود، که البته کمتر در ایران مورد توجه قرار گرفته است.

وی ابراز داشت: دوستان من در امریکا با مبتکر این طرح تبلیغاتی هم گفت‌ و گویی انجام دادند و از او انگیزه‌اش را پرسیدند. او در پاسخ گفته بود «این روزها همه روی ایران حساسند.» این حساسیت حاصل همان دورغ‌ هایی بود که رسانه ‌ها درباره ایران منتشر می‌ کردند. متاسفانه عده بسیاری از ایرانیان ساکن امریکا به ‌واسطه همین تبلیغات منفی مجروح و حتی کشته شدند. در چنین شرایطی تصویری که رسانه‌های امریکایی از اقدام دانشجویان ایرانی ارائه می ‌کردند کاملا تحریف شده بود.

وی در پاسخ به این سوال که معرفی چنین چهره ای از ایران در امریکا ادامه دار خواهد بود، یا خیر ابراز داشت: قطعا آن‌ ها می‌ خواهند همواره تصویری مبهم و در عین حال منفی از ایران به مخاطبانشان ارائه کنند. در این زمینه هم قوانین و شرایط سفت و سختی برای خود قائل هستند. یکی از این شرایط که متاسفانه در ایران کمتر به آن توجه می‌کنیم مصاحبه نکردن مسئولان امریکا با رسانه‌های ایران است. معتقدم قبل از مذاکره از صداقتی در میان است امریکایی‌ها باید حاضر به مصاحبه با رسانه‌ها به نمایندگی از ملت ایران شوند. ما نقش رسانه‌ها را در ارتباط دست کم گرفته‌ایم در حالی که دیالوگ واقعی این است.

 

سینما پرس

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها