صفحه اصلی > نقد و بررسی فیلم خارجی : نقد و بررسی فیلم مرتدکی ( Mortdecai )

نقد و بررسی فیلم مرتدکی ( Mortdecai )

Mortdecai

« مرتدکی » اقتباسی است از سری داستانهای کایریل بانفیگیولی که در سالهای 1973 ، 1976 ، 1978 و 1979 منتشر شدند و به محبوبیت زیادی دست پیدا کردند. این سری از داستانهای نیمه فانتزی، روایتگر یک دلال آثار هنری است که به همراه چند شخصیت دیگر درگیر داستانهای مختلفی می گردد. حال اولین قسمت از داستان « مرتدکی» با بازی جانی دپ در نقش اصلی به سینما آمده که اثری امیدوار کننده محسوب نمی شود.

جانی دپ در فیلم « مرتدکی » در نقش یک لرد به نام چارلی مرتدکی ظاهر شده است. مرتدکی یک دلال آثار هنری است که ابدا اعتقادی به رعایت اخلاق ندارد و منافع خودش از همه چیز برایش مهمتر است؛ البته مرتدکی در زمانی که در معاملات یا انجام کارش دچار مشکل می گردد بلافاصله نوچه اش جاک ( پُل بتانی ) به داد او می رسد و تمامی کارها را سر و سامان می دهد! مرتدکی در جدیدترین معامله خود از طرف بازپرس مارتلند ( اوان مک گرگور ) مامور می شود تا نقاشی با ارزشی که مفقود شده و گفته می شود که کدهای مخفی در آن قرار دارد که نقشه گنجی عظیم مربوط به دوره نازی ها را نمایان می کند را بیابد. اما او در این راه با اتفاقاتی مواجه می گردد که …

« مرتدکی » آنطور که پیش اhttp://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2015/01/phoca_thumb_l_6-4c2.jpgز این گفته می شد، قرار بوده فیلم بامزه ای باشد و از نعمت حضور ستارگان کمدی خودش بهره کامل را ببرد اما هیچکدام از این موارد به کار بسته نشده و فیلم بطور شگفت انگیزی کسل کننده و با حداقل شوخی های جذاب روانه سینما شده است.

جانی دپ در جدیدترین نقش آفرینی خودش در یک اثر کمدی، بار دیگر از الگوی موفق پیشین اش در اجرای نقش جک اسپارو در سری فیلمهای « دزدان دریایی کاراییب » استفاده کرده و به نوعی چارلز مرتدکی را تبدیل به جک اسپارویی دیگر کرده است. شباهت های رفتاری مرتدکی و جک اسپارو به حدی شبیه به هم است که حتی در بخش هایی از فیلم مخاطب قادر است دیالوگ بعدی مرتدکی را حدس بزند یا رفتاری بعدی او را پیش بینی نماید!

چارلز مرتدکی شخصیتی منفعت طلب است که سرنوشت هیچکس برایش اهمیت ندارد و فقط به خود فکر می کند. او برای بدست آوردن تابلوی گمشده با ارزش کاری به حفظ منابع ملی و جملاتی از این دست که بازرس مارتلند به او تحویل می دهد ندارد و در پی یافتن منافع و سود خود از این اتفاق است و اگر لازم باشد هرکاری می کند تا به خواسته اش برسد. این شرح خلاصه پرداخت شخصیت مرتدکی در فیلم می باشد که کاملا همسو با پرداخت شخصیت جhttp://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2015/01/phoca_thumb_l_1-fe0.jpgک اسپارو در سری « دزدان دریایی کاراییب » است با این تفاوت که کیفیت شوخی ها در اینجا در حد ناامید کننده ای کاهش پیدا کرده و خبری از فیلمنامه و موقعیت های بکر نیست.

کارگردان دیوید کوئپ که پیش از این در فیلم موفق « پنجره مخفی » در سال 2004 با جانی دپ همکاری کرده بود، اینبار افسار فیلم را بطور کامل بدست جانی دپ سپرده تا با اتکا به توانایی هایش بتواند موقعیت های کمدی نوشته شده در فیلمنامه که ابدا پخته نیستند و شبیه به آثار تلویزیونی انگلیسی می باشند را جمع و جور کند اما جانی دپ هم نتوانسته خیلی کمکی به وضعیت فیلم کند.

مشکل اصلی « مرتدکی » نه بازی جانی دپ، بلکه فیلمنامه آشفته ای است که در آن شخصیت ها سردرگم هستند و ارتباط میان اتفاقات فیلم بی منطق و پیوند موضوعات بی دلیل شکل می گیرند. البته کوئپ سعی کرده این ضعف های آشکار را با توسط به فرمول موفق و محبوب سبک بازی جانی دپ در سری فیلمهای « دزدان دریایی کارائیب » که به شکلی مشابه پیش از این در « رنجر تنها » نیز به کار گرفته شده بود، بپوشاند اما نتیجه کار نه تنها رضایت بخش نیست بلکه تا حدود زیادی به فرو رفتن هرچه بیشتر « مرتدکی » در باطلاق کمک کرده است.

در میان بازیگران فیلم مشخصا پرکارترین بازیگر جانی دپ است که تقریباhttp://moviemag.ir/https://moviemag.ir/wp-content/uploads/2015/01/phoca_thumb_l_5-0b8.jpg در تمام دقایق فیلم در تصویر حضور دارد و دیگر بازیگران مشهور فیلم در زیر سایه حضور او قرار گرفته اند. جانی دپ بطور واضح و آشکار تلاش خودش را کرده تا بتواند از مرتدکی شخصیتی بامزه بسازد و شوخی های کلامی و فیزیکی معروف خودش را به شکل بهتری در « مرتدکی » به نمایش بگذارد اما فیلمنامه آشفته و کارگردانی ضعیف دیوید کوئپ اجازه خندیدن به فیلم را از تماشاگر سلب می کند. گویینت پالترو و اوان مک گرگور نیز به دلیل در حاشیه قرار گرفتن، نتوانسته اند حضور قابل قبولی در « مرتدکی » داشته باشند.

احتمالا خود سازندگان هم می دانستند که « مرتدکی » قرار نیست اثری پرمغز و جذاب باشد چراکه فیلم پیش از اکران عمومی، برای منتقدان به نمایش گذاشته نشد و مستقیما به سالن های سینما منتقل شد. « مرتدکی » می توانست با اندکی دقت در نگارش موقعیت های کمدی و البته شوخی های کلامی، به اثری جذاب مبدل شود اما هیچکدام از اینها در « مرتدکی » به چشم نمی خورند و هر آنچه که سازندگان در چنته داشته اند، توانایی های بازیگری جانی دپ و استفاده از فرمول ” جک اسپارویی اش ” در پیشبرد داستان بوده که نتیجه کار خوشایند نیست. برای درک بهتر کیفیت « مرتدکی » بهتر هست آن را با « هتل بزرگ بوداپست » وس اندرسون مقایسه کنید که شباهت های بسیاری به یکدیگر دارند.

3                                                                     Photo Gallery2

 

منتقد : میثم کریمی

این مطلب بصورت اختصاصی برای سایت ” مووی مگ ” به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگیرد قانونی می شود.

به جامعه مجازی سایت مووی مگ بپیوندید و دوستان سینمایی جدید پیدا کنید!mo3or3

 

مرتدکی : Mortdecai

کارگردان : David Koepp

نویسنده : Eric Aronson ، Kyril Bonfiglioli

بازیگران :

Johnny Depp…Mortdecai

Gwyneth Paltrow…Johanna

Paul Bettany…Jock

Ewan McGregor…Martland

Olivia Munn…Georgina

و…

رده سنی : R ( مناسب برای افراد بالای 17 سال)

ژانر : کمدی      

زمان : 106 دقیقه  

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شیلا
شیلا
3 ماه قبل

عنوان فیلم رو واقعا وحشتناک و مضحک ترجمه کردید!!!اسم فیلم که نام قهرمانش هم هست موردکای هست و یه اسم خیلی خیلی متداول یهودیه و همه شنیدن.در واقع همون موردخای که در همدان هم زیارتگاه و مقبره اش هست ولی به انگلیسی موردکای تلفظ میشه.اما نوشتن حرف به حرف مرتدکی واقعا حیرت آوره!!!