مرگ دو تن از عوامل تولید «ساخت آمریکا» فیلم تازه تام کروز در سر صحنه فیلم برداری آن، یک بار دیگر بحث امنیت جانی دست اندرکاران محصولات اکشن سینما را مطرح کرده است.
به گزارش مووی مگ به نقل از جام جم، پرسشی که منتقدان و تحلیل گران اجتماعی می پرسند این است که چه کسی جواب گوی این نوع اتفاقات ناگوار است؟ در عین حال این پرسش جدی مطرح است که برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟
همچنین برای کسانی که قربانی این گونه اتفاقات ناگوار و پیش بینی نشده هستند، چه کارهایی صورت گرفته و می گیرد؟ رسانه های گروهی هر چند وقت یک بار، گفت و گوهایی با بازماندگان و اعضای خانواده این گونه حوادث منتشر می کنند که حکایت از بی توجهی صنعت سینما و کمپانی های فیلم سازی به مشکلات آن ها دارد.
اما هر بار که اتفاق ناخوشایندی سر صحنه فیلم برداری محصولات پرسروصدای هالیوودی رخ می دهد، رسانه ها برای مدتی به بحث در باره لزوم توجه به آسیب دیدگان می کنند و مدتی بعد، کل مسئله و مشکلات مربوط به آن، به دست فراموشی سپرده می شود.
اهل فن می گویند بازماندگان آسیب دیدگان این نوع حوادث و خود آسیب دیدگانی که از این حوادث جان سالم به دربرده اند، باید پیش قدم شده و با تاسیس باشگاه هایی به دفاع از حقوق خود بپردازند اما در مقابل این مسئله هم مطرح می شود که معمولا این جور کارها، به ضرر سازمان دهندگان آن ها تمام شده و کمپانی های فیلم سازی به تحریم این افراد می پردازند.
به نوشته ورایتی، برخی از منتقدان سینمایی به شوخی (که البته لحن تلخی را در خود دارد و حکایت از یک واقعیت دردناک می کند) می گویند بدل کاران سینمایی و عوامل درجه دو تولید فیلم ها، خودشان باید مراقب خودشان باشند تا سر صحنه فیلم برداری آسیبی نبینند! اما حتی در صورت دقت و مراقبت، باز هم تضمینی برای رخدادهای مرگبار وجود ندارد.
در دوران تولید فیلم های اکشن، عوامل گروه سازنده در هر لحظه ی فیلم برداری با انواع و اقسام خطرات ریز و درشت روبرو هستند. به خطر هم نمی توان گفت که به سراغ دست اندرکاران فیلم ها نرود! کمپانی های فیلم سازی در عین حال به این نکته اشاره می کنند که در صورت رخدادهای بد، حمایت های لازم را از قربانیان و آسیب دیدگان می کنند. بخشی از این حرف درست است، اما آسیب دیدگان می گویند میزان این حمایت بسیار کمتر از آسیب جسمی و روحی است که به آن ها وارد شده است.
در همین حال، آن ها از نوع خبر رسانی کمپانی های فیلم سازی هم در چنین زمان هایی شکوه و انتقاد دارند. برای مثال آن ها از بیانیه ای که کمپانی یونیورسال در ارتباط با مرگ دو تن از عوامل فیلم «ساخت آمریکا» منتشر کرد، گله مند هستند.
در این بیانیه اعلام شده در زمان سقوط هواپیما و مرگ دو تن از عوامل تولید فیلم، تام کروز در داخل هواپیما نبوده است! رسانه های گروهی هم این نوع اطلاع رسانی را ناجوانمردانه توصیف می کنند و می گویند کمپانی های فیلم سازی باید برای سلامتی و امنیت تمامی عوامل تولید احساس نگرانی کنند و نه فقط ستاره های فیلم هایشان.
به گفته منتقدان، جان این افراد هم به اندازه جان سوپراستارهایی مثل تام کروز، برای خانواده هایشان اهمیت دارد.