پنج کارگردان نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان، روز جمعه با انتشار بیانیهای مشترک «جو تعصب و ملیگرایی» موجود در آمریکا و دیگر نقاط جهان را محکوم و جایزه این بخش را به عاملان اتحاد و آزادی بیان تقدیم کردند.
به گزارش مووی مگ به نقل از خبرآنلاین، کارگردانهای نامزد اسکار از ایران، آلمان، سوئد، دانمارک و استرالیا در یک گردهمایی اعتراضی که در حمایت از آزادی بیان و اتحاد در لسآنجلس ساماندهی شده بود، بیانیهای مشترک ارائه کردند.
این بیانیه و گردهمایی اعتراضی به دنبال سیاستهای تبعیضآمیز ترامپ برای محدود کردن ورود مهاجران به آمریکا و پس از چند هفته اعتراض گسترده چهرههای مشهور جمعه ششم اسفند در بورلیهیلز برگزار شد.
اصغر فرهادی که یکی از نامزدهای اسکار هشتادونهم است در اعتراض به فرمان اجرایی ترامپ برای ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان به آمریکا، اعلام کرد که در این مراسم شرکت نخواهد کرد. او در این گردهمایی اعتراضی از تهران با پیامی ویدیویی گفت: «سیاستمداران تلاش میکنند تا با ایجاد جدایی میان فرهنگها، سنتها و ملیتها نفرت را ترویج دهند.»
در بیانیه این پنج کارگردان آمده است: «ما همگی به مخالفت همدلانه خود با جو تعصب و ملیگرایی موجود در آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر را ابراز میکنیم. این جو متاسفانه در بخشهایی از جمعیت تمام کشورها و بدتر از آن میان سران سیاسی به چشم میخورد.»
اصغر فرهادی کارگردان «فروشنده»، مارتین زاندولیت کارگردان «زیر شن»، هانس هولم کارگردان «مردی به نام اووه»، مارن آده کارگردان «تونی اردمان» و مارتین باتلر و بنتلی دین کارگردانهای «تانا» امضاکنندگان این بیانه هستند.
کارگردانهای نامزد اسکار در این بیانه نوشتند: «جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسیزبان به هر کدام از ما اهدا شود، ما به آن از منظر مرزها نگاه نمیکنیم. ما این جایزه را به تمام مردم، هنرمندان، روزنامهنگاران و فعالانی که برای پیشرفت و گسترش اتحاد و تفاهم تلاش میکنند، و کسانی که از آزادی بیان و شان انسان حمایت میکنند، تقدیم میکنیم.»
در این گردهمایی که از سوی آژانس سینمایی UTA ساماندهی شده بود، جودی فاستر بازیگر و کارگردان سرشناس هالیوود نیز حضور داشت. او در سخنانی مردم را تشویق کرد تا از آزادیهای شهروندی و دموکراسی دفاع کنند. او در این باره گفت: «اکنون نوبت ماست که به منتخبان بگوییم کارشان را انجام دهند، که ما آشفتگی، نادانی و جنگطلبی را تحمل نخواهیم کرد.»