دنیای ژوراسیک: قلمرو (Jurassic World Dominion) آخرین قسمت از سهگانه جدید سری فیلمهای «دنیای ژوراسیک» است که ابتدا قرار بود اکران سراسری خود را در سال 2021 آغاز نماید اما همهگیری بیماری کرونا سبب تعویق برنامههای یونیورسال پیکچرز برای اکران فیلم شد.
داستان فیلم چهار سال پس از وقایع قسمت قبل رخ میدهد. حالا دایناسورها در کنار انسانها زندگی میکنند و این همزیستی مشکلات خاص خود را دارد. بااینحال، حمله حشراتی غولپیکر به مزرعه و نابودی منابع غذایی باعث میشود تا شک و تردیدها درباره کمپانی تحقیقاتی به اسم Biosyn آغاز شود و…
شاید «Jurassic World Dominion» مثال خوبی بر این ادعا باشد که هالیوود دیگر علاقه چندانی به طرح مسئله و بهکارگیری خلاقیت در ساخت آثار سینمایی ندارد. جدیدترین قسمت از فیلم «پارک ژوراسیک» به طرز عجیب و ناخوشایندی، فاقد محتواست و همین مسئله باعث شده که حتی زرقوبرق و غرش دایناسورها هم نتواند فیلم را از بحرانی که درش گرفتار شده رهایی ببخشد.
سازندگان فیلم برای جذاب کردن هرچه بیشتر داستان، تمام شخصیتهای کلاسیک این مجموعه فیلمها را به قصه بازگرداندهاند تا از این طریق بتوانند مخاطبین قدیمی و جدید را یکجا کنار هم بنشانند. این تصمیم منجر به شکلگیری خرده داستانهایی شده که ابداً جذاب نیستند و به حدی پرداخت بدی دارند که حتی تحمل تماشای فیلم را با چالش جدی مواجه میکند. «پارک ژوراسیک: قلمرو» چند قصه مختلف را دنبال میکند. ماجرای اوون و کلر و دختری که از او مراقبت میکنند، رابطه مجدد الی و آلن و طمع یک شرکت تکنولوژی برای تسلط بر منابع غذایی سیاره زمین؛ در میان تمام این داستانها کمی هم دایناسور پیدا میشود!
در این قسمت، دایناسور صرفاً در پسزمینه داستان قرار دارند و هرازگاهی که فیلم از تبوتاب میافتد، سازندگان گونههای مختلف را به سراغ آدمهای قصه میفرستند تا کمی دادوفریاد راه بیندازند و هیجان کاذب به قصه دهند! این رویکرد زمانی بغرنجتر میشود که بدانیم تمام دایناسورهای قصه اعم از حشرات پرنده تا بزرگترین گوشتخوار روی سیاره زمین، قرار نیست کوچکترین صدمهای به کسی وارد کنند و حضورشان کاملاً امن است! آنها در مواجه با شخصیتهای بیاهمیت فیلم، کاملاً هوشیار هستند و مانند یک جانور رفتار میکنند اما در مواجه با قهرمانان فیلم، کودنترین موجودات سیاره زمین هستند و خودشان را به درودیوار میکوبند!
در این میان، فیلم شخصیت شروری هم دارد که مانند کلیشه سالهای اخیر در سینما، قرار است بر دنیا مسلط شود و کنترل زنجیره غذایی را به دست بگیرد. سازندگان برای خلق این شخصیت از لحاظ ظاهری، مدیران کمپانی اپل را مدنظر قرار دادهاند تا پس از فیلم «Don’t Look Up» که سال گذشته شاهد آن بودیم، بار دیگر بحرانسازان بشریت چیزی شبیه استیو جابز یا تیم کوک باشند! البته این شباهت تنها بهظاهر خلاصه شده و از لحاظ پرداخت با شخصیتی نادان مواجه هستیم. شخصیتی که نمیدانیم چرا میخواهد به دنیا مسلط شود و چرا تا این حد منفعل است! به تمام این موارد، امنیت سازمان مطبوع این فرد و منطق روایی داستان را هم اضافه کنید که احتمالاً باعث خنده بسیاری از مخاطبین خواهد شد!
همانطور که گفته شد، «Jurassic World Dominion» بهخوبی حال و هوای امروز بلاک باسترهای امروز هالیوود را به تصویر میکشد. فیلمی که علناً فیلمنامه ندارد و تکرار مکررات داستان یک دوجین فیلم پرهزینه در چند سال اخیر بوده است. به خیال سازندگان، وجود دایناسورهای غولپیکر و چند تعقیب و گریز خیابانی بهتنهایی برای موفقیت این دست آثار کفایت میکند و نیازی به وجود فیلمنامه نیست و البته که فروش قابلتوجه این اثر نیز میتواند مهر تأییدی بر ادعای تهیهکنندگان نیز باشد. متأسفانه حذف فیلمنامه و کارگردانی از فیلمهای پرهزینه در سالهای اخیر باعث تربیت تماشاگرانی شده که مطابق خواسته تهیهکنندگان، سینما را تنها در هیجان، جلوههای ویژه و شوخیهای بیمزه در هنگام دستوپنجه نرم کردن با مرگ میبینند؛ سینمایی که مانند یک پاپکورن بیارزش مصرف میشود و تنها مزیتی که دارد، زنده نگهداشتن چرخه اقتصاد و ایجاد شغل برای شهروندان است!
منتقد: میثم کریمی
این مطلب بهصورت اختصاصی برای سایت ” مووی مگ ” به نگارش درآمده و برداشت از آن جز با ذکر دقیق منبع و اشاره به سایت مووی مگ، ممنوع بوده و شامل پیگرد قانونی میگردد.
به صفحه اینستاگرام مووی مگ بپیوندید
قیمت 6 پارک ژوراسیک قلمرو واقع عالی بود به یک دلیل که هنرپیشه های قدیمی را برگرداند است رونمایی از دایناسورهای جدید و جالب امید وارم قسمت 7 هم ساخته بشه